На море в Гърция 2013 - V

• 88 850
  • 716
  •   1
Отговори
# 255
  • София

А храната скъпа ли е?Може би като тук,само че в Евро...или?

По заведенията ли? Да, като тук, но в евро! Но и порциите са по-големи! Има и доста скъпи неща, разбира се, но и много поносими цени! Гръцка салата 4-5 евро, тиквички - 3-4 евро, мусака - 6-7 е, гаврос - 4-5-6 евро, ....

# 256
  • София
Аз, хм, да питам по студиата има ли хавлиени кърпи за баня или трябва да си носим? Ами, тъп въпрос, ама никога не нося и веднъж се оказахме само с кърпа за лице в стаята Simple Smile (тук в БГ де).
Казвам за точно тези студиа, за които питаш - има по 2 кърпи на човек, сменят се редовно, заедно с бельото, а и по принцип навсякъде е така, където сме отсядали

# 257
Аз, хм, да питам по студиата има ли хавлиени кърпи за баня или трябва да си носим? Ами, тъп въпрос, ама никога не нося и веднъж се оказахме само с кърпа за лице в стаята Simple Smile (тук в БГ де).
Казвам за точно тези студиа, за които питаш - има по 2 кърпи на човек, сменят се редовно, заедно с бельото, а и по принцип навсякъде е така, където сме отсядали

Много ти благодаря  Hug

# 258
Момичета, спешно помагайте!  Praynig Вчера в 17.00 (след 3 седмици чакаме) ми разписаха отпуската за следващата седмица!!! Всичките ни първоначални планове за Гърция отпаднаха, всичко отмениха покрай чакането, сега мислехме просто да идем до нашето Черноморие, но го дават студено за др. седмица. Кажете накъде в Гръцко да тръгнем? Къде се очаква да е топло? Някой бил ли е на олимппийската ривиера? Струва ми се, че е близо до нас (не ми се иска да пътуваме много, че сме с малко дете) Как са там плажовете? Или нещо около Солун? Търсим апартамент, че сме 3ма възрастни+малко дете или две двойни стаи. По възможност със закуска и вечеря...

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 10:55 от ♥Пандичка♥

# 259
  • София
 Моля за малко помощ. С куче сме в Гърция. Хазяите ни казаха, че май имало глоба за това че кучо се къпе в морето. Sad Моля споделете дали има такова нещо. Аз чувам за първи път, рових се по нета, но нищо не намерих.

# 260
  • BG
Поздрави от хотел Санта, времето е чудесно. Хотела става - чист и уютен . Храната не е много като вид, но е вкус на,стаите са малки.

# 261
  • София
Момичета, какви репеленти препоръчвахте? По спомени Аутан не вършеше много работа, както и гривните. Коментирахте някакви спирали и машинки, но за мазане какво беше най-добро?

# 262
  • София
Е, толкова студено море в Гърция не бях преживявала  Sad. Току-що се прибираме с бабка и детенце от лека, лятно въвеждаща ваканция в Ставрос - морето е доста хладно, аз влизах, но не ми беше особено приятно, духаше постоянно, температура на въздуха около 22-24 градуса, валеше всеки ден. Хотелът беше обаче близо до планината и имахме удоволствието да вдишваме прекрасен планински въздух съчетан с уханието на намокрените от дъжда цъфнали липи. Сезонът не е започнал, но в случая това не носеше очакваното спокойствие, а едно по-скоро ранно пролетно усещане. Но октоподи и калмари, пресни миди и добро бяло винце винаги оправят настроението.

# 263
  • До сърцето...
С куче сме в Гърция. Хазяите ни казаха, че май имало глоба за това че кучо се къпе в морето. Sad Моля споделете дали има такова нещо. Аз чувам за първи път, рових се по нета, но нищо не намерих.

За първи път чувам!  Shocked
И ние бяхме с куче, но не са ни правили забележки за къпенето му.
Дано да няма такива глоби, че ще пропадне есенното ни ходене  ooooh!

# 264
  • София
С куче сме в Гърция. Хазяите ни казаха, че май имало глоба за това че кучо се къпе в морето. Sad Моля споделете дали има такова нещо. Аз чувам за първи път, рових се по нета, но нищо не намерих.

За първи път чувам!  Shocked
И ние бяхме с куче, но не са ни правили забележки за къпенето му.
Дано да няма такива глоби, че ще пропадне есенното ни ходене  ooooh!
хазяйката каза - гледайте да няма гърци около вас. утре ще разчитам.

# 265
  • София
Здравейте.
Помагайте момичета. Нещо не можах да се ориентирам с температурата на водата в сайта, който е даден на първа стр. Аз ли не знам къде да гледам или не разбирам.  Rolling Eyes
Помогнете ми с температурата за Неос Мармара, Никити , Торони.
Благодаря ви!  Grinning
А и ако някой има в тези райони да сподели как са нещата. Ние тръгваме в Понеделник без резервация и сме решили да спрем където ни хареса.  Peace

# 266
  • София
Здравейте.
Помагайте момичета. Нещо не можах да се ориентирам с температурата на водата в сайта, който е даден на първа стр. Аз ли не знам къде да гледам или не разбирам.  Rolling Eyes
Благодаря ви!  Grinning
Ето тук мисля, че е температурата на водата в залива Термаикос http://www.meteo.gr/sf.asp?sea_id=2. За Ситония не ми излиза на картата. Звучи обнадеждаващо - стига до 23 С.

# 267
Здравейте.
Благодаря ви!  Grinning
А и ако някой има в тези райони да сподели как са нещата. Ние тръгваме в Понеделник без резервация и сме решили да спрем където ни хареса.  Peace

Моля те да споделиш като отиедете там дали лесно сте си намерли нощувки на място-главно се интересувам от Неос Мармарас. Ще ти бъда много благодарна.   bouquet

# 268
  • София
Здравейте момичета Simple Smile! Тази година сме решили да почиваме на Корфу, досега не сме ходили там. Ровя се в нета за варианти за настаняване, разбира се изборът е огромен и ще ми е много полезно да получа лични отзиви от хора, които познават района по-добре. В общи линии си представям нещата така - студио/апартамент/вила с кухненски бокс, за предпочитане барбекю, на пешеходно разстояние от  хубав /пясъчен/ плаж, зеленина, градина, атракции за деца /поне детска площадка/ и разбира се е сравнително читаво като материална база - чисто, поддържано... Ако има опция за закуска, още по-добре. До колкото се ориентирам района около Палеокастрица е доста живописен, но не знам доколко има хубави плажове там. Много ще съм благодарна за всякакъв споделен опит  Hug

Ходила съм без дете и не мога да помогна с детските атракции /такива има най-вече в столицата и в северните градчета/, аз съм търсила повече уединение и почивка без компании и барбекюта. Препоръчвам ти да си намериш една карта на Корфу и да прегледаш къде са пясъчните плажове и така да се ориентираш за мястото, на което да търсиш студио/хотел. Палеокастрица не е подходящо място за семейства с малки деца - водата е много студена, а плажовете са едрозърнести, но е прекрасно като природа. Хубавите плажове са на югозапад и на север. Ето разгледай например тук: http://www.agni.gr/guides/beach_guide/beach_guide.asp

# 269
  • София
Здравейте момичета Simple Smile! Тази година сме решили да почиваме на Корфу, досега не сме ходили там. Ровя се в нета за варианти за настаняване, разбира се изборът е огромен и ще ми е много полезно да получа лични отзиви от хора, които познават района по-добре. В общи линии си представям нещата така - студио/апартамент/вила с кухненски бокс, за предпочитане барбекю, на пешеходно разстояние от  хубав /пясъчен/ плаж, зеленина, градина, атракции за деца /поне детска площадка/ и разбира се е сравнително читаво като материална база - чисто, поддържано... Ако има опция за закуска, още по-добре. До колкото се ориентирам района около Палеокастрица е доста живописен, но не знам доколко има хубави плажове там. Много ще съм благодарна за всякакъв споделен опит  Hug

Била съм на хотел, така че трудно мога да ти помогна за мястото за настаняване.Най-хубавите плажове, което ще рече пясък са на юг от Палеокастрица и по западното крайбрежие на острова.Островът е доста зелен, може би най-зеления гръцки остров,така че ако избереш в този район ще получиш желаното съчетание.Живописта на западното крайбрежие е в красивото съчетание море-планина.

Общи условия

Активация на акаунт