Мнения за 32. СОУ

• 179 425
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • Beyond the Frontiers
Честито на приетите! Аз се интересувам знае ли някой кога ще обявят кои са класирани за занималня / след І клас/ и дали го качват на сайта или на място? Молбите ги събираха до 15 май, т.е. вече би трябвало да са наясно или чакат да мине и приема да се види от първолаците колко ще са групи за занималня...

Нашата класна обяви, че в момента се разглеждат списъците на желаещите. За сега няма повече информация и обявени срокове.

# 346
  • София
Моля за информация, ако някой знае - кои преподаватели ще водят първи клас през учебната 2016-2017г., т.е. сега водят 3-тите класове (ако изобщо е такава логиката на водене на класовете в началния етап)? И бихте ли споделили лични впечатления за добри начални учители в училището?
Благодаря много за отговорите  bouquet

# 347
Здравейте
Попрегледах темата, не видях да е коментирано, но все пак ще пробвам, че не ми се отваря нова тема. Как е положението в 32-ро след 7клас? С висок сравнително бал се влиза, но нищо повече не знам
Ох, и аз бих искала да зная. Вярно е, че имам приятелка - учителка там, но в началния курс, казва добри неща, но аз бих искала да събера инфо и от друга ръка.  Simple Smile Иначе, тя е много отдадена на класа си, толкова мили неща ми е разказвала и усещам истинската ѝ грижа към всяко дете. Учител по призвание е, определено. Казва се Силвия Русева, но не съм сигурна кой клас води в момента...може би трети или четвърти?...Все едно.... Confused

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 08:30 от Ben_gy

# 348
Здравейте
Попрегледах темата, не видях да е коментирано, но все пак ще пробвам, че не ми се отваря нова тема. Как е положението в 32-ро след 7клас? С висок сравнително бал се влиза, но нищо повече не знам
За мен резултатите от матурите са показателни, ето тазгодишните: http://rezultati.zamaturite.bg/uspeh/index.php
Личен опит нямам, моето дете е в начален курс.

# 349
  • София
Синът ми е приет на занималня.  Grinning

Днес получих следния смс от класната:"Уважаеми родители, не бързайте да поръчвате нови униформени дрехи. Тези, които сега имате, ще се доизносват, за новите - следете сайта на 32 СОУ."  newsm78

# 350
  • Beyond the Frontiers
ЗА УНИФОРМИТЕ
Тъй като има много оплаквания относно качеството, в момента се водят преговори с друга фирма. Затова не бързайте с поръчките за новата учебна година.

# 351
Синът ми е приет на занималня.  Grinning
Днес получих следния смс от класната:"Уважаеми родители, не бързайте да поръчвате нови униформени дрехи. Тези, които сега имате, ще се доизносват, за новите - следете сайта на 32 СОУ."  newsm78
Моето дете не е, но ще видим частните. Не знам ще има ли смисъл да пусна анкета, не че знам как точно, коя от тези около училището е ок.
Иначе ние имаме да доизносим, едната блуза е почти необличана.

# 352
  • София
И ние се чудим много коя частна занималня да изберем.

Спряла съм се на 2 - Адива и Смарти. Цените им са еднакви - Адива е 170лв на месец, но английският е по-скъп. Смати е 190лв на месец, но пък английският е по-евтин. Като се съберат двете суми, излиза едно и също.

Адива ми казаха, че учат по учибници на Кеймбридж, а Смарти са към училища Европа.

Ходих и да разгледам самите занимални - Адива на Пиротска не ми хареса. Сградата е стара, те са на втори етаж. Състои се от кухня (най-светлото помещение), една голяма стая като хол, една средна стая (учебната) и една доста по-малка, с високо малко прозорче и липсващо парче от вратата, за да влиза въздух. Като цяло - изключително задушно, в учебната стая видях и мухъл. Не съм много сигурна, че там искам детето да прекарва половината си ден, 5 дни в седмицата. Филиала на Ботев не го видях, сега работи само тази на Пиротска. Тъй като не се знае коя смяна ще сме, не могат да ми кажат къде ще бъде. Могат за се хранят в стола на училището или да се хранят в занималнята - видях примерно меню - като в стола е. Леща моят не яде. Ще видим. Цената е 3.50лв. Иначе покриват сборниците, по които решават задачи, както и някакъв вид следобедна закуска - филия с шоколад, сладко или лютеница. Много любезни бяха жените, всичко ми обясниха.

Смарти са в нова сграда, на партера. Много светло, всичко е ново, доста повече ми хареса като база. Не знам обаче как групират учениците - по снимките ми се вижда, че заедно учат всякакви възрасти. Адива казаха, че разделят ученици между двата филиала, за да могат децата да са си с връстниците. Менюто им е по-скъпо - 5лв. Но може да се поръчва без супа или без десерт - тогава е 3.50лв. Другата седмица ще отида до клона в Банишора, да видим какво още ще ми кажат там.

Като цяло, много се двоумя. В Адива ходи един негов съученик, но този мухъл там... не знам.

Може ли някой да даде съвет?

# 353
Тъй като не се знае коя смяна ще сме, не могат да ми кажат къде ще бъде.

Щом търсите занималня, предполагам става въпрос за бъдещ второкласник. Там смените са така: а,б и в клас са първа смяна първия срок, а г, д и е са втора смяна. После се сменят. Ползват едни и същи стаи на първия етаж.

# 354
Точно както е казала Мария са смените, моята ще е втора смяна.
А Медиа Ботев гледа ли? Също има и една на ъгъла с Пиротска - нещо Сити беше.. За съжаление не мога да помогна с опит, и аз още се чудя накъде, но на повечето места и наесен може да се запишеш.

# 355
  • София
Обаждах се само, но цената е доста по висока - 250лв май ми казаха. И се плаща на някакви вноски, не на месец. Английският - също. В къща били, много им било убодно. Не знам, на мен ми се видя скъпо.

# 356
Случайно попаднах на тази новина: https://www.facebook.com/moiatamansarda.bg/posts/761946493928050
Да се чуди човек да се зарадва ли, че усвояват и таванчето или не. Най-вероятно, за да се приемат още повече ученици заради тези делегирани бюджети. В тази връзка да питам, знае ли някой има ли лимит / нормативно определен/ на броя деца в един клас и не би ли следвало да се приемат нови ученици, само ако има напуснали, т.е. на тяхно място. Още в началото не бяха 24 деца в клас, както беше обявен приема, а повече, а сега - и ново дете, без никое да е напуснало, ами скоро ще станат 30.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 10:16 от Mira_p

# 357
В нашия клас вече са 28... Всяка година по едно ново, а тази година - 2. Хубавата част е, че децата не се оплакват, че са много, а и се разбират помежду си.

# 358
В нашия клас вече са 28... Всяка година по едно ново, а тази година - 2. Хубавата част е, че децата не се оплакват, че са много, а и се разбират помежду си.
Не се притеснявам, че няма да се разбират, но все пак нивото на обучение е обратно пропорционално на броя ученици, поне за мен. Колкото са повече, толкова по-малко може да се обърне внимание на всяко от децата. В нашия клас са го докарали до нечетен брой и понеже са по двама на чин, едно от децата стои само и се чувства леко като наказано, че е без другарче. Ако си бяха спазили лимита нямаше да е така.

# 359
Още преди две години се ползва таванската стая за 1 паралелка първолаци.
Приети, за да поемат повече - защото желаещите бяха с хиляди.
Паралелките на нашия випуск са 6. Децата в клас - от 26 до 28.
Успехът не зависи от броя деца, а от даскала, на който попадате.
Занималните са в приземния етаж, без прозорци.

Общи условия

Активация на акаунт