ЮЛЧЕТО расте ли расте, а на мама все й се яде. - тема 27

• 27 013
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Честито на мама M-tina! Бързо да заякнат бебенцата и да се гушкат вкъщи! Hug

Аз също излизам в 45дневния и вече помирисвам скорошната среща Simple Smile Обаче ремонта не е помръднал вече от... месец поне (т.е. седи си на цимент и тухли).
А едва след края му аз ще мога да си купя скрин и да пера бебешки дрешки. А след като изровя старите, трябва да направя списък какво ми липсва, за да ходя на пазар. И освен това имам доста информация, която трябва да проверя преди раждането ,но все не остава време. И изобщо ми се струва, че имам нужда да побременея поне 10-11 месеца, за да ми стигне времето  ooooh!
 Но изглежда само на мен ми се струва, че времето ме притиска, ММ няма кахъри. Имаше за задача да проучи училищата и да реши кога и къде ще запишем детето, не го направи, защото точно сега не може (вече година почти).

Близначе, теб ли те плашеше "приятелка" колко било тежко с повече от едно дете, хем има баби да помагат? Аз опитвам и тези хора да разбера, но някак сякаш не ми се получава. Вярно, че има доста палави деца и са си истинско изпитание за родителите, но пък кое ли дете не минава през такива периоди. Аз с второто усетих по-скоро облекчение. Видях, че бебе се гледа по-лесно, като има и друго детенце. Ако ми се налагаше първото все в слинг да го държа и да готвя само когато спи, то второто се забавлява с батко си, докато аз си върша работата. Примерно ако падне и се разплаче, може изобщо да не ставам от пейката, големия ми го води. Или дори да няма деца в парка, двамата могат да се забавляват сами.

За градините, моето мнение, че никоя потенциална полза не си струва вредата. Единствен + ми е това, че ако и двамата родители са принудени да работят, и няма по-лек вариант, тогава е добра услуга. Достатъчно некачествена, за да има още много какво да се иска, но пак е някакво решение за родители в безизходица.

# 151
Ахи, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН - бъди здрава, обичана, обичаща и много щастлива жена

bouquet  bouquet  bouquet   Gift  party023

# 152
ЧРД на Ахи   bouquet едно здраво и красиво бебче за подарък да си има !!

Скреч, не съм аз тая с приятелката дето ме плашела, но подкрепям написаното и аз. Мисля, че по-голямото дете ще ми е упора и много би ми помогнала. Вчера говорих с нея и и казах, че не искам да ми помага насила, само защото така трябва. Искам само ако тя има желание. Увери ме, че има. Все пак вече е голяма и много грижовна, доста разчитам на нея.
За градините аз да ти кажа имах огромното предимство майка ми да е директор на такава. Първо пробвах да дам дребка тук в София на ясла, не се получи. Изпратих я в провинцията при майка, в нейната градина. Там детето ми беше повече от прекрасно гледано и много обичано. След като свикна там и майка я подготви добре, я прехвърлихме пак в София. Свикна бързо и след това не сме имали проблеми. И до ден днешен си спомня "градината на баба".
Сега не знам какво ще правим, аз трябва да се връщам на работа, а бабата която уж трябваше да гледа малкия (свекито) би отбой.

# 153
  • varna
Въпрос към раждалите вече мами, че ми хрумна вчера. Бебоците на кой адрес ги пишат? Понеже нали с мъж ми сме на квартира, аз се водя в Чайка по л.к., ама апартаментът е продаден, на следващата смяна на картата вече ще е другаде, милото пък е във Възраждане. Чудя се дали не можем да го сложим при бабата на Ген. Колев на центъра, че там ни е щаб квартирата за всякаква документация и прочие, а после сигурно ще е важно и за детските градини  newsm78 Или изобщо не питат, а директно пишат адреса на майката  newsm78

Ето и за колебаещите се дали да има коте/куче с бебе у дома: http://nie-jenite.com/6804/ucheni-dokazaha-kuche-u-doma-za-zdravo-bebe/#_

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 15:53 от herairness

# 154
  • Бургас
Честит рожден ден на Ахи, да е жива и здрава и да устиска до финала, да не се предава рано рано Simple Smile

Честити щори и на Близначето Simple Smile

п.с. аз да се похваля че спечелих още един търг в ибей и сега чакам и чадърче за количката само ще видим как ще се разберем с тях за плащането, че не приемат пейпал Sad

# 155
Таничка, благодаря Simple Smile Аз пък така и не се научих да пазарувам в интернете и съм пълна овца в това отношение  Rolling Eyes Особено пък от чуждестранни сайтове.

Хера, хич не съм наясно за адресите  newsm78

# 156
Мартина видях те горе, ти си нашта героиня как стана, как сте и ти и бебетата?

# 157
  • Бургас
лесно е с пазаруването, само един път да му свикнеш Simple Smile

Сега примерно си чакам количката да пристигне от Германия, и се надявам тук до няколко дни, макс 5 да е дошла Simple Smile

# 158
Мерси момичета, пожелавам и на вас безболезнено и леко раждане  - максимално близо до термин. Smile

След почти 7 седмици за задържане в Майчин дом (в 27 седмица постъпих със 80% скъсена шийка, изгладена и с 3 см разкритие и за бонус - гестационен диабет. С лежане по 24 часа и системи магнезий устискахме до вчера.

Както си лежах следобедно ми изтекоха водите, доста силно, нямаше как да го сбъркам. Като ме свалиха в родилното бях с 5 см разкритие и без контракции. После почнаха тежки и болезнени контракции и разкритието се увеличи. Родих за 2 часа. Наложиха се малко шевове (за да излезе второто бебче ме срязаха малко), затова ми сложиха упойка (през системата) и като се родих малките ми ги показаха. По 1900-1950гр., 44 и 45 см, това е в 33 седмица и 3 дни. Сега малките са в кувиози, аз още нямам признаци за слизане на кърма. Видях ги веднъж и довечера пак ще ги видя, на различни етажи сме. Сигурно ще ги изпишат 20 дни след мен, но още нищо не знам. След като цяло нощ не спах от вълнение и болки, вече съм добре.

# 159
  • София
Ваше Въздушно Височество (Herairness)  Hug , бебето се записва на адреса на майката по лична карта, никой не те пита къде искаш.

Ахи, още веднъж- да си жива и здрава, да имаш прекрасен Йойо и.... отивам да си купвам сладко май, тая почерпка така ми подейства Simple Smile

Мартина,герой си!  Hug Знаеш ли вчера как те мислих като се разтичаха около теб, радвам се,че всичко е наред с вас!  Hug Hug

# 160
  • Бургас
Радвам се че всичко е минало толкова бързо и безпроблемно Марти!!!

# 161
Въпрос към раждалите вече мами, че ми хрумна вчера. Бебоците на кой адрес ги пишат? Понеже нали с мъж ми сме на квартира, аз се водя в Чайка по л.к., ама апартаментът е продаден, на следващата смяна на картата вече ще е другаде, милото пък е във Възраждане. Чудя се дали не можем да го сложим при бабата на Ген. Колев на центъра, че там ни е щаб квартирата за всякаква документация и прочие, а после сигурно ще е важно и за детските градини  newsm78 Или изобщо не питат, а директно пишат адреса на майката  newsm78

Детето винаги се води на адреса на майката, мила!   bouquet Ако искаш да е на Ген. Колев , трябва и ти да си смениш адреса по лична карта  Peace

# 162
 M-tina честито  Hug  да са ви живи и здрави юнаците и много да ви радват

# 163
terpsyhora хванала си ме в крачка, към 16:00 ми изтекоха водите и изпаднах в паника.

# 164
M-tina честити ти юнаци,да сте живи и здрави,на тях им желая щастливо детство,а на теб успешно оздравяване!
Ахи честит рожден ден,и на тебе ти желая много здраве и успешно раждане!
От днес ми тече 45дневния,бебка е добре,тежи 2100,с главата надолу и всичко с нея е ок!Аз продължавам с отоците,контракциите и докато не родя,но ще се постарая да си почивам повечко,че ....
Гери Д.записах го днес във Възраждане,че да може след някоя друга година да може да се прибира самичък вкъщи,а вие накъде сте се ориентирали?

Общи условия

Активация на акаунт