БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 658
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 884
Здравейте момичета и момче. Търся рецепта за солени мъфини, примерно със сирене и колбас, или кашкавал. Разгледах темата за мъфините обаче доста от рецептите не се отварят. Имаше нещо като пица мъфини, но и тя е неактивна. Нещо изпитано да предложите?
Eто тук има:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg87054.html#msg87054

# 136
  • София
  • Мнения: 10 825
Здравейте момичета и момче. Търся рецепта за солени мъфини, примерно със сирене и колбас, или кашкавал. Разгледах темата за мъфините обаче доста от рецептите не се отварят. Имаше нещо като пица мъфини, но и тя е неактивна. Нещо изпитано да предложите?
Myfini s kashkaval i maioneza
Состав
2 бр. яйца
1 к.ч. майонеза
1 1/2 к.ч. кисело мляко
210 мл прясно мляко
1 1/2 ч.ч. настърган кашкавал
2 1/4 ч.ч. брашно
1 к.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
риган
Приготовление
Продуктите се смесват в реда, в който са изброени. Тестото се разпределя в намаслени формички. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Myfini s luk i sirene
Состав
2 яйца
100 мл олио
300 гр. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
15 маслини - нарязани на ситно
1 главичка лук - нарязан на ситно
натрошено сирене
нарязан на ситно салам
копър
магданоз
самардала
риган
Приготовление
Яйцата се разбиват с олиото. Добавя се киселото мляко. След това последователно се слагат лукът, салама, сиренето, маслините и подправките. Накрая се слагат брашното и бакпулвера. Формичките за мъфини се намазват с масло и се пълнят с тесто. Пекат се на 170 градуса.

И любимите ми солени мъфини с рулца от раци на Лабрекс Heart Eyes
Myfini s rultza ot ratzi
Состав
200 гр. брашно
4 яйца
150 мл олио
200 мл прясно мляко
1 пак. бакпулвер
250 гр. рулца от раци - нарязани на ситно
200 гр. моркови - настъргани
150 гр. кашкавал - настърган
черн пипер
кимион
иднийско орехче
Приготовление
Смесват се брашното, бакпулвера, яйцата, олиото и млякото. Добавят се подправките. След това се прибавят кашкавала, рулцата от раци и морковите. Сипват се в намаслени и набрашнени формички и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути.

# 137
  • Мнения: 11 607
Честит празник, приятели!!!!

Имам въпрос....знам, че не е нещо особено, но все пак......Една баба - съседка - много е бойна, много я уважавам, ама е доста досадна на моменти - почти ми заповяда да купя от нея козе мляко.....Тръгна от 1л. - съгласих се(имам още 3л. в хладилника, краве), накрая ми донесе 1,5л. - хванах се за главата....Аз и 1 л. не исках, ама защото ми е много симпатична(макар и досадна) го взех......Взимала съм от нея козе мляко - не ми мирише. Това е огромен плюс за мен! Та....нещо по-специално да ми предложите с козе мляко???

# 138
  • Мнения: 4 744
Мама Цоцоланка,
Добре е че имаш източник на козе мляко Peace това е рядък късмет, почти никой не продава.
Аз бих го квасила и бих се пробвала на прясно сирене да го правя.

Аз влезнах друто да попитам. Имам сгущенка, заквасена сметана, маскарпоне, сметана за разбиване. Мисля си за медени блатове и крем, но първо никога не съм разбивала сметана и второ няма ли да е доста тежък крема със сгущенката и маскарпонето, него трябва непременно да го вложа, че му изтича срока, а заквасената сметана ми е само една голяма кофичка. Захар май не е нужно да добавям, нали newsm78

# 139
  • Мнения: 7 433
...... Имам сгущенка, заквасена сметана, маскарпоне, сметана за разбиване. Мисля си за медени блатове и крем, но първо никога не съм разбивала сметана и второ няма ли да е доста тежък крема със сгущенката и маскарпонето, него трябва непременно да го вложа, че му изтича срока, а заквасената сметана ми е само една голяма кофичка. Захар май не е нужно да добавям, нали newsm78
   Ако смесиш само сметаната и сгущенката , няма да има нужда от повече захар .
    Но ако добавиш и маскарпонето , май ще трябва  да подсладиш крема допълнително .  Peace
    С маскарпонето ще е по-тежък крема , но не мисля ,че това е проблем  .  Simple Smile

