Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 391
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Сонче, да ти е жив и здрав рожденика!!!   bouquet Да ти носи много щастие и радост. А за ревливостта не се притеснявай. Миналата седмица и аз бях така. Все ми беше криво за нещо...голяма трагедия  Crazy Сега като се сетя и ми е смешно.
 Пък на ММ колегите му съчувствали, защото жената се побърквала по време на бременност и след това. Според тях изпадаме в истерии за нищо, ревем за нищо, лигавим се ...и т.н. И после ни трябвало година докато ни се наместят хормоните.  Joy
 Така се смях на тяхното обяснение на нещата  hahaha

# 616
  • Варна
Добро утро  Hug

Шетам из къщи,но набързо да драсна и аз някой ред Simple Smile .

-Petia-,So^Amazing,имената ,на които сте се спрели са много хубави.При нас беше голяма война и то не от страна на мъжа ми  ,а от родата му  Close .Не отстъпих и това  е!Преди бях по-склонна да отстъпя,но като  свеки ми каза "не ми харесва нито едното име,нито другото" ,без грам тактичност ,реших да си е така,както го бях намислила и точка (Андриан).

Решихме да сме на дървена кошара,а решението за детския кът ще е в стил Мечо Пух .Така да  го обичам тоя жълтурчо още от малка  Heart Eyes .Бих приела съвет за матрака .Вчера отидох да разгледам и не можах да се спра на нищо,че и продавачката не беше от най-компетентните,та реших първо да се консултирам с вас.

Честито влизане в 7-я месец на някои от вас!  Hug

От седмица може би усещам много по-леко бебко,но ме успокоихте.Сега си чакам прегледа на 13-ти Simple Smile .

Коса-откакто съм забременяла,ми се поизправи(по принцип съм къдрава) и сега ми е една такава никаква,по-суха я усещам от преди;ноктите-твърди като камък ;лицето-без пъпки;течение си имам през цялата бременност и силата му е на приливи и отливи(сега е на фаза отлив) ;килограмите нещо се застопориха,но напоследък нямам апетит нещо и наблягам на боровинките, бананите и киселото мляко  Rolling Eyes .

Ваксините-смятам да слагам само задължителните,без нищо излишно.

zvezdi4ka*,харесаха ми упражненията,които си пуснала и ще пробвам нещо от тях най-вече,за да ми се пораздвижи гръбнака и кръста,че съм като скована вече  ooooh!

mamarony,още не съм се спряла на педиатър,но имам препоръчан ,който набляга на хомеопатията.

-Petia-,silvi26,успех на днешния преглед!

Raddiii,я си слагай половинките и не му мисли  Hug

maria_magdalenna,моето е 90 на 50  ,а понякога пада и още няколко единички  и много често ми прималява дори и когато съм седнала.

Dund1chk4,и аз ги имам напоследък тия стягания.Не се претоварвай .

# 617
  • Gone with the wind
Сонка, да ти е жив и здрав рожденика

Ани, аз си имам едно много любимо име със С - Славена. Малко съм пристрасна към него де, защото голямата ми сестра се казва така.
За имената - ние сме се спрели на две и сега сме в чуденка (аз клоня повече към едното, ММ- към второто) - Ирина и Йоана. Другите ми любими имена няма да ги използваме заради приликата им с имена на близки, та да не реши някой, че е на него дребното  Crossing Arms

# 618
  • София
Здравейте, момичета!

Аз вчера си дойдох в София, защото бях на ЖК, а не искаха да ми я преместят в друг ден, заради болничния TiredИзкарах кошмарно пътуване с автобус, колабирах по време на пътя, викаха линейка заради мен насред магистралата. Не се установи нещо да ми има, освен ниското кръвно, но явно съм събрала границите и се е стигнало до колапс. Прибрах се криво ляво, вкъщи пък повръщах на няколко пъти и цял ден ми тежеше главата Tired
Най-лошото е, че трябва да се върна в Свищов в четвъртък ooooh!

На ЖК всичко си е нормално, слушахме тоновете на бебока, изписаха ми ферофолгама и ме навикаха що съм била пътувала, с това ниско кръвно, ниска захар и хемоглобин....Все едно аз съм виновна. Но както и да е Crossing Arms

sonka , честит ти рожденник. Да расте здрав и щастлив и много да се гордеете с него  bouquet

С името на бебо и ние сме до никъде. Отказахме се да е с буквата Е, но пак не можем да стигнем до решение. Дала съм списък на моя мъж с имената, които харесвам да мисли Thinking

Това е от мен за сега Peace

# 619
Мая 191, ние сме от сума време заедно и вече имам чувството, че сме съпрузи  Mr. Green Но живея в неговата държава и по-скоро го правим формално за да избегнем всякакви административни въпроси. Абе уж формално, но като се замисля се вълнувам...хем няма и да е сватба, а някакъв си подпис с 2ма свидетели. Нали си ми е любов и ми трепка  Heart Eyes

Bebitka , когато не знаехме пола и мислех мъжките имена, много ми хареса Адриан/Андриан. Беше на 1во място в листа ми  Laughing

sonka , честит ти рожденик! Да е много здрав, щастлив и игрив  Mr. Green

Pinki_81, сигурно е било ужасно....дано си остане там където е и повече никакви такива лоши случки  Tired Важното е, че вече си по-добре  Hug

Днес уж да не излизам и да си почивам повече, ама пък само за ядене мисля, а като го измисля го правя и ям  Blush То не е една беля...нито да си вкъщи, нито навън  Laughing

# 620
sonka Честит рожден ден на малкия палавник,да расте здрав и много да ви радва newsm59  newsm67   party041
Аз не съм против ваксините ,трябва да се направят според мен ,но от няколко на веднъж ме е страх. А и нищо успокоително не прочетох ,само противоречиви мнения по този въпрос  Rolling Eyes
Anni0422 ние сме с такива щори в квартирата сега и се поддържат по лесно и бързо от другите  Hug Ще споделиш ли идеи за име с М ,че аз зациклих на Магдалена -предложение на сестра ми Praynig
silvi26 палчета за прегледа ,а бебка си е добре ще видиш Hug
Лулу радвай се че се чувства добре там и си почивай сега Wink при баба винаги е най хубаво  Grinning
Изследванията за брак се пускат от личния лекар ,НО за бременни са безплатни (поне преди 5г бяха)
който е решил сега му е времето  Heart Eyes
 Bebitka и ние сме с Мечо Пух юрган и въртележка  Grinning Матрак взехме с кокосов пълнеж за да не запарява ,защото тук лятото е топло и влажно(много)! Все пак избора зависи и от възможностите ,но аз не купувам нищо от нелюбезни и некомпетентни продавачи Naughty
Pinki_81 добре че си минала леко,но да те навикат -тия хора срам нямат #Cussing out ooooh!
 Dund1chk4 щом се обичате няма формален брак Wink разбира се че тръпка и то прекрасна Heart Eyes

# 621
  • Gone with the wind
Тутито, нали каза, че мама си е харесала Мартин, на мен женския вариант много ми харесва Simple Smile Много ми харесва и Миа с М.

# 622
 Сонка , да ви е жив и здрав рожденника!
 Бебитка , мисля да взема матрак на Магнифлекс. Спрях се на него от мненията в интернет.
 ПинкиWeary
 На пилетата онзи ден им сменихме кашона с по-голям. Две от тях са много живи и постоянно мъчат да прескочат. Снощи чувам, че някое врещи, отивам да ги видя и това пак врещи, но не от кашона. Прескочило и паднало от масата (кашона е върху холната маса), оплашило се, тича и цвърчи. Сменихме им и този кашон. Засега не могат да прескочат.

# 623
(
За имената - ние сме се спрели на две -Ирина и Йоана.

Аз съм Ирина и не съм доволна, цял живот никой не може да измисли как да ми вика на галено, но пък в училище децата бяха много изобретателни откъм прякори- все неприятни. Препоръчвам да се насочите към Йоана  Peace

Днес в София пак е голям студ - или аз вече не съм у ред. Вместо да си купувам дузина рокли, да си бях купила един балтон! Нямам с какво да отида до магазина- якето ми не се закопчава, а вятърът е поривист, намятам се с една дебела жилетка, но с тоя вятър все едно съм без нея.
За капак майка ми звъни по телефона " Навън ли си? Да ходиш по сенките, къде си хукнала в тая жега!" , викам ,майко тука е минус 20, направо ми се дорева.

