Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 596
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Колко килограма наддадохте в първия триместър? Kолко е нормално да се качат в първия триместър?
При мен станаха 9 кг. .
Отказах цигарите и първоначално качих най-много около 9 и аз за три месеца, после се поуспокоиха нещата. А това при всеки е индивидуално, аз примерно така и не съм повърнала нито един път, докато има мами дето повръщат нонстоп, първоначално свалят, а после качват, има и такива, които са на диета през цялата бременност и затова не качват.  Ооо да не забравяме, че има значение и кога точно ще родиш, последният месец се качват най-много, ако родиш в началото на 9, тогава бях +16, но вече в края съм +20, а ако пренося вече идея си нямам  Embarassed

# 496
Да не забравяме, че от тези килограми се сваля ще след раждането имаше някъде из интернет колко точно се сват веднага след раждането. Мисля, че в зависимост от бебето бяха около 10, но това не значи, че трябва да се отпускаме и да качваме на воля.

# 497
  • София
Аз в първия триместър качих около 5кг. Колкото ми се гадеше, толкова ми се и ядеше. Но и спирането на цигарите си оказа влияние определено.
А да сваля 10кг. веднага след раждането ми се струва направо невъзможно.

# 498
soho doll зависи колко си качила, предният път бях качила 22, от тях 8 в родилното, и останалите за 2-3 месеца изчезнаха без особени усилия, но тогава бях доста по-млада и метаболизма ми беше по-бърз, сега не знам как ще е, но очаквам пак около 10 да оставя в родилното, защото тези отоци по краката всеки ми казва, че е от течности и ще изчезнат. Ще останат 10, които последният път когато бях на диета за 2 месеца изчезнаха, а и сега съм много по-обездвижена, едвам дишам, едвам ходя, тежи ми корема и е ужас просто.

# 499
  • София
Ако през бременността сте качили препоръчителните 11-12 килограма, то най-общо килограмите се разпределят по следния начин:
- 1 - 2 кг през първите 3 месеца,
- около 4 кг през второто тримесечие
- и около 6 кг през последните 3 месеца.

Като увеличеното тегло се дължи на:
- плод - 3.2 кг
- плацента - 0.6 кг
- околоплодна течност - 0.8 кг
- матка - 1.0 кг
- кръвен обем - 1.2 кг
- тъканна течност - 1.3 кг
- мазнини - 3.0 кг
- гърди - 0.4 кг

При раждането се губят само килограмите от плода, плацентата и околоплодната течост, тоест около 5 килограма. Останалите - впоследствие.

Всъщност това е, което съм чела, като стойностите са ориентировъчни, самата аз още нямам опит Simple Smile. Първият триместър качих килограм и половина, не съм повръщала и прочее. Сега съм в началото на петия месец и съм +3.3.

# 500
Assos, при мен се получи точно това- качих 12 кг., бебето се роди 3,300кг. и ми останаха 7 кг. за сваляне Simple Smile

# 501
Аз и с двете качих по 20 и след двете раждания ми останаха по 6-7 килограма да сваля другите още в родилното. Пак казвам зависи колко ще е голямо бебето първата ми дъщеря се роди 2.940 втората 3.920 няма начин да се махнат еднакво килограми след раждането на две деца с разлика килограм. След първата свалих всичко за 3-4 месеца и си влязох в старите дрехи без особени усилия сега още не мога стоят си тези 6-7 килограма и няма мърдане, а какво ли не направих, но ще продължавам докато не ги сваля. И нещо важно, което разбрах в последствие. След раждането не пиите големи количества вода наведнъж, защото още организма не се е възстановил и задържа течности, което пречи на кожата да се възстанови особено за корема.

# 502
  • София
Kapriz, а не е ли важно точно тогава да се пие повече вода заради кърменето?

# 503
  • София !
Аз както и по горе писах първите 3 месеца свалих 3кг. от повръщане  Sick нон-стоп !! И после до края ( родих 2 дни след термин ) , качих общо 12-13кг. за цялата бременност . Даже честно казано качвах по много малко , ама по празниците декември месец добре си похапвах  Blush . Както и да е де .. та от болницата се върнах -8кг. , после в къщи вече от само себе си свалих 2кг. и сега ми остават още 3кг. да се върна на старото тегло , ама мен ми се искат повече да сваля че ...... Имам паласки за сваляне , корема не мога да си го гледам просто  Crazy  Simple Smile . Ама живи и здрави и това ще стане ! Иначе 3,200гр. се роди бебка  Heart Eyes .

# 504
Ако сте родили със секцио и спинална упойка, е важно да се пие вода след раждането, за да не ви боли глава. От кърменето също може да ожаднеете ужасно много. Честно казано, не мисля, че пиенето на вода има някаква връзка с възстановяването на тъканите.

# 505
  • На брега на морето
В първия триместър качих около 1-1,5 кг. До 7-я месец имах качени точно 6 кг и все се хвалех  Laughing ( хвалех се, защото по принцип съм ламя ).
Последните 2 месеца обаче си трупнах 10 кг, родих точно на термин и след 5 дни престой в болницата излязох минус 15 кг. Родих голямо бебе (4200) и имах много околоплодни води, а отделно отоците в краката ми бяха ужасяващи и то от самото начало на бременността. Та при мен общо взето основно имаше много вода. Сега съм на кг от преди да забременея, но хич не се харесвам, има какво да се желае, а коремът поне що годе започна да се прибира и да не виси така ужасяващо.

# 506
Нормално ли е в края на 3ти месец да нямам още корем?  Rolling Eyes

# 507
# 508
Мерси, успокоих се. Утре съм на лекар, че още не съм чула пулс и за това тези дни малко се позамислих.

# 509
  • Там, където ме обичат
Нормално ли е в края на 3ти месец да нямам още корем?  Rolling Eyes
Да, има бременни, на които коремчето им се оформя в 4-5 месец.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт