Имам нужда от съвет относно изгонено дете!

• 6 177
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
Днес сутринта комшията отгоре ни наводни, така че с моя мъж сме на мнение, че ще ни върви по вода Grinning

Душички  Laughing Hug!
Натискай ги за докладите. Ще трябва да изкарате и курс, няма да стане бързо, въоръжете се с нерви.
Но пък имам усещането, че ти съдействат и няма да ви усукват, дано съм права.

# 46
Цитат
Помолила съм и модератор за разрешение специално по отношение на детето да пиша от този профил.
Ние този профил виждаме, няма как да знаем другия и не е необходимо. До тук нещата на мен ми изглеждат като неуместен опит за шега. Имаше вече такъв тази седмица на това място на приблизително сходна тема, добре, че бързо бе прекъснат.
Нито може да подадете молба за приемни без да сте представили нито един документ (както твърдите, че е станало в работната събота, че даже и на работа сте били), нито ще ви насрочат посещение за оценка толкова бързо, нито някои ще ви обещае, че ще настанят детето при вас, още по-малко за 5-6 дни.

Цитат
тиги, ако не се лъжа формулировката е "семейства на близки и роднини". Ясно е, че роднини не сме, опитваме да минем по параграфа близки.
Е, как ще се лъжете, пет пъти съм го написала на предишните страници. Четете ме внимателно и за дело в съда съм писала, да не вземете да го пропуснете, че досега и за него не сте споменали, пък то е най-важно.

# 47
Ние този профил виждаме, няма как да знаем другия и не е необходимо. До тук нещата на мен ми изглеждат като неуместен опит за шега. Имаше вече такъв тази седмица на това място на приблизително сходна тема, добре, че бързо бе прекъснат.

просто не знам как хората се връзват на подобни измишльотини ...

# 48
Четете ме внимателно и за дело в съда съм писала, да не вземете да го пропуснете, че досега и за него не сте споменали, пък то е най-важно.

Съдебно решение се постановява само при осиновяване. При приемна грижа - не.

# 49
  • Бургас
tazi_koiato, винаги има изключение от правилото. Чудесно е, че си успяла да се съхраниш като личност след всичките тези ужасии, които си преживяла в живота си, но това не значи, че някой друг би ги преодолял като теб. Няма как да знаем какво ще се случи утре в живота ни. Ти си взела решение да се погрижиш за детенцето, което аз безкрайно уважавам и ти пожелавам много хубави моменти с новото попълнение в семейството. Дано социалните ти съдействат по-скоро да си я вземете в къщи.

# 50
Детето се настанява в приемно семейство по смисъла на чл. 31 от Закона за закрила на детето с цел осигуряване отглеждането и възпитанието му в семейна среда (§ 1, т. 2 ДР ЗЗДе). Съгласно чл. 4, ал. 1, т. 4 ЗЗДе настаняването под приемна грижа е една от предвидените мерки за закрила на децата и алтернатива на институционалното отглеждане. То се осъществява по съдебен ред, а до произнасянето на съда със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес на детето се извършва временно настаняване по административен ред след сключване на договор с приемното семейство.

След като се изградят близки отношения на детето с приемното семейство то временно се настанява със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" след сключен договор с приемното семейство. Детето се настанява, а на приемното семейство социалният работник, работещ с детето предоставя плана за действие и всяка информация, необходима за отглеждането на детето (чл. 18, ал. 2 НУРКПУПСНДТ).

Тъй като съобразно чл. 26 ЗЗДе настаняването извън семейството се осъществява от съда, дирекция "Социално подпомагане", прокурорът или родителят отправя молба до съответния районен съд, с която се инициира съдебно производство. Тя, съгласно чл. 28, ал. 2 ЗЗДе, се разглежда незабавно в открито заседание с участието на органите или лицата, подали молбата и с участието на детето.

Съдът се произнася в 1-месечен срок с решение, което се обявява на страните и се изпълнява незабавно.
Това е от закона за закрила на детето.

# 51
а до произнасянето на съда със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес на детето се извършва временно настаняване по административен ред след сключване на договор с приемното семейство.

Това е от закона за закрила на детето.

Ето това имах пред вид - бързо извеждане от институцията. Не се чака съдебно решение. Настянаването става на база заповед.
Не съм била изчерпателна в отговора, извинявам се.

# 52
Пиша в темата за последен път, защото явно нямам чувство за хумор и не мисля, че е смешно. Само да уточня, ако някой се интересува от приемната грижа.

Цитат
След като се изградят близки отношения на детето с приемното семейство то временно се настанява със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" след сключен договор с приемното семейство.
След това се подава молба в съда.

Тук се вижда, че не става въпрос за спешност. Изчаква се да се изградят близки отношения между детето и семейството. Такава е процедурата - не само при приемните, но и при настаняването при роднини първо се издава заповед, настанява се детето и след това има дело. Това отнема няколко месеца.
Детето може да се изведе по спешност само от място където има непосредствена опасност за него. Приема се, че домът не е такова място и за това не съществува процедура за извеждането му от институция по спешност (нещо като бърза процедура).
Дори биологичните родители чакат не малко време преди да успеят да вземат децата си от институция.
Затова не мога да вярвам на никой твърдящ, че:
 в петък научил за детето, толкова се трогнал, че си направил нов профил специално за случая, пък дори не му "просветнало" да обсъди със съпруга си какво ще правят, направо решили да го вземат
в събота ходил на работа, но успял да мине и през социалните, без какъвто и да е документ и те също много се трогнали и му обещали, че детето ще е при тях до 5-6 дни (единият от които неработен).
Единственото на което вярвам е, че авторите са били наводнени тази сутрин. Обикновено така се получава когато човек се шегува с неща, които не са за шега.

# 53
Изчаква се да се изградят близки отношения между детето и семейството. Такава е процедурата - не само при приемните, но и при настаняването при роднини първо се издава заповед, настанява се детето и след това има дело. Това отнема няколко месеца.

Не познавам случая в детайли, но е много вероятно да се приеме, че има такива връзки вече изградени.
Това е процедурата, когато детето се изведжа от дом и се настанява в семейство, което не познава от преди.
Нашето дете беше в такава процедура, когато ни го предложиха за осиновяване. Естествено прекратиха срещите с приемното семейство веднага.
За това писах, че темата е за подфорум осиновяване. Там има семейства, които са минали по този път и можеха да дадат много бързи съвети на авторката.
От друга страна темата се вижда от повече хора тук, а това никак не е лошо.

# 54
tazi_koiato, възхищавам ти се на отдадеността и добрината. Явно си много добър човек, но обмислила ли си добре огромната отговорност, която поемаш. Все пак става въпрос за вече голямо дете с изграден /от луда и зла жена/ характер. В утрешния ден като я удари хормона /все пак навлиза в пубертета/ дали от невинно сладко дете няма да се превърне в .........копие на майка си. Не бива да подценяваме силата на гена. Надявам се да греша и утре да не съжаляваш, че си пуснала в семейството си истинско бедствие.
Олей, още ли има хора, които свързват гена с поведението? Уникум!
Има един филм от 1934 година Tomorrow's Children, в който съдът отсъжда пълна стерилизация на цялото поколение, ако са бедни или има болни, престъпници... И се е правило в щатите и фашистите в Евпора през 30те, 40те години на миналия век. wildBee и miss july, вие в това време ли още живеете?

Аз получих лична бележка (не знам да ли е грешка?) свързан с темата, за това се върнах да видя развитието й. Ще ми се темата да не е фалшива, както някои допуснахте, защото тя ми даде надежда, че загрижеността между хората не е напълно изчезнала.

През тази седмица ми се случи следното. На касата в един магазин ни обслужи младо момиче от китайски произход, говореше без акцент английски. Впечатли ни с доброто възпитание и духовното излъчване. Без да знае за темата мъжът ми каза, че тя сигурно е от онези момичета, които избиват в Китай, но е имала късмета да бъде осиновена...
Да, в Китай по закон имат право на едно дете (нищо, че един техен висш партиец има седем!). Ако второто е момиче се убива, при късмет се осиновява, обикновено американци го правят, а ако е момче си го отглеждат по държавните институции и обикновено си запълват армията или някои други подобни институции.

Между другото моя позната преди 15 години ми разказа, че е направила подобно тогава имаше в закона полуосиновяване на момче от смесена връзка, майка българка, баща - черен, на подобна възраст, около 12, на която е и нейният син и така си ги е отгледала заедно. Станаха много хубави млади мъже, добре възпитани и образовани.

Успех! Peace

пп 1 Солунци 5:21, 22 "Всичко изпитвайте; дръжте доброто. Въздържайте се от всякакво зло."

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 04:38 от Camino

# 55
И аз ще се радвам темата да не умре.

# 56
  • София

След като се изградят близки отношения на детето с приемното семейство то временно се настанява със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" след сключен договор с приемното семейство. Детето се настанява, а на приемното семейство социалният работник, работещ с детето предоставя плана за действие и всяка информация, необходима за отглеждането на детето (чл. 18, ал. 2 НУРКПУПСНДТ).

Значи от няколко срещи, траещи обикновено час - час и половина, за период от четири седмици се изгаждат "близки отношения" формира се "емоционална връзка"?
Не може да се настани детето (в конкретния случай) като при "близки и роднини" щото не били близки, нищо че момичето е съученичка на детето на авторката вероятно от години? Не смяташ ли, че за едно дете живяло в семейна среда е огромен риск всеки ден престой в дом за деца от 7 до 18 години и трябва да се търси начин и възможност то да бъде изведено максимално бързо от там?

Моля ви, хора, в момента в който усетите, че губите емоционалността си и започвате да гедате на децата като на папки, досиета и на законите като на нещо, на което да се позовете за да обясните как нещо не може да стане.... не продължавайте да работите в областта на закрила на детето. Не сте полезни на децата и никого не закриляте.

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 13:07 от Lindt

# 57
  • Бургас
Camino, в никакъв случай не съм казала, че детето ще стане като майка си и ще им създава проблеми. Просто казах, че това е възможно, тъй като е вече голямо и с изграден характер. Това, че не мислиш като мен, не значи, че трябва да скачаш на хората с различно от твоето мнение. Много ясно, че има много деца с ужасни биологични родители, които са израснали като прекрасни възпитани и интелигентни хора. Само че го има и обратния вариант - имам два такива примера.......

# 58
  • София
Camino: "През тази седмица ми се случи следното. На касата в един магазин ни обслужи младо момиче от китайски произход, говореше без акцент английски. Впечатли ни с доброто възпитание и духовното излъчване. Без да знае за темата мъжът ми каза, че тя сигурно е от онези момичета, които избиват в Китай, но е имала късмета да бъде осиновена...
Да, в Китай по закон имат право на едно дете (нищо, че един техен висш партиец има седем!). Ако второто е момиче се убива, при късмет се осиновява, обикновено американци го правят, а ако е момче си го отглеждат по държавните институции и обикновено си запълват армията или някои други подобни институции."

Толкова много предразсъдъци, незнание и високомерие има в тези думи, че няма накъде. От една страна е вярно, че е възможно да има случаи на убити бебета момичета в глухата провинция, където мъжката ръка е най-необходимото нещо. От друга обаче да се гледа на добре възпитана китайка като на късметлийката осиновена значи, че белите са възпитани, културни и т. н., а китайците, видите ли - не!

А това че запълвали армията си с осиновените момчета е неописуема глупост. Няма момчета по домовете, само момичета са, освен ако не са с физически или психически болести, при което стават негодни за армията. В Китай да служиш в армията носи огромни привилегии, има разработени за тях специални условия, законодателство, имат си ТВ канали и какво ли не. Така че при военните често се попада с връзки.

Американци се случва да осиновяват китайски момичета и това е много черен бизнес, за който в момента сериозно се тръби, тъй като е свързан с незаконен бизнес и много пари. Опитват се да го ограничат, няма да се учудя, ако скоро просто забранят както руснаците това нещо.

Що се касае до убийствата - това се случва, както казах, твърде рядко и за това се носи наказателна отговорност. Случва се поради културни и практически причини, защото при едно дете не може да си позволиш момиче на полето, освен това традиционно момичето следва като се омъжи да отиде в дома на младоженеца. Точно в тази връзка се промениха самите традиции, а има и законови постановления. Първо, в Китай е забранен видеозонът и всякакви апарати, които казват пола на детето. Второ, създаде се традицията Джаоджуей, при която по-бедни зетьове се женят за богати булки чрез уреден брак, като приемат фамилията на тъста и живеят при него - така продължават неговия род срещу солидни суми. Детето, родено от такъв брак, носи фамилията на тъста.

В момента вече съществува изключителен дисбаланс мъже-жени, като мъжете са с 33 млн повече. Точно заради това китайското правителство предприема всякакви мерки да ограмоти населението, също чрез законодателни мерки да стегне контрола особено в средите, където суеверията преобладават. Там думата на гадателя е закон. Ако той ти каже, че имаш момиче - абортираш.

Още нещо. Може да ви се стори чудовищно, но в Китай имат право да абортират дори в девети месец. И колкото да ахкаме и охкаме, фактите са налице - по приблизителни изчисления от въвеждането на политиката за едно дете досега (1981) НЕ СА се родили над 400 милиона китайци. Това е добра новина и за тях, и за света. Така че когато се коментира дадена тема е добре тя да се разглежда от много ъгли и да не се настройват хората расистки чрез некомпетентни изказвания.

# 59
Zanda Ksurik,
аз лични квалификации няма да ти правя, както ти на мен. Ти вече си се определила като вещица, а аз със вещици избягвам да си комуникирам.

ти написа много неща, но това е особено показателно:
Цитат
НЕ СА се родили над 400 милиона китайци. Това е добра новина и за тях, и за света.

Общи условия

Активация на акаунт