Петокласници

• 58 173
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • у дома
Някой може ли да ми каже защо хората се интересували от сътворението на света,защото отговора на моето е,че той не се интересува,а хората от какво се интересували не му влизало в работата  #Cussing out -това му е за домашно за днес...

А иначе в учебната тетрадка на Просвета по география имаше въпрос за какво си използва знанията по география и детето беше записало при пътуване и при попълване на кръстословици и се чудеше какво още да напише ,а аз бях на косъм да му кажа да пише при попълване на тъпи учебни тетрадки по география,че нещо много бях подпалила от урока,но се въздържах  Embarassed

# 706
  • София
Днес е последното входно по география, другите минаха вече. Както си и очаквах само англ. й е проблем. По другите има 6-ци, което потвърждава че г-жата и у-щето ни бяха супер. В тази връзка, моля ви, дайте някакви неща за слушане на англ., като се започне от нещо супер елементарно и се усложнява след това. За четене взехме възможно най-тъничката книжка на Роалд Дал, обаче пак е една мъка....

Аз реших да не ходи на нищо, освен на спорт, тази година, ако видя че й остава много време ще си продължи с пианото.

Светле,  hahaha
Колкото до сътворението - и аз съм била винаги на мнението на Оги  Laughing

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 19:39 от EliG

# 707
  • у дома

Светле,  hahaha
Колкото до сътворението - и аз съм била винаги на мнението на Оги  Laughing

Явно тов а е култов въпрос при вас, веднага ми излезе на търсачката. И само да кажа, че тукашните МГ- та са отврат сравнено с  вашето като база!

Не се смей ,а помогни на другарче,защото не само ти и Оги,а и аз съм на същото мнение,ама явно образователната ни система-не  Twisted EvilДа не говорим,че моето го избива в произход на Вселената и разни елементарни частици,което ако го напише в домашното по бел госпожата изобщо няма и да го разбере  Embarassed

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 19:42 от svetlaem

# 708
  • дядовата ръкавичка
Някой може ли да ми каже защо хората се интересували от сътворението на света,защото отговора на моето е,че той не се интересува,а хората от какво се интересували не му влизало в работата  #Cussing out -това му е за домашно за днес...

Хареса ми отговора на Оги  Mr. Green, а честно казано на въпроса "защо" и аз не бих могла да отговоря, особено ако се опитвам да разсъждавам като петокласник. Ще питам щерката довечера, тя е по философските въпроси.

Ей, радвам се, че не съм единствената, която не разбира уроците за 5-ти клас, че се бях комплексирала. Тоест, не се радвам изобщо. С учебниците се сблъсках преди 2 години, когато синът ми беше 5 клас. Щерката, за съжаление, учи по същите. Нямам желание да ги отварям дори, търся алтернативни източници.

# 709
  • у дома

Иначе чакайте да ви пусна сгрешения  му въпрос по ЧП-изобщо нямам спомен да са го учили  Embarassed ,ама той си се оправяше без помощ по този предмет,само отвреме навреме съм задавала въпроси да видя знае ли,ама явно този урок съм го пропуснала.
Коя от причинените болести се причинява от бактерия
а)захарна болест
б)тетанус
в)грип

Никой не обърна внимание на този въпрос,ама аз да си кажа-детето е отговорило с грип,а госпожата е задраскала и оградила захарна болест,а според мен беше тетанус,без да съм го учила и това http://www.sun1001.com/bg/877.htm го потвърждава,преди не бях фен на домашното обучение,ама нещо напоследък доста се  замислям  Crossing Arms

Някой може ли да ми каже защо хората се интересували от сътворението на света,защото отговора на моето е,че той не се интересува,а хората от какво се интересували не му влизало в работата  #Cussing out -това му е за домашно за днес...

Хареса ми отговора на Оги  Mr. Green, а честно казано на въпроса "защо" и аз не бих могла да отговоря, особено ако се опитвам да разсъждавам като петокласник. Ще питам щерката довечера, тя е по философските въпроси.

Оф,за довечера не ми върши работа-той е втора смяна и до обяд трябва да измисли нещо,защото аз категорично не мога  Embarassed

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 09:51 от svetlaem

# 710
  • най-шареното място
Svetle, аз бих оставила детето да си отговори на въпроса.
Питат него, не мен. Няма разлика с устно изпитване, освен че ще го запише.
Да си обясни, че не знае и защо му е непонятно. И частиците бих оставила.
Това да се пишат глупости какво мислели хората... няма как да има някаква полезност. Само предположения са.

ПП Като последвах линка на EliG, останах с впечатлението, че изобщо не се търси отговор на този въпрос. По-скоро ги интересува защо са си създали обяснения Simple Smile

ППП Разбира се, че е тетанус. Да вземе да ѝ обясни какво е диабетът, пък тя да каже колко е заразен...

# 711
  • София
http://1000stipendii.org/userfiles/files/eseta_2011-2012/GEOGRAF … avlov_7kl_GEO.pdf
ето едно добро есе по темата, включват се двете тези за сътворението. На отговора защо - от любопитство, разбира се, все едно да ги пита защо се задава въпроса за смисъла на живота, като така и така никой не може да даде отговор ( като изключим 42  Laughing )

Колкото до бактерията - да не се е объркала, чак пък толкова да не знае  ooooh!

Нещо за слушане на английски да помоля пак

# 712
  • ride my bike...
EliG, тук има лесни книжки
http://my-storybook.weebly.com/freebies.html
а тук има приказки
http://www.storynory.com/

# 713
  • Бургас
очевидно учебниците на Просвета са отврат, а има ли такива, които са добри, за да ги купя за домашна употреба

# 714
  • Sofia
Светле, аз също бих оставила детето да напише това, което мисли. Peace EliG е постнала добро есе, което може да се ползва.
Що се отнася до теста по ЧП- миналата година, когато имаха изходни нива на Марти и се беше паднал същия въпрос и беше сгршила и тя. Явно са годтови тестове на някое издателство. А що се отнася до верния отговор и госпожата е сгрешила -Тетанус се причинява от бактерията Clostridium Tetani.

# 715
  • най-шареното място
ЕliG, диск към учебника?
Longman Имат за всеки клас.
Другият вариант са интернет и програми за четене на текст.

# 716
  • Sofia
Longman имат книжарница на ул. "Врабча"13. През сайта доставката е 7 лева.

# 717
  • София
Момичета, давате много ценни помощни материали.  Hug

Laluni, харесаха ми и двата сайта, които си дала.   bouquet

Деян тази година ще си ходи на спорт и английски. Надявам се да му е ок като натоварване. Само да са здрави, ще се справят!

Аз още не съм така навътре с ЧП, госпожата им преподава занимателно, в резултат на което аз още не съм се занимала...  Mr. Green  Обаче пък вчера прегледах входното ниво на детето по история. Трябва да взема да го сканирам и да го кача (ако не го е върнал). Мен много ме впечатли. Много сложно и подробно, върху абсолютно целия материал от миналата година, с много дати и подробности. Амбициозен тест... Та в тая връзка се чудех дали им ги спускат тия входни нива или всеки учител сам си ги прави? На нас ни остава по английски входното само, всичко друго направиха.

# 718
  • София
Нещо за слушане на английски да помоля пак
Имам 3 диска на Discover English. Ако искаш мога да ти ги метна по скайпа.

# 719
  • Варна
При условие, че нашите няма да имат входни по история и география явно всеки учител сам си решава как да изпитва децата. Някай като при  .♥.Петя.♥.  се престарават, а някой не си правят даже труда. Пускат гугъл и излизат поне няколко теста, от които ползват някой.
Нещо го е ударила на слободия моята девойка. Все нямали нищо да учат, все нямали домашно. Ще се чуе как стоят нещата като почнат да ги изпитват по-сериозно. А на мен пък, заета в опити да се преборя с второкласника, не ми остава време да и обърна внимание как пък тъй нещо по нищо все няма за учене.

Общи условия

Активация на акаунт