На море в Гърция 2013 - V

• 88 871
  • 716
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Блед, мнооооооого ти благодаря! Златна си с отзивите си!!   bouquet Как е водата на Касандра? Колко градуса горе-долу?

Благодаря  Hug

# 316
Параход, благодаря за изчерпателния отговор.
Датата е 21 юни, петък. Приятелите се връщат на другия ден и могат да ми докарат багажа, но аз имам ангажимент в петък вечерта.
Ако не намеря добър транспорт, просто ще се откажа, защото не е оферта да пътувам цяла нощ в четвъртък.

# 317
Звънче  Sunglasses,
ние всъщност променихме плановете в движение и изкарахме само един пълен ден в Амулиани, тъй като срещнахме компания от осмина другари в Йерисос. Оказа се, че те са отседнали в една разкошна къща в околностите на града, до Какудия, която аз преди 2 години търсих, но не можах да намеря (много е скрита отбивката и по един черен път), та тогава бяхме отседнали в центъра в Anna Rooms.
На Амулиани посетихме фоайето на вашия хотел, където дъщеря ми искаше да види препарирания крокодил Simple Smile
Накратко - това е една улица, която се спуска от централния площад с църквата към морето и на нея буквално една от друга се намират Неорио и Острия (доста стар) - на първата линия, Доминици и Еви зад тях, Зефирос - малко по-нагоре. Мисля, че и Архонтико мернах някъде наблизо. Долу (къщите са на баир) има малко плажче, средна хубост. Всичките тези са без дворно място, само Острия има мъничко дворче. Все пак Зефирос поне има широчко общо помещение, където е рецепцията, и нещо като кафене с масички на тераса отпред.
На 19-20 юли - мисля, че тогава сте там - на площада ще има театрален фестивал. Онази скъпата къща, май се казваше Хелиантус, е много хубава на вид и е точно на площада.
Лунапаркът още не работеше, към края на юни го отварят (имам спомени от предишно посещение Simple Smile)
От плажовете мой фаворит е Карагация, разкош и пустош. Там има бийч бар, но още не бе отворен, мярнаха се само една моторна лодка с руснаци и една яхта с канадци.
На Аликес всичко работеше - два бара с шезлонги и една кантина. Той си е хубав, широк залив със ситен пясък, но не толкова живописен. Онази част на острова е доста по-равнинна и усвоена. Мег. Амос става също. Видяхме и Атос Бей Вила и Хасиента, които са една до друга извън селото, пред Хасиента беше пълно с български коли. Центърът на градчето и заведенията бяха оживени, но плажовете и хотелите - пустош. Разстоянията са много малки, но все пак трудно изпълними без автомобил - Кагарация, който е на възможно най-срещуположния край на острова, е на около 2 км.

Таверна Гларос долу на малкото пристанище е добра, но не дават десерт Simple Smile Горната над нея също е ОК, нея сме я тествали и преди, хубав октопод.

Най-доброто на това крайбрежие - и изобщо един от фаворитите ми в цяла Гърция - си остава Каламатианос преди Ставрос (посока Олимпиада), все още изключителна храна и обслужване.

Ако някой има някакви други въпроси по района, да пита Simple Smile Може и с някоя снимчица да се подкрепя Grinning

П.П. Благодаря ти за идеята за шоколадовия тахан! Взех си един буркан и толкова ми хареса, че накрая почнах да го ям с пръсти... абе буквално се облизах пръстите, толкова е прекрасен.

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 12:13 от Параход

# 318
Здравейте отново Simple Smile
Крада малко време от чакащите ме разпръснати багажи да споделя с вас впечатленията си от Ситония Laughing Слагам го скрито, да не отегчавам на когото не му се четат чаршафи Laughing Иначе за догодина мисля да се насоча към нещо по-екзотично, някой остров евентуално, макар че ще трябва да избера някой от близките острови...ще го мисля, имам около година да разуча Гърция hahaha

Скрит текст:
Безкрайно съм доволна от избора си на къща във Вурвуру, бяха две къщи с огромна поляна, на която децата тичаха необезпокоявани, няма такова спокойствие, можех съвсем спокойно да ги оставям безпризорни без да се притеснявам, че нещо ще им стане. Иначе плажът беше точно както Шани и Параход разказваха - пред къщата имаше едни 50-тина метра с вода, която беше до колене и я прецапвахме, за да отидем на същинския плаж.  Laughing
Собственикът беше един изключително мил и симпатичен човек, с когото мъжа ми така си допадна, че накрая ми каза, че задължително ще отидем пак там някой ден, въпреки че мрази да повтаря места за почивки Laughing

Времето беше безкрайно приятно за такива като мен, дето не обичат особено много жегите. 25-6 градуса на въздуха, 23-4 градуса на водата, моя милост, бидейки морж, си се къпа и даже ми се струваше топла водата, децата малко се мръщеха, но повече на това, че е солена, а не че е студена Laughing Вчера като си тръгвахме стана още по-топло, а като спряхме в Солун, щяхме да починем от жега Crazy

Поразходихме се по източното крайбрежие на Ситония и се нагледахме на красота, във всяко дере имаше разкошни плажове, скътани, красиви и къмпинг покрай тях. Много ни хареса къмпингът Porto Elea, който се оказа, че се стопанисва от българи, изключително красиво място, и освен това имаше един стар метох, който сега е направен на хотелче, пуснаха ни да разгледаме, много ни хареса, защото изглеждаше необичайно, а спокойствието беше страхотно.

Плажът Кариди си заслужава да се види заради кристалната вода, която беше зелена на цвят. И пясъкът като брашно. Ама много хора имаше там, единствено там беше навалица, иначе почти не срещахме хора, личеше си, че е началото на сезона.

В Сарти имаше много вятър и вълни и съответно децата се размазаха от кеф.  Laughing Обаче пък на нас ни пообеляха косите Laughing Там брегът е леко стръмен и на 1.50 навътре вече ми стигаше до кръста. Съответно вълните като ги влачеха насам-натам дяцата, ги забутваха към това дълбоко и се налагаше да ги пазим зорко, за да няма удавени Laughing Иначе самото Сарти не можа да ме грабне особено, симпатично селце, плажната ивица е разкошно дълга и голяма, ама по нищо не се различава от нашите, а пък аз все търся нещо по-различно. Определено ми е по-интересно из деретата и закътаните плажове Laughing

# 319
  • София
Параход   bouquet ще я уважим тази таверна Каламатианос - , тъй като аз така или иначе го реших окончателно тази година да е Олимпиада. Знам, че отзивите ви за района не са брилянтни, но нещо ме грабна в снимките това място - а и само 300км от София не е за пренебрегване с пищящо дете на задната седалка Confused

# 320
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте  Wink! Някой да може да ми помогне с линк на къмпинга в Керамоти?Или цените за тази   година?Нещо не мога да намеря нищо по въпроса  Embarassed.

# 321
Елфче, районът не е лош, просто не е много интересен като природа и нрави - прилича на малките градчета по българското Черноморие от близкото минало.
Липсва му екзотика, но мястото е добро за малки деца и хора, които обичат по-спокойна почивка. Аспровалта е най-тъпото (и с най-лош плаж), но и най-оживеното място от трите. Ставрос и Олимпиада са ОК, както и има два доста приятни плажа южно от Олимпиада.
Освен това има няколко пункта за продажба на току-що извадени от морето миди, пак там Simple Smile

Eмили,
само телефон намерих - KERAMOTI CAMPING
Keramoti 642 00 Kavala, Tel 25910-51279
Managed by Community of Keramoti
Manager: Kyriakos Tsantidis

# 322

П.П. Благодаря ти за идеята за шоколадовия тахан! Взех си един буркан и толкова ми хареса, че накрая почнах да го ям с пръсти... абе буквално се облизах пръстите, толкова е прекрасен.

Моля, моля не ми изземвайте заслугите  Mr. Green Шегата на страна, но и портокаловия и медния си заслужават опитването.  Peace

Иначе както винаги ценно и полезно   bouquet
Ние също търсихме Атос вила, но нещо не се ориентирахме, а и детето мрънкаше та зарязахме търсенето.

# 323
Е, ще ми купуваш риза, че те прекръстих на Звънче Simple Smile Меден съм яла, а портакаловия си го записвам за следващо опитване.

Иначе ти може би говориш за Атос вилас на Комица, след Неа Рода? Този Атос бей е на Амулиани, цените са едни други - не като за олигарси Simple Smile

# 324
  • Sofia, Bulgaria
[quote

Eмили,
само телефон намерих - KERAMOTI CAMPING
Keramoti 642 00 Kavala, Tel 25910-51279
Managed by Community of Keramoti
Manager: Kyriakos Tsantidis
[/quote]
 Peace  bouquet

# 325
Е, ще ми купуваш риза, че те прекръстих на Звънче Simple Smile Меден съм яла, а портакаловия си го записвам за следващо опитване.

