Имате ли потребност да превъзхождате други хора?

• 28 457
  • 918
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Богиньо, количеството ясно, а качеството как е?
Щото познаваме сума ти висшисти с правописни грешки, но пък и - рядко, но факт - среднисти (или по-ниско) с изключителни познания и възможности...

Искаш да ми кажеш, че пиша с грешки?

# 91
Не съм забелязала да пишеш с грешки. (В бг-мама извън отчетните рядко съм се натъквала на въпиюща неграмотност, това ми харесва - светът навън е по-зле в това отношение, особено родените между 1980-1992 г.). Въпросът беше от по-общ характер Simple Smile

# 92
  • Варна
Не съм забелязала да пишеш с грешки. Въпросът беше от по-общ характер Simple Smile
И как точно искаш да ти докажа качеството на образованието си? Mr. Green Фактът е, че по едното работя, а другото ми е хоби. Иска ми се да е наобратно, но няма как.
Нали трябва да си заработя за приборите за омари Mr. Green

# 93
  • София
В какъв смисъл нужда да превъзхождаш? Като да се самоизтъкваш?

Как разбираш дали някой се самоизтъква? Някои неща са приети за знак на съревнование и превъзходство и за да не излезе, че се самоизтъкваш, вероятно единствения вариант е да ги криеш?
Не, не, например участва някой в дискусия, обаче не съумява да наложи тезата си, не му остава нищо друго освен да изплеска на масата дипломи, прибори за омари, кичозни сандалки или друг атрибут, нямащ много общо с разговора.  Sunglasses

Ами ако спориш с мен за някое заболяване и вместо да ти кажа, че говориш глупости ти отбележа, че съм лекар това самоизтъкване ли е? Темата за омарите беше майтап, поне от моя гледна точка, но незнайно защо вбеси толкова хора, вместо да ги развесели.

Понеже един от примерите, които си дала е с мен мога да кажа нескромно, че аз съм един от най- скромните хора писали някога тук, толкова рядко съм споделяла нещо лично за себе си, че  бях обявена за главен воайор- психопат тук. И няма да ти приведа  повече аргументи, за да не се раздразниш, че самоизтъквам. Wink

# 94
   А каква е всъщност нуждата да казваш - аз съм красива, аз съм умна?
 Може би някой го оспорва, или го е оспорвал навремето и у човек остава едно желание хората непременно да забележат тез факти.
  Откъде идва това желание да се заявиш - аз съм прекрасна и превъзхождам околните? Наистина е интересно.

# 95
Имам потребност да нямам шефове. Мразя да ми се казва как да правя нещо. Но пък и не обичам да шефствам над някого, така че  май не съм по темата.

# 96

Грешиш. На мен - а може би и на Параход - просто ми е по-интересно къде е преподавал на студенти Димитър Рашев...

Преподавал му е френски, наричали са го Др. Рашеев, дядо ми не знаеше и дума френски.  Joy

# 97
  • Варна
Ирис, споделяме си Mr. Green. Седянка е все пак Клюкарникът. Аз всъщност нищо такова не заявявам /дори твърдя, че съм грозна, дебела лелка/, това са вашите проекции. Моето заявление е, че се обичам твърде много. А! И че имам прибори за омари, което явно е голямо престъпление и повод уважаемата ССФ да се чувства превъзхождана.

Всъщност, това е доста евтин уред. Специално съм заснела стоковата му цена за любезната ССФ.

# 98
По-умни от мен, вероятно, хора са създали теории, като например следната:
Всички провалящи се хора са прекалено заинтересовани от самите себе си. Успехът им е лично превъзходство и има значение само за тях, липсва им социален интерес. И понякога реакцията на чувството за малоценност е развитието на комплекс за превъзходство. Т.е. малоценността се прикрива с твърдението за изключителност и ненадминатост. Ако някой се чувства незначителен, един от начините да се почувства по-голям е да накара другите да мислят, че са по-незначителни от него.

# 99
Крайният нарцисизъм не е ли симптом на недобро психично здраве? newsm78

# 100
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не.
Имам нужда да се чувствам удоволетворена от себе си, да виждам делата си завършени,
да мога да се оценявам правилно. Наистина нямам нужда да превъзхождам, за мен това е тежест и изисква борба, която в много случаи е безсмислена, просто е за статуквото.

# 101

Касита, гледай да не се задавиш. Нещо много се запени.

Не зная кой е учил дядо ти, но на теб някой е пропуснал да даде най-доброто през първите седем.

Защо? Защото си позволих да ти опонирам ли? Това не ме прави невъзпитана; погледни си по-горния коментар относно моя пост - не прелива от възпитаност.

Всъщност, аз съм една от най-възпитаните писали някога тук, и една от най-скромните.  Laughing

# 102
  • Варна
Софи, за последното може да поспорим. Не може да си по-скромна от мен.

# 103

Касита, гледай да не се задавиш. Нещо много се запени.

Не зная кой е учил дядо ти, но на теб някой е пропуснал да даде най-доброто през първите седем.

Защо? Защото си позволих да ти опонирам ли? Това не ме прави невъзпитана; погледни си по-горния коментар относно моя пост - не прелива от възпитаност.

Всъщност, аз съм една от най-възпитаните писали някога тук, и една от най-скромните.  Laughing

Какво ми е на поста? Приканих ги да не ти правят дисекция, защото това, сама знаеш, тук владеят до съвършенство!

# 104
  • София
Бояна, само ти смяташ, че Приятно ми е и Ази се майтапят. И в други теми си се оправдавала така.
Съвсем на сериозно са се взели жениците.
Ама пък, виж, изненада ме с какви евтини прибори яде омарите, които ѝ доставят от чужбина. Laughing

Скромните ти споделяния лични факти няма да коментирам повече. Пък и те хората нали в гугъл те намират... Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт