Отговори
# 30
  • София
Ох, много се дразня с тази предстояща забрана на тънките - аз пуша такива от 14-15 години. Уверена съм, че има голяма разлика между дебелите и тънките в чисто вкусово отношение. Иначе в момента пуша по около 1 кутия на седмица /дет се вика почти не пуша/, та ако не мога да си пуша от любимите цигари сигурно ще ги спра. Снимки и пр. простотии не могат да ме отвратят - дете на лекар съм и от най-ранна детска възраст ме облъчват с информация за заболяванията причинени от тютюнопушенето.

# 31
  • при късмета
Не само, че грозни картинки и забрани няма да ме откажат от цигарите, а ще взема да пуша още повече та двата бели дроба да ми станат черни, че да има повече място за пиене.
Аман от глупави и неработещи забрани

# 32
  • София
А защо тънките цигари точно им бъркат в очите? Не разбирам какъв им е проблема пък с тях?

ЕС много ме "забавлява" с разни велики решения..... например знаете ли че от 2014 г. в заведенията е забранено да има оливерници, в които да се сипва зехтин. От тогава насетне зехтинът трябва да се предлага само във фабрично запечатано шише, което да не може да се долива  Rolling Eyes

# 33
  • Ямбол
А защо тънките цигари точно им бъркат в очите? Не разбирам какъв им е проблема пък с тях?

....
Те нямат проблем с тях. Създават неприятности на пушачите, които са свикнали с тънките.

# 34

ЕС много ме "забавлява" с разни велики решения..... например знаете ли че от 2014 г. в заведенията е забранено да има оливерници, в които да се сипва зехтин. От тогава насетне зехтинът трябва да се предлага само във фабрично запечатано шише, което да не може да се долива  Rolling Eyes

Защото заблуждавали потребителите, че съдържат по-малко вредни вещества.

Това за зехтина ми е интересно защо.

# 35
  • Ямбол
За зехтина казаха, че някои ресторантьори са икономисвали от добрия зехтин и слагали разни ментета с неизяснен произход и срок. И тук понякога ми се е случвало да слагат гаден оцет.

# 36
Ясно, но първата и студена преса се различава по вкус и качество и не е неразпознаваема.
Пак са го измислили.

# 37
  • Варна

Защото заблуждавали потребителите, че съдържат по-малко вредни вещества.

Това за зехтина ми е интересно защо.

Нека забранят и цигарите с намалено съдържание на никотин, катрани и въглероден окис, щото някой някъде би се заблудил, че не са вредни.

Чудо, защото в оливерника можеш да долееш нещо, а във фабричното шише категорично не можеш /предполагам, че на всяка маса трябва да има неразпечатан зехтин във фабрична опаковка, за да не е подменено съдържанието му/ Grinning.

# 38
  • Ямбол
Ами то се говореше, че и ароматизаторите за тютюн ще забранят и ще се слага само тютюн, без подобрители. Е, тогава каква смрад ще е вече, не искам да си го помислям(подушвам).

# 39
Ох, много се дразня с тази предстояща забрана на тънките - аз пуша такива от 14-15 години. Уверена съм, че има голяма разлика между дебелите и тънките в чисто вкусово отношение. Иначе в момента пуша по около 1 кутия на седмица /дет се вика почти не пуша/, та ако не мога да си пуша от любимите цигари сигурно ще ги спра. Снимки и пр. простотии не могат да ме отвратят - дете на лекар съм и от най-ранна детска възраст ме облъчват с информация за заболяванията причинени от тютюнопушенето.

Имам приятел, който беше посетил изложба на човешки тела и органи.
Веднага след видяното, той отказа цигарите.
Скоро имаше и в България подобна, но не съм сигурна дали е същата.Моят, естествено искаше да отидем, с надеждата, че нещо може да ме промени.
Не ми стискаше, не че не съм попадала на такива изображения в нета, но не ми се натрапват ежедневно.

# 40
  • Най-сетне у дома
Много го мразя тоя Европейски съюз.

Трябва да работи тая камара от бюрократи, да си оправдава заплатите. А по отношение на цигарите започнаха да се изчерпват - забраниха ги навсякъде, скриха ги под тезгяха /някъде, не навсякъде още, но и това ще стане/, не им останаха много инициативи. И минаха на дебелината. После ще въведат еднаквите безлични опаковки /вероятно в сив цвят/ със ситен черен надпис "Кент", "Марлборо", "Давидов", етс. Ще забранят да се пуши на видимо място, дори и по терасите. После? Горките, без работа ще останат! Или горките ние - ще бъдат пренасочени да изравняват дръжките на черешите, да изправят краставиците и да ни учат как да добиваме масло от рози, по по-безвреден начин.

Някой от вас чел ли е наистина Тютюневата директива? Имате ли представа колко сериозен труд и изследвания седят зад решението да се забранят ароматизираните цигари, слимс и прочее? Някой изобщо има ли представа какъв е пътя от предложение за директива, до изработването й, до приемането й? Това са години труд, а директивите са публични документи и преди да се говорят - без никакво извинение - празни приказки, основани на фантазиите на съседката как работят евроинституциите, хванете и почетете. Защото са изприказвани много глупости по темата.

Изключително съм доволна, че моите деца няма да имат достъп до подобни отрови, простете, че малко ме е грижа за вашата абстиненция.

Впрочем, не е край засега. Директивата ще бъде финално гласувана към края на годината. Но ще бъде приета, да.

# 41
Не се съмнявам колко пари за хвърлени.

# 42
  • София
Според мен е тъпо.
По-разумно ли се струва да забранят силните и дебелите цигари.
Леките цигари наистина са по-леки. Ако пушиш известно време такива и запалиш от "нормалните", имаш чувството, че ти изгарят гърлото и дробовете.
Така че ако останат само slim и light цигари, ефектът ще е по-добър.

Обаче пък ако е вярно, че ги обработват с химикали, за да са по-меки, че им добавят кофеин и не знам си какви още стимулиращи добавки, не зная как да коментирам. А го има и ефектът на по-силното дърпане от цигарата, което със сигурност също е вредно, тъй че сложна работа...

Не ставайте смешни с коментирането на финансови интереси, защото производителите на цигари имат най-големи такива и ако някой лъже, това са те.

# 43
Странно, какъв е проблема с "тънките" цигари...
А за стряскащите опаковки по цигарите....просто ще спечелят производителите на табакери.
Колко му е да си прехвърлиш кутията цигари в табакера и да не гледаш разни гнусни картинки. )

# 44
О, да, аз съм убедена, че цели научни колективи, организирани в институти, години наред са си бъхтали главите, за да изследват разликите между тънките и дебелите цигари. То тая разлика не се вижда с просто око, нужни са си опит, знания, апаратура... А ние, неуките, си мислим, че разликата е само във формата. Ето с такива научни изследвания се влиза в историята.
Не знам защо, но подобни дейности предизвикват у мен асоциация с мощната структура, създадена от Остап Бендер и носеща гръмкото название:
ЧЕРНОМОРСКО ОТДЕЛЕНИЕ
НА
АРБАТОВСКАТА КАНТОРА
ЗА ДОСТАВКА
НА РОГА И КОПИТА

Общи условия

Активация на акаунт