На море в Гърция 2013 - V

• 88 770
  • 716
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Здравейте Мами,може би въпроса ми не е за тук newsm78
Интересува ме как мога да отида в Гърция на почивка с дъщеря ми която е на 13 год,с баща и не сме в добри отношения и най вероятно за да не стане на моето няма да ми даде документи ако ми трябват,не искам пари от него.Просто искам с детето да почиваме в Гърция,от българското черноморие се разочаровах достатъчно.

# 136
  • Europe
aleina, за мястото между Керамоти и Йерисо само таверните ли са ти важни или и плажовете? Защото хубави таверни има почти във всяко крайбрежно градче.

Ами да ви призная, не знам дали съм права, но нпр. на Закинтос или на Корфу не можах да се насладя на любимите ни таверни. Страшно ни липсваха. Струва ми се, че болшинството заведения там са "поамериканчени", така де,  newsm78........ някак си повлияни от западните туристи.  Лично на мен.... не ми хресват тези пъбове, барове и бирарии.  Крещящи менюта с промоции на всякакви стекове, пържени картофи с кетчуп, бекони, яйца и т.н...... ама така да не разбират от гръцка кухня тези хора. Пълна излагация е да си поръчаш спагети или пилешки хапки  ooooh! пред една синегридка или хрупкаво октоподче. Но няма как, гъркът си разбира от бизнеса и ако се наложи и пиле уелингтън ще им сготви.

Та в този ред на мисли, моят мъж ми обърна внимание, че на север таврените като че ли са по-автентични. В крайна сметка хубвата храна си е 50% от основанието ни да пътуваме до там. Ние сме си кулинарни туристи предимно.

А за пясъка, дали е едър или дребен, дали е бял или сив, не сме толкова претенциозни, ние си носим шезлонги, гледам да има поне малък плитък участък за децата във водата. Най-важното е като се събудя сутрин да си "удавя" погледа в безкрайната морска шир. Е да, пропуснах, че и острите скални плажове и стъмните стълбища към плажовете взеха да ме притесняват в последно време заради дечурлигите.

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 22:47 от aleina

# 137
  • София
шмурди, за да изведеш детето от страната, ще ти е необходимо нотариално заверено съгласие на бащата. Ще е необходим и паспорт на детето, за издаването на който ще трябва да се явите заедно с бащата и да подадете заявление. Това е най-прекият път. Не казвам, че ще е най-лесният.

Ако не, остава възможността по чл. 127а от Семейния кодекс:
"Спор при разногласие между родители за пътуване на дете в чужбина
 Чл. 127а. (Нов - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г.) (1) Въпросите, свързани с пътуване на дете в чужбина и издаването на необходимите лични документи за това, се решават по общо съгласие на родителите.
(2) Когато родителите не постигнат съгласие по ал. 1, спорът между тях се решава от районния съд по настоящия адрес на детето.
(3) Производството започва по молба на единия от родителите. Съдът изслушва другия родител, освен ако не се яви без уважителни причини. Съдът може и по своя инициатива да събира доказателства.
(4) Съдът може да допусне предварително изпълнение на постановеното решение."

# 138
  • София
ViviБлагодаря ти за бързия отговор.

# 139
Около Александруполис, в Макри, добро лично впечатление имам от хотел "Клио". На брега почти, тих, спокоен, без кухня, около 35-40 евро на стая. В хотела има ресторант, а пред него, почти на плажа- кръчма, от нашите любими, предлагаща риба, калмари,октоподи.....пълна програма. Плажът-приличен. http://www.grwebsrv.com/the_location.asp
  Друг хотел, в който съм била и ми е харесал, е Траки палас. Но той е звездосан,с претенции, за моята лятна почивка не става примерно. Има хубаво СПА.
Благодаря!
Ако има и други хотели, които да препоръчате от тази дестинация, моля споделете!

# 140
Здравейте! От вашите коментари и препоръки много ми допадна о. Кефалония и тази година мислим да почиваме там.
Може ли да ме ориентирате как да разпределим 7-8 нощувки и в кои градчета, за да може да обиколим възможно най-голяма част от острова? Гледах картата и не мога да преценя къде да ни е отправната точка. Представям си 4-5 нощувки в 1 град и 2-3 в друг.
Харесваме всякакви плажове - пясъчни, каменисти, стига да са спокойни и с възможно най-малко хора. Обичаме да обикаляме на различни места и разстоянията не са ни проблем.
Ще пътуваме с малки деца и кола. От къде да вземем ферибот за острова? Може ли линк към разписанието и цените на ферибота, т.к. аз не можах да намеря. Трябва ли да се направи предварително резервация за ферибота или може на място?
Трябва ли да предвидя междинна нощувка по пътя на отиване и връщане или може разстоянието, заедно с ферибота да се вземе за 1 ден?
Благодаря много!

