Имате ли потребност да превъзхождате други хора?

• 28 503
  • 918
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Neroli,  бадева си се отдавала на момците, като е можело да им се удадеш  Wink

# 661
Дублетни са, Neroli.
Скрит текст:
Оттук го научих, от пръвупистната тема. От справката за източници в линка на ГАЛИ_ГЕ изглежда сякаш отдавна са дублети, но предполагам са били "профилирани" преди време, както ти и аз ги знаем. Мерси за доверието да питаш мен.   bouquet

Polar bear, може ли да ти отговоря в съседната тема "За размисъл - 4estit 24 mai"?

# 662
Не, защото не съм слаб! Peace

# 663
  • Canada
Дублетни са, Neroli.
Скрит текст:
Оттук го научих, от пръвупистната тема. От справката за източници в линка на ГАЛИ_ГЕ изглежда сякаш отдавна са дублети, но предполагам са били "профилирани" преди време, както ти и аз ги знаем. Мерси за доверието да питаш мен.   bouquet

Polar bear, може ли да ти отговоря в съседната тема "За размисъл - 4estit 24 mai"?

Разбира се, че може Simple Smile

# 664
  • София - Рим и обратно
Все пак има нов правописен речник, от 2012 мисля. Сигурни ли сме, че все още са дублетни?
Аз двата глагола ги пиша различно, и на мен също ми се набива това "отдават му се езиците"... Телом или духом му се отдават Crazy?
Извинете, че не наклонихме темата към косми, а към правопис, но не се отчайвайте, има време.

# 665
 Момичета много Ви благодаря за информацията.Незнам как щях да се справя с тея граматики.Радвам се че ми се отдаде вьзможност да се удам на тея прекрасни речници. Нямам потребност да превьзхождам тея автори  и фиолози сепак.Благодаря закоето. #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire                                                                     
 П.П. Кафе с мед, не знам кога преди са били дублетни тези, не тея, форми.Сега, за сьжаление, ми се струва , че се упрощава, защо пьк не-опрощава/дублетни/ ?всичко, белким поне в езика никой никой /никого/ да не превьзхожда.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 09:36 от Neroli

# 666
  • Варна
Този пост е  Crazy, особено в светлината на граматиката. Crazy

# 667
Все пак има нов правописен речник, от 2012 мисля. Сигурни ли сме, че все още са дублетни?
Аз двата глагола ги пиша различно, и на мен също ми се набива това "отдават му се езиците"... Телом или духом му се отдават Crazy?
Извинете, че не наклонихме темата към косми, а към правопис, но не се отчайвайте, има време.

Цитат
Сайтът „Как се пише?“ представлява онлайн справочник за правописа, пунктуацията и граматичните правила в българския език. Информацията е проверена в официални издания на Института за български език при БАН, които са меродавни. Във всяка публикация са посочени източниците за нея.
Всички статии са актуализирани съобразно новия Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012.

# 668
Всички статии са актуализирани съобразно новия Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012.

Това е то.  Confused А свенливите девойка се удават на момците и така. Ама хайде идете в езиковата тема, де. Laughing

# 669
  • София

Това е то.  Confused А свенливите девойка се удават на момците и така. Ама хайде идете в езиковата тема, де. Laughing
Давайте и тук, аз съм винаги готова да ме превъзхождат, а по отношение на граматиката, по- точно пунктуацията това е адски лесно. Laughing

По- назад се говореше за връзката между разни заложби и аз знам, че математическите способности и граматиката да свързани, както музикалността и способността на учиш езици. Аз по математика съм зле, винаги съм се справяла, но ми е неприятна. А пунктуацията ми се прецака по ред причини, вече ми се струва, че е безвъзвратно.

# 670
Neroli,
спокойно, нищо не се опрощава, всичко се помни и се записва в архивите на форума. После, когато е нужно, се вадят компромати, защото има неща, които са непростими (правописните грешки са от тези неща  Laughing ), а има и хора, на които не може да им се прости.
Сега ще си призная, че дълго време пишех "догатки", защото си мислех, че идва от гатанка, добре че една приятелка ми каза, иначе и до днес щях да се излагам. 

# 671
  • София - Рим и обратно
Това за връзката между математиката и граматиката при мен не вАжи. При голямата ми дъщеря също. Ама може ние да сме не съвсем регулярни Crazy.

# 672
  • София
Това за връзката между математиката и граматиката при мен не вАжи. При голямата ми дъщеря също. Ама може ние да сме не съвсем регулярни Crazy.
Това съм чувала, не е някаква сериозна нАучна информация. За музикалността и езиците е вярно поне по отношение на чуване и разбиране, за граматиката може и да не е вярно.

# 673
  • n/a
И мен ме смути за връзка между математика и граматика.
Порових си из гънките - не установих да съм срещала по-
добно твърдение, а и сред хората, които познавам - има
повече примери в обратната посока.

# 674
Колко други такива има само, да знаеш!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт