КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 530
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Пак ние излязохме виновни.  Tired

# 31
Алексче, няма причина някой да се чувства виновен. Ние сме дали информация, друг е дал друга информация. Хубаво е да имаме основната информация, нататък човек просто ще чете, ще пита, ще се информира и ще навързва логично нещата. Ще прави своите си грешки, ще се учи от тях и така. Всеки е свободен да избира по кой метод да се лекува (не само в частност хомеопатията)
Популярността на нещо съвсем не означава правилност, това е ясно на всеки човек. 90 % сигурно от българите смятат, че температурата е винаги вредна, като пример.

# 32
А, не, в никакъв случай не се чувствам виновна.

Мече, използвам случая да те питам теб лично: Бракстън-Хикс контракциите (т.нар. "подготвителни") смятат ли се за болестно състояние от гледна точка на хомеопатията и могат ли да се повлияят от ХЛ?

# 33
Според мен те са необходима част за процеса. Ако не създават дискомфорт, предвид, че много жени изобщо не ги и усещат, а всъщност ги имат, няма причина да се пие нещо. Ако има дискомфорт и реален риск (а не просто презастраховка), се сваля картината и се приема лекарство.
(по този повод гледам, че дуфастон се дава на почти всяка бременна превантивно....)

# 34
Ами аз пия лекарство в момента (не по повод на контракциите), хомеопатът знае за тях, но се чудя дали мога да очаквам да се повлияят (забравих да го питам, а и той всеки път ми казва да очаквам неочакваното  Mr. Green). Работата е там, че ми създават както физически (трябва да си органича двигателната активност, да лежа), така и психологически дискомфорт, но нямам болки или скъсяване на шийката.

# 35
Вина на никого не съм имала намерение да вменявам.
Това ясно се вижда от съдържанието на поста ми, което излъчва липса на мнение по въпроса.
А само споделяне на различна гледна точка/поведение и констатация на човек водещ се дори и от вас тук  в областта на класическата хомеопатия, без лично мое мнение поне за сега.

# 36
# 37
 Ето и моите лекарства    . Да добавя че с изключение на двете лекарства с червен химикал , останалите ги пихме от октомври миналата година до март тази година . Предписани са от Класически хомеопат / много известен /.. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 16:20 от klem4e

# 38
  • София
здравейте Simple Smile и аз в новата тема Simple Smile.

# 39
Клемче, пази си ги, не се знае кога ще потрябват. Аз мислех, че никога няма да ми потрябва едно от моите, а се оказа че пак го пих.  offtopic малко, но какво стана със съпруга ти, направиха ли ЯМР? Искрено се надявам всичко да се развие по най-благоприятен начин!

# 40
Да попитам .
Каква е трайността на разтворени във вода хомеопатични лекарства - ниски и високи потенции?

# 41
Съхраняването няма връзка с потенцията. Разтвореното лекарство се съхранява по същия начин както останалите - далеч от светлина, силни миризми, електроизлъчвания и т.н.
Разтворени във вода не е добре да стоят дълго, щото в самата вода може да се развият различни микроогранизми. Всеки път питам хомеопата и той всеки път преценява дали да разтворя и направя няколко приема или за всеки прием да разтварям ново лекарство.

# 42
broadminded, аз не разбрах хомеопатът, при който си била, ти е предписал да пиеш самите гранули или просто л-во на гранули, което да разредиш във вода?
Защото моят хомеопат също предписва гранули и казва как да го разреждам. Та, в самите гранули няма нищо лошо. Въпросът е да не се вземат повтарящи се приеми от сухи гранули.

Другото, което мога да споделя като опит от обикаляне на няколко хомеопата, е че освен всички други изисквания, човек трябва да си пасне с него. Някакси и вътрешно усещане.
Предпоследният хомеопат беше абсолютно класически, включително не предписваше сухи гранули. Но пък имах чувството, че не вниква в симптомите достатъчно и взема всички симптоми на детето накуп, а не всички от тях са били еднакво важни по онова време. Още като го видях за първи път, имах кофти вътрешно усещане, въпреки че продължих да лекаувам детето при него. Естествено безуспешно. А имам позната, която е много доволна от него.

# 43
5-7 дни. При правилно съхранение на водния разтвор. На тъмно, далеч от миризми, ел.излъчване. Както Дарина казва.

# 44
klem4e,  ако наистина сте пили всичко това, уау!
Аз имам 6-7 лекарства общо от двамата класически хомеопата, та явно ще трябва да се заредя.

Общи условия

Активация на акаунт