Домакини - първи сезон/тринадесети епизод - късметлийски

• 35 674
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И аз продължавам с добрите новини! Бях ви писала преди време, че голямата ми дъщеря ще я пробват в малко така по- училищна среда, извън терапевтичния център, който посещава, в едно частно училище, е , не при " нормалните" деца, но все пак в стая с чинове, дъска, с по напреднали деца. е, преди малко бях на родителска среща и ме уведомиха, че детето се справя чудесно и от 15 септември ще е зза постоянно там! Много съм щастлива и горда! Доста по- назад е Бояна от другите деца, но пък е много добра ученичка, слуша и изпълнява, много се старае. Дечицата са само 6, всяко със своите особенноси, но всички са прекрасни. А за учителката им в училище нямам думи!  bouquet
Абе....та те са ни отличници, отвсякъде! Браво, браво!! Толкова е хубаво да чуеш такава новина. Просто....летиш !!
Смърфи, слизай от балкона и разказвай....всичко ни разказвай.  Hug

# 241
Коконче - супер новина!  Hug Идва ми да литна от радост, затова ще извикам силно три пъти Хип, хип, ураааа. И продължавам да стискам палци.  Praynig

Мари и Славче - и за вас стиснати палци, скоро да се похвалите с хубави новини.

Валенце - браво на момичето! Все така да бъде и за в бъдеще! Peace

Сега се връщам от курс и ще търся рецепти за нещо с кайма. Тя дано успее да се размрази до довечера, че забравих да я изкарам от камерата снощи. Сложих я до камината и я влючих, макар че е топло вкъщи.
Сега започвам да се готвя, защото в петък отиваме за малко повече от седмица в САЩ, хем на екскурзия, хем на конференция на мъжа ми. Съчетаваме полезното с приятното! Няма да имам интернет и няма да ме има в темата, поне така мисля, но ако се докопам до нет, ще се включа. Моля, това да се отбележи от Марчето в домовата книга, да не ми пише неизвинени, само извинени отсъствия. Wink

# 242
Валенцето, Hug много,ама да знаеш колко много се радвам за Бояна.Само така!!!Малко геройче с мама героиня. bouquet И все искам да ти кажа-като нарисувана е тази твоя голяма дъщеря! Толкова е хубава!
И чакаме още хубави новини-за успешно взети изпити,за добри резултати от скенер и още,и още...Не случайно тази темичка Куинчето я кръсти късметлийска.  Peace Да носи късмет за всички!
Надявам се утре да има почерпки за новите мебели на Нощни и кухнята на Дарилчето.Да не се скатаете,ей...Чакаме нещо с шоколад!  Wink
Отивам да си нагледам меденките и пак ще дойда. Голям кеф е в тези горещини да се въртиш около включена фурна... hahaha Joy

# 243
Коконче, супер новина, много, много се радвам за теб, мила  Hug Hug Hug
Славче, стискам палци на твоите момчета да преборят науките  Praynig
Мари, стискам и на твоето момче  Praynig
Вале, браво на Бояна, все така да е занапред  Hug
Бонболинче, какво стана на интервюто?
Тази вечер съм на линия - мъжа ми е на работа, малкия спи, а мама къде - при домакините  Heart Eyes

# 244
  • София
Благодаря ви , че споделяте радостта ни!
Ерма, благодаря, красавица ни е тя, на татко си се е метнала! Laughing а малката е мое копие- и отвън, ама и по характер, такава една чувствителна, такава една ранима...чудо ще е с това дете в пубертета!

Вчера писахте за бисквитите на еликсир, а аз точно тях бях правила през деня. Сега сте писали за пресни картофи- ми баш това готвих. Цели, само измити, в една тавичка с мноого масло и оваляни в шарена сол. Исках и кюфтета да опека, нали само на фурна правя кюфтетата, ама реших да ги сложа върху картофките. Еняма такава вкусотия...
И аз съм сама с децата, мъжа ми го викнаха в службата, та сега ще легна и ще чета нещо.

# 245
Е няма да стане, отивам утре за пресни картофки  Simple Smile Днес минавайки покрай един блок така ми замириса на пържени тиквички....познайте дали не обиколихме 3 заведения с мъжа ми, докато не намерим такова в което да има тиквички с кисело мляко  Mr. Green

# 246
Оййй, как ми се хапват тиквички и пресни картофки, мляс! Тук има едни малки картофки, викат им криолски, много приличат на нашите ,ама не са като тях. И тиквичките са тъмно зелени, пържила съм, докарват вкуса на нашите, ама и киселото мляко не е като нашето..... и накрая все си викам: само да се прибера лятото и ще си отям на такива неща, пък ако ще накрая да стана 200 кила:)))))

Я кажете как по-бързо да размразя проклетата кайма? newsm78 Нямам микровълнова.

# 247
 Сложи пакетчето, ако е найлон, в студена вода, в купа. Може и в гореща, но го наблюдавай, да не се свари каймата. Hug

# 248
  • при късмета
Вале браво на момичето
Смърфи, вече са ти казали-във вода или я извади в съд и я намачкай докъдето може и после пак. И една рецепта, ако нямаш нищо против
Скрит текст:
мързеливо "Руло Стефани"
замесваш си каймата като за кюфтета или без хляб, само подправки и лук, както я обичаш. Сварени яйца и моркови, кисели краставички и всичко което ти хрумне.Вместо да го правиш на руло, нарязваш на дребно всичко и объркваш с каймата.Пече се в намазнена тавичка отгоре с домати или пюре, може и кашкавал.Друг вариант на печене, под каймата сложи един ред полусварени картофи
Вио мъжо да се подготви да претичва за нещо което ти се е прияло.
Аз докато бях бременна, на моя почти му се размина.
Ерма да метне по някоя меденка

# 249
Дарилче и Мама Коко -   bouquet

Това мързеливото руло много ми допадна. Аз такива бързи неща обичам! Heart Eyes

# 250
И на мен ми допадна това мързеливо руло.
Кокич-   bouquet

# 251
  • в сърцата на децата <3
Мрън!
Моя козунак стана странен... Ни един конец, не е достатъчно сладък и не си запази формата. А грамажите спазих точно!!! Не знам защо така... Т.е. знам причината - повече захар и още брашно, но защо ли така стана резултата... Нищо де, ще се изяде. Другия път - по-добре ще стане  Crazy надявам се...

# 252
Направи го на торта, по ще ви е вкусно.
Другия път ще стане.
Спамя ли, спамя.
Да ви кажа една тайна.
Откакто се разделихме с моя, половин година, не съм спирала да се питам защо така стана. Кой е виновен. Път назад няма. Чувствах се много слаба и т. н.
Изгледах един турски сериал. За отношенията в семействата. Толкова сили ми даде, колкото и да е смешно.
Преди бях такова оперено девойче, смалих се, ходех като сянка.
След този филм, днес летях. Няма да ме разберете, просто се върнах, аз съм си. Толкова съм доволна.
Нищо че пак маман ми подряза крилцата, летя!
То моите неща са нищо на фона на вашите, но да си кажа.
 Hug

# 253
Аз днес съм скромна на салатка и една праскова.
И 2пакета семки,голяма краста.

# 254
Браво Дарилче! Не е лошо времето и размислянето на ситуацията лекуват.

Общи условия

Активация на акаунт