180-та немска тема. Погледни първа страница и после питай!

• 48 974
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Биба,единият минус за който се сещам е ,че при нарушение се вземат точки от немската книжка.От Бг книжка незнам дали може да стане да ми вземат точки.А предимството единствено,че немските са(или бяха)безсрочни за разлика от българските.Поне това се сещам в момента.Във групата във Фейсбук бях пуснала тема за книжките ,доста има писано,който се интересува може да погледне и там.

# 151
Честит празник на славянската писменост и култура!   bouquet

# 152
  • anywhere
Честит празник и от мен, българки!   bouquet
Имам въпрос за домашен любимец и по-точно - котка. Някой да се е местил в Германия заедно с таквоз животно да ми обясни нещата - като се почне от транспорта със самолет (дали за котките е разрешено да пътуват в пътническия салон, или само в багажното, знам, че за най-малките породи кученца правят отстъпка, но дали е така и с котките?! newsm78); документите, които са ми нужни да го вкарам на немска земя; регистрация в община, ако е необходима такава, данъци и т. н. Благодаря предварително! Hug

# 153
  • Germany
Честит празник и от мен!
Зъхи, колежка на мъжът ми си докара котето от БГ преди 2 седмици. Ще я разпитам уикенда и ще ти пиша на лични.

# 154
Честит празник на писмеността и културата ни, момичета!
Да успеем да предадем българското слово и неговата съкровищница на децата ни!

Moni, стискам палци резултатите да са добри! Поуспокой се, защото все пак се намираш в страна с много по-добро здравеопазване и ще бъдат взети добри мерки.

Аз продължавам да трупам опит с измамни обяви за жилища под наем. Попаднах и на такива, които уж са пуснати от агенция - искат комисионна, виждаш уж логото им, има линк към сайт, но всъщност този сайт е препратка към някой по-малко известен сайт-търсачка за имоти. Цели три такива обяви открих от вчера, като едната "агенция" (тя е с отделен, но елементарно направен сайт) води много неадекватна кореспонденция, а от другите чакам отговор - писах им, за да видя какви ще ги измъдрят нататък.
И с нормални наемодатели се свързах, де Simple Smile Предстоят огледи. Говоря за лошия ми опит, за да имаме едно наум. Моля към информацията на първа страница да се добави и това за сигурността с обявите в нета

# 155
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала тук, за което се извинявам, но за сметка на това се отчитам редовно във Фейсбук. Понеже сте изтрили имената на мамите в началото на страницата, не мога да открия тези, които се занимаваха с покупка на имоти в Германия с инвестиционна цел. Спомням си, че имаше такива, но сега, като не виждам никовете, не мога да ги намеря в търсачката. Ако някоя се разпознае или се сеща за такава мама, ще съм много благодарна да ми пише. Може и на лични.   bouquet

# 156
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте и честит празник на всички!

# 157
  • DE
Момичета, как се казва групата ви във фейсбук и мога ли да се присъединя?

# 158
Мимоза,групата във Фейсбук се казва-БГ мами в Германия.

Честит 24 май, ден на славянската писменост и култура!

# 159

Честит 24 май на всички.Дано децата ни се гордеят със славянската писменост и култура,така както и ние.

Честит Имен ден и на всички именници,сред които и моят вуйчо.Да са живи и здрави

# 160
Честит 24 май на всички.

Относно колите с чужди номера, от опит съветвам да си ги смените с немски. Срокът според местната полиция в Хесен е до 1 година.

Детайлно е описана процедурата тук: http://zaedno.eu/forums/viewtopic.php?f=32&t=15207

Минахме я със семейната кола наскоро, така че ако има някакви въпроси мога да отговоря.

# 161
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала тук, за което се извинявам, но за сметка на това се отчитам редовно във Фейсбук. Понеже сте изтрили имената на мамите в началото на страницата, не мога да открия тези, които се занимаваха с покупка на имоти в Германия с инвестиционна цел. Спомням си, че имаше такива, но сега, като не виждам никовете, не мога да ги намеря в търсачката. Ако някоя се разпознае или се сеща за такава мама, ще съм много благодарна да ми пише. Може и на лични.   bouquet

Мисля, че това беше rila. Ама не съм сигурна дали не беше ника нещо от тима rila11.
В старите теми никовете си стоят

# 162
Здрасти, момичета!

Искам вече тази въртележка да свършва, че ми идва малко в повече толкова световъртеж....

Животни могат да се пренасят и в кабината на самолета. Но! Зависи от размерите и теглото на животното. Другото условие е, животното да е в здрав, непропускаем и стабилен бокс, но който и да пропуска достатъчно кислород . Животното трябва да може да стои вътре изправено, легнало, да може да се завърти - с две думи да има свобода на движение.
Животното трябва да има паспорт и имунизационен паспорт.
Това е според международната норма.

Обаче!!! Отделните авиокомпании може да имат и тарифи (предимно най-евтините), при които PET in cabin/hold (изобщо взимането на животно) не е включено в билета.
Но така или иначе, преди всеки пренос на животно е нужна съответната регистрация в авиокомпанията, така че те ще ви дадат информация, какво включва вашата тарифа и какви са им изискванията.

Поенже съм изпратила малко разменено някои РЕВЕ-карти, моля, пишете ми да поправим грешките в стреса.

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 16:43 от Мамункова

# 163
Добър ден  Simple Smile
Току що намерих темичката и реших да се разпиша,надявам се да ме приемете при вас Blush
От 3 години съм в Германия и преди 3 месеца родих първото си детенце тук Simple Smile
Не съм ви чела все още назад ,но сега ще се опитам да понаваксам Simple Smile
Искам да попитам дали има момичета от Münster или Warstein  Simple Smile

# 164
Добре дошла, Флорет234! И честито детенце - да расте здраво и мноого да ви радва! Синхронизирахте ли се?

На мен пък ми е морско! Дали от многото дъжд, или от пясъка на площадките.. Crazy От години не съм била на море.

Хайде, бърза анкета - кой къде ходи на море - независимо  в БГ или другаде, отговаряйте  Laughing

Да не забравя, Гея, мерси за отговора, много ме зарадва (за картичките ставаше дума) и произведенията ти са страхотни  Blush

Чъки, ти що се преименува? (Нали не греша  Wink)

Дануте, какво е моливко?

Мони, и от мен стиснати палци!

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 22:41 от Ида

Общи условия

Активация на акаунт