Петокласници

• 58 164
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Защото не си в класа на моят - тръгнахме си от училището в 21,45.  Mr. Green

Следващия път, среща след родителската среща и направо на бар Laughing

Аз лично смятам, че вместо машина за изсушаване на ръце е по-добре да купят нови компютри, но който плаща, той поръчва Laughing.   

# 676
  • Бургас
при нас основните предмети са 8 часа математика, 5 БЕЛ и 4 часа немски седмично, предпочитам немският да е по-малко, а БЕЛ повече, ама няма как, определено ще се наложат частни улоци по БЕЛ за кандидатстването след 7кл.

# 677
Хехе, ние сме добре значи. Свършихме в 20,50. hahaha
Аз обаче супер се изнервих.
Започна ме един господин, който ще води школа по английски в сградата на СМГ. Дотук супер. Само, че ни загуби 20минути да ни обяснява колко бил важен английския, как самия той имал еди си колко роли в живота- гражданин на света, родител, управител...дъра- бъра, скъса ми нервите. Аз не обичам локумите и се дразня като ми губят времето.  Ела кажи, че имаш школа, цени, часове и точка. Оттам се почна с родителски въпроси от рода- „ще има ли входно ниво“ и т.н. Красота!   #Crazy
Относно директора- хубави идеи. Нашия клас ще събере по 10/20 лева на дете  и ще ги дари за нещо си- или сешоарчета, или ограда..все едно. Всички родители бяха единодушни , че в предните училища са събирани пари за училищното настоятелство и са съгласни и тук да дадат.
Класната си е готина, ние си я знаем вече.
Харесаха ми и другите преподаватели. Всеки с много изисквания обаче.
И новината е, че Златилов вече е свален от пиедестала в очите на сина ми. До миналата седмица той беше върхът за него/ и за мен/. Сега обаче си харесва много Данова.  Тя има страхотно чуство за хумур, което ние много ценим. И освен това обяснявала по- разбираемо. Много се надявам да остане със същото чуство, защото Данова ще му е основен учител през следващите години. Пък Златилов продължаваме да си го обичаме.
Лошото е, че екскурзията съвпада с много важен мач на Сами. Той като разбра и се разплака. Много кофти съвпадение.

# 678
  • София
Мен снощната родителска среща ме изнерви по няколко параграфа, на няколко пъти, основно откъм родители + леко директорът и въпросният англичанин, за който говори Герка. Честно казано, в повече ми дойдоха и господинът по музика и Яшу ... спирам, че форумът вече хич не е анонимен...

По отношение на парите, и особено даренията, за момента не знам дали ще даряваме.

Скрит текст:
Аз, честно казано, след като в предното училище беше непрекъснато дране за пари за какво ли не,  и то с елемент на задължителност, съм твърдо против събирането на пари от родителите за каквото и да било, както и да било. Плащам достатъчно дълго време и достатъчно много данъци и очаквам да получа срещу това нормално образование за децата си, тъй като примерно облаги от детски надбавки или друг тип помощи не ми се полагат.. и прочие, и прочие ...(да не влизам в политически теми)
Все пак, ако парите не достигат, тъй като и СМГ е в същата държава, според мен начина за намирането им е търсенето на спонсори, но не на дребно от родителите, а корпоративни спонсори срещу реклама да кажем.
А това е задължение на управлението на училището, начини има бол, един добър управленец би се справил. Точно СМГ би намерило поне няколко спонсора от веднага. Хубаво си пролича, че г-н директорът е изкарал няколко управленски (Soft Skills) курса, дано дойде и до тази идея.
Спирам, същото нещо се чудя как да се втълпи на федрацията ни по шахмат вече 4 години и т.н. ...
Личното ми мнение е, че докато продължаваме така, родителите да събират за всичко, в един момент това ще стане естествено и съвсем няма "да се оправим".... а в момента, в който има елемент на задължителност, съвсем се дръпвам.
Иначе дарявам много, стига да не ме натискат - в детската градина съм дарила какво ли не, вкл. огромен глобус за групта и компютър Simple Smile

Повечето учители харесах, дори "страшната" госпожа по Човек и Природа Simple Smile Флейта все пак ще купим идната събота, да не "гледа като сираче" Simple Smile По принцип аз съм твърдо "ЗА" обученията както по Музика, така и по Изобразително Изкуство и ДТИ, поне за обща култура, но малко по - сериозно от необходимото за моите възприятия се вземат учителите по тези предмети в СМГ.

