Поморие- лято 2013

• 64 871
  • 650
  •   1
Отговори
# 540
Старата част има дълга плажна ивица и за това не е толкова пренаселено...
Обикновено поморийци не ходят на плаж и явно и Вие ходите рядко. Плажът в старата част преди обяд е в буквалния смисъл с извинение г... до г... И в 8 да сме там и да е сравнително спокойно, най- късно в 10 имаме от всичките ни страни кърпи така, че да не може и между кърпите да се стъпи. Тази год.са сложили и пред Съни бей чадъри и шезлонзи, на които наистина е голям шансът да се намери място, но на свободната зона йог! И снимки съм направила, но за съжаление съм забравила кабела и мога да ги кача преди средата на септември.
А колкото до влакчето ме учудва, защото ние сме от 2006 всяка год.тук - началото на юни и после август. За последно обаче го видях 2007  newsm78

# 541
Привет на всички, ние вчера се завърнахме от морската ни ваканция в Поморие ако мога да бъда полезна с инфо насреща съм Peace  С удоволствие бих препоръчала апартаменти "Сара"  луксозно обзаведени до най-малката подробност, ново, чисто, приятна обстановка, намиращи се точно срещу плажа и на 3-4 минути от центъра,  а собствениците изключително приятни млади хора. За чудещите си между новия и стария  град - на 100% препоръчвам стария град , казвам го като човек познаващ всяко кътче на Поморие прекарваме морската си ваканция там всяка година откакто се помня, направихме грешката преди няколко години да отседнем в новия град и ни се наложи всяка сутрин да пътуваме за плаж до стария и още веднъж вечер за разходка пак до там. Разбира се всеки има различни предпочитания но плажната ивица в стария град е толкова голяма , че място винаги има. PS няколко страници по напред тук бях питала вече върналите се от Поморие за летни вируси, да кажа че всичко за нас мина ок, важното според моите наблюдения е да пием бутилирана вода, храна от разнасящите из плажовете никога ...и така Simple Smile Желая весели емоции на всички които им предстои да прекарат вълшебни дни в това разкошно градче, а ние септември ще се върнем отново Hug

# 542
За старата част с две ръце!! Има къде да се разходиш, да поседнеш, забавления - достатъчно. За мен плажа е много добър, ходихме към 10.30 и винаги си намирахме място. Плажаната ивица е достатъчно дълга за да се намери по-спокойно място. Музеят на солта е нещо, което трябва да се види според мен. Препоръчвам! Също и старите поморийски къщи. Има и исторически музей на ул. Княз Борис. Музея на Яворов и Яворовите скали. Разбира се и още много неща, които си струва да се посетят.

# 543
Привет на всички, ние вчера се завърнахме от морската ни ваканция в Поморие ако мога да бъда полезна с инфо насреща съм Peace  С удоволствие бих препоръчала апартаменти "Сара"  луксозно обзаведени до най-малката подробност, ново, чисто, приятна обстановка, намиращи се точно срещу плажа и на 3-4 минути от центъра,  а собствениците изключително приятни млади хора. За чудещите си между новия и стария  град - на 100% препоръчвам стария град , казвам го като човек познаващ всяко кътче на Поморие прекарваме морската си ваканция там всяка година откакто се помня, направихме грешката преди няколко години да отседнем в новия град и ни се наложи всяка сутрин да пътуваме за плаж до стария и още веднъж вечер за разходка пак до там. Разбира се всеки има различни предпочитания но плажната ивица в стария град е толкова голяма , че място винаги има. PS няколко страници по напред тук бях питала вече върналите се от Поморие за летни вируси, да кажа че всичко за нас мина ок, важното според моите наблюдения е да пием бутилирана вода, храна от разнасящите из плажовете никога ...и така Simple Smile Желая весели емоции на всички които им предстои да прекарат вълшебни дни в това разкошно градче, а ние септември ще се върнем отново Hug
Аз искам да те попитам тъй като от много мислене та накрая пак на Поморие минахме като вариант имаш ли наблюдение дали ако идем без направена резервация ще намерим къде да отседнем?

# 544
Здравейте,

върнахме се от Поморие в неделя. Като цяло изкарахме добре. Аз също съм на мнение, че градчето е препълнено с туристи и догодина ще почиваме края на юни или началото на юли, живот и здраве.
За хапване препоръчвам механа "Чичовци", която се намира след такситата в посока Новия град (много близо до пешеходната улица), "Пастисима", "Амфора", "Омар" на Крайбрежната. В "Захаро" седнахме веднъж, чакахме 20 минути някой да почисти масата и да ни вземе поръчката, но в крайна сметка си тръгнахме без да дочакаме благоволението на сервитьорките. Заведението не беше пълно. Детската му площадка е на слънце. Препоръчвам детската площадка в двора на историческия музей - разгледахме музея, после малката си поигра.
4 нощувки бяхме в къща "Христови" на ул. "Екзарх Йосиф". Като местоположение е добре, като настаняване средна хубост. Имаше постоянно топла вода, беше достатъчно широко за тримата, липсата на климатик на мен лично не ми пречеше. Хазяйката е малко дръпната, но пък не досажда.
Кикси, на няколко места в стария град видях табели за свободни стаи, но не мога да ти дам точен адрес. Както казах, градчето е доста пълно, но мисля, че ще успеете да намерите нещо и на място.

