Случи ми се нещо странно IX

• 93 443
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
навремето бях гледала едно интервю с Вера Кочовска. Тя обясняваше, че всеки човек идва с някаква мисия и я помни някъде до към 6-7г. възраст и казва по този повод странни неща пред родителите си, но те не обръщат внимание и му се карат, че говори глупости. С израстването тези деца забравят защо са тук, но може би при някои остават някакви спомени.
И какво става с мисията му, ако майката направи аборт?

А кога се вселява душата?

Е не знам. По време на цялото интервю бях настръхнала. Може да го има някъде из нета. Беше за предаването Горещо на Венета Райкова, която никак не харесвам, но това го гледах с интерес. Тогава каза и други интересни неща, но съм ги забравила. Имаше нещо от сорта, че децата избират родителите си, т.е. в кой дом да се появят или нещо подобно. Отдавна беше.

http://vbox7.com/play:b8adef299f

ето го, от 15мин нататък започва да говорят за това, което и ние ...и пак настръхнах

# 436
  • Балчик
От къде да знам кога се вселява и дали се вселява, не съм го видяла, нито изпитала. Интересно ми е да чета, но никой не може да ме убеди, че това не са измислици или фалшиви спомени, резултат от различни реакции на мозъка.

# 437
Цитат
Питам, защото когато медитирам, имам усещането, че ще се отделя от тялото си или нещо такова. Много е неприятно и имам чувството, че отивам някъде, от където няма да мога да се върна. Същото се случва и когато слушам някоя индийска мантра. Мисля си, че ще видя нещо, което не искам да виждам...

Защото при медитация се изхвърля етерното тяло от физическото и от там се получава това усещане.

# 438
От къде да знам кога се вселява и дали се вселява, не съм го видяла, нито изпитала. Интересно ми е да чета, но никой не може да ме убеди, че това не са измислици или фалшиви спомени, резултат от различни реакции на мозъка.

Ванга е казвала, че прераждане има, но не важи за всички. По назад бях писала, че тя самата е имала такива спомени от минал живот. Имайки предвид колко е познавала, аз съм склонна да й повярвам...но и тя самата не е могла да обясни напълно прераждането.

На Вера Кочовска нещо никак не вярвам Laughing . Даже не съм сигурна дали хората имат индивидуална душа. Според традиционният будизъм, Аз-ът не съществува.

# 439
  • Mtl/Sf

А кога се вселява душата?

Аз мисля,че става доста рано.При две мои забременявания имаше доста осезателно присъствие около мен.В първия случай присъствието внезапно изчезна и веднага след това направих спонтанен аборт (много ранна бременност).Вторият път беше след ин-витро,след трансфера на ембриона.Започнах да усещам нечие присъствие над лявото си рамо за няколко дни,след това присъствието се премести бавно зад тила ми и след това се плъзна по гръбначния ми стълб надолу и престанах да го усещам.Всичко това се разви за около седмица може би.Не изпитвах никакъв страх или притеснение,просто си знаех,че душата на детето решава дали да остане с мен.

# 440
  • в 1001-та нощ
аз започнах да комуникирам с детето в 5-6 месец - изкарах си акъла в началото и реших, че съм се побъркала  Joy hahaha  Mr. Green

# 441
  • Mtl/Sf
Как точно комуникирахте?

# 442
Темата май доста се измести от първоначалната идея  Rolling Eyes

# 443
Днес баща ми сподели нещо,което за мен е странно и необяснимо.
Поливал си зеленчуците и докато чакал да се полеят видял в небето или по точно на няколко метра от земята един войник,с пушка,униформа/напълно непознат/.Та седял си този обект и леко се премествал.Когато се появил на място от където можел да вижда баща ми,изведнъж тръгнал не към него,а обратно отдалечавайки се,но все с поглед към баща ми.Странно,нали?
Да отбележа,че баща ми не пие,та не са алкохолни халюцинации и все още е "с всичкия си".

# 444
  • 42.016399,23.101179
До каква възраст децата виждат духове?Защото сина ми е на 4 и твърди,че има хора до лампата в неговата стая... като го питах каза,че са добри и идват като е загасена лампата,за да го пазят.
Малката ми дъщеря е на 2 години и 8 месеца, от около 1 година вече често ми говори за хора които идват при нея и стоят точно на лампата. По принцип идват когато е болничка или нещо не съвсем добре. Имат си имена всичките, последният примерно беше Сана Вана. Когато я питах "днес Сана Вана тук ли е?", тя първо поглеждаше към лампата, после обикаляше с поглед цялата стая и чак тогава ми отговаряше, тук ли е или не. Говори от много мънича, може да си казва името от доста отдавна, но до скоро не даваше да я наричаме с истинското и име, а твърдеше че се казва Дада. Най-новият и въображаем приятел обаче, който се появи от около месец, не е от тези дето висят по лампите, казва се Илила, и твърди че е по малката и сестричка, която много обича, но идва рядко защото живее много далечеее. Карала ме е да  давам храна на въпросната Илилаи ме е питала "Виж мамо колко е сладичка". Разказва ми е че освен Илила имали и двама братя, но с които не са се обичали чак толкова много и че тях сега не ги вижда. #Crazy
Понякога ме хваща страх  от собственото ми дете.
Далу е просто начин да се справи с тъмното или някакви въображаеми приятели?
При нея със сигурност не е начин да се справи с тъмното, защото много обича да седи сама на тъмно. Стряскала съм се когато съм я намирала да седи сама в кухнята, където е рок тъмница, често когато я намеря, ме гони от там и ме кара да и гася лампата отново. Embarassed

# 445
Marci,много интересно.Моя също ги търси в стаята като го питам,последно преди около седмица "били си почивали и ги нямало в момента".

# 446
Хм, интересно. аз си мислех, че само моето дете си има въображаема приятелка. В момента и казва "малката" и казва, че е на 1 годинка. Иначе се казвала Виктория (не знам откъде я измисли. Не познаваме такова дете). Когато играем често и говори, люлее я на люлката, обгрижва я...
Не съм се стряскала, защото знам, че децата често имат въображаеми приятели, но всъщност дали не са реални... newsm78

# 447
Няма ли отделна тема за преражданията, медитацията и т.н.
една две страници беше интересно, ама вечен сигурно станаха 10  Confused

# 448
  • в 1001-та нощ
Как точно комуникирахте?

все едно някой започва да ти говори - без да очакваш, да го желаеш и тръсиш

човек понякога мислено разговаря с други "лица", хора, които познава ..... в случая те връхлита нещо, като гръм от ясно небе и първите ти мисли са, че полудяваш  Blush

не се случваше често, не всеки ден и мисля в периода от 5-6 до 8 месец, после спря ....

# 449
  • В Космоса
Това с въображаемите приятели си е чисто и просто детско въображение. Нищо свръхестествено, нищо странно. Аз си спомням като си измислих моя - ей така на момента ми хрумна.

Общи условия

Активация на акаунт