Непрекъснато гадене без повръщане

• 21 932
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм в 7г.с. и от една седмица ми се гади по 24 часа в денонощието, като стана от кревата ми прималява и пребледнявам, а ако хапна нещо независимо какво е киселините ме заливат. Моята доктор Персенска, ми каза че не трябва да се пие нищо до 12г.с. защото тогава тече органогенезата на плода и ми предложи ако искам да ме хоспитализира за 2-3 дни на системи. Така че наистина се опитай да не взимаш нищо. Това, че някой пият деган си е чиста руска рулетка за плода. На мен лично ми помага като ми стане много лошо, отварям прозореца и започвам да дишам колкото се може по-дълбоко чист студен въздух.

# 16
Мили майки и бъдещи такива,

Искрено ви благодаря за отговорите, това значи много за мен. Засега съм все така - ту ми минава, но за малко, ту се влошавам.
Опитах какво ли не, но не помага изцяло(последната 'изгъзица' е гривни за двете ръце на принципа на акупресурата - няма голям ефект  Wink )

Ще стискаме зъби - най-важното е бебето да е Ок.
 Hug  Praynig

# 17
Ти имаш късмет че не повръщаш, аз от 6-та седмица до към 4-ти месец повръщах нон стоп и в болница влизах два пъти. Спасение няма, но поне тук в България има алтернативи, хапчета деган или инжекции, в краен случай в болница кадето наистина ме облекчиха доста. Лека бременност  Praynig

Същата работа, само, че аз се обезводнявах и нон-стоп лежах в болницата на системи до 4-я месец.
По темата-при мен нямаше лек. Когато влязох в 4-я месец една тогава си взех глътка въздух Tired

# 18
  • София
Аз пиех газирано, помагаше ми.

# 19
  • София
Някъде бях чела, че положителен ефект има солена маслина- сутрин, дори още преди ставане от леглото. Може да е поредната глупост, но много момичета споделяха, че им действа добре.

# 20
insven1404, аз съм в същата ситуация - от сутрин до вечер нон стоп само гадене, без повръщане, ужасно преживяване.
Аз също съм в Лондон, трябва да ти кажа, че изобщо не ходих до джипито да питам и да моля за помощ да ме облекчат, защото знам, че нищо няма да ми дадат, тука са така... бременна ли си оправяй се сама, не дават НИЩО!
Аз сега съм в 8г.с и ми поотмина малко, основно се справях с проблема със препечена филия със сирене и нарязано на ситно лимонче, само това ме спасява и газирана вода с лимон.
А при мен екстрата са и киселини. Помага много (в Теско има) пакети с комбинирани сушени плодове и ядки, ама сурови. Като мехлем е за стомаха Simple Smile
Сега се насилвам  да хапвам по често, ям повече плодове, банани, салати и си правя сокове - портокал, грейпфрут и ябълка. Свалила съм 2 кг  Sick
Не се притеснявай, че не ядеш здравословни неща, на този етап не е страшно.

# 21
  • Sofia
Аз вече съм в 15 г.с. но нямам признаци за минаване на гаденето. Днес си купих джинджифил, четох, ,че добре действа. Ще кажа по-късно.

# 22
  • София
Аз вече съм в 15 г.с. но нямам признаци за минаване на гаденето. Днес си купих джинджифил, четох, ,че добре действа. Ще кажа по-късно.
Опита ли от съветите на съфорумките? Газираното наистина много помагаше на мен, приятелката ми и сестрата на мъжа ми

# 23
  • Sofia
Всичко опитах. Дори деган пих 5-6 пъти. Може би 2 пъти имаше ефект, но не знам дали беше точно от него.

# 24
  • София, център
Много е неприятно, аз бях така до 4-ти месец нон стоп, но гарнирано и с повръщане.
Опитвах с ментови дъвки, газирано, гевреци, може би някои от тези неща ми е облекчавало положението до известна степен, но в крайна сметка с времето отшумя всичко.

Безкрайно беше неприятно, отвратително.

# 25
Същата работа,само,че аз и повръщах.Понякога по 7-8 пъти на ден.В резултат на което лежах 2 пъти в болница на системи и деган и но-шпа,болеше ме корема от напъните.От 7 до 16 седмица.Свалих кг,обезводнявах се.Няма спасение,минава с времето,пих и хомеопатия-не помогна

# 26
  • София
Всичко опитах. Дори деган пих 5-6 пъти. Може би 2 пъти имаше ефект, но не знам дали беше точно от него.
Деган? Възможно ли е по време на бременност?

# 27
  • Sofia
Ами възможно е, макар и не препоръчително. Моят док ми каза, когато съм зле да вземам. Аз се въздържах до 12 седмица, но сега си позволих няколко пъти. Четох дори тук във форума, че някои го вземали редовно.

# 28
  • София
Ами възможно е, макар и не препоръчително. Моят док ми каза, когато съм зле да вземам. Аз се въздържах до 12 седмица, но сега си позволих няколко пъти. Четох дори тук във форума, че някои го вземали редовно.
Аха, ясно. Не че ми се е налагало да пия, но ми стана интересно, защото мислех, че е от сериозните лекарства, които не се препоръчват при бременност. Аз досега съм пила само Панадол 3-4 пъти.

# 29
  • Пловдив
Същата работа,само,че аз и повръщах.Понякога по 7-8 пъти на ден.В резултат на което лежах 2 пъти в болница на системи и деган и но-шпа,болеше ме корема от напъните.От 7 до 16 седмица.Свалих кг,обезводнявах се.Няма спасение,минава с времето,пих и хомеопатия-не помогна
Абсолютно същата работа. Пих всички видове хапчета,които ми препоръчваха и ефект нямаше. В 12 седмица просто всичко спря рязко. Дано и при теб отшуми по-бързо и не се стига до повръщане.

Общи условия

Активация на акаунт