Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 37 737
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Само това ми липсва,сигурна ли е тази информация?

# 661
Не знам колко е сигурна, казали са го на моя близка, когато лежа в болницата. Аз си хапвах де, стига да не прекаляваш едва ли е проблем  Flutter

# 662
  • Пловдив
Две - три на ден много ли е? ох,притесних се Whistling

# 663
Трю,за разхлабване ли питаш Феята,виждам,че си в 13г.с. да знаеш,че желязото във витамините за бременни запича.През цялата бременност закуската ми беше плодове на гладно до обяд,за да мога" да си свърша работата".Сега поне има изобилие на пазара:круши,сини сливи,пъпеш...
Да, но аз не приемам допълнителни витамини. Свикала съм да ходя всяка сутрин, а сега по 2-3 дни не мога и е ужасно. Ще пробвам всичко предложено до тук, все нещо трябва да подейства Simple Smile
А киви има ли в момента?

# 664
Те за много плодове казват, че предизвикват контракции - пъпеш, череши, ананас, обаче на мен лично не ми действат така. Ей тука също чета, че гроздето не трябвало да се яде. Стигаа да не се прекалява, едва ли от кивито ще стане нещо.
http://www.edna.bg/za-roditeli/bremennost/koi-plodove-e-dobre-br … izbiagvat-4626358

# 665
  • Пловдив
Ох,сега и пъпеш  doh

# 666
Ако изядете наведнъж  2-3 кг. пъпеш, киви или друг плод и се прод*искате, може и да получите някакви контракции, кой знае.

# 667
armira, не мисля, че е много  Wink
По принцип много от разхлабителните действат така - просто спазмите на червата предизвикват спазми и на матката, но е по-добре от това да не ходиш въобще до 00 или да се напъваш. Аз от началото имам много проблеми заради нередовен стомах и док ме е предупредила да внимавам да не допускам повече от 2 дена без WC (даже макс през ден).

# 668
Ако изядете наведнъж  2-3 кг. пъпеш, киви или друг плод и се прод*искате, може и да получите някакви контракции, кой знае.
LaughingИ аз това казвам, от малко какво ще ти стане, ама прекалиш ли Sick

# 669
  • Пловдив
Разбирам Peace Просто ако и кивито спра и ще посещавам тоалетната един път на седмица.От двете злини - избирам о малката Crazy

# 670
Запис   :bouquet

Засега нямам проблем с WC. Сутрин си изпивам кафето и съм там. Не пазя някакъв специален хранителен режим, ама аз преди да забременея си ходех всеки ден до тоалетна.

# 671
Трю, момичетата вече са ти казали за сините сливи, крушите, кивито и ананаса. Добавям тиква, броколи, ленено семе, моркови, бобови, праскови, нектарини и смокини. Също така кефир. Много, много е полезен.

И не забравяй да пиеш достатъчно вода. Добрата хидратация е важна и за ходенето по голяма нужда.

# 672
Благодаря  Hug хич не се обичаме с водата, ама ще се назорвам.
Може ли да те помоля на ЛС да ми пратиш картинките на онези упражнения с гиричките, докато ходиш.

# 673
Благодаря  Hug хич не се обичаме с водата, ама ще се назорвам.
Може ли да те помоля на ЛС да ми пратиш картинките на онези упражнения с гиричките, докато ходиш.
Пратих ти упражненията на Джо Дилън заедно с инструкции.

Водата е много важна. Ако не пиеш достатъчно, ще ти намалеят околоплодните води.

# 674
Здравейте!Аз съм в 19г.с. и днес си взех изследванията на кръвта като някой стойности са ми малко по-ниски.
еритроцити 3,63  /4,2-5,4/
хемаглобин 114   /120-160/
хематокрит 0,34  /0,37-0,47/
глюкоза  4,08   /4,10-5,90/
седимент 3-4левк.
Другата седмица съм на преглед в петък нужно ли е да ходя по-рано.Има ли опасност за бебето ми? Много съм притеснена

Общи условия

Активация на акаунт