Петокласници

• 58 174
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
получихме първата оценка -3.90 на входното по математика, опитвам се да свикна, досега по-малко от 5 не сме имали по нищо... но разбрах, че 4-ките са масовите оценки при нас, 5 и 6 имали само най-напредналите деца, които са в отбора за състезания, така че ще трябва да се примирявам

# 646
  • Sofia
Здравейте момичета, нямам много време да влизам в темичката, но набързо попрочетох назад какво сте коментирали. При нас са с 31 часа седмична натовареност, отделно е школа и спорт.  И Марти е в ново училище. Може да се каже, че свикна.От днес започват входните нива.

# 647
  • София
При нас започнаха от вчера входните нива. Домашни си имат , както и преди винаги са си имали - и за писане, и задачи, и за разказване.  Досега не е имало случай да няма домашно до 4 клас, та явно късмета си й е да учи. Колкото до оценките - очаквам да има сериозен спад, но лично мен това никак не ме интересува. Важно е да знае, а не каква оценка има! Обаче предполагам, че ще има някаква драма за оценките, защото досега е имала не повече от 3-4 петици, но ще се види в най-скоро време

# 648
  • Sofia
Що се отнася до спад в оценките, мисля, че това е нещо нормално. И за мен са важни знанията, но се страхувам детето да не загуби мотивация за учене ако не е оценен труда му.

# 649
  • най-шареното място
Едва ли, Ivben. Все пак така ще е за всички.
Не съм разписвала оценка още и не знам как ще е, но когато е справедлива, не вярвам да има драми.

EliG, по какво са разказвали преди? Човеците?
До четвърти клас нищо не са разказвали - ни писмено, ни устно. Само писмените по РР то никога не е било домашно.

# 650
Явно ще трябва да преглеждаш по типове визуално и по една от тип. Повече само ако препъват.
Добра идея, благодаря!
Днес са правили входните нива по история и ЧП. В четвъртък и петък са по БЕЛ и математика. По география ще имат ли? Утре са на екскурзията дето трябваше да бъде в петък.
Сега съм го "опънала" да учи по география и след домашното по математика да направи две входни нива от въпросия "Архимед". Ама аз съм на работа и така от разстояние...

# 651
  • София, Дървеница
Здравейте момичета,
При нас са с 30 часа седмична натовареност + 1 час "Успех", отделно ще има школа всеки четвъртък. 
Георги  е в нов клас в старото училище, тъй като им се разпадна стария клас.
Може да се каже, че свикна. От вчера започнаха входните нива.
За помагала и учебни тетрадки съм дала около 65 лв.

# 652
  • у дома
Едва ли, Ivben. Все пак така ще е за всички.
Не съм разписвала оценка още и не знам как ще е, но когато е справедлива, не вярвам да има драми.

EliG, по какво са разказвали преди? Човеците?
До четвърти клас нищо не са разказвали - ни писмено, ни устно. Само писмените по РР то никога не е било домашно.

Не съм Ели,но при нас си искаха да разказват доста-устно по човеците,не само да отговарят на въпроси...Отделно всяка  седмица си имаха за домашно по един преразказ-не тези в тетр по РР,а други и даже имам спомени  че разказваха от името на различни герои-например имаше един разказ за плашило и черешки,които му се смеят-половината клас имаше да го преразкаже от  името на  черешките,др половина от името на плашилото,отделно си имаха и доста съчинения...Ето тази поредица http://izdatelstvo-slovo.com/poredica.php?poredica=5  работеха всеки клас допълнително и поне моето е попълнило всичките и  всеки преразказ или съчинение е поправено и отдолу има препоръки-този тип домашно никога не е бил от днес за утре,а винаги са имали по цяла седмица...

# 653
Светле, стабилна подготовка значи е имал Оги до 4 клас.

# 654
  • София
Светлето е отговорила все едно и за нашия клас, нищо че сме на километри разстояние.

А с изненада видях преди малко , че и по ДТИ са учили, че и домашно имат.
Без корекция на правописа  Laughing :
http://www.flickr.com/photos/snimkieli/9916187784/
(планът е диктуван, а описанието е нейно изобретение , както е видно Simple Smile)

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 17:13 от EliG

# 655
  • Стара Загора
И при нас от вчера започнаха входните нива. Минаха АЕ и Човек и природа - по АЕ било много лесно, а по ЧП - много трудно /това от коментарите на децата/.
Предстоят по литература - утре, Математика и предполагам по История.

При нас до 4-ти клас госпожата много държеше да разказват. Имат навик да го правят. А какво ще изискват новите преподаватели още никой не знае. Wink

В четвъртък ще имаме втора родителска среща. Дано се появи някой от другите учители, защото сме виждали само класната.

# 656
  • дядовата ръкавичка
И на нашите им искат тетрадки за теория по ДТИ  Rolling Eyes. Също и по музика. По изобразително не рисували, господинът 2 часа им говорил. Очаквам скоро и по физкултура да пишат теория ooooh!. Не мога да го разбера това. За мен тези предмети трябва да са за разтоварване и забавление, нооо някои учители явно се вземат твърде насериозно.

# 657
Привет!
аз вчера разписах първата оценка в бележника-шестица по руски .помислих,ч е се шегува,че има 6 по руски след като го учи от 1 седмица,но факт!Госпожата има дала да научат в часа стихче от 4 реда и т.к. нашто гардже го казало най-добре и писали 6. Радвам се,че "новият"език и харесва и се надявам да го учи с желание.
Входни има всеки ден тази седмица,но оценени все още няма.
Относно спадът в оценките се опитвам да обяснявам,че е нормален и аз държа да учи за знания,а не за оценки.Дано да няма драми!
много ме е яд,че до 4 клас нашите не са разказвали и сега ще и е много трудно.Въпреки опитите на родителите да убедят госпожата да ги изпитва и устно 4 години тя твърдеше,че методологията е тестово изпитване и така и не ги научи да разказват по разказвателните предмети.
По ДТИ и ние ще пишем теория,явно така е заложено.

# 658
  • най-шареното място
Не се коси, Pisihrisi, може да е за добро. С толкова помагала, ще са научили каквото трябва, но няма да губят време да разказват.

При нас също не са разказвали /писах по-горе - по нищо/. Аз съм доволна обаче. По РР разказваха, та знаят как става. Миналата година приятелски деца пишеха писмен преразказ на всеки текст взет по лиетература за да се научели... Това си е точно загубено време.

Засега не съм наясно ще им искат ли разказване по география, но вероятно по останалите - ЧП и ИЦ няма. Това е по-добрият вариант според мен  - да учат материала, а не уроците като приказка.

# 659
Разказването им помага да се учат да се изразяват.
Аз съжалявам, че нашите не са ги карали да разказват!

Общи условия

Активация на акаунт