БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря момичета и Бонго  Laughing (ама винаги ми е много готино да го пиша това).
особено след като те подсетят  hahaha
Хихихихихи, няма повече да пропускам, обещавам!

# 61
мерси на всички за идеите с тиквички   bouquet
имам един пакет с царевичен грис,  но моя никак не обича качамак, други идеи?  Hug

# 62
 Wink

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 14:09 от Порой

# 63
мерси на всички за идеите с тиквички   bouquet
имам един пакет с царевичен грис,  но моя никак не обича качамак, други идеи?  Hug

виж ей тук имам няколко с царевичен грис и не са качамак http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0

# 64
# 65
От новогодишната торта ми остана 400 мл. сладкарска сметана (беше 1 л.) и аз взех, че я замразих, но днес разбрах, че не е трябвало. Снощи я изкарах да се размразява и сега като реших да я разбивам видях, че не е добре работата, първо - не беше течна в кутията и с лъжица я изкарвах, като започнах да разбивам се втечни и така си и остана. Май, май тортичка няма да ядем. Мога ли да я използвам за нещо все пак?

# 66
.....
    Италиански сладки
    Галет с патладжан
    Галет със сини сливи

# 67
От новогодишната торта ми остана 400 мл. сладкарска сметана (беше 1 л.) и аз взех, че я замразих, но днес разбрах, че не е трябвало. Снощи я изкарах да се размразява и сега като реших да я разбивам видях, че не е добре работата, първо - не беше течна в кутията и с лъжица я изкарвах, като започнах да разбивам се втечни и така си и остана. Май, май тортичка няма да ядем. Мога ли да я използвам за нещо все пак?
  БИх я използвала за кексова смес вместо кисело мляко ,прясно мляко , заквасена сметана ...... Peace

# 68
  • При децата ми
Ще правя тортата с моркови на Лабрекс, но мисля че няма да успея да разрежа блата както трябва.
Да, ще стане....Аз също не умея да режа блат и заради това пека отделни блатове....Правих тази торта на Лабрекс - скоро пак ще я повторя - точно 2 отделни блата направих....Което ме подсеща, че не съм благодарила на Лабрекс! Благодаря ти  bouquet, много се хареса у нас!

Момичета, реже се чудесно, аз използвам едно приспособление за тая работа, само в началото зарязвам малко с нож, поне при мен има нещо като коричка, и нататък карам с лъкчето, съвсем равно се разрязва.
Ето го:

Лабрекс, може ли да кажеш откъде се сдоби с това чудо? Simple Smile Винаги,когато видя рецепта в която да пише, че блата се срязва на две и от там нататък не чета... Laughing Търся друга рецепта.

# 69
Моля да ми кажете, как да си направя хубава шоколадова глазура за торта  Praynig

# 70

Лабрекс, може ли да кажеш откъде се сдоби с това чудо? Simple Smile Винаги,когато видя рецепта в която да пише, че блата се срязва на две и от там нататък не чета... Laughing Търся друга рецепта.

От Кауфланд, не е инцидентен артикул, виждала съм ги да висят при формите, формичките за сладки и всякакви подобни. Ето, в такава опаковка е:

Попаднах и в нета на него, ето ТУК. Удобно е, регулира се височината и стават равни блатчета. Peace

# 71
Моля да ми кажете, как да си направя хубава шоколадова глазура за торта  Praynig
  Аз много обичам вкуса на шоколадовата глазура , която съм описала в тази рецепта .
 Ползвам я и за еклери ,и за други сладкиши .  Peace

# 72
Много добре изглежда глазурата върху тортата - и е супер лесничка  Peace

# 73
Много хубаво става и с ганаш Simple Smile 1:1 шоколад и сметана. Кипваш сметаната, махаш от огъня и добавяш начупения шоколад. Бъркаш, докато се сгъсти. Като изстине леко, прибавяш и мъничко масло - 25 гр. на 200 мл. ганаш. Оставяш да изстине, той се сгъстява, и заливаш тортата. Можеш да залееш, докато тортата още е в ринга, така няма да изтече по стените.
С него можеш и да я измажеш, като оставиш да се сгъсти още повече на стайна температура, сама ще усетиш кога е удобен за измазване, а не за заливане Simple Smile

# 74
Мммм и тази звучи много вкусно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт