На море в Гърция 2013 - V

• 88 881
  • 716
  •   1
Отговори
# 345
Туцка, много мерси и весело лятооо   bouquet !

# 346
 Bliss, благодаря. Аз явно съм пропуснала темата за тахана. Ще опитам задължително.

Мисля в миналата тема бяхме наблегнали на гастрономическата тема и редовно оплисквах екрана.  Mr. Green  bouquet

# 347
 Bliss, благодаря. Аз явно съм пропуснала темата за тахана. Ще опитам задължително.

Мисля в миналата тема бяхме наблегнали на гастрономическата тема и редовно оплисквах екрана.  Mr. Green  bouquet

Усещам, че при следващата почивка в Гърция (след десетина дни) ще се концентрираме главно върху кулинарните изкушения за сметка на плажните. Хич не вярвам, че водата е чай. Параход казва, че си е студена. Дали да си нося ушанка се чудя?!  Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 23:18 от Anna bel

# 348
Бе чай чай, колко да е чай, поизстинал Laughing Не знам колко време й трябва на една вода в морето да загрее, то зависи и колко често вали, но до преди ден по цялата източна Ситония макс попадахме на 24 градуса, а имаше места, главно по някои от по-закътаните къпинги, дето си беше откровено ледена и дори аз, дето съм морж и 24 градуса ми се струва чай, си стоях кротко надалеч Laughing

# 349
То Лимнос е съвсем друга губерния, та не се знае Simple Smile

За Кастелоризо(н) - сегашното му гръцко име е Мегисти, може така да си го срещала. Аз точно бях на една почивка в Турция навремето, и излезе албумът на Дейвид Гилмор On An Island, в който първата пиеса е именувана и вдъхновена от острова ... и оттогава си го заплюх. Малък е, но има страшно интересна и дълга история.
А може би, някой ден.

П.П. Как определяте температурата на водата, освен по данни от метеорологичната прогноза? Често се цитират градуси... а аз мога да кажа само субективно усещане Simple Smile

# 350
Лимнос не е ли нейде по-нагоре, тоест по-на север, тоест още по-малък шанс за чаеве Laughing Ама според мен това хич не е болка за умиране, по-малко предпоставки за лежане по плажа и плацикане, повече шанс за дълги разходки Laughing

# 351
   Лимнос-сърфистки остров. Чакай ветрове освен студа. Прибави ледената вода...Ще нося освен ушанка и палто!
   Параход, при първото си посещение в Турция, ще отида на този остров. Да видя как ще се съберат на едно Гърция, ориенталската архитектура и  Дейвид Гилмор.

# 352
  • София
sisi73 Ще се разминем в един и същ ден, ние на същата дата ще сме тръгнали. Да, знам за времето в София, лошото е, че идва и на тук. Днес беше невероятен ден, до 3 часа направихме 6 часа плаж, след това не издържахме и в 5 часа се върнахме за още 2 часа.
Всичко хубаво обаче преди малко свърши. Времето. Не искам да ти развалям настроението и се надявам това да е само временно, но в момента тук е потоп. Гърми, трещи, вали-порой, дори тока спира, не знам дали ще мога да изпратя това. Мисля, че ще се оправи за вас. За водата не се притеснявай, вече е добре, само слънцето да е на лице.
Не сме ходили още в градчето, отдадохме се на прекрасния плаж, като отидем ще ти дам информация. Бара на нашият плаж предлага пици-Маргарита 5 евро, другите до 10, спагети 6,50 и други неща за хапване.
Храната Ние след сериозното ходене по ресторантите на Ханиоти, сега си пием узото на терасата с великолепна гледка. На идване от Касандра напазарувахме от Lidl и сега сме супер, до утре, след това ще посетим и местните таверни.
На въпроса за цените мога да кажа следното.
В ресторант можете трима да вечеряте за 20евро, а може и за 50, да не казвам повече. Миналата вечер за 28 евро със салати, два вида основно, пица, узо, бира и безалкохолно, даже прекалихме. Разбира се, нямаше морски дарове.
В супера, сметката беше 31 евро, взехме узо/4х200/, малките коктейли/4бр/, за салата/домати,краставици и маруля/, сирене, кашкавал,мезе, безалкохолни/3 големи/, стек вода/1,5л-0,25 цента идва броя/, кроасани, друго не си спомням. Имаме вече два дена, дори и за утре. Общо взето има неща на същите цени като при нас, да не казвам надолу. Формулата, всичко като при нас, но в евро, не важи за всичко. Но например сладоледа е точно така, 2 лв. при нас 2 евро тук.
Горивото, дизела е като в BG, дори малко надолу, но бензина е нагоре.

rozibozi Били сме в хотел Platon , преди няколко години, честно казано, малко смесени чувства.
Намира се в началото на селището, пред него е парк и следва плажа. В него има изключително малък басейн, почти не се използваше. Закуската беше добра, стаите оттогава трябва да са реновирани. От него започва търговската улица, отсреща има голям паркинг. Един от добрите хотели на тази улица.
Ето малко наши снимки:
http://www.album.bg/bled/albums/202287/

# 353
Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 00:11 от Параход

# 354
  • София
Аз да се оплача какви мисли ми се въртят из главата.Обичам водата да е като чай и затова исках да сме средата на юли в Гърция,искам да е горещо,а сега имам леки притеснения дали ще ми е достатъчно топла водата. Crossing ArmsДругата година на Крит  Mr. Green
Параход,прекрасни снимки!Гледам ги със свито сърце...

# 355
  • София
Аз за това мисля след 15 Август да ходим, тогава би трябвало да се е стоплила водата като за мен. Аз ако не е 28-29-30 градуса водата не влизам.
Само дето още не съм решила къде  ще ходим, но имам  време. Накрая ще теглим чоп усещам аз.

# 356
  • София
Спокойно момичета, явно трябва да опровергая и себе си. sisi73 поне за сега всичко е наред.
I love you Greece, след снощния потоп, тази сутрин, сякаш нищо не е било. Дали има нещо по-хубаво, сутрин рано разхождайки се по плажа да посрещнеш топлото слънце.
От вечерта са останали само локвите по пътя, едно листенце не се поклаща, облаците бавно изчезват. Слънцето огря Атон и ни каза, "ще ме бъде и днес". Газейки водата с удоволствие, часът беше 6,30, усещаш как тя е доста по-топла от самата утрин. Навън е може би 20 градуса, а водата  нагоре, в басейна може да влезеш дори да се затоплиш.
Като казвам всичко това за водата искам да добавя, че всеки си има собствен критерии за топло и студено, не го налагам на никой. Това е единствено моята гледна точка.
Ето и доказателствата тук:
http://www.album.bg/bled/albums/202292/
Лек и успешен ден на всички.

# 357
  • софия
Замириса ми на безвремие и слънце. Прекрасно!

# 358
Дойде време за голямото проучване! Лошото е, че търся нещо различно от Халкидики, което все пак да не е много далеко ( не мога да навия мъж ми да зареже колата в София и да се метнем на хвърчольот ) и като че ли Парга ми се струва добър вариант, даже прекрасен и бих искала да помоля любителките на онзи край от Гърция да ми препоръчат вила, къща, нещо такова, което наистина да е на плажа или поне на някакви несериозни метри, защото водим с нас свекърите, които ми омърмориха света миналото лято, че плажа не им е под д*****а.

Стори ми се, че някъде мернах, че коментирате за Парга, ама трябва да преровя отново всичко, за да ги намеря, а съм и в сесия... ooooh!

Благодаря прекрасни!

# 359
леле момичета ....като ви чета и съвсем не ми се работи вече  Sick дори и включеното ми обратното броене както ме бъзикаше вчера шефа   Mr. Green не помага ....а остават само още някакви си 3 мрачни софийски дни и потегляме към туй Йонийско море дето все го "заплювам" от сто години и все не стигам Wink та чак още не ми се вярва и нямам търпение вече...   Peace

Общи условия

Активация на акаунт