Петокласници

• 58 163
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
  bouquetБраво на Ането! Hug Страхотна приказка! smile3501

# 61
  • София
Аз я рипостнах (с линк) в общата тема на "Проблемно забременяване" (понеже и ние с ММ от 5 години се мъчим за още едно), и там високо я оцениха  bouquet. Дали да не я постнем на стената във Фейсбук на клиниката на Стаменов? Национална награда е едно, обаче голяма публика, в чиито сърца тази приказка "удря" струна, е още по-добре.

# 62
  • София
Приказката е невероятна! smile3501 Поздравления! Идеята е страхотна, начина на изразяване е перфектен за едно дете в четвърти клас. Възхитена съм, много ме развълнува.

# 63
  • Пловдив
Анде, приказката на безкрайно талантливата ти дъщеря е като "Наръчник за родители". Тя ме накара да се вгледам в себе си и да се замисля дали понякога не постъпвам егоистично с децата си. Без да се съобразяваме какво точно искат те, се опитваме да налагаме своето мнение. Защото ние родителите смятаме, че винаги сме прави. И понеже вярваме, че е за тяхно добро, ги караме да са добри във всичко и на всяка цена... А би трябвало да ги приемаме такива каквито са, без да се опитваме да ги променяме. Да се наслаждаваме на всеки момент, прекаран с тях и да се радваме, че ги има.
Приказката дълбоко ме разтърси. Благодаря ти, Анде, че я сподели с нас!

# 64
  • София
VELLA, ако не ги научим на самодисциплина, на какво сме ги научили? Аз обяснявам на децата ми защо искам определено нещо да го правят по определен начин.

# 65
Благодаря ви! Много ме трогнахте и стоплихте Simple Smile
Децата по принцип са много талантливи, само рядко записват каквото си фантазират, защото мислят, че друго се иска от тях. Анката ги измисляше тези неща около раждането на сестра си, много се вълнуваше Simple Smile

# 66
  • най-шареното място
Аз с Vella по въпроса за децата. Естествено, че всяко искане се аргументира, но с повече от "според мен" не мога да дам. Не знаем какво ще е най-ценно за тях като умения, колкото и да са ценни за нас. Изключвам основни човешки качества. Но примерно пълно шест за годината и ако може за всяка, 80 точки на матурите и т.н... няма как да им е от голяма полза според мен, та чак да се превръща в цел.

# 67
  • София
Висшето образование е цел. По мои наблюдения по мои братовчеди  (при мен майка ми беше строителен инженер, а баща ми нямаше завършено средно, но аз си знаех от преди първи клас, че ще следвам) в семейства, в които родителите не обясняват нуждата от добро образование, вероятността децата им да си останат със средно - и по-ниско платена работа - е многократно по-голяма. ..После защо някои живеел добре материално, а други не? На нашия малкия му обясняваме с примери какво се получава ако не се стараеш да учиш...

# 68
  • Варна
Браво на Ането! Чудесна приказка!

Утре е световният ден на Нощ в музея. Можете да заведете децата да погледат. Особено завиждам на софианци, защото в почти всички музеи има по нещо. Ние с децата много обичаме да ходим и се надявам утре да успеем да посетим някой.

# 69
Ние ще ходим в Археологическия със сигурност, може и в още някой.

# 70
  • Пловдив
Това за висшето образование е ясно - отдавна съм обяснила, че трябва да се учи. Иначе за по-добрия живот не съм съгласна, че има общо с образованието. За съжаление в нашата държава практиката показва, че хора с 2 висши образования работят за без пари, а други, които едвам са "докуцали" да завършат си живеят охолно и се перчат. А и материалното състояние пак не е гаранция за щастие.
Всичко е въпрос на късмет в този живот.

# 71
  • у дома
Честит златен медал на Косето на   Betty L.  на състезанието по таекуон-до     bouquet   bouquet   bouquet  Още много,много такива успехи   Hug

Детето ми е вече сред приетите в нашата МГ -дано повлечем крак на всички дечица от темата,които кандидатстват и желаят да учат в МГ и да се сбъдне желанието им  HugНие ще размисляме до 6 юни и претегляме всички минуси и плюсове,за да вземем окончателно решение  Peace

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 21:12 от svetlaem

# 72
Еха! Честито на Косето! Страхотна победа!

Светле, честито на Оги! Напълно заслужено! Прегръдки от нас!

# 73
  • у дома

Светле, честито на Оги! Напълно заслужено! Прегръдки от нас!

Благодаря  Hug Да ни имаш предвид като издадете новото помагало   и си признаеш,за да си го купим Peace

# 74
  • най-шареното място
Браво на децата!
Хубави новини за края на годината Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт