Мнения за 32. СОУ

• 178 651
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Неее не са само тези госпожи разбира се,за тях съм чувала.... просто исках да чуя мнения за тях това е Simple Smile

# 241
Знаете ли каква е системата с писане на домашни? Дават ли домашни през седмицата или само за съб-нед? Или който не се е справил със занималнята остава да се справя вкъщи?
Всеки ден им дават домашно -понякога повече, понякога по-малко, но не само за уикенда.
Дали детето ще си ги напише в занималнята зависи и от самото дете, и от госпожите, моето успяваше хем не стои до късно. Зависи и от учителките обема домашни.

# 242
Здравейте! Аз по-скоро искам да се обърна към родители на първокласници и да попитам дали са имали родителска среща от началото на учебната година до момента? Защото моето дете е в първи клас, но от началото на учебната година сме нямали родителска среща, нашата г-жа контактува с нас родителите само по електронен път. Дали само в нашия клас нещата стоят така или и в останалите 5 паралелки положението е същото? Имаме приятели чийто деца също са първокласници /не в 32 СОУ/, и вече са ходили на 2 родителски, а при нас засега нищо. Дано поне празник на буквите да имат децата!

# 243
  • Beyond the Frontiers
Синът ми не е имал втора родителска среща след началото на учебната година. Периодически говоря с учителките му по телефона. За какво е нужна родителска среща?

# 244
  • София
За какво е нужна родителска среща?
И аз това бих попитала.
Празник на буквите ще имат, нормално е родителските срещи да бъдат две в годината.

# 245
Така като ви слушам, оставам с впечатлението, че личен контакт с учителките няма...телефон, електронно...като ги водите сутрин децата, къде ги предавате или си влизат сами? Мерси

# 246
  • София
 etaniel, говорим за училище, не за детска градина.

# 247
  • Beyond the Frontiers
Така като ви слушам, оставам с впечатлението, че личен контакт с учителките няма...телефон, електронно...като ги водите сутрин децата, къде ги предавате или си влизат сами? Мерси

Децата влизат сами.
Личен контакт има - телефон е напълно достатъчно. Който иска учителите имат обявен ден и час за консултации.

# 248
Здравейте! Аз по-скоро искам да се обърна към родители на първокласници и да попитам дали са имали родителска среща от началото на учебната година до момента? Защото моето дете е в първи клас, но от началото на учебната година сме нямали родителска среща, нашата г-жа контактува с нас родителите само по електронен път. Дали само в нашия клас нещата стоят така или и в останалите 5 паралелки положението е същото? Имаме приятели чийто деца също са първокласници /не в 32 СОУ/, и вече са ходили на 2 родителски, а при нас засега нищо. Дано поне празник на буквите да имат децата!
И ние не сме имали родителска среща след началото на учебната година, но винаги мога да се обадя на класната, а и като я взимаме някой път на обяд говорим лично.
След първата седмица -две, вече не ги чака госпожата на входа, децата се качват сами до класната стая, а родителите нямат достъп вътре в сградата на училището, изпращаме ги до входа. Следобед също слизат сами от занималнята и пак не се виждаш с учителката.

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 18:06 от Mira_p

# 249
Здравейте отново! Относно това "Защо са нужни родителските срещи"? - нужни са ,защото специално в нашия клас има проблем. Имаме си един страхотен побойник и едно дете, което има нездрав интерес към чуждите вещи. Независимо дали става въпрос за химикал, молив или стикери или каквото и да е - всичко което му хареса става негово. Или го взема от чина, или направо  бърка в раницата на което и да е дете и си го присвоява. Ето тук е нужна намесата на учителя. Относно побойника- от родителите е сигнализирано не веднъж на госпожата , но засега нищо!!!!! Детето продължава всекидневно да тормози физически, който му попадне, независимо момче или момиче,  речника му - не искам да коментирам. Относно комуникацията с госпожата по телефона- или не  е удобно, или е в движение и пак не е удобно. Относно времето за консултации, които са качени в сайта толкова услужливо - след часовете на обяд пак никой не можеш да намериш. Та затова ми се искаше поне една родителска среща!!!!!

# 250
  • Beyond the Frontiers
При такава ситуация просто повече родители да поискат среща. Интересно ми е, кой клас е това.
Нямате ли група във фейсбук? Защо не се организирате там? В краен случай и директорката е на разположение, ако трябва повдигнете въпроса там.

# 251
  • София
shindler1, това, което описваш е проблем свързан с едно дете. Редно е този проблем да бъде решен от родителите и ако това не се случи да бъде ескалиран до ниво Педагогически съвет. Не виждам как  въпросът би се разрешил, чрез родителски срещи.
 Относно комуникацията, родителите на първокласници са информирани ежедневно- или от класната /за тези, които не посещават занималня/, която извежда децата на обяд, или от госпожата в занималнята /когато детето се взима/. Ако няма нещо съществено, не виждам за какво трябва ежедневно да си говорим. Не мисля, че неща от сорта "Пепи днес бе много послушен и и си написа домашното за 34 минути. Потича на двора, сложи си шапката, хапна си добре в сто" трябва да се коментират всеки ден. Безсмислено е, а и не си представям ако учителката трябва да рапортува подобни работи на двайсет и кусур души пет дни в седмицата....
За мен две родителски срещи в годината са напълно достатъчни. Когато има нещо съществено, което трябва да се отбележи това се случва чрез телефонен разговор. Относно консултациите, винаги съм намирала даден преподавател, точно във времето, когато същите са посочени.

# 252
Gina L. при нас не става въпрос за едно проблемно дете, а за две- едно, което краде всички и едно което пердаши всички. И все си мисля, че родителските срещи са именно за това , да се съберат всички родители и по интелигентен начин да се обсъди проблемът и все се надявам че така ще се намери някакво решение. Но за това е нужна намесата на класната, защото нещата се случват пред нея и то всекидневно, нужна е инициатива от нейна страна. Относно  комуникацията по телефона- вече казах, нашата госпожа е или в движение и не  е удобно, или просто момента не е удобен, докато се откажеш да й досаждаш . Вие сте права, може би наистина е трудно да комуникира с 20 и кусур родители. Относно консултациите в училището, лично съм питала дали можем да се възползваме, отговорът беше-" Ако имате да питате нещо питайте сега". Това се случва на тротоара пред училището. И други родители са питали- това е ! Нашата госпожа не остава за консултации. А това за което вие говорите за" Пепи и домашните му",уверявам Ви това изобщо не ме интересува. Нас ни тревожат доста по сериозни проблеми като- дали детето ще се върне от училище набито, с празен моливник или с изтарашена раница. Иначе сте напълно права, и на мен две родителски срещи за учебната година ще са ми напълно достатъчни, ако всичко беше наред. Но явно така ще си я изкараме тази учебна година. Дано по- бързо да идва пролетната ваканция та да си отдъхнем. А после още един месец до 15 май и КРАЙ!

# 253
  • Beyond the Frontiers

Това няма да реши проблема. Другите родители какво мислят? Не го ли обсъждате?

# 254
  • София
Schindler1, разбрах. Peace Аналогичен случай с едно дете имаше в класа на братовчедка ми, детето го изключиха. Мисля, че вина има и вашата класна, не може ли вие /родителите/ да се организирате и да поискате свикване на родителска среща? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт