КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 471
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
Цитат
Но според мен трябва да е задължително един хомеопат ако не е психотерапевт, то поне да е минал през своя собствена психотерапия, това да е задължително условие за ставане на хомеопат! Аналогично както за един психотерапевт е задължително да е минал своя собствена психотерапия.
Peace
Съгласна съм с уговорката, че трябва да мине терапия - дали хомеопатична, дали психотерапевтична, важното е да има себерефлексия и себеактуализация. Защото няма ли огледало - лоша работа.
Впрочем за майките от София - съвсем случайно присъствах на един импровизиран групов сеанс психодрама - прекрасно е. Може да ви прозвучи като реклама, но какво от това Grinning

# 16
И аз да се запиша. Благодаря за темата и идеята за списък с лекарствата никак не е лоша. Аз си ги цнам по принцип, но понякога се чудя дали го имам и дали е тази потенция и т. н....  Laughing

# 17
Какво се прави , ако човек прави картина на дадено лекарство, но не е желателно да се приема това лекарство?
Малката преди години и е правила доказване на беладона при боаронско предписание. И след това всеки хомеопат е много предпазлив и максимално избягва беладоната. Оказа се, че при ларингоспазъм прави картина точно на беладона. Този път хомеопатът даде беладона много внимателно ( следващ прием само при определени условия). За първи път повлияваме ларингоспазъм толкова ефективно.
Да, но след втория прием започна да проявява симптоми , за които хомеопатът ме предупреди да внимавам и то ги изяви доста силно. Спрях приемите, кашлицата се върна и до сутринта беше и с бронхоспазъм ,както се очакваше.
До сега е пила две други лекарства при ларингоспазъм, но никога не са били толкова ефективни, а картината й е една и съща. Явно беладоната е точното лекарство, но защо винаги тръгва да го доказва?
След 23 дена ще го коментирам с хомеопата, но ми е интересно като реакция.

# 18
# 19
  • Обетованата земя
Имам един въпрос. Понеже тази вечер синът ми получи непрестанна кашлица, през секунди буквално, беше вече в леглото полу-спящ, изнервен от нея и се наложи да му капна от лекарството в устата, но капкомера докосваше устничките и езичето. Това проблем ли е и прави ли негодно лекарството? Иначе не мога да скрия задоволството си-помогна.  Grinning

# 20
  • София
запис и от мен   bouquet

# 21
  • София - Варна - Бургас
И аз да се запиша. Благодаря за темата и идеята за списък с лекарствата никак не е лоша. Аз си ги цнам по принцип, но понякога се чудя дали го имам и дали е тази потенция и т. н....  Laughing

Най-добре е, особено при много лекарства, ако намерите телефонно тефтерче на латиница и там да си ги записвате по азбучен ред.

# 22
  • София - Варна - Бургас
Имам един въпрос. Понеже тази вечер синът ми получи непрестанна кашлица, през секунди буквално, беше вече в леглото полу-спящ, изнервен от нея и се наложи да му капна от лекарството в устата, но капкомера докосваше устничките и езичето. Това проблем ли е и прави ли негодно лекарството? Иначе не мога да скрия задоволството си-помогна.  Grinning

Не съвсем, но така може да вкарате бактерии от устата - в шишенцето. Все пак зависи от процента спирт в него. Ако той е над 40% няма проблем.

# 23
Здравейте, момичета! Simple Smile

broadminded, ...... Спрете се на хомеопат, на когото можете да се доверите,който практикува правилно, съобразно принципите на хомеопатията. ............

Принципно и двамата при които ходих практикуват правилно и съобразно принципите на хомеопатията на теория и на реклама и с поред тях.

Аз не че съм кой знае колко навътре в хомеопатията, но дори и само това което пишете и обсъждате тук като принципи на хомеопатията се разминава с това на което попаднах.

Вероятно сте го обсъждали ама сега признайте си че и вие ако попаднете в сфера в която не сте много навътре ще питате, казвам го това защото някои се ядосват на задаване на въпроси, колко пъти щели да отговарят.
Лекарствата на гранули виждам не са на почит тук, ако съм разбрала правилно от прочетените две теми назад. Иначе пък  някои пишат стига да не се смесват  няма проблем.....
Та лекарство еди си какво 200СН на гранули купено от аптека може ли да се смята за така да се каже принцип на  хомеопатия или не?
Не няма да го взимам, не мога да имам повече връзка с хомеопата който ми го изписа и да обсъждам ползите или липсата на такива от него, просто информативно и образователно, .......така да се каже като подготовка за третия хомеопат.

# 24
  • в матрицата
Добро утро! И аз да се запиша в темата  Wink

# 25
broadminded, лекарството само по себе си не е нито принцип, нито не-принцип. Wink И гранулите на "Боарон" могат да се използват правилно (разтворени във вода), ако са предписани правилно.

# 26
broadminded, лекарството само по себе си не е нито принцип, нито не-принцип. Wink И гранулите на "Боарон" могат да се използват правилно (разтворени във вода), ако са предписани правилно.

Абе това съм го казала метафорично, образно казано.....не в буквален смисъл.  Въпроса ми е нормално правилно ли е това или не, съдейки по това което изпрочетох по назад е провокиран въпроса ми. Да разбирам ли че все пак гранули не разтворени във вода, не се приемат както трябва.

# 27
Идеята е, че така както човекът е динамичен (във всеки един момент жизнената сила има колебания - пикове и спадове), така и болестта е динамична. Хомеопатичното лекарство се явява стимул на жизнената сила. Този стимул трябва да е различен. Когато даваме повече от един приеми за кратко време във една и съща суха форма, реално даваме един и същ стимул на ЖС. А тя, веднъж задвижена от първия стимул (който се позволява да е в суха форма), нататък не реагира (с уговорки, по-надолу ще обясня какви) на същия стимул; не реагира лечебно.

Когато се изпитват хомеопатичните лекарства, за да се види какво могат да излекуват, се прави т.нар. доказване на хом.лекарство. Приготвя се лекарството, което ще се доказва. Избират се N на брой доказващи, здрави хора, без хронични заболявания (доколкото е възможно, едно време е било възможно), които приемат лекарството N на брой пъти на ден или всеки ден по веднъж и т.н. в една и съща неизменна форма (тоест един и същ стимул, непотенцирано, неразбъркано във вода и т.н.). След определено време се отчитат симптомите на всички доказващи, които са изявили по време на приема на лекарството. (отчитането става по определен начин, няма да задълбавам, но например, за да се изключат грешки, ако 7 човека от 10 са изявили един и същ симптом, а 3-мата останали не са, симптомът не се взима. Част от доказващите могат да приемат и пласебо). Всички надеждни и сигурни симптоми, се вписват в реперториумите (книгите и софтуерите, с които си помага хомеопатът).
В хомеопатията знаем, че подобното лекува подобно. Тоест симптомите, които може да предизвика хомеопатичното лекарство, ще бъдат излекувани от него.
Тези симптоми се допълват, обогатяват. Имаме огромни лекарства с над 10 000 симптома!

От тук следва (практиката го доказва също) че можете сами да стигнете до извода какво се или може да се случи с хората, които приемат хом. лекарства ежедневно (и не само ежедневно) в една и съща суха, нединамизирана форма. Доказват лекарствата. При това независимо от потенцията.
(съвсем на кратко го описвам в опитите си да синтезирам доста страници материал, но мисля, че е ясно)
Ханеман с ученици, пациенти доброволци и т.н. е доказал много от лекарствата. Понякога си мисля в процеса на толкова много доказвания на какви ли не симптоми, усещания е бил подложен този човек Crazy Simple Smile

# 28
Здравейте, момичета! Simple Smile

broadminded, ...... Спрете се на хомеопат, на когото можете да се доверите,който практикува правилно, съобразно принципите на хомеопатията. ............

Принципно и двамата при които ходих практикуват правилно и съобразно принципите на хомеопатията на теория и на реклама и с поред тях.

Аз не че съм кой знае колко навътре в хомеопатията, но дори и само това което пишете и обсъждате тук като принципи на хомеопатията се разминава с това на което попаднах.

Значи трябва да откриете 10те разлики и да вземете решение - искате да се излекувате или искате да си пиете гранули. Намерете някоя от книгите на Витулкас - има и в интернет и прочетете информативно основните неща.

# 29
Аз гранули нямам, още повече мои, нито  съм ги пила. Просто зададох въпрос,  не твърдя и не отхвърлям нищо. Хомеопата предписал ги не е случаен човек, препоръчван е като един от най добрите и "един от най класическите", включително и тук в бг мама суперлативи големи за него.

Вероятно няма такова понятие като "един от най класическите", пояснявам че това също  го казвам образно казано.

Та вие тук общо взето не приемате гранулите като някои май и практикуват хомеопатия, един от топ доста препоръчван класически хомеопат ги предписва, та какво да си мисли човек?! Луда работа.

Вече почнах да чета нещо, не това друго.......

Общи условия

Активация на акаунт