Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 7

• 37 721
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
А, де, и аз се зачудих какво му е на Марко Simple Smile
За мен Марко е име на магаре  Embarassed
Както например Шаро е за куче.  Laughing
И аз така - като Зла вещица.  Blush

И няколко имена, които не са странни, но за мен е странно, че малки деца ги носят - Евгени, Коста, Благовест Mr. Green
Може на дядото да са кръстени.  Sick Close

За Елен Безухова - Зла Вещице, Пина - вие колко сте стари?  Mr. Green Hug

# 121
А за мен Марая е име на пинчър , ама хората си кръщават децата така ..

# 122
 Laughing  Аз на дърти години четох Война и мир. Нещо като самобичуване беше планирано, а то се оказа терапия. И от там се отпуших на руска класика - още Толстой, Достоевски (виж това е самобичуване), Гогол, Тургенев, Чехов.

# 123
Аз тия не ги познавам.  Blush
Задължителна беше Ана Каренина, само нея съм чела от руските.
Много се дразня от тези задължителните, защото удоволствието от четенето се убива.  Close
А сама да посегна към руско -  Naughty нещо не ме влече.

# 124
Хм, аз Толстой не съм учила в училище и нищо задължително нямаше от него  Thinking Само на Гогол Мъртви души, сякаш нищичко друго руско не учехме  Thinking  Тогава даже не я четох, чак 10- 12 години по- късно.

# 125
  • София
От една народна песен -  Калина-Рада
В народната песен калина не е име, а изразява роднинска връзка, нещо като зълва, етърва... името си е само Рада  Peace

# 126
  • Ямбол
Оливера  Thinking

# 127
  • Варна
В народната песен калина не е име, а изразява роднинска връзка, нещо като зълва, етърва... името си е само Рада  Peace

Не знаех.. Grinning По нашия край не го използваме.

# 128
И аз не го знаех това. Къде се използва в такъв смисъл?

А сама да посегна към руско -  Naughty нещо не ме влече.
Посегни към "Герой на нашето време". Сега видях, че я има в читанката. Като ученичка бях много впечатлена, а не е със стряскащ обем.

# 129
  • София
От една народна песен -  Калина-Рада

Не знаех.. Grinning По нашия край не го използваме.
То едва ли вече се използва някъде. Едно време се е използвало Simple Smile Съпругите на двама братя - по-малката се обръща към по-голямата с "калина" - уважително обръщение съобразно йерархията в голямото семейство.

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 19:18 от Атти

# 130
... и драгинко - брат на съпруга. Драгинко е обръщение от снахата  Rolling Eyes  към него.

Атти, а другите названия какви бяха? Тези за роднинска връзка?

# 131
Калина не се ли пада женското на калеко? По Тракия знам, че се ползва. В Добруджа е буля това роднинство.

# 132
  • София
Здравейте  Simple Smile

Случайно попаднах на темичката и се зачетох с интерес  Hug
По повод на името Илария , което се обсъжда в самото начало - италианско е. Английски вариант - Хилари.
Българският му еквивалент е Весела, Веселина
Не е вид риба в никакъв случай  Party

http://it.wikipedia.org/wiki/Ilaria

Азалия-не е странно, но е  интересно и на мен много ми хареса.
Релана
Ладина
Илария-това не е ли вид риба?
Рогнеда
Геласия

# 133
  • Варна
Здравейте  Simple Smile

Случайно попаднах на темичката и се зачетох с интерес  Hug
По повод на името Илария , което се обсъжда в самото начало - италианско е. Английски вариант - Хилари.
Българският му еквивалент е Весела, Веселина
Не е вид риба в никакъв случай  Party

http://it.wikipedia.org/wiki/Ilaria

Има обаче риба Илария  със сигурност. Wink

А Калина -Рада, въпреки недоразумението много ми харесва като двойно име. Crazy Сега се сещам, че родителите на актрисата Медхен Еймиик и търсели немско име когато се родила, понеже били с немско потекло. Майка и взела една немска книга и името , което харесала било Медхен (това означава на немски момиче). Та стават такива недоразумения.

# 134
  • Бургас
По отношение на
В народната песен калина не е име, а изразява роднинска връзка, нещо като зълва, етърва... името си е само Рада  Peace

Баба ми е от Пловдивско. Тя е най-малката сестра,съпругата на брат и и казваше калино Иванке.

Общи условия

Активация на акаунт