КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 527
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
в моята спешна аптечка има още ледум, календула, рус токс

# 61
mystic woman не е лошо да има яснота за наистина спешните лекарства от аптечката кое за какво е. В случай на липса на връзка с хомеопата и алергичен шок от ужилване на пчела (да речем) дори и при незнание за потенция и прием бих приела съответното от спешната под някаква форма. Пък после да се обясняваме кое как и защо като имаме връзка с хомеопата.

Бе дано на никой не му се случват такива работи. Ама "страх лозе пази".

# 62
Ами то хубаво, но при алергичен шок например ако дадете апис, а алергичният шок е съпроводен с подуване на език, гърло и т.н., ако "засилите" човека, може да стане беля. Нали знаем, че имаме първоначално действие на лекарството, и ако има засилване на симптомите?
Има по-показано л-во, а и единствено при анафилактичен шок от ухапване на пчела например. Когато вече е факт.

(аз лично при ухапване от пчела, оса и т.н., не давам нищо, чакам картина. Ако се появи по-застрашителен оток или рана, като рядко се стига до картина, тогава давам (скоро малкото го ухапа пред очите ми един овод на една поляна по горите, направи картина до вечерта, много беше кофти картинката на мястото, направи обаче картина на лахезис (също показано л-во при ухапвания).
Не може л-ва за всичко, с което ни сблъска живота)

От своя страна арника не се дава при изкълчване например, защото там играят сухожилия и рискувате след арника кракът да се подуе тройно.

Та...моят съвет е да звъннете един телефон на хомеопата, а най-добре ще е при желание да се минат курсове за спешна хомеопатична помощ, правят се такива, или поне да си набавите литература за спешните състояния.

# 63
Коментирам само и единствено случай без каквато и да е връзка с хомеопата и лекарство в някаква степен познато!

# 64
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%B … D1%81%D0%B8%D1%8F
   Хубаво е да се има предвид тази информация, особено относно темата за овладяването на шока. При бурно развитие на симптомите първо се предприемат такива мерки и се търси спешно екип на бърза помощ. Пък после чакайте картини, филми и сериали. Хубаво е всеки да е обучен да слага подкожни и мускулни инжекции поне. И да си носи метилпреднизолон поне. На никого да не се случва, че е страшно !

# 65
Разбира се. Това обаче е когато човек е наясно, че дава тежки реакции. Защото, извинявам се, но за няколко пъпки от комар всеки път да давам лекарство, ми се вижда прекалено, стига да не стават "балони". Пък и при правилно хомеопатично лечение човек ще реагира напълно адекватно при подобен сорт инциденти.

Лекарство може да се даде докато се чака бърза помощ или докато се пътува към нея, предвид, че не всеки път чакаме линейката. Децата ми не дават тежки реакции при ужилвания и ухапвания с уговорка, че в устната кухина не са имали подобен инцидент. Аз също смятам, че не трябва да се търси помощ само от лекарството, а и от лекар.  Обикновено ако сме в по-отдалечен район, докато се стигне до лекарска намеса, става ясно дали е подействало лекарството.
И честно казано не познавам нито един сериозно алергичен към ужилвания човек, който да не носи в себе си медикамент или да не знае какво да направи. Което не значи, че няма и такива хора.

# 66
Разбира се. Това обаче е когато човек е наясно, че дава тежки реакции. Защото, извинявам се, но за няколко пъпки от комар всеки път да давам лекарство, ми се вижда прекалено, стига да не стават "балони". Пък и при правилно хомеопатично лечение човек ще реагира напълно адекватно при подобен сорт инциденти.

Taкa e - разбира се.

# 67
Да, определено когато човек си знае, че е алергичен и му се случва един какво си, си ходи с лекарството. До степен, че сме били с моя близка на пътуване и ми е било обяснено как и къде да й сложа инжекцията, ако настъпи случка.

Аз заради това писах преди време - всеки да си коментира с хомеопата какви лекарства да сложи в спешната аптечка.

# 68
Записвам се с един въпрос. Само с пръсти ли не е добре да се докосват гранулите? Може ли примерно да се пресипят няколко в лъжица или на някаква друга повърхност и да се вземе една гранула с пинсета. Влагата ли е проблема при гранулите? Като разбърквате воден разтвор в 4аша  с какво го правите, с метална лъжи4ка, с пластмасова,със сламка, с дървена кле4ка?  Simple Smile

# 69
broadminded, аз не разбрах хомеопатът, при който си била, ти е предписал да пиеш самите гранули или просто л-во на гранули, което да разредиш във вода?
Защото моят хомеопат също предписва гранули и казва как да го разреждам. Та, в самите гранули няма нищо лошо. Въпросът е да не се вземат повтарящи се приеми от сухи гранули.

Другото, което мога да споделя като опит от обикаляне на няколко хомеопата, е че освен всички други изисквания, човек трябва да си пасне с него. Някакси и вътрешно усещане.
Предпоследният хомеопат беше абсолютно класически, включително не предписваше сухи гранули. Но пък имах чувството, че не вниква в симптомите достатъчно и взема всички симптоми на детето накуп, а не всички от тях са били еднакво важни по онова време. Още като го видях за първи път, имах кофти вътрешно усещане, въпреки че продължих да лекаувам детето при него. Естествено безуспешно. А имам позната, която е много доволна от него.

Хомеопата при който ходих е боготворен на територията на страната на която работи и обучава, според негови пациенти/клиенти и обучаващи се и в София по добър нямало да намеря.

Принципно изписа едно лекарство на гранули както казах 200 СН, за разтваряне не е говорил и иска връзка след две седмици как се чувства човека, да знае какво да прави по нататък. Но както и да е това е вече история. Нито съм си купувала лекартсвото, нито го взимам. Дори и течно да беше лекарството пак нямаше да го взема, заради получилото се късо съединение и пълно разминаване между мен и него на психично ниво.

А  между другото в мненията на Nial, харесван от много от вас тук прочетох, че той предпочитал и практикувал с  течната форма, ..но първоначално ако се започнело с гранули нямало проблем.
Позицията му не е категорична и не поставя граници.

Но както казах луда работа! Явно преди да посетя следващия трябва да му изпратя въпросник да кажем по имейл или фейсбук, на който да ми отговори лично за предварителните неща които ме интересуват за да знам предварително как работи newsm78.  Та тогава чаааааак да си записвам час!?

Информацията на клиентите и учениците му явно се разминава с действителноста........

# 70
Чудно ми е кой  е този боготворен хомеопат на България ?Кажи му името да го знаем?

# 71
..но първоначално ако се започнело с гранули нямало проблем.

Става въпрос само за първия прием на лекарството.

# 72
Цитат
broadminded: Принципно изписа едно лекарство на гранули както казах 200 СН, за разтваряне не е говорил и иска връзка след две седмици как се чувства човека, да знае какво да прави по нататък.

Забравила съм да напиша че това беше за еднократен прием в началото на двете седмици, до края им на двете седмици нищо за прием.

# 73
Ако предписанието е да приемеш само еднократна доза от лекарството на гранули, а след това две седмици пауза, според мен всичко е наред   Peace
По-притеснително е да нямаш доверие на хомеопата си - в такъв случай непременно си намери друг  Hug

# 74
Няма никакъв проблем в еднократния прием на гранули, вече писах и защо. В "Органон" пише същото.

Общи условия

Активация на акаунт