# 141
Ех, че бързо тече темичката, Параход, благодаря за новата  Hug

Нашето море наближава и се надявам времето да започне да се пооправя и на 13-ти живот и здраве да се настаним в слънчев ден в Торони Simple Smile

Понеже видях, че се коментират таралежите доста, да питам и аз в Торони има ли? Някой беше писал по-нагоре, че там пясъкът е по-едър и морето е по-дълбоко, това предпоставки ли са да има таралежи? Защото ние нямахме намерение да взимаме и аква обувки, имайки предвид, че децата не искат даже и джапанки да носят, но ако се наложи...

# 142
  • София
Ех, че бързо тече темичката, Параход, благодаря за новата  Hug

Нашето море наближава и се надявам времето да започне да се пооправя и на 13-ти живот и здраве да се настаним в слънчев ден в Торони Simple Smile

Понеже видях, че се коментират таралежите доста, да питам и аз в Торони има ли? Някой беше писал по-нагоре, че там пясъкът е по-едър и морето е по-дълбоко, това предпоставки ли са да има таралежи? Защото ние нямахме намерение да взимаме и аква обувки, имайки предвид, че децата не искат даже и джапанки да носят, но ако се наложи...
Ние се прибрахме в началото на май от Торони. Таралежи има само по скалите в двата края на плажа. На самия плаж няма. Плажа е една идея по едър пясък. Може и без обувки, но като походихме едно 10 минути, определено ми дойде малко повече масажа  Laughing  Готиното е, че пясъка въобще не лепне . Не сме влизали навътре в морето, но самото дъно съвсем в началото са дребни камъчета и основно пясък. Ето малко снимки

# 143
Shyna,
пътят е към 9-10 часа, вие си преценете дали можете наведнъж Simple Smile все пак трябва да се съобразите и с разписанията на фериботите.
Самите те са на този адрес, има ги на 1-ва страница Simple Smile,

като отправните точки са Василики на Лефкада и Астакос на сушата. Има и от Килини, но то е далеч на юг на Пелопонес и пътят се удължава.
От Василики до Фискардо има около 3 ферибота дневно през лятото, като понякога ги отменят заради вълнение, пътят е 45 мин.
От Астакос до Сами е 2 ч., като е 1 път на ден по обяд (евентуално в най-висок сезон може и да е по-често, не съм проверявала).
Ако обикалянето не ви плаши, островът може да се обиколи и с 1 отправна точка, но вашата идея е добра. По-завоеста и изолирана е северната част, където са Миртос бийч, Асос, Фискардо и Агия Ефимия - много красота, но и по-труден и непрактичен терен, евентуално там можете да си направите 2-3 нощувки.
За по-дългата ваканция препоръчвам района на Аргостоли (столицата, околностите й са много големи и с много възможности за отсядане и обикаляне), или на юг между Лурдата и Скала, там са най-хубавите пясъчни плажове. Не отсядайте в Ласи, то е нещо като малък Слънчев бряг с англичани, но единствено самото Ласи. На 1-2 км от него вече цари спокойствие.
Изтегли си една карта на Кефалония и проучи местата и разстоянията, а писано назад по темата има много, така че вярвам, ще се ориентираш.

# 144
  • с/у ОколоМръсТното
Понеже видях, че се коментират таралежите доста, да питам и аз в Торони има ли?
Ние се прибрахме в началото на май от Торони. Таралежи има само по скалите в двата края на плажа. [/quote]

о, да. Още в 1-вия ден щерката довлече в едната си ръка 2, а в другата 3бр. таралежчета от скалите  Mr. Green
Мин. година вадеше средно по 2 бодила от крак на ден. Няма страшно  Laughing

# 145
  • София
Понеже видях, че се коментират таралежите доста, да питам и аз в Торони има ли?
Ние се прибрахме в началото на май от Торони. Таралежи има само по скалите в двата края на плажа.

о, да. Още в 1-вия ден щерката довлече в едната си ръка 2, а в другата 3бр. таралежчета от скалите  Mr. Green
Мин. година вадеше средно по 2 бодила от крак на ден. Няма страшно  Laughing
[/quote]
Това на скалите ли?  newsm78
Не видяхме по плажа, а и местните ни убедиха, че са само по скалите. Домочадието даже ходеха да си ги събират в края на плажа
Ние даже си донесохме черупки от таралежчета.  Wink

# 146
  • София...........
Момичета, миналата година беше коментирано(с търсачката не намерих ) точното местонахождение на една сергия за Маслини, плодове и зеленчуци. Маслините им бяха наистина фантастични и сега се опитвам да обясня на едни приятели, но не се сещам точно къде беше  newsm78
Мисля се казваше Соня и като отивахме към Ситония се падаше от дясно..., но преди или след Нея Мудания ....
Ако някой може да ми даде точно инфо ще бъда благодарна   bouquet

# 147
Да не са сергиите преди Никити?

# 148
  • с/у ОколоМръсТното
Milah - да, от скалите. Нали го написах...

# 149
  • София
Milah - да, от скалите. Нали го написах...
Оххх, да. Sorry, явно прочетох между редовете .  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Явно вече трябва да излизам в отпуска.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт