Днес майката(самотен родител) на съученичка на моето дете (12 год.) я е изгонила от вкъщи с думите, че не иска да я вижда повече. Чичото е пробвал да я настани при негови познати, не съм сигурна дори дали не и роднини, но от Социални грижи са отказали, под предлог, че семейството не е проучено и са отвели детето в дом за деца лишени от родителска грижа. По лошо стечение на обстоятелствата чичото тази вечер заминава за чужбина и едва ли ще се върне от там по-рано от 6 месеца. Майката е с психични проблеми, макар и да не е официално освидетелствана. Детето е в дом. Не мога да спра да мисля какво може да му се случи там...
Сега, моля някой запознат, който работи в системата, който се е сблъсквал с подобен случай и пр. да ми каже как мога да изведа детето от там по възможно най-бързия начин. Временно попечителство, приемна грижа, каквото и да е, само да мога да помогна на малката.
Моля, нека не обсъждаме постъпката на майката, ясно, че е отвратително, дайте да видим има ли законово разрешение на случая, което да поставя детето в семейна среда, а не в дом.
Благодаря на всички, които ще отделят време!
!

и ще кацна в някоя от темите за приемна грижа.
Успех и от мен!
!