КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 876
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Обетованата земя
Ясно.  Peace
А хомеопатията може ли да се справи със заекване?
И някое ХЛ може ли да го отключи? (например Хистамин)

# 601
Някой питаше за ген.херпес - успешно се справя хомеопатията (личен опит)

# 602
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И ще ви напиша тук това-онова за кърлежите

супер, чакам с нетърпение, че при нас не пръскат против гадините и са мноооого, а и зарази носят. червена зона сме, Бг е зелена...

да споделя за хомеопат ми в отпуска. жената го е измислила: 2 пъти в седмицата за по час-два ще е на разположение по телефона. или по мейл. намирам го за чудесно решение.

# 603
Аз се чудя защо когато те ухапе кърлеж взимаш Ледум, а когато ти бият ваксина не взимаш ХЛ подобно на ваксината, а чакаш картина?  newsm78
Когато те ухапе кър статистиките). Най-интересното е, че една от болестите се третира стандартно главно с антибиотици, просто нямало с какво друго. А когато е напреднал стадий, антибиотиците вредят и най-общо казано лекарката - вирусолог каза: "Слава богу, че тук имаме хомеопатията, защото стандартната медицина е почти безсилна срещу заболяването".
Току-що я чух, другата седмица ще я и напечатам (така процедирам аз), защото трябва да се справя и с терминологията Wink макар че обясняват прекрасно. И ще ви напиша тук това-онова за кърлежите
Само че нерядко вирусите отварят пътя за бактериална инфекция и в определени случаи се налага последната да се лекува.

# 604
  • София - Варна - Бургас
Аз се чудя защо когато те ухапе кърлеж взимаш Ледум, а когато ти бият ваксина не взимаш ХЛ подобно на ваксината, а чакаш картина?  newsm78

Е, аз не чакам картина...а и живака във ваксините на чака, а действа!  Sick

# 605
  • София - Варна - Бургас
Ясно.  Peace

Хистамин - не, откъде ви хрумна, но прекалена родителска доминация и контрол и най-вече стрес - да. Примери: дете, заключвано в тъмното мазе на една детска градина по времето на соца. Или баща, който под заплахата от бой, забранява на детенце да... плаче - жестоко психо-емоционално потискане! А вие говорите за хистамин.  Tired

# 606
  • София - Варна - Бургас
И ще ви напиша тук това-онова за кърлежите

супер, чакам с нетърпение, че при нас не пръскат против гадините и са мноооого, а и зарази носят. червена зона сме, Бг е зелена...

да споделя за хомеопат ми в отпуска. жената го е измислила: 2 пъти в седмицата за по час-два ще е на разположение по телефона. или по мейл. намирам го за чудесно решение.

Пръскането е важно, но най-важното за размножаването им са животните. Бездомните кучета, селскостопански животни.

# 607
  • Обетованата земя
Ами аз говоря за Хистамин защото детето започна да заеква на следващия ден след приема му. Но това съвпадна и с трите последователни дни, в които остана да спи за първи път в яслата. Sad Определено му е голям стрес ,защото тогава започна да се напишква и да сънува кошмари. Аз го свързах тогава и с Хистамина, но може и да няма връзка, не знам вече. 10тина дни не ходи и се нормализира положението, вчера го заведохме и остана да спи там, пак се напишкал и днес се събуди пак с вик и рев сутринта. Заекването така или иначе не е престанало, едва забележимо е, но го има.  Tired

А относно ваксините, Александър, ти не чакаш картина, а след поставяне на ваксина даваш съответното ХЛ, подобно на ваксината, така ли?

# 608
  • София - Варна - Бургас
Ето виждате, че стреса от изоставянето, защото за него е така, е отключило заекването! Все пак трябва да се съобразяваме и с картината на детенце преди ваксината, но каквото и хо л-во да се даде след ваксината, то трябва да е еднократно!. След това наистина се дава според картината след ваксината. Хомеопатичното л-во, дадено от класически хомеопат е това, което може да спаси след ваксина.  Peace

# 609
И откъде накъде трябва да е еднократно? Laughing

Приемите се определят от състоянието на жизнената сила - еднократен висок стимул или чести ниски стимули и т.н., зависи какво може да понесе човекът в момента.

Даваме нещо без показания след ваксина! След това се прави картина. Дотук добре. Сега обаче от ваксината ли е, от непоказаното еднократно дадено л-во ли е?
И тръгва едно лудо ориентиране кое да се взема - картината цялата или да се отсеят симптомите, които може би са от еднократното л-во... Подходът е неправилен.

# 610
  • Бургас
Ясно.  Peace

Да, може. Моя син започна да заеква преди месец. Водих го при нашия хомеопат. Тя му даде еднократна доза от някакво лекарство, не разбрах кое е. След няколко дни спря да заеква. Така и не рязбряхме от какъв стрес се беше отключило това.

# 611
А защо слагате ваксини? Вредата от тях може да бъде доста повече от ползите.

# 612
  • Обетованата земя
Аз засега ги отказвам (имаме и сложени, но взехме решение да не слагаме повече), но не знам докога ще издържим на натиска от държавата и не знам какво да очаквам, и затова исках да се информирам дали хомеопатията може да "смекчи" вредите. Зная че няма как да ги премахне.
Tweetys, благодаря ти че сподели! Това е много успокояващо! В понеделник имаме час при нашата и ще я питам.
И между другото, малко спам, знам че няма психолози в темата, но все пак имам нужда от съвет, ако някой може да ми даде.
Скрит текст:
Сега в тази ситуация дали да продължа да го карам да ходи на детска ясла за да свикне, въпреки заекването и напишкването, или да го спра за 2 месеца до септември, когато така или иначе тръгва на друга детска градина вече. Искахме да опитаме с яслата, защото ги третират по-като бебета и повече се грижат за тях, има повече учителки на по-малко деца, има възможност за постепенно увеличаване на времето и ходене първоначално до обяд( 1я месец бяхме до обяд), а и лятото той по-леко прекарва болестите, които неминуемо прихващат от детските заведения. Но сега в този случай направо ми иде да го спра, ама пък като тръгне на градина сигурно картинката пак ще е същата.  Tired

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 14:16 от didi24

# 613
Аз не бих се колебала дали да го спра.

# 614
  • Пловдив
didi24, след като ще ходи после в друга градина, бих го спряла сега непременно...Няма смисъл от толкова стрес, и то в рамките на 2-3 месеца. Сега и да свикне, после пак ще трябва наново...Логиката, че за 2 месеца, като свикне на ясла, после ще е по-леко на градина, не е правилна. Виждала съм много деца, ходили на ясла, после пак плачат на градината и трудно се адаптират. А и детенцето явно не се чувства добре, защо да се мъче, ако може да е вкъщи? newsm78
Аз лично не съм много За яслите, освен ако майката не е притисната да ходи на работа. Но това, разбира се, е мое мнение. Горното написах по-скоро предвид всичко казано от теб по темата.

Общи условия

Активация на акаунт