16-то тортено предизвикателство

• 9 149
  • 106
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И аз да си кажа Simple Smile

Очите ми останаха по двете торти, много са красиви и много различни. Всяка е уникална и в изработката и в дизайна.
На Дими картините са страхотни, толкова са живописни. Тази с цветята много наподобява техника с масло, а другата на акварел. Аз си падам и по двете техники Simple Smile Интересно ми е как са нарисувани с какви бои.

Марулке, уникално творение, този чайник е перфектен за мен. Аз за една нескопосана чаша що нерви изхабих, не знам как става такова съвършенство. И аз искам подробности как е правен от какво, как го рисува с какво...?Розите от каква ММ са ? Дантелите как ги направи...
И тази златна боя каква е ?

# 61
Дими, както винаги много нестандартно представяне Hug със сигурност щеше да е още по-готино, ако беше успяла да закачиш картините  Hug
Харесват ми много цветовете, някак топли и уютни са Simple Smile  харесва ми различният ти поглед Simple Smile признавам, че понякога ми е неразбираемо (едно от предните предизвикателства), но определено твореца си личи  Hug  
Като критика мога да отбележа единствено  "незакачените картини"
Марулка, чайника е трепач!
Харесва ми комбинацията на цветовете. Розите също са страхотни! с изработката на дантелата чудесно си се справила! Наистина изглежда лека и ефирна! Много ме впечатлиха двата бели борда около синята лента. С какво си ги правила? Молд?
Цялостното усещане от тортата ти е много нежност, романтика и лекота.
На мен много ми харесва Simple Smile
Като забележки бих казала, че (сигурно по невнимание е), но синята лента се съединява точно под табелката.
На розите им липсва малко релеф и дантелата ми е малко в повече.
Това естествено са супер дребни недостатъци, ако човек изобщо може да ги нарече така.
Страхотно представяне и на двете!

# 62
  • у дома
Честито ни предизвикателство, момичета!!! Много е странно, че не участвам и съжалявам за което  Confused

Обаче какво откриване, а??  Party Party

Силве, нямам думи! Тортата е жестока! Много, много ми харесват розите и чайника, като истински са! Нямам въпроси, нямам забележки, имам само възклицания!  Mr. Green

Дими, не изневеряваш на себе си за пореден път, за което благодаря! Нестандартно и готино! Рисунките са толкова истински, имам предвид, че въобще не им личи хранителния състав  Laughing как успя така да ги пресъздадеш? колко време ти отне рисуването! Колко цвята бои използва и какви?

# 63
  • варненка от София
Дими, каквото и да кажа за твоето различно и арт усещане за нещата ще е малко. Страхотни рисунки, това е нещото, което видях първо и там ми останаха очите, БРАВО. Трудно се рисува на токова платно и с такива бои, ето защо шапки долу. За неволите ти си знаеш сама. Малко са ми тъмни снимките, но това е далеч от тортената тематика.

Сега по въпросите ви. Благодаря ви за милите думи. Рисунките по борда не са рисунки мое дело, а печат на фонданова хартия. Дантелата бялата по края на тази синя лента е мол да Фърст импрешън, а горе дантелата е на принципа на Шугървейл, но италианска, купувах килимчетата и самата смес от Кукибуки.

За чайника, вътре си е смес от оризон и бонбонки маршмелоуз. Загрявам си бонбоните в МВ, смесвам и грубо оформям в желаната форма, покривам с едни пласт ММ и оставям да съхне, така се покриват неравностите. След което покривам вече втори път с официалното чаршафче дет се вика.

Златната боичка е златна на прах, купувана преди години от Змееборец, може още де ги има, не зная. Принципа да боядисвам с нея плътно е топя четката в спирт, после в праха и нанасям.

Розите са от гъм пейст на Сатен айс.

Дими, табелката е леко огъната, щото нямаше време да съхне, няма да се оправдавам, но тортата я правих, докато правехме ремонт вкъщи и общо взето нямаше време за много фигури, за пълноценно съхнене и така, а имах срок за предаване, беше ми поръчана от позната.