Иначе ти може би говориш за Атос вилас на Комица, след Неа Рода? Този Атос бей е на Амулиани, цените са едни други - не като за олигарси Simple Smile

А ти си заслужила много повече от риза.... Не разбрах, че това е на Амулиани. Ще го потърся в нета.

# 326
  • Пловдив
Параход  bouquet Много полезна информация. Ние сме се насочили към Ставрос и ми грабна любопитството с тази таверна Каламатианос. Моля за още малко инфо. Къде се намира, от Ставрос като тръгнеш към Олимпиада, или между Ставрос и Врасна? Ако може и малко информация за цените, моля!

# 327
Идвайки от Олимпиада (юг) към Ставрос, на главния път вдясно в една бяла къща, с хубава зелена морава и много гръцки автомобили Simple Smile Зад нея има малко каменисто плажче.
Отляво остава хотел Острия.
Това е около 1 км преди влизането в същинския град.
Цените са като навсякъде в Гърция, но менюто е малко по-авторско (излиза от модела "сувлаки-мусака-риба-цацики-гръцки салата", който с пресни продукти е отличен, но може доста да омръзне при по-дълга почивка Wink) и всичко е много на ниво.

# 328
  • софия
Скрит текст:
Звънче  Sunglasses,
ние всъщност променихме плановете в движение и изкарахме само един пълен ден в Амулиани, тъй като срещнахме компания от осмина другари в Йерисос. Оказа се, че те са отседнали в една разкошна къща в околностите на града, до Какудия, която аз преди 2 години търсих, но не можах да намеря (много е скрита отбивката и по един черен път), та тогава бяхме отседнали в центъра в Anna Rooms.
На Амулиани посетихме фоайето на вашия хотел, където дъщеря ми искаше да види препарирания крокодил Simple Smile
Накратко - това е една улица, която се спуска от централния площад с църквата към морето и на нея буквално една от друга се намират Неорио и Острия (доста стар) - на първата линия, Доминици и Еви зад тях, Зефирос - малко по-нагоре. Мисля, че и Архонтико мернах някъде наблизо. Долу (къщите са на баир) има малко плажче, средна хубост. Всичките тези са без дворно място, само Острия има мъничко дворче. Все пак Зефирос поне има широчко общо помещение, където е рецепцията, и нещо като кафене с масички на тераса отпред.
На 19-20 юли - мисля, че тогава сте там - на площада ще има театрален фестивал. Онази скъпата къща, май се казваше Хелиантус, е много хубава на вид и е точно на площада.
Лунапаркът още не работеше, към края на юни го отварят (имам спомени от предишно посещение Simple Smile)
От плажовете мой фаворит е Карагация, разкош и пустош. Там има бийч бар, но още не бе отворен, мярнаха се само една моторна лодка с руснаци и една яхта с канадци.
На Аликес всичко работеше - два бара с шезлонги и една кантина. Той си е хубав, широк залив със ситен пясък, но не толкова живописен. Онази част на острова е доста по-равнинна и усвоена. Мег. Амос става също. Видяхме и Атос Бей Вила и Хасиента, които са една до друга извън селото, пред Хасиента беше пълно с български коли. Центърът на градчето и заведенията бяха оживени, но плажовете и хотелите - пустош. Разстоянията са много малки, но все пак трудно изпълними без автомобил - Кагарация, който е на възможно най-срещуположния край на острова, е на около 2 км.

Таверна Гларос долу на малкото пристанище е добра, но не дават десерт Simple Smile Горната над нея също е ОК, нея сме я тествали и преди, хубав октопод.

Най-доброто на това крайбрежие - и изобщо един от фаворитите ми в цяла Гърция - си остава Каламатианос преди Ставрос (посока Олимпиада), все още изключителна храна и обслужване.

Ако някой има някакви други въпроси по района, да пита Simple Smile Може и с някоя снимчица да се подкрепя Grinning

Винаги безкрайно полезна и мила. Hug
Давай снимките!

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 13:17 от zvanche

# 329
  • на земята
Здравейте извинете,че нахлувам така в темата,предстои ни почивка в Гърция, какви документи ще ми трябват за бебка за границата,едни казват да вадя паспорт,други само удостоверението за раждане само.Темата е страхотна,благодаря ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт