Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 37 746
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • На брега на морето
Аз дадох съвет, просто явно ти не четеш!

# 646
Единствения съвет, освен всички упреци, който прочетох в постовете ти е: "Идеята не е за ходиш при всички и да си изредила всички лекари в града, а да намериш някой от който да си доволна." Само че как според теб да намеря някой , от който съм доволна, без преди това да съм го посетила?  Crazy
Както и да е, не ми отговаряй, че пак едно и също ще си пишем.
Съжалявам за спама.

# 647
  • Варна
Единствения съвет, освен всички упреци, който прочетох в постовете ти е: "Идеята не е за ходиш при всички и да си изредила всички лекари в града, а да намериш някой от който да си доволна." Само че как според теб да намеря някой , от който съм доволна, без преди това да съм го посетила?  Crazy
Както и да е, не ми отговаряй, че пак едно и също ще си пишем.
Съжалявам за спама.

-True Blue-, не съм чела какъв е бил проблемът за да не си намериш лекар, който те удовлетворява, но и аз ще се включа със съвет. Определи какво точно очакваш от един лекар, проучи наличните лекари чрез познати или препоръчани от форума. Избери си някой и още при първото посещение му кажи какво очакваш от него - например когато се прави ФМ, предварително да му кажеш че искаш снимка или диск и т.н.

# 648
Всички лекари (на 3ма лекари, съответно на 3 прегледа съм ходила от началото на бременността, като последния беше за въпросната морфология) , които съм посещавала до сега, са били проучвани и препоръчани.
Но да, така ще правя, още преди прегледа ще им казвам, че искам ако не диск, то поне снимка  Peace

# 649
ivaneliq_q, наистина се заяждаш с момичето, а тя добронамерено иска съвет. Нормално е да търси подходящия за нея лекар. Това, че в интернет има информация за добри лекари не е точно така, защото за теб един лекар може да е добър за мен не Wink

# 650
  • На брега на морето
Стига бе хора, изобщо не съм се заяждала.
Направи ми впечатление, че девойката за 2-ри път се оплаква от някой лекар и затова казах, каквото казах.
Айде сега заяждала съм се, как разбрахте, като не се долавя интонация?
Съвсем добронамерено и посочих при кого би могла да отиде за ФМ и я посъветвах да си намери лекар, който да я удовлетворява, а не разочарова.
Всяко по-различно мнение го приемате за заяждане.  newsm78

# 651
Според мен  има и друг момент. Когато отидеш при някой лекар и просто си платиш , за да те прегледа, той оглежда плода, казва какво вижда и дотам. Различен би бил прегледа, ако кажеш на лекаря, че искаш той да следи бременността ти, тогава вече ще те насочи към нужните изследвания, ФМ, БХС и т.н.
Поне такива са моите впечатления от посещението ми на случайни лекари. Аз ходих от време на време при един такъв/ лекаря, който следеше бременността ми е в друг град и този от родния ми град излезе некомпетентен/ и макар, че беше специалист просто не му беше работа да следи цялото развитие на бременността ми, защото му се мярках веднъж на 3 месеца.

# 652
Именно. Такова е и моето впечатление!

# 653
-True Blue-, доскоро и аз имах същия проблем с намирането на добър наблюдаващ ме лекар през бременността. Минах през 3-ма като тук не броя докторицата направила ми първия ехограф за установяване на бременността. Вярно е, че трудно се намира, съгласна съм - и като компетентност, и като отношение към пациент. Впрочем и това, което са ти казали хем не е вярно, хем е вярно - трябва да поразпиташ оттук-оттам, въпреки всичко.  Една докторица ми каза, че повечето бременни били доволни от гинеколожката към болницата, в която е личния ми лекар и я послушах - записах се при нея към края на миналия месец. Уви, хич не бях доволна. Много мила жена, но това не е критерий в случая. Нито ме запозна с нужните изследвания по време на бременността като ФМ, скрининг, нито ми отговори на въпросите, взимайки отношение към тях. Пусна ми редовните изследвания по здравната каса, каза ми само да съм яла по-малко, а не какво да ям, кое е добре. Добре, че чета. Тези мои въпроси бяха вид проверка към лекаря. Отказах се от нея. После се поразрових, прочетох за мед. центрове и гинеколозите там. Спрях се по-конкретно на две. Видях 3 имена. Споменах 2 от тях на личния. Той и сестрата останаха видимо доволни от избора ми - били компетентни и добри гинеколози. След това чух още добри коментари за тях. Отидох, видях и отношение, и запознаване информативно с изследванията, и реших да си остана при този лекар.
Послушай между другото ivaneliq_q за имената, които ти е споменала по МФ. Чувала съм от лица, които са ходили при тях, че са добри.

А, между другото къде в Бургас се провежда ФМ, освен при Ризова?

Последна редакция: пн, 02 сеп 2013, 05:11 от Botten Mary

# 654
Вълчева, не е нужно само препечен хляб и картофи да ядеш. При разстройство можеш да хапваш и банани, и ориз, и печени пилешки гърди (без мазнина или кожа), и солети, и сухар...

Дай време на организма ти да се възстанови. Не знам какво си яла, та оново си провокирала реакция, но стомахът ти явно е много чувствителен в момента. Направи преходът към нормалните храни по-плавен.

# 655
Фея, дай идеи и за обратния случай Simple Smile

# 656
Сини сливи, круши Simple Smile Въобще плодове богати на фибри.
Може да закусваш овесени трици накиснати в мляко.
Ефективни са и сушените сини сливи, накиснати във вода и после я изпиваш и нея.
Много течности.
Сутрин на гладно изпиваш една чаша топла вода с малко разтворен мед в нея.
Ако нищо не помага, на мен док ми каза да пия сироп Лактулоза, но аз стигнах до момент в който и той не помага  Cry

# 657
  • София
Трю,за разхлабване ли питаш Феята,виждам,че си в 13г.с. да знаеш,че желязото във витамините за бременни запича.През цялата бременност закуската ми беше плодове на гладно до обяд,за да мога" да си свърша работата".Сега поне има изобилие на пазара:круши,сини сливи,пъпеш...

# 658
  • Пловдив
И аз минах през круши ,сливи,мюсли...за сега само киви сутрин на гладно ми помага Peace

# 659
Кивито много разхлабва, но ме предупредиха, че при по-големи дози предизвиква контракции, тъй че внимателно с него.

Общи условия

Активация на акаунт