Отговори
# 465
Луизе,шоколад,кола,посвий се малко-няма как да не се събуди.А може на детето просто да му е кротичко днес и да спи..късметлийке! Embarassed

# 466
За да ти е спокойно на главата - обади се на лекаря или акушерката. Те ще те прегледат набързо и всичко ще е наред. Аз веднъж така звънях на моят лекар и по пътя за към кабинета му настана революция в корема ми Simple Smile Но, за твое успокоение обади му се, напълно те разбирам какво е да се притесняваш за това...но накрая винаги се оказва, че е нямало смисъл  Hug Хайде и да пишеш какво става, моля те (като те чета и се върнах в онзи миг, в които аз не усещах бебето и се бях побъркала направо и сега си го изживявам с теб, да знаеш )

# 467
tedichka123 стискам палци всичко да мине леко  и безболезнено Simple Smile

За хълцането в корема и моите се скъсваха да хълцат, но лекарката каза, че е нормално и не е хълцане, въпреки,, че така звучи. Малките не съм ги чула да хълцат за сега.

# 468
Мартина, честита годишнина и честито прибиране на бебчетата Simple Smile) Много хубава новина.

Луиза
, аз винаги като се свия да ми е тясно и започва да мърда, явно главата нещо притискам, знам ли? Ако нищо не подейства наистина се обади на доктора ти за твое успокоение
Тедичка, стискам палци
Аз нещо втори ден съм много нервна, вчера мъжа ми ме ядоса, днес пак от сутринта. Лошото е че не мога да се скрия. А уж се водя спокойна Sad

Редактирам се
Си-Ти тази обменна карта всъщност е един лист А4 на който пише направление за раждане, напечатано. Би трябвало да са ти я дали. Аз също ще раждам в Надежда, ако ти трябва нещо питай

# 469
  • София
Здравейте Simple Smile))

Маги, ти досега никога ли не си взимала болнични за детето например да го гледаш или за настинка, браво, работник-герой Simple Smile))) ЛАК е една книжка, в която ти се пишат номерата на болничните, Джи Пи -то ти я издава и заверява, ти си купуваш самата книжка от книжарница и после болничните се пишат вътре, без нея болничен не може да се издаде. Друго, което ще ти трябва за раждането, защото ЛАК не е за раждането, а за болничния е: лична карта, направление за хоспитализация Но.7 и обменна карта: Направлението за хоспитализация си е обикновено направление, важи 30 дни от датата на издаване и може да се издаде или от гинеколога следящ бременността или от личния лекар, с него като те приемат от болницата ще се покрият част от разходите за раждането по клинична пътека номер 141, около 450 лв са, ако раждаш в държавна болница без избор на екип това ти прави раждането безплатно, ако раждаш с избор на екип, изборът се плаща отделно, ако раждаш в частна най-общо казано плащаш около 450 лв по-малко Simple Smile Обменната карта е картонът, в който ти е следена цялата бременност, ако нямат такъв попълнен при твоята АГ, ще ти го попълни накрая наведнъж всичко и ще ти го даде, един картон А4 е наистина, казва се Карта за профилактика на бременността.  Ако раждаш при същия лекар, при който си се следила тази карта може самият лекар да си я вземе или да ти я даде да си я носиш в болницата като отидеш да раждаш. Сега, за направлението за хоспитализация понеже важи 30 дни е важно кога се издава, някои лекари съм чувала, че го оставят с отворена дата, но не знам дали изобщо е възможно това, аз понеже съм секцио и днес си взех направлението, важи ми до 11-ти, а секциото ми ще е на 4-ти, така че аз съм лесна, ама ако е нормално раждане трябва да се прецени да важи до седмица-две след термина, че ако преноси жената какво става, т.е. да се вземе малко по-късно.

Луиза, свий се наистина, ама много, седни по турски да кажем, при мен винаги действа, много се дразни девойката, ако и така не става, отиди да те погледнат на УЗ, за да си спокойна, вярвам, че всичко е наред, но по-добре ти да си спокойна сега Simple Smile

Стискам палци на всички влезли в болница и очакващи голямото събитие  Praynig Hug

Марти, браво, много хубава годишнина ви очаква и точно тази ще я запомните завинаги Simple Smile

Аз пък реших какво да правя с моята ситуация, взех си направлението за хоспитализация от личния лекар, обменната ми карта си е в мен, ще ми вземат микробиология в Щерев в крайна сметка и повече няма да ходя на прегледи при другата лекарка и без това днес точно когато ми е прегледа няма кой да гледа Стани, така че си имам и оправдание, като ще ми вика така, няма да я уведомя, че съм решила друго и толкова Simple Smile))) Аз съм си платила женска консултация при нея, но единствено микробиологията не са ми взели, и 1 преглед на ехограф ще пропусна, голяма работа.