По отношение на преразкази и други съчинения по БЕЛ - доколкото при нас 4-ти клас беше пълна трагедия откъм учителка, нищо не са правили по БЕЛ (буквално, евентуално да са преписали по някой урок), вероятно ще му е трудно. Дори лятото се беше засилил уроци да си търси (озаптих го), че предполагаше, че ще е най - зле по БЕЛ от целия клас. Ще видим, каквото - такова Simple Smile

Хубаво е, че си харесва много госпожата по математика - за него е чисто ново усещане да има учител, който дава трудни задачи по математика (ходил е общо взето само на един интензивен курс при Златилов и наистина досега не е имал трудна математика извън вкъщи), нахъсан е да се класира за състезанието в Габрово, да видим.

Надявам се да се хареса с класа, да се сработят бързо. Засега е много доволен и взе да свиква с ритъма, вече дори за тренировки по шах взе да се замисля Simple Smile
Скрит текст:
Честно казано, след родителската среща, съм с леко горчив вкус, дано не съм права. Детайлите не са за тук. Дано на детето всичко му хареса, че освен ...

# 679
Макс харесва само английския и немския! Географията малко. Другите предмети- още по-малко.
По рисуване рисуват, по музика пишат теории и домашни. Разгледайте учебника по домашна техника и икономика, той си е баш предмет за учене. Няма да изрязват хартийки както досега.

# 680
  • дядовата ръкавичка
Момичета, имате ли идея откъде мога да намеря допълнителни материали за първите уроци по ЧП - движение на небесните тела и подобни?

# 681
  • най-шареното място
Ако имаш предвид на издателство нямам идея.
Ако ползваш гугул обаче ще има купища.

# 682
  • у дома
Момичета, имате ли идея откъде мога да намеря допълнителни материали за първите уроци по ЧП - движение на небесните тела и подобни?

http://resursi.e-edu.bg/zmon/action/goToProgram?id=Prog5.9
http://www.chem-bg.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B … 0%BB%D0%B0%D1%81/
http://alhimik.ovo.bg/index/chovek_i_priroda_5_klas/0-7
http://ucha.se/videos/geografiya/

# 683
  • дядовата ръкавичка
Благодаря, Светле  Hug! И аз чак сега видях, че същите уроци присъстват в раздел География в ucha.se.
Щерката твърди, че учителката обяснявала неразбираемо и сложно, затова търсех нещо на по-достъпен език.

# 684
Донесе първите две шестици по ЧП и История. За съжаление по БЕЛ и английски не очаквам такива резултати, а днес е математиката. Rolling Eyes
Вече ходи на таекуондо, а от другата седмица започват народните танци и пианото и ще му дойде изнанагорно. Но по-добре отколкото да се чуди какво да прави. И като съм сложила парола на компа и само ми звъни да ме пита - и сега какво да правя... Tired

# 685
  • София
Вчера са гледали много хубаво филмче по ЧП за планетите в слънчевата система. Много му беше харесало.  Grinning

# 686
  • Варна
Да похваля и аз моето гардже Grinning, снощи се върна с две шестици по история и ЗИП-математика на изпитване. Входни още не са връщали, а и имат още за правене.

# 687
В този учебник

Във втория урок за ориентирането на снимката  за ориентиране с часовник:

В учебникът на сина ми малката стрелка сочи 5 часа. Довечера ще го снимам и ще постна. Реално това което е показано на снимката в учебника му не отговаря на описания в текста начин за ориентиране. Как е при вас?

# 688
  • София
То нали няма значение колко е часа, трябва малката стрелка да сочи слънцето и тогава мислената линия между малката стрелка и 12 ч. показва юг.

# 689
Точно така! Обаче предсавете си на тази снимка всичко друго да си е така само малката стрелка да сочи 5 часа. Слънцето е срещу  3 червения пунктир и той е там.  А уж малката стрелка трябва да сочи към слънцето...

Общи условия

Активация на акаунт