Тренировки в домашни условия - Тема 34

• 57 243
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,много сте мотивиращи  и идеята с описанието на впечатленията от тренировъчните програми е прекрасно. От около месец и половина тренирам три пъти седмично с тренировки от ФБ, които замениха 2 тренировки бокс седмично, 2 тренировки фигурно пързаляне  и една танци на пилон. Идеята е намаляване на мазнините (имаше известен период на отпускане) и намаляване на обиколките. Първите две седмици тренирах с http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/Epic-1000-Calorie … ng-Stretching/e2/, но ми предизвикваше болки в колената и третата и четвъртата седмица смених с http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/88-Minute-1000-Ca … nd-Stretching/fm/. От две седмици поради липсата на 90 мин. за тренировка смених с http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/HIIT-And-Abs-Work … ardio-Workout/em/ и от него се чувствам изключително добре. Най-много ми харесва, че няма лицеви опори - много ме болят раменните стави от тях  ooooh!. Чудя се дали да сменям. Определено не ми е лека в момента тренировката, потя се усилено и ме изморява качествено,но пък прочетох изключително добри отзиви тук за Инсейнити. Най-много ме блазни това, че има варианта да се гори мускулна маса, която при мен на бедрата е в изобилие заради кънките.  Моля, посъветвайте ме дали според настоящото ми ниво е ОК да започна Инсейнити и доколко програмата е натоварваща за раменните и коленните стави?

# 601

Аз погледнах в Уики какво пише по въпроса и затова съм останала с такова впечатление за ходенето.

"Fartlek, which means "speed play" in Swedish, is a training method that blends continuous training with interval training.[1] The variable intensity and continuous nature of the exercise places stress on both the aerobic and anaerobic systems. It differs from traditional interval training in that it is unstructured; intensity and/or speed varies, as the athlete wishes.[2][3] Most fartlek sessions last a minimum of 45 minutes and can vary from aerobic walking to anaerobic sprinting."

Не знам какво да ти кажа Simple Smile За фартлек знам от 20 години и това което са ни учили и карали да правим е именно редуване на бързо бягане с бавно Simple Smile В крайна сметка пък всичко зависи от фитнес левъла ти. Ако не издържаш да бягаш дълго, можеш да вървиш, но както виждаш препоръчват съвсем малко вървене.

# 602
foxy, доста е натоварваща за коленете!!! Даже ако имаш проблем с тях НЕ ти препоръчвам да я почваш изобщо... за рамената също ще ти дойде в повечко. Ако искаш си я свали и я прегледай, но имаше няколко от нас в темата, които се оплакахме от болки в коленете от Инсанити.. Аз не можах да изкарам двата месеца, последните две седмици спрях. Не можех да си стоя на краката.

# 603
foxy, доста е натоварваща за коленете!!! Даже ако имаш проблем с тях НЕ ти препоръчвам да я почваш изобщо... за рамената също ще ти дойде в повечко. Ако искаш си я свали и я прегледай, но имаше няколко от нас в темата, които се оплакахме от болки в коленете от Инсанити.. Аз не можах да изкарам двата месеца, последните две седмици спрях. Не можех да си стоя на краката.
Много ти благодаря за мнението   bouquet Като цяло имам проблеми със всички главни стави, но раменете и колената са най-проблемни и осезаеми. Явно още известно време ще си стоя в блендъра и ще си редувам последните две тренировки, които описах по-горе, но все пак исках да проуча. Дано и другите да се включат с мнения  Peace

# 604
Не знам какво да ти кажа Simple Smile За фартлек знам от 20 години и това което са ни учили и карали да правим е именно редуване на бързо бягане с бавно Simple Smile В крайна сметка пък всичко зависи от фитнес левъла ти. Ако не издържаш да бягаш дълго, можеш да вървиш, но както виждаш препоръчват съвсем малко вървене.

Абе каквото и да е фатрлека, аз за момента толкова мога. А и ще ми е доста трудно да спринтирам бутайки количка пред себе си. Кофти ми е, че не мога да си движа ръцете докато тичам, но пускам от време на време поне с едната.

# 605
Зоуи, мани ги определенията за фартлек. Важното е, че правиш нещо за себе си и че с всеки изминал ден ставаш все по-здрава, с все повече тонус и все по-снжна!

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 16:44 от Фея Кръстница

# 606
  • Stavanger,Norway/ Varna
Фея, разликата е много голяма  Peace

foxy-the infant prodigy блендъра имат толкова много други и по- разбиващи от дългите им по час и половина такива. Пробвай и тях, нищо че са кратки. Аз основно с блендра тренирам и тренировките им от час и половина намирам за леки и приятни, правя ги в дни, когато не бързам за никъде и децата са на градина, така че да мога да се изкефя нацяло на тренировката. Утре даже съм предвидила такава.

Мери, специално за теб  Wink Станах днес в 5, почнах Жегата, ама честно, признавам си, спрях я. Много ме заболя гръбнака при кръста от търкулването назад, дъмбелите ми са кръгли и ужасно нестабилни да се ползват при опорите, при което ме заболяха китките, пробвах да ги пускам долу, ама губех ритъм. Изкарах 5 минути и я оставих. Иначе за тези 5 минути, я усетих, добра ще да е ако се изкара цялата, само дето или трябва да сменя дъмбелите и да си вържа нещо дебело на кръста, или  newsm78 незнам. Иначе, правих я с 5 кг.
Та, оставих и сутрешно се отчитам със 4 табати дъхоизкарвачи, да му бият турбото на метаболизма. След работа е ред на тренировка за горна част, мисля да е Джаки.

Свалих си P90X, и P90X+, добре изглеждат, но без лост за врата незнам как ще стане, както и стойки за лицеви упори и кофички от земя. Тук са ефтини, ще си купя. Май като гледам и лост ще си купя за набирания, отдавна искам и му се каня. Иначе кардиото им е мудно, не ме впечатли.

# 607
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Аз не пиша много тези дни, но ви чета редовно Simple Smile. Последна седмица Insanity съм. Свалих си и The Asylum и мисля да си продължа с Шон. Много ми допадат този тип тренировки. Аз лично нямам проблем с коленете и рамената, може би съвсем леко ги усещах в началото, но сега определено не. Изключително съм доволна от постигнатото. Пресата се очерта много приятно, а ръцете и раменете...., никой не вярва, че не съм правила и едно упражнение с тежест  Mr. Green.
Радост, невероянтно постижение! Поклон и продължавай все така Simple Smile!
Фея, разликата преди-сега е умопомръчителна! Давайте, момичета! Вие сте страхотен стимул!

# 608
Здравейте!
Някой може ли да ми каже къде мога да намеря тренировките на Джо Дилън?!
Благодаря предварително!
Да вземете да се научите да ровите из страниците ли...
Скрит текст:
Фея:
Джо се води личен треньор и затова няма негови видеа в Тубата или по торенти. Той прави от време на време уъркшопи, винаги по покана. Аз съм била на два такива. От години тренирам с неговия комплекс. На това дължа релефа на горната част на тялото си. На Джо съм благодарна и за първия си осъзнат интерес към здравословното хранене.

Всъщност, аз няколко пъти молих да се включи информация за Джо Дилън на първа страница... Вероятно заради това, че основно аз тренирам по неговата програма (Тяна, Едира и Атланта, ако не греша, също са го включвали към тренировките си в един или друг момент) тя остава извън фокусното разстояние...

Ето, сега пак ще сложа описание на комплекса. Дано ти е от полза!

Като начало ти трябват леки гирички - половин кило на ръка ще е идеално. Тренировките могат да са в домашни условия, във фитнес зала (на бягаща пътека) или навън. Ходиш с такова темпо, че да не стигаш до задъхване. Тренировката трябва да е мин. 30 мин, поне 3 пъти седмично. Редуват се следните упражнения (на Джо Дилън), като се правят в тази последователност:

Схемата на повторения за всяко упражнение е такава:

Сиреч, през първата седмица повтаряш Pump and Walk 1мин., след това Flyes 25 пъти, след това пак Рump and Walk 1 мин., после Laterals 25 пъти и т.н. Това в продължение поне на 30 мин. Следващата седмица увеличаваш повторенията на 30, по-следващата - на 35. И така, докато завършиш седмицата с 50 повторения. На следващата седмица започваш пак от 25 повторения, но с по-големи гирички - от по 1 кило. Ако си в напреднала бременност, не преминвай 1,5 кг. гирички. Ако не си бременна, можеш да увеличиш до 2,5 кг на ръка. Оттам нататък си преценяваш дали искаш да увеличаваш тежестта или да си тренираш с 2,5 кг, както правя аз.

Мерида,  Hug

Мери, много ти благодаря! Уж рових доста, но не успях да ги намеря... Hug

Мерида, стискам палци да намериш сили да го преодолееш! Hug

# 609
Фея-мен на първата снимка ме "впечатли" шията ти.
Наистина разликата е огромна.  bouquet

# 610
Фея ,тия снимки преди - след  много повдигат духа!  Страхотна промяна имаш!
Аз отчитам за вчера :
Push ups - 20+25+25
Squats - 100+50
Skips - 3250  - (25мин)
Три дни ме оставиха сама  Confused
Merry. , бях постнала преди време за Боб впечатления ,видя ли ги ?
Впрочем за идеята ти за тавана - оказа се покривът на новият блок не е с равна плоча ,а като на къщите.Голям късмет  Laughing Няма да се изживявам като Синди.
bob4enka и аз имам мерак за лост - мисля,че лоста е голямо предизвикателство ,но пък ще има и големи резултати Simple Smile

# 611
Merry. , бях постнала преди време за Боб впечатления ,видя ли ги ?
Впрочем за идеята ти за тавана - оказа се покривът на новият блок не е с равна плоча ,а като на къщите.Голям късмет  Laughing Няма да се изживявам като Синди.
Даа, видях ги и си ги копирах на word файла. Hug
Мятай се на покрива и не го мисли  Mr. Green

Аз утре заминавам за морето Crazy Пак ще имам гирички с пясък в бутилки от минерална вода  Laughing Доста неудобно, но пък по-добре, отколкото без нищо!

Един час и горница се чудя какво да тренирам... няма да е зле да почна някоя програма Confused
Май ще се метна на Тихата аеробика на Румяна. Бобченка, пробвай и нея задължително!
А за Жега-та си вземи някакви други гирички.  С кръста не знам защо така се е получило, да не би да лягаш прекалено рязко или гиричките да са ти дошли в повече? newsm78 Но задължително си сложи нещо меко, на което да се търкаляш  Laughing Че иначе много ръби тоя под Laughing

Edit: 3 кръга (20-25мин) от Тихата аеробика на Румяна  Crazy

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 11:04 от Merry.

# 612
  • Нейде из лудите гори...
Снощи като прегледах програмата на Румяна, все пак реших да се пробвам с TurboFire-a  Mr. Green
Почнах го по програмата в DVD-тата и общо днешната тренировка беше 40 минути и малко, като за първа беше ок, в един момент починах повече от необходимото, но определено останах доволна, да видим утре дали ще мога да направя втора тренировка  Mr. Green Blush

Фея, супер промяна. Като видях снимка 1 и си казах "а все едно мен са снимали", та се надявам да стигна и твоя резултат  Wink

Много са надъхващи такива снимки и споделяния

Хубав ден, момичета   bouquet

# 613
Здравейте отново  bouquet. Под личните съвети на Merry. реших от понеделник да започна с Румяна и "Божествени тела".Много ми е странна, но ще дам шанс. За да ми вървят тренировките по график, и за да изпълня поне една част от плана за 5 дневно трениране днес ще направя ей това:http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/Thigh-Slimming-Pi … Pilates-Class/ep/ и http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/Inner-Thigh-Worko … -Inner-Thighs/br/ със сътоветните разгряваки и разтягания.

Чудя се дали ще бъде голяма драма, ако почивките са ми събота и неделя, а не четвъртък и неделя. Не, че в събота и неделя ще седна да си почивам, но просто нямам как да тренирам. newsm78

# 614
foxy, радвам се, че ще я започнеш!
По принцип не се препоръчва да се почиват два поредни дни, но ако си обещаеш, че няма да лежиш по цял ден на дивана, а ще имаш движение, което да се води "активна почивка" може да си позволиш да са събота и неделя. И стига да издържиш 5 поредни дни с тренировки! Peace
Не е важно да го правиш така, както е описано там, в смисъл дните за почивка. Може да са и други дни. Може да тренираш и през ден. Както на теб ти е удобно. Важно е движение да има!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт