Тренировки в домашни условия - Тема 34

• 57 226
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Мерида, моите най-искрени съболезнования  Hug Sad
Опитай се да не оставаш сама с мислите си и спомените, гелдай да си сред любими хора, да се занимаваш с приятни неща. Но ако въпреки това имаш изблици на глад, похапвай пресни зеленчуци - моркови, зеле и ко.

Аталанта, на снимката видях една прекрасна и много нежна булка.
  Flutter
Мери, при Руми ще се плаща с пейпал, а за него май не ти трябва дебитна карта, а само банкова сметка.

Американките ставате все повече  Crazy  Добре сте дошли!
Zоie, и аз съм голям фен на степа, 4-5 години бе основното ми кардио в един фитнес салон. Откакто тренирам вкъщи, много ми липсва и все се каня да си купя един за вкъщи.

За днес отчитам 45 мин много приятна тренировка с физио топка (Winsor Pilates - Ball Workout - Sculpt Your Body Slim) Подходяща за разтягане и леко тонизиране на мускулите в дни между интензивни тренировки. Завърших с Румитка Номер 1.  Peace

# 586
Фартлек не значи редуване на ходене с бягане Simple Smile Това значи бягане с нормално темпо и примерно на всеки километър правиш по 200-300 метра спринт  Mr. Green
Ако спринтът е нанагорнище, още по-добре.
Не знаех, че се казва така, правех същото нещо в парка, докато бях на квартира във Велико Търново. Самия парк имаше и нагорнище, спринта ми беше по него, а и точно заради това нагорнище бягах обратно по посоката на всички останали бягащи в парка. Още след първата седмица бягане през ден на дупето ми се виждаха онези готини тръпчинки отстрани - ако се сещате за какво говоря! Веднага имаше разлика Peace

Айа, проблема е там, че нямам пари в картата  Joy Няма и от къде да кача тия дни.. трябва да изпрося от наще, а вече много ще ми стане  Tired
Бобченка, така е да, ще видя какво ще направя по въпроса.

Скрит текст:
Пък каква вкусна мусака направих! Облизах си чинията  Mr. Green Heart Eyes

# 587
Мерида, много съжалявам  Cry Едно от най - трудните неща трябва да е да се разделиш с родител.

В моя квартал няма равно, всичко е на хълмчета. Ама аз едва ги бягам, къде ти чак и спринтиране нагоре.

С половинката се записахме в отбор по доджбол (което като ги слушам е нещо като народна топка) и днес ни е първият мач. Това ще ми е цялото трениране за деня, чудя се колко ще е натоварващо.

Престрашавам се да задам един може би глуповат въпрос, ще ме прощавате, ако е така. Виждала съм хора да увиват найлони около коремчето, за да свалят по - бързо мазнините там, та се чудя дали има ефект или е някакъв мит?

Моите проблемни зони са тъкмо корем (след раждането, ест) и дупе, което не изглежда зле, обаче преди детето беше трепач и се стремя да си го върна.

# 588
Мерида, моите съболезнования  Hug
Бобченка и аз като ти пишех за програмата се чудех дали ще ги усетиш тея тренировки като гледам какво си причиняваш по принцип  Mr. Green Надявам се да ти хареса някоя от другите й тренировки, за мен са много ефективни.
Зоуи, добре дошла!
Мери, и мен много ме изкушава новата идея на Руми, а и скоро си мислех колко хубаво ще е да изкара някоя нова програма, но май ще се наложи да пропусна, надявам се и за напред да има дати за записване и аз да се позамогна до тогава.  Party

Днес отчитам Тренировка 550 повторения, все пак реших да "подкарам" Адреналин в кръвта. Докато я правех, не ми беше толкова трудна, но като я привърших... ей богу, всичко ми трепереше! Едва разходих кучето, а после с 300 зора рязах салата за вечеря. Утре май някой ще има мускулна треска  Mr. Green

# 589
Джейн, найлони или неопренов колан, идеята е една и съща: почти на принципа на плацебото. Да не говорим колко неудобно и неприятно е да се тренира, докато нещо ти грее.

Аз лично предпочитам да съм ефективна по време на тренировката си, вместо да не съм в състояние да се концентрирам заради неудобството, причинено от неопренов колан.

# 590
Джейн, найлони или неопренов колан, идеята е една и съща: почти на принципа на плацебото. Да не говорим колко неудобно и неприятно е да се тренира, докато нещо ти грее.

Аз лично предпочитам да съм ефективна по време на тренировката си, вместо да не съм в състояние да се концентрирам заради неудобството, причинено от неопренов колан.
Ще загубиш вода, но не и мазнини. Peace

# 591
Днес ужким ми беше почивен ден,ама голям мерак за трениране  Laughing ,та отчитам 30мин Джо Дилън и Румитка 2.

Jane,мой познат преди много време ми беше дръпнал една лекция за найлоните и колко е вредно да се увиваш с тях,но подробности вече не си спомням.Другите момичета ще кажат по-добре,но аз лично не съм се увивала и прибрах корема след раждането доста бързо с домашните тренировки и оправих храненето Simple Smile

# 592
И корема и дупето така се потят при мен с тренировките в тия жеги, че хич не ми трябват найлони  Joy

На мен приятеля ми описваше ефекта като:
Скрит текст:
да повръщаш, но да си запушиш устата с ръка... същия е ефекта и с найлона и кожата - по-добре не! Кожата трябва да диша. Може пак да се увиеш, но под найлона да ти е тениската или потника, с който тренираш, слагаш найлон и ако искаш пак облечи някакъв потник, за да не се вижда. Но както и Мерида ти е казала - ще загубиш вода, не мазнини! Сякаш да отидеш да бягаш в 12 часа на обяд в най-голямата жега. Ще умреш да се потиш, но няма да е толкова ефективно, колкото да се изпотиш в 7 сутринта.
С храна и тренировки всичко ще си дойде на мястото, трябва воля, търпение и упоритост. Ще стане! Peace

# 593
Zоie, и аз съм голям фен на степа, 4-5 години бе основното ми кардио в един фитнес салон. Откакто тренирам вкъщи, много ми липсва и все се каня да си купя един за вкъщи.

Във фитнеса дето ходех имаше една ненормално добра инструкторка, много енергична и супер забавна. Класовете и бяха ужасно трудни, но трябваше да се ходи по-рано, че все не оставаше свободно място в залата. Голям кеф ми беше, но се преместихме. Тук се бях записала на едно място, но нямаше база за сравнение, нещо не ми бяха вдъхновяващи и спрях. Хайде, вземи си платформа, че да се надъхваме взаимно. Не знам къде си, но при всички положения най-изгодно ще е втора ръка, ако има от къде - моята е такава, но не и личи да е ползвана.
Аз съм си харесала ето това: http://www.youtube.com/watch?v=oToAIXmwadU
ММ ми го беше свалил от някъде, но сега ще видя дали ще го намеря. Имаше доста добри ревюта в Амазон, макар че казват, че комбинациите били сложни - мен така ме кефи. Simple Smile

Друг клас, който много ми липсва, е този с физио топка. Намерих добри видеа за такива упражнения във ФБ и ще ги включа в програмата задължително.

За днес - пак 4.5 мили (малко над 7 км) с колелото. Този път бързах и видях доста зор на "баирчетата" (уж живеем в равното, но всеки лек наклон ми се струва баир  Laughing).

~

А, забравих за фартлека да кажа.

Фартлек не значи редуване на ходене с бягане Simple Smile Това значи бягане с нормално темпо и примерно на всеки километър правиш по 200-300 метра спринт  Mr. Green

Аз погледнах в Уики какво пише по въпроса и затова съм останала с такова впечатление за ходенето.

"Fartlek, which means "speed play" in Swedish, is a training method that blends continuous training with interval training.[1] The variable intensity and continuous nature of the exercise places stress on both the aerobic and anaerobic systems. It differs from traditional interval training in that it is unstructured; intensity and/or speed varies, as the athlete wishes.[2][3] Most fartlek sessions last a minimum of 45 minutes and can vary from aerobic walking to anaerobic sprinting."

http://en.wikipedia.org/wiki/Fartlek

Пак там има такава примерна сесия:

Warm up: easy running for 5 to 10 minutes.
Steady, hard speed for 1.5–2.5 kilometres (0.93–1.6 mi); like a long repetition.
Recovery: rapid walking for about 5 minutes.
Start of speed work: easy running interspersed with sprints of about 50–60 metres (160–200 ft), repeated until a little tired.
Easy running with three or four "quick steps" now and then (simulating suddenly speeding up to avoid being overtaken by another runner).
Full speed uphill for 175–200 metres (574–660 ft).
Fast pace for 1 minute.
The whole routine is then repeated until the total time prescribed on the training schedule has elapsed.

# 594
Може ли да попитам ако някой от вас са били по пълнички колко време след като започнахте да тренирате и да се храните правилно проличаха някакви резултати?

# 595
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, момичета.
Ако нямате против , с удоволствие се включвам в темата.
Понякога имам някакви желания да променя нещо в себе си и днес това желание беше, че трябва да тренирам , било то и във вкъщи. Имам дъщеричка на година и осем месеца, гледаме се сами и просто няма кога да стигна до зала. Практикувам (май по-правилно е практикувах) йога, но обичам да го правя сутрин за добро утро, често обаче малката се буди преди мен и йогата ми отива на кино, после не ми е йогистко  Mr. Green
Та утре мисля да започна с turbofire, признавам, хал хабер нямам от тренировки, сестра ми е доволна от тази програма и за това започвам с нея, но мисля да следя темата и да вляза в час Wink
Според вас какво е най-добре, да карам с една програма или да съчетавам различни упражнения?  Rolling Eyes

Спокойна вечер   bouquet

# 596
Marsy Rose, добре дошла Hug

Освен йога тренирала ли си нещо друго? По-скоро нещо по-интензивно? Защото си мисля, че турбофайъра ще ти дойде тежък, а и има доста сложни "танцови" движения, а и повечето от нас доста се спъват на тях. В смисъл такъв - като ги направиш 2-3 пъти вече ще си по в час и ще и е ясно кое къде и как е. Но все пак ти си избираш.
Аз ти предлагам да почнеш с тренировъчната програма на Румяна за начинаещи - http://fitnesinstruktor.com/6-sedmici-nachinaesti/
Ако ти е прекалено начинаеща  Laughing може да почнеш с "Божествени тела" и т.н., има ги в секцията с тренировъчните програми Peace

# 597
  • Нейде из лудите гори...
Благодаря, Мери.
Ходила съм и на Fat burning yoga, което за мен няма общо с йога, но е доста интензивно. Първият път се иззорих и изкарах час и половина тренировка, след това по-спокойно го раздавах, но вече няма как да ходя. Погледнах програмата на Румяна, но би ли ме ориентирала. Ако реша да я започна утре, правя 40 минути клип 1?  Rolling Eyes И така цяла седмица?

# 598
  • У дома
Мерида, много съжалявам  Hug  Hug  Hug

White_roses, при мен за месец се забеляза видима, обнадеждаваща промяна. От години правех йо-йо ефекта, да сваля, да кача, затова сега се радвам на по-бавни, но по-постоянни резултати.

Силовата на Боб за днес.

# 599
Благодаря, Мери.
Ходила съм и на Fat burning yoga, което за мен няма общо с йога, но е доста интензивно. Първият път се иззорих и изкарах час и половина тренировка, след това по-спокойно го раздавах, но вече няма как да ходя. Погледнах програмата на Румяна, но би ли ме ориентирала. Ако реша да я започна утре, правя 40 минути клип 1?  Rolling Eyes И така цяла седмица?
Там пише как да ги тренираш, прочети информацията. Ако ти се стори кратко, направи повече или го повтори.. Peace
Самото клипче е разделено на няколко тренировки, отдолу ги е надписала с номера.

Общи условия

Активация на акаунт