Петокласници

• 58 161
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • най-шареното място
Да, картинката е сбъркана. Имаш и потвърждения /вече две/.
Казваш на детето.  Обясняваш, проигравате го с часовник и слънце.
Рисувате си с молив правилната позиция.
Или имаш желание да пишеш писмо на издателството? Не разбирам вторият пост...

# 691
Да, картинката е сбъркана. Имаш и потвърждения /вече две/.
Казваш на детето.  Обясняваш, проигравате го с часовник и слънце.
Рисувате си с молив правилната позиция.
Или имаш желание да пишеш писмо на издателството? Не разбирам вторият пост...

Скрит текст:
Попитах съвсем добронамарено, не виждам причина за заядливият Ви тон.
Нямам потвърждения /нито едно/.
Исках да разбера в учебниците на вашите деца как е.
Вторият пост е в отговор на кльомба
Да, може и да пиша. Да не би да имаш нещо против?

# 692
  • най-шареното място
Извини ме! Тонът наистина не е най-добрият.
Бързах много. Реших, че Кльомба е потвърдила неадекватността на картинката.
Няма въпрос във втория пост, повтаря кльомба и първия пост и реших, че се възмущаваш, а там смисъл не видях.
http://strelki.info/viewtopic.php?f=4&t=9187

Няма таква картинка в учебника ни понеже е друг. Преди да пиша го прегледах, няма.
Картинката е сгрешена.
Ако пишеш писмо и има начин за подкрепа онлайн, подкрепям. И няма да съм само аз.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 21:03 от арт мама

# 693
  • у дома

Нямам потвърждения /нито едно/.
Исках да разбера в учебниците на вашите деца как е.

В учебника на моето дете е така,както го описваш-малката стрелка сочи към 5 часа.Аз не  можах да схвана какво питаш-дали и в  учебниците на децата ни  е така или дали и според нас картинката е сбъркана  newsm78

# 694
Издание от 2006г.

И аз бих им писала. Само първите 2 урока съм прочела и вече имам "материал".
Още от първия урок "Днес географията обяснява причините за различията."  ooooh!

# 695
  • София
Точно така! Обаче предсавете си на тази снимка всичко друго да си е така само малката стрелка да сочи 5 часа. Слънцето е срещу  3 червения пунктир и той е там.  А уж малката стрелка трябва да сочи към слънцето...
Да, разбрах те. Учителката не се ли е изказала по въпроса? Дъщеря ми е по учебник на Анубис от 2011 и я няма тази картинка, но господинът казал, че учебникът е супер тъп и не им дава да го отварят, той им разказвал и им диктувал урока. Аз и други учебници бих забранила да се отварят.

# 696
И Макс учи по сбъркания учебник. Няма конкретен спомен какво точно е казала госпожата за ориентирането по часовник. На мен повечето учебници са ми излишно сложни и безинтересни. Да не казвам, че всичките са такива.

# 697
  • Бургас
помогнете малко за движението на звездите, тази звезда Сириус, дето изгрявала на 1 ноември в 21 часа, кога ще изгрее пак в същия час, след 1 година ли..., и също какъв е отговорът на Задача 1 от учебната тетрадка  на Просвета,

# 698
  • у дома
Установявам,че учебниците на Просвета избиват рибата  #2gunfire Twisted Evil #Cussing out
Моето дете по ЧП е на Булвест и уроците са си му разбираеми,но по история и география е на Просвета,особено географията е един  малък ад-чак аз не мога да схвана самия урок,камо ли детето...
Днес се видях с една приятелка,която е учителка по география и тя ми даде да ползваме учебника на издателство Анубис-кратки и супер разбираеми уроци...

# 699
  • най-шареното място
От първи клас имам отношение към Просвета.
За първи клас имаше удобрена Хубенова/Убенова по български и нямаше място за сравнениед математиката на Просвета.
Обаче тази година има Просвета... Нищо не съм гледала, но още като видях кориците се радвах, че не е само тя.

# 700
  • Стара Загора
Нашите деца учат по учебника на Анубис по История, по ЧП и География - на Просвета  Twisted Evil

Светле, аз съм така по Човек и природа - изключително сложно написано. Децата определено не го разбират, аз също Cry
Акцентирам само върху най-важното, всичко друго е безмислен баласт.
Странно ми е как ще ги изпитват по тези предмети.

По История госпожата предпочита да диктува урока, не разрешава четене от учебника, защото бил много сложно написан и децата намразвали историята   Peace

# 701
  • Sofia
При дъщеря ми повечето учебници са на Анубис. И аз не съм фен на Просвета. Тази седмица всеки ден мат входни нива, а следващата цяла седмица са на зелено училище. Та сериозното учене ще започне по-късно при нас.

# 702
помогнете малко за движението на звездите, тази звезда Сириус, дето изгрявала на 1 ноември в 21 часа, кога ще изгрее пак в същия час, след 1 година ли..., и също какъв е отговорът на Задача 1 от учебната тетрадка  на Просвета,

Тази задача със Сириус я зарязахме.  Mr. Green Ние сме с учебник на Анибус, тетрадка на Просвета и засега незнаен атлас. Т.е. още не се знае.  Rolling Eyes Но са й много интересни история, география и ЧП.
Моята е доволна от всички учители, освен тази по физическо. Всеки ден ми дудне за нея. В петък им писала масово двойки, моята има 2.50. Под 10 лицеви опори - две.  Mr. Green Не им ги е писала в бележниците, но ги тормози. Те пък се лигавят "Ама ние сме музиканти, не спортисти ...".
Днес имаше много глупаво домашно по БЕЛ от учебника на Просвета. Нещо за някакъв мегалантроп. Да измислели приказка или смешна история за него както и да е, но трябваше и да отговарят на четири въпроса, на първите два от които отговорът нямаше как да е друг освен "мегалантроп", а на другите два "учен" и "научна". Дивих си, зяпах и въобще не схванах каква е целта на упражнението.

# 703
  • у дома

По История госпожата предпочита да диктува урока, не разрешава четене от учебника, защото бил много сложно написан и децата намразвали историята   Peace

Освен да ни снимаш и пускаш какво им диктува,че нашия господин по история не е предложил такава екстра  Heart Eyes Аз за компенсация може да се навия да сканирам учебника по ЧП на Булвест-не знам разбираем ли е учебника,но детето се справя с попълването на учебната тетрадка без да пита ...

Иначе чакайте да ви пусна сгрешения  му въпрос по ЧП-изобщо нямам спомен да са го учили  Embarassed ,ама той си се оправяше без помощ по този предмет,само отвреме навреме съм задавала въпроси да видя знае ли,ама явно този урок съм го пропуснала.
Коя от причинените болести се причинява от бактерия
а)захарна болест
б)тетанус
в)грип

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 09:50 от svetlaem

# 704
С Просвета се мъчим и ние...
При нас три шестици на входни нива досега - История, ЧП и Математика, но 3-ка по английски за мой срам... Трябва си повече занимания по този предмет, но досегашната учителка на нищо не ги научи, а ние наблягахме на думи повечко, по-малко на граматика и резултатът е на лице. Embarassed
Голям заплес е станал. Снощи случайно в разговор с братовчедка ми разбирам, че трябва помагало по ЗИП Бел да сме купили вече, щото ме питаше за някакво домашно от него. Също трябвало и учебна тетрадка по английски, което е нормално, аз се чудех в началото защо не ни иска. Но моето слънце е проспало и двете неща. Rolling Eyes
От днес почват танците и пианото и се добавят към таекуондото и програмата ще стане...

Общи условия

Активация на акаунт