На море в Гърция 2013 - V

• 88 875
  • 716
  •   1
Отговори
# 330
Паспорт, естествено. Ако нямате брак, и копие от акта за раждане.

# 331
  • на земята
sol y arena ,благодаря много   bouquet Хубав ден!

# 332
Някой да има отзиви от къмпинга в западния край на град Александруполис? И най-вече ме интересуват бунгалата в къмпинга.

# 333
Сетих се нещо важно, за което често се пита:
(за пръв път евър в живота ми в Гърция) имаше нула комари.
И една-единствена оса в ресторант Simple Smile И от студа и дъждовете да има някаква полза...

# 334
  • София
Здравейте, вече имам информация за плажа и водата на Сарти, Ситония, пълен плюс.
Първо за времето-шест часа плаж, 4 на морето и два на басейна, много топло, преди малко започна на духа ветрец, но ние вече се прибирахме.  По местна информация, времето малко ще се развали за няколко дена, дано не е така.
Водата в морето много приятно ни изненада, достатъчно топла, че децата не можеш да ги изкараш от нея, за басейна в хотела, не говорим, чай.
Имам няколко въпроса в пощата, ще отговоря тук, за всички. Няколко пъти минаваме от тук, но никога не сме отсядали, сега имаме възможност да го направим.
Красиво ли е наоколо ? Вижте сами тук:
http://www.album.bg/bled/albums/202255/
Някъде пишело, че плажа на Сарти е кофти, трудно за деца и т.н. Твърдо не. За мен това си е направо детски плаж, сутринта пробягах по-голяма част от него, после го проходих и още повече се уверих за какво става въпрос. Още в 9 часа децата влизаха във водата, която в по-голямата част, пред нашия хотел е до глезени и колене, поне 50 метра навътре. Възрастните го обърнаха на стъргало, ходейки по морето сякаш са в детски басейн. Пясъка, сякаш е минал през сито. Камъчета трябва да търсиш с лупа. Морето изхвърля пясачинки, които блестят в златно и т.н. В по-голямата си част, плажа е свободна зона. Там където е организирано, достатъчно е да си поръчаш едно фрапе и да стоиш цял ден безплатно, като частния плаж на нашия хотел.
За всичко това, ето уверете се сами от нашите снимки:
http://www.album.bg/bled/albums/202256/
Забележете докъде е водата на тези, които са в морето. Забравих да добавя, че е кристално чиста, то се вижда. Снимките са правени към 10 сутринта, децата вече са във водата, това е заради питането за градусите на водата, преценете сами.
На питането за хотела :
http://www.thalassa-sarti-hotel.com/
Съвсем нов, малък, общо 14 стаи, всичко е така, както изглежда на снимките. Стаите са с по три големи легла/поне тези които видях/, и възможност за бебешко. Резервирахме го на 50евро+10 за дете, ако е по-голямо 20. Тази цена мисля, че е до 14-06, после се дига. Много хубави басейни вече доста топли, от които единият детски. Огромна тревна площ за игра на малчуганите. Казах вече, безплатен собствен плаж с бар, шезлонги и чадъри. Липсва само един детски кът, дано да има.  Думата в логото Apartments не е подходяща, стаи са със страхотни тераси, всички към морето. Нещо рядко срещано, закуската се предлага до 12 часа, включително в стаята.
Да добавя, невероятна гледка към Атон и най-високите върхове там/връх Атон, над 2000м./, красота.
Ето и нашите снимки:
http://www.album.bg/bled/albums/202257/

Hannaa Съжалявам, ние тръгваме от тук на 14-06.

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 17:42 от Bled

# 335
Малко красота и вдъхновение за островните любителки - да не посочвам, те се знаят кои са.

# 336
Здравейте, вече имам информация за плажа и водата на Сарти, Ситония, пълен плюс.
Първо за времето-шест часа плаж, 4 на морето и два на басейна, много топло, преди малко започна на духа ветрец, но ние вече се прибирахме.  По местна информация, времето малко ще се развали за няколко дена, дано не е така.
Няколко пъти минаваме от тук, но никога не сме отсядали, сега имаме възможност да го направим.
Красиво ли е наоколо ? Вижте сами тук:
http://www.album.bg/bled/albums/202255/
Някъде пишело, че плажа на Сарти е кофти, трудно за деца и т.н. Твърдо не. За мен това си е направо детски плаж, сутринта пробягах по-голяма част от него, после го проходих и още повече се уверих за какво става въпрос:
http://www.album.bg/bled/albums/202257/

Hannaa Съжалявам, ние тръгваме от тук на 14-06.
Bled, благодаря за изчерпателната информация. Честно да си призная бях се притеснила, защото тук в София си е още студено и дъждовно а ние на 14.06 пътуваме за Сарти. Погледнах хотела в който сте отседнали и се оказа доста близко до нашия. Ще се радвам ако споделиш има ли наоколо магазини, хлебарници и ресторантчета. На плажа предлагат ли нещо за обяд? И ако добавиш друга полезна информация ще съм ти изключително благодарна.
Искам да попитам ако някой е наемал лодки в района за повече подробности. Благодаря на всички.
Страхотен форум.

# 337
Здравейте!
И ние сме почитатели на гръцкото море, и всяка година  сме там поне по веднъж. Сега обаче се увеличихме с едно куче, и тъй като до това лято не сме се интересували от "проблема" имам някои въпроси на които зная, че можете да ми отговорите.  Praynig  Единият е как се минава границата (зная какви са общите европейски изисквания, но не зная дали и там важат Simple Smile Другият е как стои въпроса с допускането на куче на плажа. За това изчетох различни мнения. Ако има значение ще бъдем в Паралия Дионису. Мерси мноого!

# 338
Малко красота и вдъхновение за островните любителки - да не посочвам, те се знаят кои са.

Мерси, Параход, мерси! Лаская се, че адресът на това вдъхновение е мъничко и мой. Този Кастелоризо за пръв път го чувам, ама като гледам, с анадолския си стил е съвсем друга бира. Хвърлих му око, но до него от Турция ще е по-удобно да се иде.
  Пожелавам от сърце слънчеви следващи дни!
  От къде купувате въпросните различни видове тахан?

# 339

Мерси, Параход, мерси! Лаская се, че адресът на това вдъхновение е мъничко и мой. Този Кастелоризо за пръв път го чувам, ама като гледам, с анадолския си стил е съвсем друга бира. Хвърлих му око, но до него от Турция ще е по-удобно да се иде.
  Пожелавам от сърце слънчеви следващи дни!
  От къде купувате въпросните различни видове тахан?
От Масутис обичайно.

Ето го:

Скрит текст:
http://www.sesame.gr/main/tahini.htm
Отдолу ги има всички видове.

# 340
От прочетените дотук теми, ми се струва, че 80% от хората ходят на Тасос, Керамоти и Торони Rolling Eyes

Един въпрос: има ли смисъл да се прави предварителна резервация за ферибота към Скопелос?

# 341
От прочетените дотук теми, ми се струва, че 80% от хората ходят на Тасос, Керамоти и Торони Rolling Eyes

Един въпрос: има ли смисъл да се прави предварителна резервация за ферибота към Скопелос?

И на Вурвуру. Хората тук са с  малки дечица и за тях близките разстояния, добрите плажове и плиткото море са важни.
 Понякога има доста големи намаления на цените на ферибота. Тогава има смисъл предварително да се купуват билети. Рядко, в разгара на сезона, би могъл да възникне проблем за билет на колата. Но това го знам за миналите години. При тези цени на бензина и нафтата в последно време, едва ли.

Bliss, благодаря. Аз явно съм пропуснала темата за тахана. Ще опитам задължително.

# 342
Ана бел, благодаря Peace

# 343
  • София
Здравейте!
И ние сме почитатели на гръцкото море, и всяка година  сме там поне по веднъж. Сега обаче се увеличихме с едно куче, и тъй като до това лято не сме се интересували от "проблема" имам някои въпроси на които зная, че можете да ми отговорите.  Praynig  Единият е как се минава границата (зная какви са общите европейски изисквания, но не зная дали и там важат Simple Smile Другият е как стои въпроса с допускането на куче на плажа. За това изчетох различни мнения. Ако има значение ще бъдем в Паралия Дионису. Мерси мноого!

Паспорт + чип, задължителна ваксина против бяс. Може изобщо да не ти поискат паспорта, но това е изискването. Нямала съм проблеми на плажа. Не ги къпете в морето, където има и други плажуващи. Аз лично предпочитам да си оставя кучето на сянка в стаята, пред това да го водя на плажа. Приятна почивка  Peace

# 344
  • София
Момичета, харесала съм си този хотел http://www.hotelplaton.gr/  . Има ли някой с преки впечатления отнего. Цените ми изглеждат много нормални.

Общи условия

Активация на акаунт