Отговори
# 60
втори път пропускам да се запиша, та се чудя защо не пишете изведнъж  Joy

# 61
.... за последния месец съм качила 3 кг. Не звучи много, но от началото до сега са вече +15  Shocked

И аз се шашнах на последния преглед с моите +6 кг за месец, но като погледнах сега таблицата от 1-ва страница с кг и седмиците - съвсем като по учебник си вървя  Mr. Green Така, че не се шашкайте толкова с тези килограми. Сега и от въздуха може да качваме. Аз като карам по принцип на ядки, плодове, салати и леки готвени ястия без junk foods и сладкиши от къде мислите, че са дошли толкова кила?! От бременността  smile3534

Това за майчинските - ухапала ни муха. Първо, че тези пари са за никъде, второ, че ние докато стигнем до втората година не се знае кое правителство ще е на власт и какво ще реши  Mr. Green

el 8004, не си само ти без покупки. Като чета момичетата много ме сърбят ръцете, но за сега други неща са на дневен ред... Няма да остане бебчето без придобивки, спокойно  Heart Eyes

О, Ясна ми е много на сърце. Както и много други такива български имена, но нашия татко си има свое мнение и трябваше да се откажа от мераците си за типично българско име. Lulu25, какви имена мислите в комбинация с Боил? sealover, аз също смятам, че имената на децата в семейството трябва да са сходни или да имат определена символика или връзка помежду си. Не може единят да е с библейско име, а другият да е кръстен на герой от модерен сериал...някак не ми се връзва. Например, имената, които ние сме избрали, започват и завършват с една и съща буква, славянски са и са международни. Имам две познати сестри, които се казват Мила и Любима  Mr. Green Мой колега пък кръсти двете си щерки с прабългарски мена и т.н. zvezdi4ka*, много труден избор - и двете имена са много красиви, звучни и модерни.  Peace

# 62
  • Gone with the wind
Дундичка, много мерси за темичката   bouquet
Имам обаче 1 въпросче - защо който има паролата на септемврийския профил не я прати на Дундичка? То вярно, че не е от кой знае какво значение от кой профил се пускат темите, но все пак  Crazy

Като ви чета за имената - повечето споменати много ми харесват. Николай - мхммммм, адаш, кръстена съм на дядо ми Никола, Ясен го свързвам с един приятел - само хубави аналогии правя

ku4o, сподели моля те, плетката Praynig И аз съм решила да пробвам плетенето, а нямам налични баби да помагат Wink

Реших да е на 1 кука, че ме е страх с игли да не ми се оплетат ръцете. Само като ги гледам как плетат с иглите и погледът ми става на фльонга  Laughing Иначе модели съм харесала много - ще видим кой ще е според как се справям и каква прежда намеря. Учебната пелена (с най-семплия бод) е вече цели 10см. на 1 м. - не е зле като за неплел човек   Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=gcL4HA50i3s
http://www.youtube.com/watch?v=MumA4_lEiGs
http://www.youtube.com/watch?v=YiA4XnD98kQ

# 63
Здравейте, здравейте, ставайте вече какво слънце е изгряло и пак съм гладна на умирачка hahaha
Вчера четох, че бебетата сега започвали да хълцат, сега чакам да усетя как ще хълца в корема ми, пък е заела една поза голямо въртене става Blush

# 64
Аз го усещам вече от доста време как хълца. Боил също много хълцаше (продължи много да хълца и като се роди). Лесно се усеща, защого е продължително и ритмично лек помръдване на бебето на едно и също място Simple Smile
Хубав ден!

# 65
 Добро утро момичета!
 През нощта ставах четири пъти, заради Кирчовците. Мъчат да излизат от кашона и ме будят.
 Имам болки в краката, особено в левия. Все още не пия магнезий, ще изчакам и като съм на преглед ще се консултирам с АГ-то. Като стана от дивана и имам страхотни схващание, докато не се раздвижа.
 За имената. Имахме име за момченце, което много харесваме- Антонио, но уви. За момиче засега ще е с Д, но не издавам името.  Rolling Eyes Не е българско.