# 140
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 915
Как да направя вкусни тиквички на фурна (нещо като огретен - със сирене, яйце, знам ли и аз?!)?
По принцип ги режа на кубчета и заливам със смес от яйца и сирене, но взеха да ни омръзват, та затова ми се иска нещо хем подобно, хем различно.  Embarassed

# 141
  • София
  • Мнения: 10 825
Как да направя вкусни тиквички на фурна (нещо като огретен - със сирене, яйце, знам ли и аз?!)?
По принцип ги режа на кубчета и заливам със смес от яйца и сирене, но взеха да ни омръзват, та затова ми се иска нещо хем подобно, хем различно.  Embarassed
Ogreten ot tikvichki
Состав
2 бр. тиквички - нарязани на кръгчета
1 глава лук - нарязан на ситно
2 печени чушки - нарязани на ивички
1/2 ч.ч. течна сметана
100 гр. моцарела
100 гр. пармезан - настърган
мащерка
сол черен пипер

Приготовление
Лукът и чушките се запържват до омекване Махат се от огъня и се прибавя моцарелата, нарязана на кубчета. В намаслена тавичка се нареждат половината тиквички. Сипва се сместа с моцарелата и се поръсва с мащерка и черен пипер. Покрива се с останалите тиквички. Залива се с течната сметана и се поръсва с пармезан. Пече се до готовност.

Eто и един киш:
Tzukini kish
Состав
5 големи яйца
1/2 ч.ч. настърган пармезан (кашкавал)
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 глава лук - нарязан на ситно
2 средни тиквички - нарязани на тънки кръгчета
сол
черен пипер
магданоз
риган
Приготовление
В купа се разбиват яйцата. Последователно се прибавят останалите продукти, като тиквичките са най-накрая. Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се пече на 180 градуса.


И двата варианта са много вкусни

# 142
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Вчера готвих боб, но днес мъжа ме изненада, че заминаваме извън града за 2 дни. Как е по-добре да съхраня остатъка (около 2 буркана) - да го замразя в кутия във фризера или да го стерилизирам? Бурканите ми са с винт - варя ги във висока тенджера, покрити целите с вода, но с дъното нагоре или в нормално положение? После изстиват с капачката надолу, нали? Целта е да изкарат до понеделник поне, ако може и малко повече...

# 143
  • София
  • Мнения: 10 825
Аз си мисля, че ако просто прибереш тенджерата в хладилника бобът ще си е съвсем наред след 2 дни newsm78

# 144
  • Мнения: 1 777
Вчера готвих боб, но днес мъжа ме изненада, че заминаваме извън града за 2 дни. Как е по-добре да съхраня остатъка (около 2 буркана) - да го замразя в кутия във фризера или да го стерилизирам? Бурканите ми са с винт - варя ги във висока тенджера, покрити целите с вода, но с дъното нагоре или в нормално положение? После изстиват с капачката надолу, нали? Целта е да изкарат до понеделник поне, ако може и малко повече...

Аз замразявам ,по лесно е. Simple Smile

# 145
  • Мнения: 6 217
Записче с голямо закъснение.  Embarassed

# 146
  • Мнения: 2 285
Момичета, моля ви, дайте рецепта за тази карамелено-кроасанова торта.   bouquet

# 147
  • При децата ми
  • Мнения: 7 317
Момичета, някоя от вас правила ли е яѝца на очи със сос от червен пипер, брашно и вода. Като малка много пъти съм яла така и много ми харесваха. Не знам обаче точно как се прави? Моля, за рецептата ако се сещате за какво говоря?

# 148
  • Мнения: 9 462
не съм чувала за червен сос с брашно аз  newsm78 червения сос при нас е само олио с червен пипер и се заливат.

# 149
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Момичета, някоя от вас правила ли е яѝца на очи със сос от червен пипер, брашно и вода. Като малка много пъти съм яла така и много ми харесваха. Не знам обаче точно как се прави? Моля, за рецептата ако се сещате за какво говоря?
Вкъщи го правим маааалко по-различно...
Продукти - глава лук, олио, яйца, брашно, пипер, подправки (чубрица използвам аз)
Лука се запържва в олиото, добавя се брашно и пипер, разрежда се с вода. Посолява се на вкус. Като заври се чукват яйцата на разстояние едно от друго. Добре е съда да е съобразен с количеството - т.е. по-тесен съд за по-малко яйца, за да може соса да покрие цялото яйце. Ако се подава над соса може да се обърне внимателно с лъжичка след 2-3 минути. Когато са готови яйцата се сваля от котлона, поръсва се с чубрица и... това е  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт