Случи ми се нещо странно IX

• 94 837
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм да, много благодаря  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed  bouquet

# 211
Сещам се за една случка от студентските ми години. Бях на гости на едно гадже - състудент и заедно с още няколко негови приятели отидохме с кола до едно параклисче, което се намира доста високо в планината. Имаше някакъв черен път до него и оставихме колата близо до параклиса. Беше вечер и се смрачаваше, целта беше освен да видя параклиса и да погледаме града от високо, когато се стъмни. Параклиса беше затворен и отвън имаше няколко железни врати и решетки, заключени с големи катинари. Разгледахме отвън и се помотахме около него. Красива природа, лятна вечер, беше много приятно. Момчетата тръгнаха към колата, а аз останах, защото ми се пишкаше и трябваше да свърша тази работа. Свърших си аз работата и тръгвам към колата, като минавам покрай прозорците на параклиса. В този момент на прозореца се появи една фигура, някакво лице ме гледаше отвътре. Не мога да ви опиша как се уплаших, още повече, че бях сама и беше вече почти тъмно. Затичах се към колата, но се обърнах още веднъж и тази фигура беше още там. Като стигнах до колата и разказах на момчетата какво съм видяла те отидоха да видят дали има някой в параклиса. Казаха, че няма начин да има някой вътре, защото с тези катинари и железни решетки няма как да се влезе. Те естествено не видяха никой вътре. Да, но аз и до ден днешен съм сигурна, че отвътре ме гледаше някой, но какво точно е било, няма как да знам и никога няма да науча.

# 212
Аз съм да, много благодаря  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed  bouquet

Спам, но не мога да се въздържа - Леле, ти си една холивудска красавица Heart Eyes Hug Heart Eyes...Завид, завид...(но съм искрена Peace Hug)

ПП Историята(случката ти ) не е странна Wink Peace, аз често имам такива "случки"... отдавам го на разсеяността си....макар да съм убедена, че ... точно, както ти го разказваш...Не омаловажавам споделеното, не ме разбирай погрешно... Peace

# 213
Пак благодаря, много се изчервих  Embarassed Embarassed Embarassed
чак холивудска трудно, нямам тяло на красавица  Embarassed
Много ви благодаря наистина
може би трябва да спреме със спама обаче за да не ни се карат  Embarassed Embarassed Embarassed  bouquet  bouquet  bouquet

# 214
Хубавица Hug...разходждай се из темите Peace...по често....И спираме със спама.... Stop

# 215
  • София
Преди години, когато съм била малка, приятелка на майка ми, която не била виждала от много време й звъннала по телефона. Връзката била лоша, но майка ми разпознала гласа й и се уговорили на следващият ден да се видят в 2 часа следобед. На следващият ден отишла да я види, звъннала на врата, но никой не отворил, решила да звънне на съседите, отворил съседа, който казал, че жената била починала преди 2 години.
Майка ми не вярва, че е нещо свръхестествено и твърди, че въпросната приятелка й казвала преди, че съседа веднъж излъгал братовчедка й, че била починала. Питах майка ми, тогава сетила ли се е, че може и тя да е била излъгана и тя каза, че в онзи момент изобщо не била помислила за това.
Та така, в крайна сметка приятелката й не я потърсила повече. Дали наистина е била починала или е починала малко след тази случка и за това не я е потърсила повече, не се знае...
За мен това е разковничето. Жената не се е представила. При една лоша връзка нямам как да е сигурно, че майка ти е разпознала гласа добре. Спокойно може да е била друга жена, а може дори и грешка да е било /и това би обяснило защо жената не е позвънила пак да попита защо майка ти не е отишла на срещата/

# 216
  • В Космоса
Аз, скептикът, пак идвам с история - втора.  Thinking

Онази вечер съм на терасата и гледам мъжа ми до мивката в кухнята ( в апартамента на родителите му), а на отражението на стъклото на вратата - баща му, който почина преди почти 2 години. Стреснах се и му казах, че ми се е сторило, че го виждам как гледа към мъжа ми (ни в клин, ни в ръкав), а той ми каза, че в същия момент си е мислил точно за него.