# 66
Добро утрооо  Hug
Моя бебо още не е хълцал значи, или не съм го усетила  newsm78
Тук е мрачно, но обещаха слънце, та ще видим Simple Smile
Аз станах рано днес, че с пълен мехур си усещам корема твърд
И ми е малко некомфортно, но нали бяхте споменали, че щом после се оправя, няма проблем
Ама се разбудих и сега чакам милото да се събуди и да правим закуска  Mr. Green
За килограмите -от началото съм почти +5 , взимам да се чудя дали  не е малко, ама нали при всеки е различно
Другата седмица ще видим на прегледа
Лек и усмихнат ден    bouquet

# 67
  • До морето :)
Запис, отивам да ви чета.

# 68
  • До морето :)
Аз го усещам вече от доста време как хълца. Боил също много хълцаше (продължи много да хълца и като се роди). Лесно се усеща, защого е продължително и ритмично лек помръдване на бебето на едно и също място Simple Smile
Хубав ден!

Да, същото беше и с Елена. Калина засега по-малко хълца.
И да те успокоя - като се изчисляват парите за първата година ще смятат 310лв., а не 240. Специало питах в темата за майчинстото и така разбрах уж.

За козметиката - пак на Бюбхен ще заложа и Судокрем.

# 69
лелееее,много пишете-изтървах ви края  Mr. Green
записвам се и ще ходя да водя Марти на доктор че нещо кашля и едни сополки се появиха-та да видим какво ще ни каже докторката  Simple Smile

# 70
Добро утро:)))
И аз от днес нататък ще броя от 100 надолу Laughing
Дундичка благодарим за старанието за новата темичка - чудесна е   bouquet
Рая Честита Годишнина и на вас /със закъснение/. Много да се обичате и разбирате и прекрасен септемврийски подаррк   bouquet
Lulu теб явно сънувах, защото на срещата предния път все те чакахме да дойдете с малкия и които тумбак видех с дете аз махах, липсвала си ни, та чак те сънувам  Joy
sealover дано малката буба скоро да се оправи  Hug
veselotoo точно щях да те питам как са Кирчетата, а то вече са супер активни и не ви оставят да спитет, добре ще ви тренират  hahaha
За хълцането Боби много хълцаше, но тази буба още не съм усетила да, но определенно много се кротна последната седмица. Боби беше голям бяс и такъв си беше и след това, това малкото много кротичко, дали няма да е и след това такава, мечтая си....Simple Smile
За кг не съм се мерила скоро, по-добре да не се, че да не се психясвам  Whistling
За козметиката ползвам все още Бюбхен, много съм доволна от тях. За студено време на Клоран мисля, че беше, уникално е. Но когато се роди първите месеци само с преварен зехтин мажех.
За водата Боби го кърмих до 11 месец, вода започнах да му давам след като започнах да захранвам - след 6 месец, до тогава на кърма си беше. Що приказки слушах заради тази вода, че и сокове да давам и т.н. , просто ми минаваха покрай ушите. Всичко необходимо си има в кърмата според мен и до определени месеци, няма нужда само да му се товари организма.
За имената нашето на бебка ще е Тея, от как сме се запознали знаем, че така ще си кръстим щерката, Борис и Тея Сандалски, много не си подхождат  Thinking но ще свикнем  Joy
Много интересни имена сте посочели и вие, и голямо чудене ви предстои, и ние щяхме да сме така ако беше пак мъж Simple Smile
Айде да поработвам, че що работа ме чака  ooooh!
Хубав и усмихнат ден   bouquet

# 71
Добро утро и от мен!
Моето бебе в последните дни го усещам само по веднъж-дваж нощем и нищо повече за цяло денонощие, тревожа се, но се старая да не мисля за него сега, дано е добре, а аз имам грижи с баба му. Днес в 14ч е операцията, майка се притеснила, вдигнала кръвно, а тя по принцип си е с високо, не знам какво ще  я правят, за упойката трябва нормално кръвно налягане.

Да ви питам- мамите от София основно- някой да може да препоръча фирма за изработка на диван по поръчка? Много закъсахме и с ремонта, сега майка ще спи с мен на спалнята ,а мъжа ми ще ходи по хората  Embarassed и вече ми се иска да го решим и този въпрос, защото ще има още две операции, сега тази ако мине добре, другата ще е след две седмици и трябва да има къде да спим всички нормално.

# 72
Вчера четох, че бебетата сега започвали да хълцат, сега чакам да усетя как ще хълца в корема ми
Моето не го усещам да хълца, но като му слушахме сърцето с акушерката го чухме hahaha

Ени-тка, дано не е нищо сериозно Peace

Amelly, стискам палци и с краката за тази операция  Peace Дано всичко мине безпроблемо!!!

Аз днес мисля да се разходя малко до обяд и после да се прибирам и да се залавям с домашното преди курса. Вчера се оптлеснах с подаръка на един едногодишен рожденник за събота и много ме сърбят ръцете да го довърша, та като се прибира нищо чудно да зарежа всички домашни и да правя каквото ми е на сърце Joy

# 73
Добро утро и в новата ни темичка! Дундичка благодаря.

При мен нищо ново и интересно, освен че за две седмици вкъщи съм качила три кила  newsm45, а до сега все си вървях по кило на месец. И като се знам каква съм си лакомийка, не знам после как ще ги свалям. Миналия път заради кърменето не можах да отслабна, а някои казват, че точно от кърменето се отслабвало по-бързо. Дори си мисля, че през самата бременност нямах такъв апетит колкото като започнах да кърмя.

Относно имената обожавам кратките имена с не повече от четири букви. Името Ясна за първи път го чувам, но много ми допадна. Нинка и името Тея ми допада много е нежно. Танище Ясен също е готино. Ние все още сме в застой с името. Когато знаехме, че ще е момиче обсъдихме няколко женски имена и не успяхме да стигнем до консенсус. А сега от както докторът си смени мнението за пола, мъжко име хич не сме обсъждали, но сякаш и аз за никъде още не бързам.

Пък за покупките аз също нищо не съм купила, ама съвсем нищичко. Имам от малката мъничко дрешки, чаршафчета, хавлийки, дрънкалки, и преносима кошара, на която ако вземем матрак, може да ползваме като за начало за спане на бебето. Отделно една позната ми даде мъничко дрешки. Смятам към началото на деветия да отида в някой магазин и да си избера и капарирам , останалите неща, от които ще имам нужда, а като родя мъжът ми да отиде и да ги вземе само, понеже той много държи да няма нищо предварително. Мисля, че основното, което ни трябва е количка, другите са дребни неща от рода на помпа, аспиратор, едно или максимум две шишета, комплект за изписване и вече, ако харесам и някоя друга дрешка. Ооо и козметика разбира се. И аз не знам още каква обаче.

И моето не е почнало още да хълца, но много ясно си спомням с миналата бременност към края особено, че това се случваше едва ли не всеки ден.

Еее, много е хубава тази новина за паричките през втората година. Аз най-вероятно първата ще вземам доста малко, понеже назад ми влиза май част от втората година от първото майчинство, отделно шест месеца неплатен отпуск, а след това имам и няколко пуснати болнични заради малката и направо се чудя дали ще закърпя и минималната заплата. Но хубавото е, че не разчитаме на тези пари, инъче направо не знам какво щяхме да правим.

Хайде приятен ден от мен, а аз да взема да се захвана малко с прозорците, че от вчера съм ги почнала и на почивки да видим кога ще успея да ги мина в целия апартамент. Ние нямаме пердета ами алуминиеви хоризонтални щори навсякъде, съответно след почистването на прозорците влизам в банята и сапунисвам щорите с веро и гъба и после с подвижния душ ги изплаквам и накрая мятам на закачалката да се отцедят. И така процедурите по почистването на прозорци плюс щори в една стая ми коства около половин ден с почивките, които си правя.

# 74
  • Пловдив
Добро утро. Ходих до АГ, та си взех най-накрая пустите направления за кръвните изследвания. Обаче станах в 7:50, снощи до 2 се пулих, прибрах се одеве в 9 часа и вече съм супер гладна, та утре ще дам кръв и то ще ида до друга лаборатория, защото тукашната лаборантка ми посинява ръката всеки път.  Crazy Малкото чудо цяла нощ рита и дивя, сега продължава. Какво му става не знам? Питах АГ, тя вика-нека си рита, де. Викам-ок.
Pampers, какво твориш?
Тук е мрачно и студено. Трябва да готвя нещо. Tired
Amelly, стискам палци всичко да е наред с твоята майка. Нормално е да е притеснена жената.
_Ninka, много хубаво име. zvezdi4ka*, Елица ми харесва повече. Честно казано някои имена вече толкова са разпространени, че задминаха Иван и Мария. Ако седне човек до някоя детска площадка и ще се побърка.
Аз пък не схващам защо трябва да си подхождат имената на децата. Важното е само да не се срамуват един ден от тях.  Peace
ku4o, много красиви изглеждат тези неща, ама аз нямам търпение да плета. Снощи бяхме на гости у свекърите, та гледах бабата какво е сътворила. Много сладки неща, яд ме е че не ги снимах. Другия път, че да ви ги и покажа. Сега я строих да ми направи жилетка с качулка. Към всяко нещо, което плете има и терлички от същата прежда. Grinning
Оф, мързи ме...

Общи условия

Активация на акаунт