Мнения за школа "Междучасие"

• 190 173
  • 679
  •   1
Отговори
# 150
  • София
EliG, Vache, благодаря ви! Едва ли не се притесних.
Изглежда, че нашите деца са в една група, нали?  Wink

# 151
  • Ланкър, планините Овнерог

Доколкото виждам в подписа ти - не. Моята е 6кл.

# 152
  • София
Тонова ми е преподавала в университета, много спокойно обяснява и е много точна за дисциплината. Затова и я избрах. Добре, че не е полулярна и децата са малко.

Децата се готвят за матури, не за Черноризец Храбър и нямат нужда от преподаватели с опит в състезания.

# 153
  • София

Доколкото виждам в подписа ти - не. Моята е 6кл.

Ясно! Wink

# 154
Тонова ми е преподавала в университета, много спокойно обяснява и е много точна за дисциплината. Затова и я избрах. Добре, че не е полулярна и децата са малко.
Е, от следващата учебна година, при добри отзиви за Тонова тук, и нейните групи ще са от по 20 човека. Laughing

Споделянето на информация и препоръки за добри преподаватели/и не само/ е нож с две остриета.
Прави ми впечатление, че на препоръчаните преподаватели тук/не само за тази школа/ групите им или първи се запълват, или са с повече деца.

Друг е въпросът за некоректността на Междучасие, че при обявена бройка за група от 12 деца, тя е 20. Naughty

# 155
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз за догодина се надявам да е при Симеонов (преподавал е и е бил класен на мъж ми), но много разчитам и на Тонова, защото на училището не мога  ooooh! Смениха им учителката по математика, а новата за нищо не става. Щом класната е казала на родителската да не се притесняваме, защото 6кл. не бил важен, нЕам какво друго да кажа. И на Тодоров по БЕЛ много разчитам.

# 156
  • София
Е, догодина и това ще се промени. Не мисля да напускам форума и догодина ще се изказвам по-коректно.

То аз бях на мнение, че каквато и да е школа върши работа, и дори очаквах повечко деца (след миналата година при Златилов), но не и двойно повече.

# 157
Децата се готвят за матури, не за Черноризец Храбър и нямат нужда от преподаватели с опит в състезания.

Много вярна забележка - външното оценяване след 7 клас няма нищо общо със състезателната математика. Трудността на задачите е много по-ниска, типовете задачи са други и всичко е различно. Ако се готвите за кандидатстване търсете подготовка за матурите, не за състезания.

# 158
Това, че някой е в жури на конкурс, не означава, че в групата за подготовка за НВО ще преподава задачи като за конкурс.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 14:52 от Анонимен

# 159
Разбира се, ти знаеш по-добре. Но все пак, когато един преподавател е свикнал да обяснява на състезатели, може да не успее да превключи на режим за обясняване на средностатистически ученици. Май даже по-напред в тази тема някой критикуваше Иван Симеонов, че не умее да решава правилно задачите по оптимален начин Mr. Green

# 160
Някои учителки в Междучасие, които са от СМГ, със сигурност тренират състезателите в СМГ.
Ето например, бившата ни учителка в Междучасие, Красимира Петрова от СМГ, тренира тези деца: http://--,--/2012/07/отборът-на-смг-с-шампионска-купа-и-8-зла/
(не знам защо линкът излиза като спам, на мястото на чертичките е akademika . bg )
"Отборът на СМГ донесе шампионската купа на Po Leung Kuk и 8 златни медала от международно състезание по математика в Хонг Конг, Китай. ...
В отборното класиране в групата си отборът на СМГ зае първо място и получи купа и 4 златни медала. В общото класиране на извъназиатските държави отборът на СМГ завоюва шампионската купа на състезанието Po Leung Kuk и получи 4 златни медала.
Ръководители на отбора – Линка Минчева и Красимира Петрова."

И тя наистина даваше на дъщеря ми в 5 клас доста сложни задачи, над учебния материал.
А пробните изпити на Междучасие по принцип са едни от най-трудните - на тях се явяват много децата от други школи и ги отчитат като много трудни.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 14:47 от Анонимен

# 161
  • София
Аз изобщо не разбрах каква е разликата м/у "обикновени" ученици дето искат да ходят в СМГ и състезатели. Може ли да ми разясните същността на спора?

# 162
Аз изобщо не разбрах каква е разликата м/у "обикновени" ученици дето искат да ходят в СМГ и състезатели. Може ли да ми разясните същността на спора?

Ние говорим за подготовката на НВО в 7 клас, не за 4-класниците, които се готвят за СМГ.
Та в 7 клас, подготовката за НВО изисква само отлично овладяване на учебния материал, а не състезателна математика. И затова, ако един треньор на състезатели хване да тренира деца, готвещите за НВО, може да ги обърка, като им преподава по неясен начин, като за по-напреднали, или им дава състезателни задачи, които не са им нужни.

# 163
И ние сме при Т.Тонова в неделната група за 4 клас. Избрахме я заради удобния час. Като първо впечатление ми се стори много строга и имах леки притеснения да не се стресне сина ми, не че е от притеснителните, но той я хареса.
Относно бройката мисля, че при нас е точно толкова колкото е обявена групата.
Когато се записвахме, искахме в групата на В.Данова, но беше пълна и на въпроса ми не може ли да ни включат все пак, като едно дете над бройката, те категорично ми отказаха, защото родителите щели да се сърдят. Но явно е имало и изключения, щом са се събрали толкова деца в групата на Златилов.

# 164
Разбира се, ти знаеш по-добре. Но все пак, когато един преподавател е свикнал да обяснява на състезатели, може да не успее да превключи на режим за обясняване на средностатистически ученици. Май даже по-напред в тази тема някой критикуваше Иван Симеонов, че не умее да решава правилно задачите по оптимален начин Mr. Green

Вие сериозно ли го мислите? Това, че някой не може да схване какво му се обяснява, не значи, че преподавателят е некадърен...Най-малко пък Иван Симеонов, две години беше при него и Златилов дъщеря ми, как пък веднъж не видях нерационално обяснение, напротив (не че съм математик, разбира се, но все пак имам понятие покрай курсовете от 3-ти клас насам по математика в СМГ), дори напротив, учи децата как най-рационално да постъпят.
Демек ако на средностатитсическия добър ученик му покажеш някоя по-така хватка и начин на решение, той само би имал предимство пред останалите средностатистически и би се изравнил донякъде с децата от СМГ, ученици на въпросните преподаватели, които не всички са състезатели...
Това, мисля и е причината да има повече желаещи за неговите курсове, освен аурата му на симпатяга. Друг е въпросът, обаче, че той или Златилов не са панацея, дете без основа няма какво да научи от тях особено, по-скоро няма да разбере рационалното, просто защото не е в час изобщо с материята. За него тези преподаватели ще са загубено време, тъй като те са много полезни за надграждане на основния материал (не че не го минават, но го правят схематично, като обръщат внимание направо на сложните задачи, елементарните ги маркират). Тоест, там с тях няма обичайната преса - преподаване-домашно-проверка, затвърждаване, нещата са повече като на академичен курс за студенти - те излагат, показват, пък който иска и желае запомня и се упражнява, пита и му отговарят, който не - негова работа...
На курсовете, които ведят в СМГ също са повече от 20 деца, а и миналата година при Симеонов бяха 20-тина в групата на дъщеря ми...И пак имаше такива, които не вдяваха. Дежата са различни просто, а нивото на преподаване е високо...

Общи условия

Активация на акаунт