Pinki_81 , съжалявам! Пази се, пий си хаповете, ако можеш отложи връщането в Свищов докато се посъвземеш, че пътят не е малко.

Аз до сега все съм живяла в квартири без щори и сега ще се опитам да си правя едни за хола. Просто готовите са ми ужасно скъпи, а механизми се продават отделно и излиза много по-евтино. Мисля да си правя т.нар римска щора, случайно попаднах на много подходящ плат в една втора употреба, а в сряда мисля да ходя до ИКЕА за механизми. Спирам се на този модел, за да мога да ги свалям лесно и да ги пера. Механизмите за окачане също ще са подвижни.

Културно инфо за варненки - на 13 и 14 юни ще ви играят "Хамлет" (постановка на Народния театър) в летния ви театър.

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 11:06 от Amelly

# 624
  • София
Здравейте!

Сонка, честит празник!  bouquet  Да ти е жив и здрав рожденика и да бъде един чудесен грижовен батко!

Пинки, много неприятна случка Confused  Защо се налага да пътуваш пак?  Аз мисля, че в момента би трябвало да ти е приоритет ти и бебето да сте добре, всичко друго може да почака.

За имената - отваряйте по един именник из интернет и започвайте да четете.  Този в бг-мама е много хубав Peace  Аз съм прекарвала часове в четене на имена Crazy  Още не сме решили окончателно какво ще е този път, но имаме две, които харесваме, и вероятно ще е едно от тях.
С буквата С много любимо ми е Савина, но при нас отпада, защото предишният ми приятел се казваше Сава и ...  няма да се приеме добре Mr. Green  Стефания също харесвам страшно много Heart Eyes
А с М харесвам Моника, Марина, Михаела, например...

Успех на всички, които са на преглед днес Hug

Тези неща за къпане са направени само с цел измъкване на повече пари от родителите, но с първото и аз накупих сума ти такива  Mr. Green После се чудих къде да ги завра, а сега даже не си спомням къде са  newsm78

Взе ми думите от устата направо! Laughing  Аз имам какви ли не приставки и джаджи и само се чудя къде да ги сложа и на кого да ги пробутам, че нямам много място вкъщи Mr. Green

Лулу, разбирам как се чувстваш, но се опитай да се радваш, че детето се чувства добре с баба си.  Представи си какво би било в обратния случай и да трябва да го оставиш, знаейки, че плаче и не иска да е там Confused

Хайде спирам, че прекалих Crazy

# 625
Момичета от Варна-коя се жени скоро и къде правихте медицински? Ако не е тайна, де. Grinning
В Надежда се изваждат. Може и в поликлиниката в Младост. Не препоръчвам през личния лекар, защото губиш цял ден по обикаляне на кабинетите.

Amelly, пусни линк да видя как се правят тези щори, че и аз имам мерак за детската.

Днес ми е много заспало - явно заради гадното мрачно време.  Tired Искам си слънцето и жегите. Не стига, че нямаше хубава слънчева пролет, ами сега и лятото започва смотано. Crossing Arms

# 626
Здравейте и от мен!
Сонка, честит ти рожденник! Да е много здрав и усмихнат юнак! Simple Smile
Bebitka, чудесно име! Много ми харесва! Аз вярвам, че колкото е по-напред в азбуката първата буква от името на човек, толкова е по-успешен той! Wink
Anni, погледни в интернет за "щори плисе". Може да ти допаднат. Ние имаме такива в спалнята, а сега слагам и в детската същите. За мен са страхотни. Има безброй платове и десени и стоят много елегантно. Практични са, а за чистенето няма да говоря! Не се цапат- антистатични са.
Относно имената- разбира се, че е важно да ни харесват на първо място-все пак това са нашите деца, но смятам, че името е просто име . И ако сега ни звучи по един начин, утре, когато се появи бебо, ще е по-специално от всякога и едва ли ще се замисляме, че е можело да дадем друго име.

# 627
  • Пловдив
Здравейтеееее Simple Smile
Прочетох всичко. Мислех, че няма да успея, но....хмм
Много темички сте подхванали и все интересни.
sonka Честит ти рожденник. Да е жив и здрав и да бъде добър батко Simple Smile
nenimira бяхме на яз.Тича до гр. Шумен. Доста голям язовир с почивна база, барбекюта и хубава природа.
За банските - искам да ви кажа, че нямам цял бански или бански, който да не е прашка. Сега последно си обух едни къси гащури и отгоре с горницата на банския. Е мн добре се поопекох. Черничка съм вече Simple Smile
За кафемашината - искам да похваля моята...Филипс Саеко. Уникална си ми е. Без нея не мога да живея Simple Smile
За къпането на бебенцето хич незнам какво да купувам. Много съм невежа. Добре, че сте вие и давате мнения и много съвети.
Миналата седмица с една приятелка влязохме в един детски магазин да разглеждам бебешорски нещица. Е спрях се на шишетата и продавачката дойде и ми сподели да не вземам нито едно шише от изложените. Каза, че имало някакви нови шишета на Авент, който били антиколикови. Нов модел със 7 дупки на бибата. Най - добрите на пазара. Та ще ги видим тия нови шишета.
Да ви се похвала - вчера си поръчахме спалнята, а миналата седмица кухнята. Днес е време за гардероба (който не поръчах вчера) и един доста голям диван за хола. Леко полеко ми се нареждат нещата. Днес почвам да си гледкам и за на беба кошарата. Допадат ми дървените и такава ще взема. Само трябва да си я харесам.
За щорите и аз се чудя какви да си вземе за нашето ново жилище. Всяка стая ми е различен цвят и ще търся практични щори, който да са в различна цветова гама.
Ох, ако знаете колко имам да чистя и оправям.....пффф ставам аз да свърша малко работа Sad
А на вас слънчев ден   bouquet

# 628
Изчеетох виии  Party
Така, добър ден  Mr. Green
Pinki_81, пожелавам ти бързо отърсване и възстановяване от неприятната случка и повече да не се повтаря, че звучи ужасно  Hug
Сонка, да ви е жив и здрав, и много послушен малкия батко!
Dund1chk4, значи приближава големия ден, колкото и неформален да е Simple Smile Аз досега винаги казвах "приятелят ми" и т.н., обаче един ден един познат ми вика: абе вие ще имате дете, какъв приятел  Mr. Green Та сега се учим да казваме "жена ми" и "мъжа ми", на мен не ми се отдава, странно ми е, въпреки че го чувствам по този начин, той по-добре се справя  Mr. Green
Bebitka, ще кажеш ли кой е педиатъра? Аз мислех да се обърна изцяло към класически хомеопат, но още събирам мнения:)
Енитка, аз получавам два смс-а: единият от НОИ, че са преведени паричките (тъй като в заявлението съм си посочила телефонния номер) и един от банката, че са постъпили по сметката. Но сметката ми е разплащателна, не е с дебитна карта.
new leaf, измислени са хиляди улеснения за човека, но за някои от тях вече плащаме твърде висока цена  Peace
Имам един въпрос за ваксините - тъй като чета, че често проблемът е в партидите, не може ли сам да си купиш съответната ваксина от сигурен източник, т.е. с проверени срок на годност и състав или задължително трябва да сложиш от тези, осигурени от здравното министерство?
За имената - Салвадор и Сиян наистина са прекрасни имена, защо ли не съм се сетила по-рано hahaha Иначе на мен ми харесват - Андрей, Филип, но според ММ (така ми е по-лесно Mr. Green) и двете били гейски имена  ooooh! (даже ми даде пример как щели да се подиграват децата в училище - Андрей-гей  ooooh!Joy
И забравих да се похваля - снощи поръчах първите три пеленки, като пристигнат ще снимам и показвам Simple Smile
Засега ви оставям, хубав ден   bouquet

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 11:01 от Tanishte

# 629
sonka Честит рожденник, да ти е жив и здрав и само радост да ви носи.

Виждам , че обсъждате щори. Ние правим ремонт почти на целия апартамент . Вчера приключихме със спалнята и сега започваме с терасата, хола и коридора. За кухнята няма да има нито време, нито средства. Но, така е като се мотахме до последно с тези ремонти, сега за каквото ни стигне времето.
Но щори мисля да сложим алуминиеви , според мен по лесно се почистват.

Добре, че влизам да ви чета от време на време, защото се притеснявам за бебето.Като мърда много се притеснявам че нещо не е в ред.Като мърда малко- също. Голяма съм паника.
За ваксините не мога все още да дам мнение.

Общи условия

Активация на акаунт