НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава! Тема №7

• 23 510
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Rali_sm в кой сайт си гледала,аз разглеждам в амазон основно.А в момента гледам и разни магазини във Варна.Магазин "Штъркел " има много интересни неща-на добри цени.
Аз ще се прибирам до България и от вкъщи ще си напазаря всичко,а после с Кола баща ми ще ми ги докара.  Heart Eyes
denica по спокойно с нервите ,защото ще се отрази и на бебчо.Прави по-дълги разходки,прекарвай повече време сред хора и приятели, би трябвало да те успокой  Praynig Simple Smile
Аз лично нямам проблеми с нервите и хормоните ми са по обуздани от на нормалните бременни. newsm78  Sunglasses

# 241
Здравейте и от мен мамчета!
Аз искам да ви питам, вие как сте с нервите? Как се успокоявате? Аз съм направо звяр, най-малкото нещо ме вади извън строя и мога да викам по цял ден. Все ми едно такова сърдещо се, та чак като се разсърдя или размрънкам за нещо не се търпя
как да ти дам съвет като и аз съм тей...ето сега почивни дни пък аз като захапах ММ от оня ден че чак до днес и още не ми е минало е и той не се постара да ме усмири де амаааа направо е ужас в някои дни...в повечето дни.... #Crazy

# 242
  • Смолян
http://www.clothingattesco.com/kids/baby/icat/babywear-0-2-years/   ето от този харесах доста неща и са на много приемливи цени,иначе гледах и мадъркеъра те също имат много добри предложения.Сега ще видя този който ти казваш.

# 243
Момичета искам да попитам : студентка съм 3-та година редовно, като родя знам че ще взема еднократната помощ за дете от университета-2880 лв + стипендия по право за майки с дете - 90 лв на месец. Обаче нищо незнам за майчинските - какви пари ще получавам, трябва ли да се запиша някъде на работа(има опция при мен да ме назначат наужким) или ??? Кажете ми моля!

# 244
 gabbbba според мен няма смисъл сега да се назначаваш на работа, защото пак ще взимаш минимално майчинство. Те гледат дохода 2 години назад. А и сега май искат да овеличат минималното майчинството на триста и нещо.

# 245
  • Смолян
Габи,двете неща са така взимаш ги по право,а имаш ли някакви осигуровки внасяни към  нои,за да взимаш майчинство(1та година 90% от МРЗ и втората година 240лв обещетение за отглеждане на дете до 2г(така се води,и в момента се обмисля закон за увеличението му на 310лв) трябва да имаш две години трудов стаж,който ако не бъркам се сумира за целия ти период след 18г,но в момента на пускане на болничния трябва да си назначена на работа.Трябва да се назначиш някъде но ако имаш две години осигуровки и са мин.заплата няма смисъл още сега някъде септември месец е по-добре според мен,аз лично тогава ще подпиша трудов договор.Надявам се да го обясних правилно
А ако нямаш осигуровки ще взимаш една година социално майчинство,което е 100лв на месец.

Тук ще пиша,защото днес май аз само отговарям Пепита некст имат страхотни неща,особено за момченца малкия е пълен с техни дрепки.Материята е страхотна,цветовете са си такива дори след 100 изпиране.От асда не съм поръчвала не знам какви са нещата сега ще разгледам гледах иначе в мадъркеъра преди малко едни колички повечето излизат по-малко от 400лв.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 18:47 от rali_sm

# 246
Ехххх Рали и ти какви красоти си показала , аз определено съм решила да поръчам от чуждите сайтове някои неща, и да си призная попаднах и на Бг доста добри .
Аз  разглеждам и тези :
http://www.next.co.uk/
http://direct.asda.com/asda-babyshop/60,default,sc.html?cm_mmc=i … campaign=internal

# 247
  • London
[quote author=sashassb link=topic=720394.msg25259126#msg25259126 dat

Друго се чудя - в 13- та седмица съм, кога започва да се вижда коремчето? Моето вечер се подува, но по -скоро е от задържана вода и вечеря, защото на сутринта спихва:))))

[/quote]

Саша, ние имаме албум с коремчета на снимка.бг, може да отидеш да го видиш, всички сме различни. На мен ми се появи коремче още в 10 седмица, но според мен тогава беше предимно газове  Embarassed аз току що сложих две снимки, струва ми се че сега ми расте всеки ден.

Иначе и аз не гледам за бебешки неща все още, ама на нас ще ни дадат куп неща приятели (количка, кошница и т.н) та искам да видя какви са преди да си харча паричките.

Тази сутрин се видях с две близки приятелки, едната е бременна (с три седмици пред мен), а другата има малко бебче - юначе, което се роди в началото на седмия месец и си прекарахме много хубаво, разхождайки се около Темза в слънцето.

Аз като че ли нямам никакви хормонални промени в настроението засега, не знам дали има нещо което може да помогне в такива случаи... Избягване на дразнители?  Wink може би намаляване на кафе/кола ако употребявате.

При нас утре е почивен ден, та днес се чувствам като събота. Мислим утре с ММ да отидем на кино да гледаме Великия Гатсби. Лека вечер мамчета   bouquet

# 248
Вампирчето, Рейни - къде се загубихте?
Аз ходих да го крепя на работния ми мъж на селото му, защото тръгна натам за 4 дена да оправя покривите и аз си взех бохчата и с него Laughing. Поне се наспах като пор Laughing.

Аз искам да ви питам, вие как сте с нервите?....... та чак като се разсърдя или размрънкам за нещо не се търпя
Аз съм така и без да съм бременна Laughing. Само да ми влезе муха в главата...

И накрая да запитам аз другите мами аз , които чакат второ дете.
Скрит текст:
Момичета минахте ли през тежък период. Моето започна да заприличва на лека депресия. нищо не ми се прави-само лежа  Thinking викам си понякога, защо ми трябваше-тъкмо си отгледах детето и мина зора-сега пак,не пуши, не пии кафе и алкохол, яж здравословно , после диети и повръщано..... Постоянно такива мисли или като отминат те-чувство за вина и притеснения дали  ще е здраво бебчето. Sad четох,че има такива моменти, при второ дете, но как да преборя депресията. Опитвам се да се грижа за себе си, вани, маникюри,музика, но не ми се получава.. Cry един келяв халат и в леглото...Дано ми дадете светлина,че ще отмине.
newsm47 познай колко пъти съм си го мислила... НО - имам и друга мотивация... ще се радваме на резултата със сигурност и няма да съжаляваме Rolling Eyes

Вампи, извинявай пропуснала съм да ти кажа, че отново темата е супер и да ти благодаря, че се стараеш така за нас.  bouquet Hug
  bouquet Hug защото си ви обичам

Сега като прочетох онази статия за гъбичките, там пише, че Клотримазола не бил препоръчителен за бременни, а аз познайте какви глобули ползвах за гъбите си  Rolling Eyes  Tired. Е, пише че след 3-тия месец можело, ама аз бях в 3-ти месец и някой и друг ден като ми ги изписа докторката ми  newsm78. Оф, вече от мрачни мисли не ме свърта. Не зная, как ще доживея до 29 юни, да ида на Феталната да ми кажат, че всичко е наред, че да се кротна Whistling.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 23:09 от vampiriana

# 249
  • Стара Загора
Добро утро мамчета! Вампи и аз по принцип съм така, но кто забременях някъкси се успокоих и сега пак като луда хахахах. Габи, аз съм така и от 2 месеца се записах в една фирма, за да мога да взимам болнични поне. От другия месец излизам в болничен. Като родиш можеш да кандидатстваш и за евро стипендия. Дестини, явно ще е така до към ноември  Joy
Относно бебешките неща, аз гледам вече даже си харесахме легло от Хиполенд. Ние искаме от тези сгъваемите с мрежите отстрани и си харесахме една, която е мисля че беше 150 лв., а е на 2  нива, с матрака е, люлееща и с музикални играчки. Много ни хареса и решихме да е тя.
 Hug от мен и ви пожелавам един прекрасен ден!

# 250
Хора, и аз съм така. Но странното е, че насочвам агресията към най- близките ми хора - Мм,  баща ми и особенно брат ми, а всъщност ме дразнят много други хора- в офиса, в метрото, в университета, просто си го изкарвам на някой от тях винаги... Дано да ми мине преди да са ме намразили, че като няма жена да им обясни, че полудяваме от тези хормони... Бог да прости майка ми, много помощ и морална подкрепа щях да имам, ако беше жива... Cry добре, че и тримата са много разбрани!

# 251
Добро утро   bouquet Днес от 14:00 съм на ЖК и нямам търпение... А ММ замина за 1 седмица, защото има изпити  Sad

# 252
  • Стара Загора
Габи да пишеш после, ще чакаме

# 253
Здравейте мами! Аз имам нужда от съвет. Ситуацията е следната: На нова работа съм и още съм в изпитателен срок. Днес информирах управителя на фирмата, който не реагира никак радушно с репликата "бизнесът си е бизнес". Бих искала да попитам има ли някаква опция за мен освен уволнение при така стеклите  се обстоятелства. И ако изляза в болничен, той има липраво да ме уволни?

# 254
Здравейте мами! Аз имам нужда от съвет. Ситуацията е следната: На нова работа съм и още съм в изпитателен срок. Днес информирах управителя на фирмата, който не реагира никак радушно с репликата "бизнесът си е бизнес". Бих искала да попитам има ли някаква опция за мен освен уволнение при така стеклите  се обстоятелства. И ако изляза в болничен, той има липраво да ме уволни?

Когато си в срок на изпитване имат право да те освободят без значение дали си бременна или не. но ако си болничен и след това майчинство се получава болничен без прекъсване по това време ти реално не си на работа и няма как да то връчат заповед за уволнение, но в момента на изтичане на болничния и връщането на работата си още в изпитателен срок и може да те освободят тогава.

Общи условия

Активация на акаунт