Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 952
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
  • Калифорния, САЩ
  Калалили, само мога да предполагам какъв кошмар си изживяла, виждайки детето си в такава ситуация; а в твоето положение - кошмар!!!! Радвам се, че всичко е завършило добре, но със сигурност имаш някой бял косъм в повече  Hug. А за меренето на корема - не се шашкай, всичко ще е наред. Иван като се роди го измериха и казаха, че е 50.5см. Това беше в четвъртък. В понеделник (3-4 дни по-късно) го мерят и ми казват - 53.5см  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes, как става тая работа и аз не знам. Тъй че - споко и да ни зарадваш с още някоя снимка на малката буболечка в коремчето ти, връщаш ме в онези прекрасни дни на моята бременност!
   И Иван вчера е паднал на една пързалка-катерушка, бил е с баща си, и си е счупил малка част от първото горно дясно зъбче. ММ дори не е разбрал, каза, че е имало минутка рев и после пак игра. И нищо друго му няма, нито е зачервена муцунката, нито нещо видимо има. Много е малко счупеното, като назъбено стои зъбчето, дано да е само това, че е на долната повърхностна зъба, там, където е контакта с долното зъбче. Аз бях на 11 години, когато си счупих горен преден първи ляв зъб и до днес ден съм все с коронки и още не мога да си простя, колко глупаво се получи тогава.
   Ася, в една друга тема беше питала за идеи за десерт на Тим, да са с лъжица. Защо не пробваш мляко с ориз - чисто или с прибавени намачкани плодове и канела; а овесени ядки с кисело мляко и плод; а намачкана или пюрирана тиква или сладък картоф (батат)? Това са моите предложения, дано помогна, а Тими да свиква по-бързо с новата обстановка.
   Зана, напълно те разбирам и съчувствам. Аз дори като съм в другата стая и съм затворила вратата (което се случва, когато се преобличам, че моето сукалче как ме види по бельо и се е лепнало на ц..цата, дори и да е бозал минута преди това), Иван плаче и иска да е при мен, да ме вижда. А камо ли да знае, че съм вкъщи и не съм в полезрението, ами ще се скъса да реве. Дано нещата се променят и е по-леко за всички ви  Hug.
  Аз приключвам с опаковането на багажа и приготовленията преди тръгване. И за моя "радост" усещам, че до часове ще дойдат "гостите" от червен бряг, та как ще се пътува , само мога да предполагам  ooooh!. Първи ден на МЦ, хлапе, 14 часа полети, 4-5-6 часа с кола (според трафика), от сега се плаша. Да стискате палци, а аз при първа възможност ще се включа от родна земя. Целувам ви всички - и вас и слънчицата ни!!!  Hug Hug Hug

П.П. Калалили, а тук времето беше горещо и влажно, но днес е приказно - 22-24 градуса и сухо, с прогноза за такова през идващите дни (но нас ни няма  Simple Smile). Веднъж съм минавала през Чикаго, бях на летището з 2-3 часа, навън беше ад, а бе надвечер; разбирам те напълно!  Hug

# 226
  • USA
Ирка лек път и да се похвалиш от БГ с най-послушния Иван! Hug
Много неприятно със зъбчето,но хубавото е ,че ще ги смени и дано няма като на мама "късмета" с постоянните.

# 227
  • София
Ирка, лек път и весело изкарване в БГ!  Heart Eyes

Kalalily,
Hug  Hug  Hug

Аз не се включвам тези дни, защото Йо се сдоби с "Варицела".  ooooh!
Племенницата беше болничка и аз не съм пазила малката с надеждата да "премине" по-рано.
За съжаление много тежко я кара-миналите 2 нощи и вчера, почти не сме спали!  Cry
Има обрив на типичните места и при изпотяване (почти непрестанно) пищи до истерия.
Най страшно е "в памперса"-там няма начин да се поддържа сухота и мъчението е голямо.
Разбира се, "лепката Йоана" последните дни не ме пуска дори за секунда(даже и докато спи)!  ooooh!
Днес е малко по-леко, та стигнах и до вас.

Целувки на сладурите (и на пупата), скоро надявам се да пиша повече!  
Hug

# 228
  • USA
Дани голям кошмар Hug Скорошно възстановяване и дано е минал най-лошия период! Аз тъкмо щях да питам къде се покри,а то какво било ooooh!
Лекси всеки ден седи по 5 минути на гърнето по негово желание,но за сега резултат няма.Четем книжки и толкова,но като го спомена с желание ходи на него.
Моя човек обожава пръскачките и фонтаните и не мога да го одържа сух.Днес заваля когато бяхме в един парки и аз влязох под един шелтер,че бях с количката ,но познайте къде беше жабата.Обадих се на мм да дойде да ни вземе с колата,че той се накисна здраво ,а аз не бях взела резервни дрехи Crazy
Аз съм в чуденка дали да преместим Лекси в нормално легло.Няколко пъти след обяд заспивам с него на нашата спалня,но аз се будя преди него и той като се събуди ,си идва само при мен в хола без да реве.Решетка сигурно ще сложим,че още обикаля леглото на сън,но пък сутрин може да не реве ами да си идва при нас ThinkingВие мислили ли сте по тоя въпрос?
Къде сте бе хора? Как прекарвате почивните дни?

# 229
Ох,мами открадвам малко време докъто мъжете ми са за риба рано рано а де4урлигата спи на мойта спалня Laughing
Дани,дано мине бързо сърбежа,на времето ни мажеха с оцет или спирт,за да не сърби,ама вие си знаете.На мен хем ми се ще Моника да ни донесе варицела хем ме е шубе,ама ми се иска да я изкарат като малки.
Ирка пристигнахте ли?Хайде като имаш време драсни някой ред.Приятно искарване в бг и дано успееш да си по4инеш малко при мама Hug
Браво на Лекси за гърнето,при нас си е същото,като се изака се държи за дупето и вика "ъ-ъ-ъ",знае ина4е 4е трябва да ака в гърнето, носи ми го  но винаги ме лъже,ама аз си го слагам и си повтаряме в хор "ъ-ъ-ъ".
Вси4ки пак се покриха,хайде мами поразпишете се:)

Ние си искарваме 4удесно,Кайл много бърбори,бори се с кака и бати и е голям гевезан.Ходихме на Sea World San Diego вси4ки деца до едно направо избухнаха там,барабар и мен.Кайл беше много впе4атлен от рибите и скатовете,много енерги4но им говореше.Голяма красота е там,да не говорим шоуто им с косатките,после с делфините,абе нямам думи.Още оба4е като пристигнахме си вдигнахме адреналина с един райд наре4ен Атлантис(има го в ютуб)голям страх беше,то не беше скок от кула само ами и после ни вкараха лод4ицата в едни асансъор 3 етажа и отвориха вратите,що да видя релси и си казах"О,О"и познайте като тръгна това влак4е няма спиране,аз не съммного екстремна ама как се прекарах е на-пове4е не се ка4их.Моника и баткои се ка4иха 2 пъти,но втория път Моника се паникъосала,та сега като я питам ще се ка4вашли пак,ми отговаря 4е два пъти било достатъ4но Mr. GreenСтрахотни работи,райдове и неща за гледане,аз съм много впе4атлена,добре 4е взех мулти ентранс билети та мислим другата седмица пак,4е тази сме на Дисниленд.
Както се вижда и от поста ми много ми е заета програмата,но пък се забавлявам много и се наслаждавам на син4ето ни от Бг
Хайде мами,бягам,а ето ви видео на Кайл бърборкото:

Целувки от нас! Hug Hug Hug

# 230
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Калалили, направо ужас Confused
надявам се да си се посъвзела от шока....

Danny , дано скоро оздравее малката Йоана... гушкай я повечко  Hug

Люци, направо ви завиждам. при нас са тропически Т, но си нямаме подобни атракции...
Кайл е много слаък!

# 231
Люци, страхотен е Кайл. Много хубаво бърбори.

Дани, дано бързо минава шарката.

Аз преди малко се прибрах от София. Много съм изморена и ми отекоха краката че полета ни имаше закъснение от час и нещо.

Лягам и в най скоро време ще се включа.

# 232
Топлото време явно ни оставя без сили и време за форума.. При нас тъкмо бяха отминали стомашните проблеми и дойде втора вълна. Вече закрепихме положението и снощи дори получи мляко преди лягане, но ще го караме полека. Сега и варя заешко с морковки и с малко оризче - още на диета Simple Smile
Ние все щъкаме насам натам, още 3 седмици и пътуваме за БГ, дори не ми се помисля за стягане на багажа..
Калалили, чак настръхнах като ти четох преживяването. Аз като цяло имам страх от коли..  Hug
Ирка, чакаме да се включиш от родината с подробности как е минал задаващия се кошмар, дано си била приятно изненадана.
Люци, завиждаме за супер програмата, ударили сте го на ваканция  забавления, не се учудвам, че децата са доволни Simple Smile И Кайл е страхотен сладур! Цункай го от нас!
Ася, имате ли някакъв конкретен период през който ще оставаш с Тим или всичко се развива според това как реагира той? Направо взе да ме плашиш как ще давам малкото зверче на ясла. Вече съм си набелязала една и доста ми допада, мога по път за работа да я оставям и оттам имам трамвай до офиса или преди ходехме заедно с колата с мм. Имат много занимания, водят им животни там, храната изглежда разнообразна и като цяло и програмата им е супер. Ще видим...
И малко да ви покажа госпожицата  тук и   тук иии тук Simple Smile А и една маймунка Simple Smile

# 233

Ася, имате ли някакъв конкретен период през който ще оставаш с Тим или всичко се развива според това как реагира той? Направо взе да ме плашиш как ще давам малкото зверче на ясла.

много е сладка малката маймунка!

има по принцип период - 2 месеца е свикването, като се стои в началото по час и половина през цялото време, после за по 10, после 15, 30мин. се оставя детето само и т.н. накрая детето си ходи само и при проблем се вика майката.
това е на теория. в случаи като Тим се действа според детето.

тази седмица от понеделник идва и друга майка. днес детето се отдели от нея, даде ръчичка на възпитателката и излезна с нея на двора. моят Дзвер рева, търкаля се по пода, тръшка се, удря ме и т.н.  Rolling Eyes
ръководителката на яслата ми каза, че за 6г. Тим е вторият толкова тежък случай  Whistling
така, че не се притеснявай...  Hug

Брюксел, приятен престой в Бг. с коя линия летя, че такова закъснение?

# 234
2 месеца е ужасно много и за двамата. Според мен такова бавно отвикване лъже детето. Не знам как се чувстваш, но не ми се струва много плодотворно и за двама ви. Смяна на градината или просто се откажете за известно време?
каза тити, която досега е водила децата в градината и просто си е тръгвала  Joy това за успокоение на Лумиа. В емирствата сме посещавали бритиш нърсъри и подходът не е по-различен от този в Бг - майката си тръгва бързичко. Периодът за свикване с постепенно увеличаване на времето, е седмица.
Монтесори и Валдорф не съм пробвала.
желая ти скорошна промяна на това положение, ася, каквото и да предприемеш  Hug

маймунката наистина е очарователна  Laughing на първата снимка с този дантелен клин, ехее - не можах да я позная. Имаме и ние такова автомобилче още от първия бати - желязна играчка е!

с Андрей се гледаме засега самички, че батковците са на село за по-дълго. Голямо спокойствие е с едно дете, много съм доволна - спим до късно, разхождаме се когато и където искаме, тихо ни е, няма капризи, хапваме, играем....яде предимно зеленчуци и плодове, отказва месо и манджи. Слушаме бг радио и танцуваме...
въпреки че знам, че Андрей е много далеч от махане на памперса, го държа през деня по гащи....усещам ще скоро ще ми писне да бърша локви и да пера гащи, обаче се залъгвам с мисълта, че така ползваме по-малко памперси, а и той се усеща кога е мокър. Хич не му увира главата всъщност.
днес му купих бутачка/онези колелца или топки с дръжка дето ги бутат малките деца/ за 2 лв  Wink
чета ви и дори ви гледам клипчетата/в емирствата връзката е толкова зле, че филмчетата се зареждат изключително бавно и на порции/.

и аз чакам ир да докладва за полета и съпътстващите затруднения  hahaha дано е имало приятна изненада.

# 235
2 месеца е ужасно много и за двамата.

нееее, това е целия период на свикване. майката ходи 2-3 седмици, като накрая се стои само по време на закуска....
само дето при нас не стана...

# 236
Aся, аз всъщност вчера се прибрах в Брюксел. Летях с България Еър. Но всички самолети бяха забавени заради бурята в Германия.

Моят звяр онзи ден си пукнал усната в яслата и изобщо не ревнал. юначето на мама.
Понеже 2 дни ме нямаше, тази нощ беше такава любов. Събуди се в 4 сутринта и го взех при нас в леглото, е взе да ме целува по устата, да се гушка в мен, да ми се радва....Направо съм на седмото небе.

Сега ще си тръгвам от офиса че да си видя детето преди да е заспало.

# 237
Привет,аз само набързо:)
Лумия много хубава мумуна! Hug Heart Eyesи ти да я нацелуваш.
само исках да кажа 4е ние преди 2 седмици взехме баланс-колело ето такъв тип,казват 4е децата се у4ат по бързо да карат като прво се нау4ат да балансират та ще видим,ето линк за да видите колелото:
http://www.kiddimoto.co.uk/kurve/redtyreprintkurve

Болните да оздравяват а на по4иващите пожелавам една пълноценна по4ивка....при нас и това лято няма да се по4ива Sad

Хайде целувки от нас на малки и големи! Hug Hug Hug

# 238
  • USA
Лумия ама каква буйна коса сте отгледали,много е сладка пу-пу Heart Eyes
Тити как ви завидях за хубавото време в БГ и на желанието да сменяш мокри гащи Simple Smile Лекси изобщо не се впечатлява като е мокър.Няколко пъти си отваря капачката на шишето и се полива целия с вода ,но реакция никаква Rolling Eyes
Люци не се оплаквай поне е весело и разнообразно при вас Simple Smile Кайл е голям барборан  Heart Eyes
Ася хич не ти е лесно,но и аз понякога си мисля,дали няма да е по безболезнено ако се разделите от веднъж.Странно е ,че аз го казвам,защото само да видя сълзи и всичките ми смели решения пропадат.Аз много съм ревала в яслата ,но най -вече като ме е оставял татко и според мамйка ми съм го правила,защото съм знаела,че при него номера минава.Тя иначе винаги си ме е държала в къщи когато е била във ваканция с учениците.
Днес ходихме на ваксина и за сега приключихме с консултациите до 2 години.Дадоха ми направление пак да му вземат кръв за хемоглобина преди 2-та година при което с мм само се спогледахме и той каза,че детето си е ок и няма нужда  CrazyНезнам кой е по-меката мария в нашето семейство ,а той ми бил овен Rolling Eyes
Шока от колата аз бързо го забравих ,но още го сънувам Tired
Брюкселина юнак е твоя Йоан много да го нагушкаш  Hug

# 239
  • USA
Ох Ирка надявам се да си била приятно изненадана от пътуването и скоро да пишеш Hug
Забравих да ви покажа новата прическа на Лекси по погрешка  Joy

Общи условия

Активация на акаунт