# 217
Преди време съпругът на моята приятелка си отиваше от рак. Преди да умре, много си говореха, за живота след смъртта. Той й обеща, че ще даде знак, че душата му, ще остане, че ще е до нея.

Когато почина, тя търсеше знаци навсякъде.....в пяната на кафето (това не е ли сърце??), в движението на стайните цветя (от течението). Намираше камъчета с неговата буквичка. Много мъчна история. Беше ни много мъчно за нея.

Прибира се от работа с още 2 колежки (те са живи свидетели). Правят си кафенце, и изведнъж голяма саксия с цвете в кухнята се пука. Пръстта се разпилява и метална кутийка от пури (каквито той е обичал), се озовава сред пръстта от саксията. В нея има бележка, оставена от съпруга й. На която е пишело: Обещах да ти дам знак, за това слагам тази бележка, ако има живот след смъртта, ще я разбия на парчета тази саксия, за да го намериш. Обичам те. тук съм.

Сега, аз много искам да вярвам, но пък и 3 жени да лъжат. Наистина се е напукала със странен звук и сякаш се е пръснала. Не знам. Факт е, че от тогава тя се усмихва повече. И дори да е нещо си, тя е добре.
Виждате ли,за това говоря,преди да почине моят съпруг се разбрахме за същото нещо,който първи си отиде да даде знак на другия,и си говорехме че може би енергията ще действа чрез енергия в подобен случай.И в деня на погребението вечерта ни даде знак,аз и дъщеря ми си бяхме легнали и си говорехме за него,точно в този момент изгасна нощната лампа.Само тя,виждах че в коридора свети.След 4-5 сек.светна пак,ние гледахме затаили дъх натам,и в този момент лек полъх с аромата на неговият афтершейв мина покрай нас,над главите ни в леглото.Скочих като луда и затръсках и заразглеждах лампата,дърпах кабели,удрях я,тя не мигва.И казвам това беше баща ти.И за първи път от един месец спах повече от 1/2 час,и камък ми падна от гърдите.На сутринта хапнах първият залък от 12 дена насам.Олекна ми.И на задушница го сънувам,казва-Аз никога няма да те забравя.Много плаках,защото си мислех дни наред,че може би като отидат "горе"те вече ще имат друг живот и ще ни забравят.И отговора не закъсня.Аз не знаех че е задушница между другото.

# 218
Здравейте:) Много обичам тази тема и макар да не пиша, прочитам всяка история! Simple Smile Но снощи и на мен ми се случи нещо странно. Не страшно.
Та, по това време нощта аз не спя, бях се сдърпала с гаджето, звънях му, той не ми вдигаше телефона. Много се ядосах, бях бясна, но реших, че е заспал, не го чува и заспах и аз.. Спала съм около час време. Сънувам, че някакъв човек ми казва "Ако направиш еди какво си, ще се събудиш и ако звъннеш на Иван, той ще ти вдигне" .. при което нещо ме събужда, спомням си какво ми каза мъжът в съня ми, звъня му и той вдига..A преди да заспя му звънях 10 пъти сигурно и не вдигна..  бутнал си телефона някъде в завивките и не го чул. Цял ден се мъча какво ми каза да направя точно този от съня ми, щото аз го направих и всичко стана както той каза, ама не си спомням...
Та, не е страшна моята случка, но е странна.Simple Smile Може би просто съвпадение;)

Сетих се и за друго. На село в стаята ми има масичка, стои залепена за леглото и две трикраки столчета. Веднъж бях там и разбрах, че мой роднина е починал. Лягам си аз вечерта и на другия ден се събуждам, а масичката и столчетата старателно подредени на 3 метра от леглото ми.. аз-шок Grinning Няма начин така да са си били, тъй като си държа лаптопа там, а той винаги ми е максимално близо до главата Grinning В последствие през деня си спомням, че съм сънувала този човек и той ми казва, че ще ме пази, но трябва да му направя място при мен, при което аз решавам, че ще махна масичката да има място за него и пренареждам мебелите насън Simple Smile Не ми беше много близък, но ми стана мило от съня ми:)

# 219
Като говорите за сънната парализа, ето един линк към един много интересен документален филм.
http://www.youtube.com/watch?v=QmbpOucNVn4

Отностно моите случки -

когато бях на някъде 4г. си спомням, че с едно приятелче решихме да погледахме през външното прозорче на едно от помещенията на мазето в блока. След известно време очите ни привикнаха с тъмнината и започнахме да оглеждаме стаята. Беше ни много интересно, понеже никога не ни пускаха да слизаме долу. Та аз тъкмо се бях загледал във врата на стаята, която води към коридора на мазето и която беше затворена. В този момент видях как една черна безформена сянка мина през тази врата и придвижвайки се на половината разстояние от пода до тавана на вазето започна бързо да идва към нас по самата стена. Другото дете също го видя и двамата крещейки от страх избягахме. Но ви гарантирам, че това не беше някаква детска измишльотина, а съвсем реално преживяване.

Друго интересно нещо е поведението на котката ми, която доста често гонеше и се опитваше с лапите си да улови нещо невидимо по стената на апартамента ни.

Преди много години един от нашите съседи беше починал наскоро, когато жена му помоли майка ми да полива цветята у тях, докато тя е при родителите си с малкото си дете. След първото поливане майка се прибра доста шокирана (беше през деня). Разказа как, докато поливала, нещо размърдало кърпите в кухнята без да има отворен прозорец и чула как някой й казал нещо. Но понеже била много изплашена избягала веднага без да се заслуша.

На мен ми се е случвало два пъти да се събуждам от усещането, че има нечие присъствие в стаята и точно когато отварям очи виждам един черен силует на рамката на отворената врата, който в същия момент се скрива. В същото време се събаря на пода някаква вещ някъде в дома.

От дядо ми знам и две истории за самодивите. Едната е доста отдавна. В селцето, където живеела една моя прабаба, имало чешма. За нея тази баба разказвала, че там идвали вечер самодиви и пеели. Та тази жена се парализирала веднъж. Разказала че, това е станало, защото по невнимание стъпила на самодивското хоро до чешмата. Тя помолила внуците си да изплетат определен брой кърпи и да ги поставят до чучура. След като го направили, бабата оздравяла. Другата история е от сега. Един приятел на дядо ми му разказал как пътувал през нощта заедно с брат си до едно затънтено съседно селце в Балкана. На един от завоите имало висок мост над местната река. Когато го осветили рязко с фаровете, видяли как на перилата на моста стояла фигура, облечена в бяло, която след като била осветена, само ги погледнала бързо и скочила от моста. Излишно е да пиша, че не е било човек-самоубиец...
Всъщност,знам кой или по-точно какво пее,знам какво е "самодивско"хорище,и защо който стъпи там или се парализира или не може да контролира движенията си и не спира да се върти докато не се опитат да го измъкнат по изгрев,знам доста за "самодивите" но...не мога да разкажа повече защото хората се подиграват и те пращат в специализирано здравно заведение.Само ще кажа че не са духове,не са привидения и са....хора,макар и невероятно различни от нас, и са ужасяващи,просто не можем да мислим в по-голям мащаб,ограничени сме в 4% от дейноста на мозъка  и всичко непознато,недоказано от "учени"ни плаши и реакцията е "Глупости,ти си луд няма такива неща".Да,така са казали и на един човек който твърдял че земята е кръгла,че и повече му се е случило поради"инакомислието"му.Ако разкажеш на човек от средните векове какво ще правим в 20 век ще те обяви за луд в най-добрият случай,просто няма да повярва.Така сме и ние.Чудя се от доста време за една тема но се колебая,а тя ще е меко казано странна за всеки,освен за потърпевшите,които отчаяно търсят разбиране но никой не им вярва,а са уплашени Бога ми,много.

# 220
Опонент, затова е форума, тук сме анонимни (доколкото позволим), и можем да си разкажем всичко, без да ни е грижа за какви ще ни сметнат. Та стана ми супер любопитно, ако нямаш против, ще ми е интересно да разкажеш.

# 221
Да,така е,но...я да пробвам нещо.Ами ако ви кажа че са космити?Хора от другаде?Не от Земята?

# 222
Аз не съм чувала за космити. И ако не са от земята, най-вероятно не са хора.... или?! И какво биха търсили тук? Не отричам възможността тук да има и други интелигентни същества освен нас. Стана ми интересно за самодивите, защото честно казано си мисля, че са пълна глупост, но има хора, които твърдят с такава увереност, че са ги видели, а и имат подобни случки, което ме кара да мисля, че все нещо са видели. И се чудя какво би могло да бъде. С една приятелка си говорихме наскоро, на нея й се налага в момента да разучава библията, и много силно впечатление й е направил факта, че навсякъде се повтаря "пази тялото си, то е божия храм". И понеже си говорим, че евентуално библията е резултат на някакво извънземно нашествие преди много, много години (има интересна поредица по нешънъл или хистъри чанъл), тя си мисли, че тези извънземни могат да се върнат в един момент и да си поискат телата. Аз пък си мисля, че те са ни използвали за роби (затова и им трябват телата ни). В един от епизодите се разказваше за изчезнало много злато някъде по южна Америка, но съм забравила подробности.

# 223
Здравейте мами! Започнах да чета от самото начало и вече съм почти до края. Но и Ви следя Simple Smile Ако има мами мисюлманки могат да дадът много интересна информация. Аз се интересувам от различните гледни точки, а двете религии са точно такива. Голяма част от постовете ще си обяснят случките.  И за да не е спам Simple Smile Преди черешова задушница ми се отваряха вратите към коридора. Ставаше ми горещо, студено. Макар че това не е странно толкова  Blush , Но като се познаваш...  Hug Хубав ден !

# 224
Аз не съм чувала за космити. И ако не са от земята, най-вероятно не са хора.... или?! И какво биха търсили тук? Не отричам възможността тук да има и други интелигентни същества освен нас. Стана ми интересно за самодивите, защото честно казано си мисля, че са пълна глупост, но има хора, които твърдят с такава увереност, че са ги видели, а и имат подобни случки, което ме кара да мисля, че все нещо са видели. И се чудя какво би могло да бъде. С една приятелка си говорихме наскоро, на нея й се налага в момента да разучава библията, и много силно впечатление й е направил факта, че навсякъде се повтаря "пази тялото си, то е божия храм". И понеже си говорим, че евентуално библията е резултат на някакво извънземно нашествие преди много, много години (има интересна поредица по нешънъл или хистъри чанъл), тя си мисли, че тези извънземни могат да се върнат в един момент и да си поискат телата. Аз пък си мисля, че те са ни използвали за роби (затова и им трябват телата ни). В един от епизодите се разказваше за изчезнало много злато някъде по южна Америка, но съм забравила подробности.
Simple SmileДошли от дълбокият космос и понеже имат кът на роботи андроиди или каквато щете машинария им притрябвали роби,ядящи създаващи проблеми боледуващи и не до там силни физически?Добре се посмях,но както казах,ние(хората)не можем да разсъждаваме в такива мащаби.Не са глупост"самодивите",само дето не са самодиви.Не мисля че ще им потрябват телата,тъй-като тяхното отношение към тялото не е като нашето,за нас е най-важното,за тях не.Да много тонове злато липсват от мините,но то е било метал"само за боговете"интересно защо...Всъщност го използват за летателните си апарати,не като ценен метал а като необходим,и в комбинация с други вещества и рафинирана слюда корабите им имат способност да стават прозрачни,мимикрират и са практически нечупливи,никаква температура не ги разрушава и тн.Всъщност "те"са като нас,но са по еволюирали,как мислите,ние сме единствените в цялата Вселена защото сме неповторими Grinning нееее Simple SmileНо нас ни е страх от техния напредък и мощ,от това че са различни,но не ни заплашват,напротив,пазят ни.Какво правят тук?Какво е правел Колумб в океана,какво е правел Писаро в Южна Америка,и какво търсихме ние на Луната LaughingВсе едно и също.Има една част,която Бети Хил разказва,която всеки пропуска,и това е часта в която разговаря с пришълеца и той и обеснява за звездната карта,и какво значат линиите на нея.Той просто и ясно го е казал.

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 08:26 от oponent

Общи условия

Активация на акаунт