# 64
  • варненка от София
Днес е вече ред да обсъдим тортите на

hrisiv http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157634418924515/

и

shemet_neveroiaten  http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157634409996033/

Дами, може да пуснете по някое време и обяснение по тортите си. Аз ще полегна, а утре ще коментирам.

# 65
  • Vaudreuil Canada
Това сигурно е любимата ми тема от листата и като се падна не ми остана време да си събера мислите ... та каквото можах направих набързо както в повечето случаи става.

Рецептите, които съм ползвала за тортата са:
Блат – 4 белтъка разбити с 4 сл захар, към тях се добяват жълтъците. Следват 4 сл брашно с 1 чл бакпулвер и 2 сл олио.
Крема (крема е на Морена – има го в тортената библиотека):
225 г крема сирене
½ ч.ч. масло, меко
1ч.л. ванилова есенция
2ч.ч. п. захар
4с.л. т. сметана
200 г закв. сметана
В тази последователност се добавят продуктите.
Тортата е от 4 блата сиропирани с малко захарен сироп между първи и втори блат и трети и четвърти блат има нарязани банани, а между втори и трети блат съм намазала сладко от горски плодове.
Лично на мен тортата ми хареса на вкус (това беше едно от нещата, които търсех – бяла торта, която да е сочна и да не е чисто сметанова).
Имах много играчки за изпробване – молдове за цветчета и розички та си поиграх с тях отделно имах и няколко дантелени отпечатъка новопристигнали и неизпробвани та темата ми беше много удобна за такива занимания. Цветчетата са правени едно по едно и редени на подложката като мозайка.
Третото нещо, което отдавна искам да пробвам е да прорежа форма като прозорче  - в случая сърцето е отбелязано с шаблон и изрязано с нож. Доволна съм как се получи и тортата и цветовете като комбинация – от известно време заглеждам неща в такъв стил и имах съмнения дали ще успея да съчетая цветовете, така че да не се бият помежду си.

Много съжалявам ама реално постъпкови снимки няма щотоооо .. се отплеснах и забравих да снимам.

# 66
  • София
Надявам се да ме извините, но по това време мога да се включвам  Blush и ще се движа със закъснение  Flutter
Дими – тортата ти както винаги е оригинална и нестандартна. На мен особено ми допада картината с цветята, носи ми много приятно носталгично усещане. И втората картина ти се е получила много близо до оригинала. Отлично си се справила с рисуването. Тортата ми звучи много вкусно, а и не ми пречи, че картините са малко по- високи от стената/която много хитро си направила/. Какво би могло да развие тортата ти – да има четири картини от четирите страни  Wink Изобщо, браво Дими   bouquet
Марулич – какво да си кривя душата, твоята торта най- много шаби шик ми стои  Flowers Rose. Тоз чайник ми напълни душата, като от сервиза на баба е взет. Отлична форма, перфектно оцветяване/липсват ми постъпкови снимки при оформянето му, както и на цветята, би ми било много интересно да ги видя/ Дръжките, чучура и капачето отделно ли съхнаха, много добра форма си постигнала, изключително плавно преминаване към синята част. Розите ти са много красиви, надписчето добре ми стои като място, само жалко че се е килнало. Борда и нагънатите дантелки са много красиви и чудесно допълват общото усещане. Сигурна съм че щеше перфектно да се справиш и с рисуваните рози отстрани, но сигурно не си имала време. Прекрасен баланс с основата слонова кост. Ако може малко по –подробно за малиновия мус, звучи вкусно. Поздравления за представянето  smile3525

# 67
Добро утро   bouquet
Какво да ви разказвам сега ...... Mr. Green Говорейки си по скайпа с Марулчето стигнахме до извода , че моята торта е с подходяща тема , малко хора сте този път и да взема и аз да се включа  Heart Eyes И ей ме на , за сефте , тук съм  Laughing
Тортата от снимките се вижда , че е поръчка за юбилей на една госпожа . Нямаше как да мина без табела - изобщо  надписа не  си го харесвам  , не ги  обичам  по тортите , но понякога се налага.
Такаа... Вътре е със селски блатове и заквасена сметана . Съжалявам , че няма снимки на сглобената торта , обаче нямам навика да снимам постъпково и просто забравих  Blush Снимах я при първото измазване с масло , защото реших ,че  по добре да има снимка на грубо измазана торта отколкото пак да забравя и да няма нищо  Mr. Green
Мое лично мнение е , че можеше още неща да се направят по тортата , на живо беше ОК , но на снимките като я видях после мииии  гола ми е . Едни нежни ситни точки с айсинг по двата етажа на всякъде щяха да я отворят повече . Минало вече , просто споделям.
По розите има какво да се желае още (това са ми третите или четвъртите които правя ) , но мисля , че им хванах цаката (естествено на последната ми проблесна)Така ,че силно се надявам следващите да станат по хубавки  Mr. Green Когато порасна искам да мога да правя рози като на Leslea Matsis Cakes (предполагам повечето я знаете ) направо си умиргам по на тая мацка нещата  .
Ами не знам какво друго да ви кажа по моята торта  Blush Нито има нещо невиждано по нея нито съм открила топлата вода -рози и перли .....  Simple Smile
Искам да поздравя шеметчето за прекрасната торта , която е направила   bouquet Много ми харесва изпълнението , а и цветовете също са много нежни и много хубаво си се допълват .

# 68
  • София
Точе, боите са какви ли не - гелови на Уилтън, течни някакви, прахообразни от "3Уши", цветните тебеширчета. Стоят си в едни импровизирани палитри, само доливам спирт и рисувам, когато ми се наложи, понякога добавям нови бои. Толкова са смесени, че чист цвят е трудно да извадя, но предвид уклона ми към "мърляви" цветове е ок:)

Блу, картинките са малки, аз също се чудя как можах да смаля мащаба толкова, но вероятно и за това отне по около час за

всяка, може и по-малко, не съм засичала. Беше много приятно, защото ги харесвах и двете и защото на фона на смачканата торта

рисуването ми се струваше много по-смислено:)

Пухче, да 4 е повече от 2. Ама...човек и багаж за море трябва да събере...

Хрисив, Шемет, Марулче, Мадлене - благодаря ви за коментарите!

Шеметче, лилавото е сред любимите ми цветове.Харесва ми много това редене и струпване на форми по дъската. Създава и усещане за разкош, а семплите цветове пречат да е претрупано, като по фасадите на сградите виенски стил. Липсва ми само същото нещо около сърчицето, сякаш само розичките са ми малко. Аз не разбрах кога си изрязала сърцето и как отдолу се подава бяло - съжалявам, но тук на верандата напече слънце, едва различавам нещата по екрана, а само тук има покритие...Неволи.

Хрисив, прекрасни са розите - едни сатенени, такива...Поне аз така ги виждам. Как постигна блясъка - спрей, пара, нюансиране?
Съчетанието на това розово и синьо е чудесна за едно нежно, но и малко ретро усещане! Цялата композиция е хубава. Бордчето на дъската с розовите пластинки е добра подкрепа и цветово и като детайл.

# 69
  • варненка от София
Мили дами, днес е едно такова романтично и красиво, много нежност в тортите ви и едни меки пастелни цветове. Романтика от всякъде.

Хрисе, радвам се, че се присъедини към предизвикателството, виждаш, не боли, само дето леко с клизма вървят нещата, но пък качествени продукти са изложени, дет се вика. Тортата ти е много семпла, изчистена и стилна. Розите са просто един път, аз толкова страх им имам на тия китки, че кво да ти разправям. Леслито е много добра, аз също съм й фен. Аз лично белите точки тук бих спестила, точно така ми е завършена тортата. Както при мен, така и при теб ме дразни надписа, но както сама казваш, понякога се налага. Наистина страхотен старт имаш в предизвикателството, надявам се не е и последен. Нещото, което бих променила в розите е това рязко преминаване от цвят в цвят - центърът е прекалено наситен, за сметка на крайните листа. От какво тесто са? Егати изглаждането си барнала с маслото ма жена, ти си велика!

