Петокласници

• 58 230
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Аз също взех този, защото ми хареса, но се изкуших и от сборника на Калоянов - на него съм му фен от първи клас

# 616
  • най-шареното място
Deny e, сборниците на Динева ли имаш предвид под Калоянов? Или има автор, а не само издателство.
На Динева ги ползваха в училище до 4ти клас за ЗИП.

# 617
арт мама - да - Калоянов е издателството, Евелина Динева е автора

# 618
Математичката им е дала вчера 50 задачи за упражнение за входното,което е добре,защото аз все още не съм се ориентирала какво помагало да и взема по математика.НАДЯВАМ СЕ ВИЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ-ИСКА МИ СЕ ПОМАГАЛО по МАТЕМАТИКА,КОЕТО ДА ПО-СКОРО ЗА УПРАЖНЕНИЯ,А НЕ ЗА ОЛИМПИАДИ.
Аз препоръчвам този - http://arhimedbg.com/3uchebni-pomagala/45kniga-za-uchenika-po-ma … ematika-za-5-klas
Предимства-точно по учебния материал си е,има група А,Б и В,последната е със задачи аз състезания,които може да не решавате,накрая има тестове,които е хубаво да се решават,защото подготвян за формата на изпита в 7клас.
Недостатък-задачите са много и има и доста еднотипни и на децата им писва,та трябва да се прецени  и да не се решава всичко,но определено е един от добрите.

Нашата госпожа каза да си купим точно този, а и учебника ни по математика е на това издателство. Назад май се коментираше, че някои са по Просвета.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 11:42 от Di_Mer

# 619
Нашата МАТ е на Просвета, но учителката казала, че не може да ни задължи да купиме определен сборник, тъй като той е за извънкласна работа, и всеки да реши сам за себе си
А аз още чакам дата на родителска среща smile3511

# 620
Благодаря за отговорите!
И ние ще учим по математиката на "Архимед" така че ще купя и аз това помагало,пък ще подбираме задачите.

# 621
На нас от 1 клас ни се посочват точно определени сборници за купуване и госпожите дават домашни от тях, а и в часовете работят с тях.

# 622
  • Стара Загора
При по математика учат по учебника на Просвета, но госпожата е препоръчала точно сборника на издателство Архимед.

# 623
  • най-шареното място
Впечатли ме нежеланието на учителка да дава домашно в горен пост.
Като нямат един сборник, как ще им дава домашно? Не знам страх да се поиска плащанет му ли е или друго, но не говори добре понеже учебникът не е ясно какво предлага.

Да се оплача, че набъбнаха тетрадките към учебниците почти до макс. Само българския и математиката спестихме. Чантите са като гюлета.

# 624
   В нашето уч-ще до 4 клас се ползват сборници предимно на Евелина Динева,изд.Калоянов + "Самостоятелни работи по матем." пак на същата авторка , също и на изд.Слово "Искам да знам....",  по български език - помагалата на Донка Кънева и на изд.Слово.
От 5 клас по матем.- изд. Архимед.

# 625
Здравейте, май досега не съм писала в темата, но я следя редовно. Големият ми син е петокласник в паралелка с разширено изучаване на математика и втори език немски. Относно домашните по математика, досега винаги съм ги проверявала, но след вчерашната род. среща (само за математика) учителят каза, че трябва да следим дали си е написал домашното, а не да го проверяваме. Така той успява да следи нивото им и ако има пропуски, да ги коригира и наблегне на тях. Лично на мен това ми остави много добри впечатления. Целта е не получаване на високи оценки, а постигане на добри знания и умения. Освен това учителят ще ги води на екскурзии, на кино, боулинг, на ски и т.н., а не им е класен. Ще ходят 2 пъти седмично на школа по математика (единият ден е събота), която е задължителна.
koe e u4ili6teto
Училището е 125 СОУ.
привет. И мойта малката хулиганка е в същия клас. Ще остете доволни. Аз вече преминах през школата на този. учител с големия. Училището с разни изключения като цяло е добро, но най-голямото предимство са двете паралелки математика. От бившия му клас на този учител всички изкараха чудесни резултати на матурите. А за ходенето - наистина ги води много и стават много задружни. Даже вчера на Витоша с тях ходиха и негови бивши

# 626
Здравейте, май досега не съм писала в темата, но я следя редовно. Големият ми син е петокласник в паралелка с разширено изучаване на математика и втори език немски. Относно домашните по математика, досега винаги съм ги проверявала, но след вчерашната род. среща (само за математика) учителят каза, че трябва да следим дали си е написал домашното, а не да го проверяваме. Така той успява да следи нивото им и ако има пропуски, да ги коригира и наблегне на тях. Лично на мен това ми остави много добри впечатления. Целта е не получаване на високи оценки, а постигане на добри знания и умения. Освен това учителят ще ги води на екскурзии, на кино, боулинг, на ски и т.н., а не им е класен. Ще ходят 2 пъти седмично на школа по математика (единият ден е събота), която е задължителна.
koe e u4ili6teto
Училището е 125 СОУ.
привет. И мойта малката хулиганка е в същия клас. Ще остете доволни. Аз вече преминах през школата на този. учител с големия. Училището с разни изключения като цяло е добро, но най-голямото предимство са двете паралелки математика. От бившия му клас на този учител всички изкараха чудесни резултати на матурите. А за ходенето - наистина ги води много и стават много задружни. Даже вчера на Витоша с тях ходиха и негови бивши

Здравейте и от още една майка на момиче в същия клас Simple Smile trapa, благодаря ти за написаното! Друго си е да прочетеш за някого минал по този път.... Силно впечатлена съм от родителската среща с учителя по математика и честно казано, не мога да повярвам, че всичко казано от него е истина. Но по думите ти разбирам, че май е....  Grinning Единствено ме притеснява фактът, ако се окаже, че детето "не става" за там, дали ще получа знак от господина или аз трябва да разбера сама? За сега всичко върви доста добре, много впечатлена е от съботната екскурзия. Наистина успяха да се поопознаят малко и тактиката му за сплотяване със сигурност ще подейства много добре. С теб ще се видим във вторник Simple Smile Подразбрах, че ще си "ковчежникът" Simple Smile

# 627

Единствено ме притеснява фактът, ако се окаже, че детето "не става" за там, дали ще получа знак от господина или аз трябва да разбера сама? За сега всичко върви доста добре, много впечатлена е от съботната екскурзия. Наистина успяха да се поопознаят малко и тактиката му за сплотяване със сигурност ще подейства много добре. С теб ще се видим във вторник Simple Smile Подразбрах, че ще си "ковчежникът" Simple Smile
[/quote]
не се притеснявай, ще получиш знак. От класа на сина ми имаше едно момиченце само, което се отказа още в 5ти клас, от предния мипуск също е имало едно такова, нооо това са мноооого редки случаи. Всички се справят.
А за ковчежника - да, Данков ме помоли да ги събера  Confused

# 628
При нас по математика учат по учебника на Просвета, но госпожата е препоръчала точно сборника на издателство Архимед.
При нас е същото положение. Само дето този сборник е пожелателен, не задължителен. Не мисля, че ще дава домашни от него. Досега винаги сме имали учебна тетрадка и сборник по математика, сега ще сме само с учебник. Аз обаче, като една лоша майка Twisted Evil, вече го купих сборника и ще работим и по него вкъщи.

# 629
Ние също работим в къщи по единия сборник, а другия го държи в класната стая и решава от него в час, защото често свършва преди другите деца със зададените задачи
И най-накрая в сряда ще имаме РД Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт