КИПЪР

• 120 593
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Пиша да споделя преживяването от първото ни пътуване до Кипър. От тук получих доста полезна информация и затова ще се радвам и аз да допренеса с такава. 🙂
С две думи-беше супер! Летяхме до Ларнака, от там с такси до Агия Напа (защото полетът ни беше късен). Настанихме се в хотел Zoi, нов е, мисля, че на две години, цената беше 100лв за двойна стая на вечер. Намира се близо до центъра и между двата основни плажа (централният и ниси бийч - на около 20 минути). Нощните заведения ни бяха на 2, 3 минути пеша. Хотелът и обслужването бяха супер! На ниси бийч отидохме само един ден, защото след 10 часа вече няма свободни чадъри, а и централният им плаж (не знам как се казва) не беше никак зле. Водата беше чиста, шезлонг, чадър са по 2-3евро. Хранехме се предимно в традиционни таверни, мога да препоръчам Hungry horse, Stamna taverna и Napa tavern. Не са на най-централното място, но всичко беше много вкусно и вечеря за двама души ни излизаше около 30евро. Единственото ни разочарование бяха автобусите, ползвахме ги само последния ден, за да стигнем до Ларнака. Изобщо не си спазват разписанието, което в сайта, отидохме на спирката 20 мин. по-рано, след час дойде автобуса и пишеше, че е препълнен и не ни взе.. Затова, ако ще хващате самолет, си предвидете малко повече време.
Ами това е общо взето, надявам се да съм била полезна. 😊

# 646
В понеделник отивам в любимия Кипър за трети път. Трябва да  хвана автобуса от Пафос до Никозия. Леко съм напрегната да не го изпусна. Някой знае ли къде спира това чудо? За летището говоря.

# 647
  • София
Точно срещу входа на летището има спирка, на паркинга. Трябва само по табелите да се ориентирате кой за къде е. На гише информация също са любезни и обясняват.

А да препоръчате някой хубав хотел в Агия Напа. Ходили сме само в Пафос и Лимасол, а ни се иска да видим и  в другата част как са плажовете.

# 648
Адамс, Тасия Марис, има и доста хотел апартментс ако търсите нещо по-бюджетно.

# 649
Точно срещу входа на летището има спирка, на паркинга. Трябва само по табелите да се ориентирате кой за къде е. На гише информация също са любезни и обясняват.

А да препоръчате някой хубав хотел в Агия Напа. Ходили сме само в Пафос и Лимасол, а ни се иска да видим и  в другата част как са плажовете.

Ние спахме в района на Ниси Бийч и SunWing Hotel, много ми харесаха плажовете. Супер спокойно е, защото е далеч от центъра (стига се бързо с автобуса), но в същото време има достатъчно заведения и магазини. Препоръчвам италианския Атлас на главната улица. Ето и снимка от плаж Vathia Gonia, съседния до Ниси. 

# 650
Благодаря на Биби за упътването. Наистина спирката беше там, супер лесно и удобно направено.

Нашата почивка беше из целият остров. Бяхме на гости в Никозия, но обикаляхме.
Любимият ми Ниси е станал по това време вече сбирщайна на света. Водата ми беше леко хладна, като за Кипър но  добре.
Два дни бяхме в Кириния /турската част/ Първият ден в хотел с малдивски тип къщички
Кафе и кола 3  евро.
Вторият ден на аквапарк. Пак в Кириния

Времето стана вече много много топло. Влажността също става много висока.
Но пък пак ще се върнем.

# 651
Здравейте, 3 жени имаме резервация за края на август в споменатия малко по-назад хотел Penelope beach hotel &apartmetns в Протарас. Не шофираме активно и няма как да наемем кола особно с десен волан. Моля, ако сте наясно с района, да дадете съвет как да се придвижим до Nissi beach, Fig tree и Makronissos beach, и как стои въпроса с такситата. Благодаря предварително!

# 652
Дневна карта за автобус може да си купите по 5 евро, такситата не знам на какво цени са

# 653
Таксиджийте са мошеници, които само гледат да одерат туристите. Автобусите са хубави и нови, с климатик. Така че една разходка с тях си заслужава. Е, обикалят доста, за да събират хората и спират на всяка керемида, образно казано, но не е болка за умиране. Да ги бяхте видели преди 20+ години - един автобус на всеки час и като от филм за семейство Флинстоун (буквално) 😂

# 654
  • Варна
Здравейте, някъде в Ларнака има ли къде да си оставим багажа за няколко часа?

# 655
Здравейте! Пиша да споделя преживяването от първото ни пътуване до Кипър. От тук получих доста полезна информация и затова ще се радвам и аз да допренеса с такава. 🙂
С две думи-беше супер! Летяхме до Ларнака, от там с такси до Агия Напа (защото полетът ни беше късен). Настанихме се в хотел Zoi, нов е, мисля, че на две години, цената беше 100лв за двойна стая на вечер. Намира се близо до центъра и между двата основни плажа (централният и ниси бийч - на около 20 минути). Нощните заведения ни бяха на 2, 3 минути пеша. Хотелът и обслужването бяха супер! На ниси бийч отидохме само един ден, защото след 10 часа вече няма свободни чадъри, а и централният им плаж (не знам как се казва) не беше никак зле. Водата беше чиста, шезлонг, чадър са по 2-3евро. Хранехме се предимно в традиционни таверни, мога да препоръчам Hungry horse, Stamna taverna и Napa tavern. Не са на най-централното място, но всичко беше много вкусно и вечеря за двама души ни излизаше около 30евро. Единственото ни разочарование бяха автобусите, ползвахме ги само последния ден, за да стигнем до Ларнака. Изобщо не си спазват разписанието, което в сайта, отидохме на спирката 20 мин. по-рано, след час дойде автобуса и пишеше, че е препълнен и не ни взе.. Затова, ако ще хващате самолет, си предвидете малко повече време.
Ами това е общо взето, надявам се да съм била полезна. 😊
Здравейте, искаме със семейството ( 3ма възрастни и дете на 13г )да пътуваме до Кипър през октомври. Ще купувам билети от  wizz , полета е от Варна . Само че, не ми дава опция да избирам на отделните пътници съответния багаж като килограми. Директно ми препоръчва wizz family, т.е. за всички ни по 20кг чекиран багаж плюс още допълнителни ръчен и т.н. Реално от толкова много багаж нямаме нужда....та дали аз нещо не мога да се справя или си е така по принцип? Нямам много опит с купуването на самолетни билети за това реших да питам. Също ще ми е от полза за трансфер от Ларнака до Аия Напа какъв да ползваме според вас имайки в предвид че сме 4ма и ще кацнем в 22:30 там? Благодаря ви отсега на отзовалите се 🤗

# 656
За трансфера не мога да помогна. Знам само, че има междуградски транспорт. Ако ви в опция да направите нощувка и да пътувате на сутринта.
За багажа може да се избира различен на всеки пътник. Виж да няма отметка, с която се съгласяваш да е еднакъв за всички.

Иначе от стрелката срещу името “отваряш” опциите за избор.

# 657
За багажа и ние взехме различни, трябва да се даде малко напред и излиза, в началото се опитват да пробутат, този, от който ще вземат най-много пари 😀
За трансфер или запазете през букинг, много е лесно, но се плаща при запазването. Другият вариант е да звъннете в хотела и от там да ви дадат номер на такси, с което работят. Автобусите не ви устройват, освен ако няма да спите в ларнака първата вечер.

Аз да попитам нещо друго. На някой случвало ли му се е през приложението на wizz да не успява да плати, а през браузура да няма проблем? Вече с трети самолетни билети като стигна до плащане ми изписва, че картата ми е изтекла или няма пари, пробваме с 3 различни карти, а накрая през сайта става веднага с която и да е. През сайта цените са малко по-високи, затова ми е любопитно само при мен ли е това? 🤔

# 658
Здравейте, а дали в Кипър може да се плаща навсякъде с карта или е по-добре да си носим кеш?

# 659
Може да се плаща абсолютно всичко и навсякъде с карта. Единствено в някои магазинчета за цигари отказват картови плащания, но много рядко съм попадала на такива

Общи условия

Активация на акаунт