# 545
 kiksi23 ако ходите септември със сигурност ще намерите , но сега по мои наблюдения е препълнено, е няма начин да няма свободни места , но си мисля че ще трябва доста обикаляне, погледни в Булрест ком винаги от там си търся място за отсядане. Успех Simple Smile

# 546
Мерси момичета ние ходим от 2003 на Поморие все в стария град и винаги на място сме търсили ,но вече сме дете и няма да е много удобно да ходим нагоре надолу.Намерих свободни тройни стаи в дом Кехайови но ме притеснява че гледат към главната и да не е много шумно и отделно ми се искаше да е нещо като студио да има къде да си направим салатка или на малкия да претопля храна.
Намерих току що едно което е много хубаво и е за 35лв. и ще мисля от 29.08.Бях се наканила че от 26.08. ще сме там но може да го преживея за два дни. и е студио и то доста голямо изглежда на снимките и така чисто хубаво.....

# 547
kiksi23 в Кехайови бяхме 2007г. с едни приятели, тогава без деца. Тяхната стая беше към улицата и беше шумно дори вечер на отворен прозорец, отделно банята им беше в коридора - само те я ползваха, но трябваше да излизат от стаята си. Ние бяхме в друга стая, която гледаше в задния двор, но там тогава имаше строеж, та сутрин ставахме около 07:00ч., че работния ден започваше. Нашата баня си беше вътре в стаята. Та моето мнение е, че не е много удобно за семейства с деца там.
Търсете нещо хотелски тип, евентуално с микровълнова печка и кана на разположение.
И да потвърдя, че повечето хотели 2* и 3* дори са с изкривено разбиране за почистване на стаите и смяна на спално бельо и кърпи. Чисти се когато е удобно на камериерката  Shocked или не се чисти, кърпи за ръце има, за тяло тц.

# 548
 Благодаря за мнението и аз заради това се въздържах за Кехайови точно че ще е шумно. Сега точно запазвам едно студио и евентуално от 29.08. ще сме там изглежда много добре и точно и за мен бе важно да има и микровълнова поне за малкия да претоплям храната. За 35лв. е даже на снимките е супер надявам се да останем доволни ще пиша псоел отзиви.

# 549
Здравейте,БГ майчета !
Изчетох темата ви с интерес по няколко причини - първо, защото съм поморийка , второ,защото давам квартири и трето , защото за мен са важни вашите коментари -както положителните, така и отрицателните . Така си "сверявам часовника", както се казва - какво туристите харесват и одобряват и какво -не; къде са силните и слабите ни страни , както за квартирите , така и за града ни като цяло. Много правилно повечето от вас са се ориентирали в града ни. Радостно е, че сте обърнали внимание на хубавите неща, които се случват и сте ги отразили; напипали сте , разбира се, и болните ни места. Но, както се казва, никъде не е идеално! Хиляди хора- хиляди мнения. На един му харесва едно, на друг -друго! Ние , като ваши домакини, се стараем да си изкарате приятна и незабравима почивка.
Благодаря на всички, които са избрали Поморие за своята лятна почивка! Винаги сте добре дошли в града ни!

Ако нещо конкретно ви интересува за Поморие или не можете да се ориентирате, питайте!  Simple Smile
С готовност ще се включа в групата на отговарящите на всякакви въпроси ! Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 21:57 от daniela.qnkova

# 550
Места за хапване от които сме страшно доволни и от обслужване и от всичко,  още един глас за Чичовци, При американеца, Барбекю Манц и ресторанта на хотел Сейнт Джордж, страхотни морски вкусотии  Peace
Свободни стаи на доста места в стария град, дори и на ул.Крайбрежна имаше табели, колкото до сладкарница Захаро време не остана, но препоръчвам тортите на крайбрежна до гофретите, карат ги от Бургас винаги са пресни, а тортата гараш е истински гараш  Heart Eyes

# 551
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Айде и от мен още един глас за Чичовци-механата.От около 4 години я посещаваме винаги,когато сме в Поморие.Качеството на храната е страхотно.

# 552
Привет,момичета!Мисля да почиваме с детето в Поморие от 31.08.Новият град,ул.Морска 50.Ще бъдем само 2-та.Отиваме заради морето и искам тишина и спокойствие.Добро място ли съм избрала?Какво ще кажете?

# 553
Я ми кажете къде е тази механа Чичовци?

# 554
sineo4ka555, мястото е много комуникативно и в същото време улицата не е много оживена и шумна  - близо до Южния плаж , до заведения за бързо хранене, магазини , детска площадка, банка , автобусни спирки за стария град, Сл бряг и Бургас.

kiksi23, механа "Чичовци "е в стария град, на главната улица "Княз Борис ", непосредствено преди пиацата за таксита в началото на пешеходната зона, идвайки откъм квартала/ Новия град/ .Пада се отдясно , на ъгъл и е срещу у- ще "Ив Вазов" /малкото у-ще/ .  

Общи условия

Активация на акаунт