Имам нужда от съвет относно изгонено дете!

• 6 177
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
 Simple Smile Успех! Да ви се връща доброто и да си живеете щастливо! Praynig Hug

# 16
Благодаря Ви, милички Hug Аз някак не го приемам, че правим нещо кой знае какво, естетствено ми се струва това разрешение на проблема. Може би, защото от години виждахме, че там има нужда нещо да се пипне, да се поправи, че ситуацията не е добра за детето... трябваше ли подобен катаклизъм да се случи, за да се реагира... Нощес ми проблясна, че с моя мъж това изобщо не сме го коментирали - какво да направим за детето, ще го вземем ли вкъщи или ще му търсим на друго място да живее, нищо - от първия момент, в който разбрахме си казахме "взимаме я"; осъзнах каква подкрепа ми е той Heart Eyes
Днес ходихме да я видим в дома. Не се чувства прекалено зле, милата, аз мислех, че обстановката е ужасно потискаща, но в стаите им е светло, чисто, украсено... и с решетки на прозорците... Като я чувам по телефона ми звучи почти щастлива - сякаш е на лагер, играе си с другите момиченца, нарича ги приятелки (Бога ми, осъзнавам колко безумно звучи и се замислям как е живяло това дете, за да му харесва в дома). Надявам се да ми гледат добре детето, още малко, няколко дена, докато си я вземем. Страх ме е, много ме е страх - в дома има и 18-20 годишни момчета, пък то вече си е девойче, слабичко, русичко... Стискам палци да е тиха и да не привлича излишно внимание върху себе си! Ще се побъркаааам! Веднъж да я изведем от там, пък и двойките в училище ще оправим, и сандалки за лятото ще купим, и всичко... Айдеее, пак се разревах, една ревла съм станала тия дни... Дългичко стана, ще извинявате, ама да си кажа, че то много емоции, много нещо Crazy
И благодаря на всички Ви за пожеланията!

# 17
Госпожо, аз също си помислих, че не би трябвало да се отнасяме към решението ви, сякаш е кой знай каква жертва, но реших да не го пиша.Аз ако не тръгна натам, накъдето ме тегли сърцето, после много съжалявам. Просто ни зомбират да бъдем егоисти, затова... Още веднъж късмет от мен, ама много! Praynig

# 18
tazi_koiato,
аз също ви желая успех и здраве.
Колко рядко се срещат такива благородни хора като вас!
Да срещнеш хора с отворени сърца е много по-трудно, отколкото такива с отворени очи.
На момиченцето сигурно не е толкова лесно, колкото дава вид. Имайте го предвид.

Към тази, която запитах за дефиницията и тя не ми отговори... ами циничен е примерът, но е вярно.

# 19
 Успех и бъдете щастливи! И вие и новият член на семейството!   bouquet

# 20
  • София
Tazi_koiato,   bouquet!
Последния ти пост зарежда с толкова позитивизъм  Heart Eyes Много успех ви пожелавам и аз! Все по-често се убеждавам, че добрите хора всъщност не са на изчезване!

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 02:32 от tzvety26

# 21
  • София
Радвам се, че има останали загрижени хора за случващото се около тях!
Стискам палци всичко да се нареди и да живеете с детето в мир и разбирателсто.  Hug

# 22
Браво! Дано се сработите! Желая успех и всичко най-хубаво на цялото ви семейство! Прекрасна постъпка! Трогателна тема, стопли ме отвътре!   bouquet

# 23
Цитат
ощес ми проблясна, че с моя мъж това изобщо не сме го коментирали - какво да направим за детето, ще го вземем ли вкъщи или ще му търсим на друго място да живее,

Какво имате предвид като казвате " друго място да живее"? Няма такъв вариант вие да търсите на детето друго място. Ако социалните се съгласят да настанят детето при вас, то ще е при условие, че е във вашия дом със семейството ви. Не искам да внасям негативизъм, в тази тема за загриженост и обич към дете в нужда, но ще си позволя едно разяснение, понеже е специфично и не всеки го знае.

Дете може да бъде настанено извън семейството си само с решение на съда. Социалните могат да извършват само временно настаняване със заповед на директора на " Социално подпомагане" . Дали ще се съгласи да издаде такава заповед решава директорът еднолично. Вие с него ли говорихте?
Ако настанят при вас детето,  социалните или прокурорът отправят молба до съда, който ще я разгледа на открито заседание и ще се произнесе в едномесечен срок. Много важен фактор, които всички пропускат са какво мисли да направи за детето чичо му. Вие говорихте ли с него? Неговото мнение ще има голямо значение при взимането на решение от съда.

Цитат
Към тази, която запитах за дефиницията и тя не ми отговори... ами циничен е примерът, но е вярно.

То е вярно само във вашите очи. Дефиниции в Интернет могат да се намерят за всичко, потърсете си ги.

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 09:06 от тиги

# 24
 Браво.Много щастие на вече голямото ви семейство.

# 25
Дефиниции в Интернет могат да се намерят за всичко, потърсете си ги.
Ако е термин, с който се борави от чиновниците, то той трябва да е формулиран някъде в законите. А не всеки чиновник да ходи да търси по Интернет и всеки може да си го търкува както си иска. В последният ти постинг взе много правосъдие да раздаваш... да не си от социалните? Rolling Eyes

# 26
  • София - Рим и обратно
Желая ви успех, много сили, позитивизъм и любов в сърцето. Толкова е хубаво, че бихте спестили кошмарите на още едно невинно същество.

# 27
Тиги, четете правилно. Жената пише за пътя, по който у дома са минали за да вземат решение за детето.

tazi_koiato, мислиш като нейна майка. Дълбоко те уважам за това, наистина  bouquet!

# 28
  • Бургас
tazi_koiato, възхищавам ти се на отдадеността и добрината. Явно си много добър човек, но обмислила ли си добре огромната отговорност, която поемаш. Все пак става въпрос за вече голямо дете с изграден /от луда и зла жена/ характер. В утрешния ден като я удари хормона /все пак навлиза в пубертета/ дали от невинно сладко дете няма да се превърне в .........копие на майка си. Не бива да подценяваме силата на гена. Надявам се да греша и утре да не съжаляваш, че си пуснала в семейството си истинско бедствие.

# 29
Първият ''доброжелател''. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт