Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 608
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Цитат на: gostenkata75 в Нед., 21 Юли 2013, 12:08
Цитат на: Порой в Нед., 21 Юли 2013, 10:47
Може ли да ми обясните , къде точно усештате болките от контракциите ?
От самите контракции болки нямам, просто се втвърдява корема за секунди, болки имам в кръста, но след като пия хапчетата, като че ли нямам вече, да не казвам голяма дума, е то и от няколко дена ги започнах пак. newsm17

Моите пък бяха болезнени .. Освен че ми се втвърдяваше корема , имах и болки в кръста и ниско долу в корема  ooooh! .

И моите са с болезнени с втърдяване ниско долу и опъване , болки в кръста  и корема вкараха ме за три дни в болницата миналият месец края на юни, даже тук има темиччка за контракциите специално и там мамите си споделят за тях - лечението е горе долу едно и да с магнерота се стабилизираш , но трябва да се пие редовно! Първоначално 3 пъти , после ми го намали надявам се до края да изкарам и аз без ядове.  А при всяка жена явно са различни праговете на болка и усет за контракция , моята братовчедка започна  да ражда с разкритие отиде без никаква болка  и лекарите и се чудеха , че няма никакво усещане за контракциите при положение , че ги има - роди точно за 15 минути ,  евала и  Shocked  newsm10 newsm10 newsm10 newsm20 newsm20 още и се дивя и  възхищавам!

# 481
  • Пловдив
Дами,къде мога да прочета за изследванията по време на бременност? В кое седмица какво се прави? Hug

# 482
  • Там, където ме обичат
valcheva_1985,
Няма такова нещо като неболезнено раждане и неусещане на контракциите.  Peace
Преносих първото си дете 10 дни и изрично питах лекаря /патолог/, който ме следеше два пъти дневно, дали е възможно да почна да раждам, а да не усещам. Каза, че такова нещо няма.  Peace

# 483
При второто раждане контракциите почти до края бяха със съвсем слаба болка само последните, когато всъщност излизаше бебето бяха по-болезнени, но пак бяха по-лабо болезнени отколкото с първото дете.  Даже докато ми донесат обезболяващото бебето се роди и родих без никакво обезболяващо и пак беше по-безболезнено, отколкото с каката.Инае и при мен подготвитните още докато бях бременна се изразяваха само със стягане на корема без болка.

# 484
Дами,къде мога да прочета за изследванията по време на бременност? В кое седмица какво се прави? Hug
и аз се присъединявам към въпроса.
А кога се правеше генетичния тест?

# 485
Моите контракции бяха болезнени през цялата бременност.

# 486
Ако питате какво ви се полага по ЗК: брошура "АЗ ЩЕ СТАВАМ МАЙКА"

Извън ЗК: три фетални морфологии (11-14 г.с., 18-23 г.с и 28-32 г.с.), биохимичен скрийнинг (11-14 г.с.)

# 487
  • Пловдив
Алексче   bouquet
Точно за извън ЗК питам Hug

# 488
Колко килограма наддадохте в първия триместър? Kолко е нормално да се качат в първия триместър?
При мен станаха 9 кг. .

# 489
9 кг. за 2 месеца са... доста.
Трябва да се внимава с количествата и вида на храните.

# 490
  • София
Колко килограма наддадохте в първия триместър? Kолко е нормално да се качат в първия триместър?

Bimba-Timba, заповядай: Калкулатор на теглото за бременни
Ето и вариант на английски: Pregnancy Weight Gain Calculator

# 491
Поне доколкото съм чела по половин до килограм на месец е нормално да се качват. Аз първите месеци не качвах до към 6-7 тогава до края на бременността качих около 20, а уж не съм яла повече или пък различно.

# 492
  • СОФИЯ
При мен станаха 9 кг. .
аз бях пушач и предполагам,че спирането на цигарите се оказа от значение,и аз в началото качих доста .....после нещата се нормализираха

# 493
И на мен ми се виждат много. Изглежда трябва да се консултирам с лекар.
Благодаря ви.

# 494
  • София !
Аз пък до 4тия месец нон-стоп  Sick , вместо да кача , аз 3кг. свалих ! И после на качих много , май нормално си вървях ...
Иначе по темата 9кг. ми се виждат много за толкова малко време ..

Общи условия

Активация на акаунт