Отговори
# 135
Моите зъби са много проблемни и това ми е най-голямото притеснение - да не почнат да се развалят на малката. Затова гледам дневно задължително да си вземе достатъчно калций, в допълнение изчетох страшно много за флуор-а. Първоначално бях твърдо против да се дава, в последствие обаче повечето сериозни статии, които изчетох твърдят, че проблемът идва всъщност от предозирането му. Затова съм се спряла на детска паста за зъби с флуор и следя колко долу горе приема от водата. Зъболекарката ме посъветва от 7ми месец да почна да приемам също флуор за да осигуря запаси на бебето за зародишите на млечните зъбчета или да сменя водата, която пия за да си набавям достатъчно.
Освен това зъбките задължително винаги ги мием след храна, и най-вече след рождени дни, когато е хапвала сладко.

Диана за размер 0-3 месеца тези дрешки са ти повече от достатъчни. Много вероятно още първия месец да окъсеят особено ако ги изпереш и на повечко градуси, ако ще вземаш нещо повече гледай да са поне 3-6 месеца. Поне това е моя личен опит.

Днес минах през Джъмбо да видя и аз бебешки дрешки за момче, че от малката имаме повече женски. Ми то много бедно за момче, нищо не си харесах от бебешкото, много евтини излизат момчетата, много съм доволна  Mr. Green За каката толкова дрехи купувам, че са препълнени гардеробите и се чудя къде да ги складирам. Те все едни роклички, едни блузки, картинки... Момчетата са много лесни - няколко панталона и тениски и толкова, а засега няколко гащеризончета само  Mr. Green
А каката пак намаза едно супер сладурско комплектче за лятото  Blush

# 136
Мамчета, нещо съм настилана, глава ме боли, втрисва ме, ту ми е топло, ту студено, но нямам температура. Казаха ми, че мога парацетамол да пия, но в момента нямам, имам тайлол хот, та дали мога него да пия????  Thinking

# 137
Мамчета, нещо съм настилана, глава ме боли, втрисва ме, ту ми е топло, ту студено, но нямам температура. Казаха ми, че мога парацетамол да пия, но в момента нямам, имам тайлол хот, та дали мога него да пия????  Thinking

Май не можеше, прочети му листовката

# 138

Май не можеше, прочети му листовката
Аз, имам сашета само, а не цяла кутия и на тях нищо не пише за бременни  newsm78

# 139
виж в интернет, със сигурнст има листовка  Peace Аз си спомням, че пих тайлол хот с първата бременност, но още не знаех, че съм бременна, съвсем в началото.
Аз лично не бих пила нищо, освен чай. Още повече, щом нямаш температура, няма никакъв смисъл да се тъпчеш с парацетамол.

# 140
Тези разтворимите са бъкани с какви ли не глупости. Аз не бих рискувала да го пия, особено след проблема с подобно лекарство, за който говориха по новините. Няма ли кой да отиде и да ти вземе парацетамол?Пий чай, накисни си краката във вряла вода, повечко мед.... Hug

За зъбките при децата - аз знам, че бактериите в устата им се пренасят от родителите - целуване по уста, облизване и даване на лъжица, беберон и т.н. Това е причинатаза ранните кариеси или поне на мен така ми го е обяснявал зъболекар за случаите, в които се спазва хигиена още от първото зъбче и не се дава сладко на децата. Но лично аз не изключвам и факторът ген.

Сега ще ви копирам нещо, за да се успокоите относо оплакванията си Mr. Green
Цитат
Отдъхнете, прозинете се, защото умората ви  се дължи на няколко фактора- увеличеното ви тегло,затрудненото ви дишане, затруднения сън.Да, дами, най- накрая стигнахте небезизвестната  „живея-в-тоалетата” фаза. Ходилата ви са по- големи, гърдите ви са по-големи, стомахът ви е по-голям и дори бебето е по- голямо. За ваше съжаление природата не е избрала бедрото ви, а пикочния мехур, който сега е премазван от извънгабаритното ви бебе по цял ден.Така, че трябва да се примирите, че ще трябва да пишкате на всеки 10 мин. През този период е характерно и изнежването на гърдите /чуствителни гърди/-тъй като произодството на мляко, е на път да започне. Започва и отичането, /познато като едема/ както и интезивното потене, поради повишената телесна температура. И в случай , че няма достатъчно неща, за коита да се тревожите, ще ви припомним за всичките приготовления за бебето, когато не ви се повдига, имате запек, тичате да пишкате или просто облени в пот. И не забравяйте да спите добре, да бъдете активни, да се храните!

# 141
Choch_KA, честит седми месец и на теб!

new leaf,  nbirthday Подкрепям с две ръце лековете срещу сатурновата дупка. Действат безотказно.

На всички със здравословни проблеми, бързо оздравяване!

Аз по време на вечерната разходка получих прорязвания и от двете страни ниско долу. За първи път усещам подобна болка. Спирах няколко пъти, защото наистина изпитвах невъзможност да продължа. Надявам се да не се повтаря често - никак не ми се лежи ooooh! Всички други бременни болежки и неразположения приемам, само това ме плаши Praynig

Miimiiнka, в интернет има листовки на всички лекарства. Аз лично не бих рискувала.

# 142
Момичета, вие сте уникални. Как смогвате да прочетете всичко? Аз напоследък хич не успявам.

Ти вземи се включи в темата за срещите, че другата седмица ще се събираме... не се покривай Crazy
А за смогването с четенето - ти си лесна с happy day можете да си обменяте информация в някоя кафе пауза hahaha
Следя аз за срещата, другата седмица съм на лице надявам се Grinning

# 143
Мен най-много ме тормозят болките от пубисната кост, че съм като бабичка с тях - едва ставам като седна.

Другото, което ме мъчи, е времето. Като се скупчат тия облаци и падне налягането, направо не знам на кой свят се намирам. На мен тази промяна на налягането винаги много ми е вляела, а сега - особено. Сутринта направо се изплаших, че ще ми прималее, докато бях с децата, докато се размине дъждът доста зор видях. На вас влияят ли ви облаците?

Но иначе определено, колкото повече работа имам, толкова по-добре се чувствам, така е при мен поне. Изобщо забравям, че съм бременна - само като седна малко по-сгъната и малчо ме подритне, тогава се усещам Simple Smile Нито болки, нито апетит, нито липса на такъв... абе колкото по-зает е човек със съществени неща, толкова по-малко време да си мисли глупости.

Забравих да пиша
New leaf,  nbirthday

И стиснати палчета за кураж за майките на Amelly, ushana и sonka fingerscrossed

# 144
  • Пловдив
New leaf,честит рожден ден! nbirthday Здраве най-вече, леко раждане и кротко бебче ти желая, когато му дойде времето!
Amelly, радвам се че всичко е минало добре. Стискам палци и за мамите на ushana и sonka.
Много ми е скапано днес. Дремнах, ама пак ми се спи. Нещо и храната не можах да си уцеля днес. Хем глад ме гони, хем не знам какво ми се яде, хем каквото и да хапна тръгват киселини. Червата ми къркорят под сърцето. Много ми е странно.  Crazy
malina07, дрешките за момченца са така. Нищо интересно няма. Аз от години като вляза в детски магазин и роптая срещу дискриминацията. За момичета сто неща, за момчета–10.  smile3516
Happy day, гледах и ревю на количката даже. Много ми харесва. Аз лично не бих и се чудила много.
Pampers, цитатът е много подходящ за момента. Аз лично изпадам в ужас, ако нямам тоалетна наблизо.  Blush

# 145
Здравейте, мами!

Честито на стартиралите с покупките!

Да питам помпа за кърма купихте ли?

Аз взех една на Камера за 10 лева.

После прочетох всякакви ужасяващи чудеса за нея по форумите. В интерес на истината имаше на Бертони на 23 лева и докато поисках да я видя, една майка с детенце в количка ме побутна и ми вика "Не си хвърляй парите, имам такава, не става за нищо" и аз разбира се я върнах.

Много спрягат помпите на Авент, обаче аз 80 лева за помпа за кърма нямам. Да не говорим, че въобще не се знае дали ще допра до помпа, но пък прецених, че трябва да имам някаква за всеки случай, пък ако се наложи системно ползване, ще се търси по-добро.

Минах по аптеките, там предлагат едни тип спринцовка за по 5-6 лева, за които много майки пишат, че им вършели работа.

Вие какво сте ползвали / избрали / купили?

# 146
new leaf  nbirthday

. А за кг - те вече съм +14  smile3511
Аз тази сутрин надхвърлих +15, май съм най-много от всички. От 2 месеца не работя вече и се залежах яко. Освен това подобно на на sweetynel се занимавам с експерименти в кухнята. Лошото е че после си ги ям сама, за да не се изхвърлят.  С предната бременност бях качила общо 18кг с близанците, ама сега с девойката ще мина рекорда. После ще е зор докато вляза във форма.

Относно залъгалките - на близнаците им ги взех като бяха на почти 2 г. и им казах, че кучето ги е изяло. Не реваха, само гледаха кучето много лошо, ама нямаше какво да направят.
Иначе сестра ми си смука пръста докато стана в 1ви клас, майка ми се беше видяла в чудо. Водиха я по доктори, мазаха вечер пръста с люти чушка (ама го облизваше) и накрая и слагаха нощем груба строителна ръкавица (добре вързана за да не се измъкне) и така най-накрая спря. И в тази връзка аз на моята бебка ще и дам биба, тъй като това е по-малкото зло.

# 147
Добро утро пупита  newsm57   Аз пак по 1 петли Laughing
Цитат
За момичета сто неща, за момчета–10.
- а за близнаци да не говорим Rolling Eyes ,само в един магазин в Севлиево видях хем еднакви дрешки хем за момче и момиче ,много сладки и на приемливи цени.
 maria_magdalenna добре си се насочила, имай някаква за начало ,а после ако се наложи магазини много Wink
От сега измислих обяда и вече го готвя   chef
Хубав ден на всички   love001

# 148
Добро утро Hug Един път и аз да се запиша първа hahaha но това е изключение разбира се. Бързо се оправям и ще бягам да си сменям личната харта. Стискайте палци да мина бързо и да няма опашки Crazy Хубав ден на всички Hug

П.П. Сега видях, че tuitito ме е изпреварила hahaha

# 149
 Добро утро момичета! Снощи бебка беше особено активна. Голямо ритане падна.
 Кикито , стискам палци.
 Мария Магдалена , писали сме няколко пъти в темите за помпа.

Общи условия

Активация на акаунт