Шеметко, нещото което ме залепи за екрана в тортата ти е подложката, толкова играчка има в нея, толкова търпение, че направо съм очарована. Интересни неща си представила, а за малкото снимки те разбирам, аз сякаш този път снимах ей така колкото да не е без хич, като не знаех, ще го бъде ли или няма да го бъде предизвикателството.  Тъй, сега да ми споделиш какво е молдчето на това цвете, на подложката до бялата роза? http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/9176052041/in/set-72157634409996033

Бягам сега за децата и като се завърна чекам отговори. Който не е станал да става  Mr. Green

# 70
  • Vaudreuil Canada
hrisiv тази цветова комбинация си е класика в жанра .. много се изкушавах и аз да плякна малко синичко ама ме домързя. Страхотни са ти розите, а за тази мацка (дето ги прави) не бях и чувала - на мен нали само Дън ми е в главата  Crazy

Дими цветовете са си чисто розови няма ниииищо лилаво ама на теб ти е простено то слънцето ти пречи....  Mr. Green  Покриването на тортата е на принципа една бяла фонданова платка отгоре найлон и хартия с размера на тортата (приблизително де - тя тортата е кръгла пък найлона беше квадратен) отгоре покрих с розовото, след това маркирах формата на сърцето с една форма за скрапбукинг и с нож изрязох по формата - извадих изрязаното сърце после през дупката извадих хартията и найлона и остана бялата платка за дъно на изрязаното - дано да стана ясно  ooooh!
Марулче така и не разбрах за кое цвете питаш - за това дето е до парчето торта - голямото или за някое от малките?

# 71
Шемет,
цветовете много ми харесаха, ако това е било голямото ти притеснение- абсолютно неоснователно! Разкошни са, толкова са нежни, бонбонени и някак ефирни. Подложката много ме впечатли, със сигурност голяма игра е паднала  Hug Прозорчето също много ми хареса, бих искала да споделиш повече подробности. Сле като сложи чаршава ли го направи? Тортата с два чаршава ли е покрита?
Хриси, аз във фейса те следя изкъсо Simple Smile
тортата е много хубава, много ми допада цвета на самият чаршаф, но подбора на цветове за розите не ми е много по вкуса, мисля, че изцяло в бледо розово щеше по-добре да стои.
Сърчицата тук таме също са ми излишни. Както сама беше писала бели точки щяха много добре да допълват. Но като цяло, не ми стои семпло, както казваш, че ти се е видяло на снимките. Понякога по-малко е повече!
Много нежност, красота и стил! Прекрасна е и много много ми харесва.

# 72
  • Vaudreuil Canada
Прозорчето също много ми хареса, бих искала да споделиш повече подробности. Сле като сложи чаршава ли го направи? Тортата с два чаршава ли е покрита?

Покриването на тортата е на принципа една бяла фонданова платка отгоре найлон и хартия с размера на тортата (приблизително де - тя тортата е кръгла пък найлона беше квадратен) отгоре покрих с розовото, след това маркирах формата на сърцето с една форма за скрапбукинг и с нож изрязох по формата - извадих изрязаното сърце после през дупката извадих хартията и найлона и остана бялата платка за дъно на изрязаното - дано да стана ясно  ooooh!

Ако не е ясно ще дообяснявам Simple Smile

# 73
Мерси за обяснението Шемет! Ама много сложно ми се видя  Blush Като извади найлона и хартията? как така не се размести сърцето? А найлона не залепва ли за фондана или го покри с нишесте?

# 74
  • у дома
Шемет, много интересна композиция. Определено повече очаквах от теб, не че това е малко  Mr. Green ама някак друга нагласа имам. Много ми допада подложката, наистина голяма играчка е било, и учудващо не ми е никак претупана за моя вкус. Жестока е! Цветовете много ми допадат. "Дупката" ти се е получила много добре.

Хриси, честито ти първо предизвикателство! Дано не ти е и последно  Mr. Green Розите са ти УНИКАЛНИ! Много, много ми харесват. Тортата е супер изчистена, нетипично за теб, но пък се е получила повече от добре. Не ми харесва табелата, както и панделката не ми стои добре на цялата композиция. Ама какво разбирам аз от духова музика
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт