Италия, 138

• 29 066
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Брях! Да взема да се редактирам тогава за мъжа ми, който е на 34 и не е живял в криза Joy

това е само едно от обясненията.
апетита е най-простото. пращаш го гладен в супера:)

# 646
аз имах много кратък консуматорски период. може би 2005-2008ма
много се осаферих откъм симплифициране гледам да ми е просто, скромно без лишения и ексцесии тип да си мия главата с кал и подобни:)

# 647
пращаш го гладен в супера:)

Аз дори и да отрека, той сигурно би се съгласил. Laughing

# 648
Тези, които ги влече природата и се интересуват да знаят че от 21,00 в неделя по натгео уайлд ще има страхотен филм за Галапагос. Рекламата е впечатляваща. Същия е и на 3д он деманд (мисля).

# 649
  • Milano
Аз пазарувам 1 път седмично и в началото хладилника е пълен, накрая се изпразва.
Наште нямат гореспоменатите ''мании'' за пълен хладилник. Като дойдат, пазарувам аз, майка готви, ако нямаме нещо, което й трябва отива в минимаркета до нас.

Вчера едно момиче ми разказваше как била на една ''festa dei 18 anni'' в едно заведение в центъра и колко била ''festa triste''.....защото имало САМО 50 човека. #Crazy

На нея баща й ''джу'' й бил организирал ''празника'' на някаква вила с басейн и 120 човека. #Crazy #Crazy #Crazy

И при моето изумление - това да не е сватба, един от шефовете (наполетано) вика, че даже 2 се правили-една с роднините и една с приятели.

И така ''сватбите'' май станаха твърде много- кръщене, комунионе, крезима, 18г, лауреа (ако завършат) и истинската сватба.

Аз категорично няма да правя такива ''извърляния'', ама да питам Фейамска, че тази година й ''токка'' какво е подготвила?

Ако имаш нужда от допълване на бройката до 120- насреща сме. Joy

# 650
аз съм правила купони у нас, на които се събираше гореспоменатото число (бел.ред) (50ина ние бяхме голям клас 42 души), майка ми твърди, че още изпадват конфетки от гардеробите й 20+ години по-късно Twisted Evil  

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 17:01 от 10 c's

# 651
  • UK
аз съм правила купони у нас, на които се събираше гореспоменатото число (бел.ред) (50ина ние бяхме голям клас 42 души), майка ми твърди, че още изпадват конфетки от гардеробите й 20+ години по-късно Twisted Evil  

Ихааааа, аз съм правила с 20-25 и ми се струваше, че е било митинг.

Довечера една приятелка ще ме мъкне на зумба. Да видим това пък какво е. Не си падам по латино ритми, ама няма да е зле да си пораздвижа четирибуквието тази седмица с нещо друго освен с марш по протестите.

# 652
Чакайте сега, аз не съм от тея, дето ги е страх, че нещо ще свърши в магазина и за това да се презапасяваме, но  пазарувам наедро и да има запас от всичко, и определено така предпочитам. Не е от консуматорски нагон, просто мразя да ходя всеки ден да пазарувам ( то и време нямам), така че купувам от всичко и то по много, когато мога, и така винаги у нас има всичко. Обичам да готвя без план, ей така, каквото ми дойде наум, и ако нямам продуктите, ставам  Twisted Evil
Току-що си сложих на терасата небулизираща система, купена от DMail, с пет джвъчки, дето правят мъгла, мнооооого е гот!!!  Ама сега си седя под климатика, че е жеееега! Утре - лодка и море!!!

# 653
  • в едно миланско село
Реджи, никакви подготвителни идеи нямам  Rolling Eyes
на девойката приятелките, които станаха пълнолетни тази година, правиха по една дискотека, в която всеки си плаща куверта, рожденикът плаща по едно питие, или торта (която се вкарва) с шампанско, и(ли) една вечеря за по-близките роднини и приятели, която може да е пица, паб, някакъв бар, такива работи. предполагам, че и ние ще направим нещо подобно - децата, където си решат, а възрастните... ми не знам даже дали ще правим нещо, освен да ги приберем след дискотеката  Mr. Green

купон в къщи едва ли ще пожелае, макар и да е слушала за нашите едновремешни такива (и у нас жестоки купони се организираха  Sunglasses)

Десита, аз далеч не пазарувам всеки ден, просто 3 неща се ядат тук, еле пък сега в жегата. само събота и неделя готвя нещо, което изисква време и продукти, които се употребяват на момента. месо и риба купувам само ако ги правя в същия, или най-много-на следващия ден. фризерът ми е пълен със сладолед и замразени зеленчуци (купешки), които използвам за супа, или гарнитура, плюс едни картофени кюфтета, които напоследък открихме, и на които сме абсолютни фенове. но все пак, тук само се вечеря, на обяд всеки е навън.

запаси има от препарати (купувам на промоция), дамски превръзки-също, щото и двете с девойката сме на най-скъпите такива  Wink, паста, леща, кус кус. ориз също, макар че аз не обичам особено, риба тон и бисквитите за закуска, без които моите не живеят (т.нар. гоччиоле, ама само оригиналните), доматен сос, грах и боб в кутия.. ама тия неща не са ми в хладилника  Laughing

аре, че пак ферман изписах  ooooh!

# 654
А аз в момента имам възможност да не купувам от магазини зеленчуци,защото всичко ми дава свекървата.Няколко пъти ми изсъхват моркови и пресен лук ,пресен чесън и реших ,че вместо да ги хвърлям  да ги нарежа и във фризера.И сега когато правя на Марти супа само изсипвам от пакетчето и става супер.
Хубаво е да има кой да ти дава домашно и млекце и яйца ,зеленчуци,орехи /в Италия си купувам и магданоза дори/.Малко са нащата които  си купувам тук  и пак не мога да спестя пари Embarassed защото като излезнем на разходка все се връщам с някоя купа за салата ,чиния или друга измислиця. Mr. Green
Имам три пастърви във фризера от 1 месец вече ,и ме мързи да ги приготвя,нали нищо няма да им стане ако си поседят още ?

# 655
ние също ядем кус кус , точно това ядохме тази вечер, аз го предпочтиам пред ориза инсалата ди ризо ( с кус-кус) е велико. предпочитам готови смески буркани за инсалата ди ризо и ела да вииш ко стаа Twisted Evil  ориз/картоф не ядем, но съм се навила на черен ориз да пробвам, пак за инсалата да видя какво ще стане ( тая инсалата ни бе открехната от Барбаронови , така че и тя ме е научила нещо да готвя  Mr. Green) И разбира се им дължа и ноу хауто за киселото мляко:))

с нищо не се запасявам аз, препати и прочие да, щото са на оферта и с месеци не ги мисля . от храна
май гледам да има пассата ди помодоро, щото съм зависима от домати аз и си правя и доматен сок с пассата ди помодоро ( велутата).

МГ месец време ми е малко много особено ако не е почистена рибата. Това не е дълбоко замразяване мисля ( има ралзика м/у конджелато и сурджелато) та като замразявам гледам все пак да не стои дълго, но не разбирам много. както е казал шопа "оно че си покаже'  Laughing

# 656
днес тука е към 60 градуса и ходих в супера с една многу яка чантa термика наредих всичкото продукт вътре и много народ каза "ааа, това много умно" Laughing  и наистина смятам да ми стане навик в сезона, препоръчвам

# 657
  • Milano
И аз съм канила класа си вкъщи на Р.Д.- над 30 човека, но не съм изхарчила 8 000 евро, като на споменатата ''festa triste'', kоято е цената за запазване на цялото заведение и в която са включени аперитиви и стуцикини. #Crazy

Естествено, че е нормално да се празнува, но не с тези цифри.

Аз бях на първа родителска среща. Ще започваме инсерименто на 24-ти септември.

В тази връзка да ви питам идеи за това как да ''надпиша'' нещата за градината - чаршаф, завивка и възглавница?

# 658
В тази връзка да ви питам идеи за това как да ''надпиша'' нещата за градината - чаршаф, завивка и възглавница?

Вероятно питаш за нещо по-така от името на детето, написано с химикал върху етикета (както ние правим)? Или нямат етикет тия неща Simple Smile?
В самото начало - когато Матео тръгваше на ясла - в ентусиазма си бяхме помолили лелята на Микеле да избродира инициалите М.Т. върху кърпите за ръце, които трябваше да носим в градината.
Оттам нататък всичко с химикал или траен флумастер върху етикета  Laughing.

# 659
  • Milano
 Laughing
Ми знам ли, с химикал?

Веднъж бях видяла на дрешките на едно дете надписани името и фамилията, но не с химикал, а като че ли напечатано и си мислех, че някъде предлагат тези ''услуги''.

Общи условия

Активация на акаунт