# 470
 wavey  

Привет,станах и аз най-накрая. Надявам се всички днес да сте добре Simple Smile
Аз за щастие нямах болки, обаче това е защото доки ме светна, че спокойно мога да си пия и папаверин или но-шпа. Аз мислех , че не може да се съвместява с Гинипрала. Обаче пих и нещата се успокоиха. И лежане му е майката.
За усещане на бебето....при мен е някакъв бунт. Изобщо не спира и само пери ръце и крака, направо ги виждам през корема  Laughing И си викам:бе на това не му ли свърши мястото вече, от къде намира сили да шавурка така? Като някои октопод е. И хълца много. Аз мисля, че не е притеснително  Thinking
Ееее, потече ми кръв от носа.....

# 471
  • varna
Добрутру   bouquet
Писна ми да съм бременна - пак се кокорих от 4 до 8 пфффффф И на всичкото отгоре вече така ме боли костта долу, че мога да спя само настрани разкрачена кат някоя недое**** шаврантия  #2gunfire
Стискам палци на Таничка!
М-тина, честита годишнина и прибиране вкъщи, по-хубав подарък едва ли има  bouquet
Сандалке, аз бих си сменила доктора в такъв случай, верно е малко в последния момент, ама мноого ме дразнят тия индивиди  #Cussing out Ми че той така ще вземе да ти окипази раждането от единия инат, че не е станало на неговата...

# 472
  • София
Благодаря още веднъж за честитките!
Мартина, чудесен подарък за празника, супер!
Иве, много ти благодаря за изчерпателния отговор, направо си супер. Hug Сега ми стана ясно и следобяд ще ходя до джипито.
Вчера, след като ме вбесиха в Човешки ресурси, реших, за да се оттърся, да водя детето на гимнастика с транспорта и да повървим пеша /доста е далече от вкъщи, на другия край на София е/. Тръгваме и слязохме само да и купя една книга преди да продължим, бурята ни свари за секунди, направи ни на мокри кокошки, а един обущар ни прибра в тясната си работилничка, точно преди да забие градушката. Така и не стигнахме тренировките и си се прибрахме обратно.
В нас е все така ремонтно. Приключихме хола и кухнята, сега правим спалнята. Егати мръсотията Wink
Цяла сутрин слушам руски и италиански песни и много се кефя Laughing
Относно работата, нещо взех да взимам нещата много навътре, а не бива. Само да минат важните неща и мисля да преосмислям нещата.
Хера, тази кост и мен много ме боли, предимно нощем Rolling Eyes

# 473
 #Cussing out Писах, писах и накрая ми се изключи компа и до там, кой знае кога ще имам пак време hahaha

П.С. КАчих няколко снимки на малката в snimka.bg

П.С.2 Надявам се всички да сте добре и честито на новите майчета   bouquet

# 474
  • Зеленият рай в сърцето на България
herairness и аз съм така. Най-добре ми е настрани с възглавница между краката. Много ми облекчава неудобството  Mr. Green

behind blue eyes  Hug   bouquet малко ангелче.

# 475
Gina, ти подписа ли го това доп. спозарумение? Може да откажеш,  а след 2 години да си намериш друга работа. Законът - кодексът на труда те закриля, освен ако не си в изпитателен срок.

При мен бебчо хълца, почуква по 3-4  пъти на ден.

# 476
Ива и Глупи много благодаря за отговорите, ще видя какво ще правя без такава Обменна карта, надявам се да не е голям проблем. Все пак ще питам в Надежда, дали мога без нея, след като не ми я издават от Русе.
Peace

# 477
Те тука в Русе не дават и направление за хоспитализация. Поне предният път казаха, че нямам нужда и аз не съм и настоявалая. Един документ по - малко.

Аз се прибрах от прегледа. Бебо е 2.800  Shocked и върви голям като батко си. Имам си контракции та дозата ми магнезий се увеличи от 2т на 3т дневно. По принцип аз си го самозназначих по 1т дневно понеже е на Допълхерз и там така си пише, а после го вдигнах на две покрай грижите с детето. Сега ще пия по три.
От другата седмица съм на следене на тонове, а след две седмици съм и на запис на тонове, та ще ходя вече всяка седмица. Следенето на тонове било безплатно, а записа се заплащал.

Минах и през ендокрилолог, но и той нямал пари за изследвания  ooooh! и ми даде само за ТСХ, та другото стана ясно, че аз ще си го плащам  Crossing Arms

# 478
  • София
Gina, ти подписа ли го това доп. спозарумение?
Не. Всъщност става въпрос за една допълнителна клауза от договора, която не рефлектира върху дохода и трудовото правоотношение. Но пък е супер тъпо бременната, идвала на работа до 9ти месец, да отиде да си занесе 45 дневния болничен в ЧР и да и тикнат в ръцете да разписва нещо, което до този момент не е коментирано с прекия ръководител.
Бихайнд, уникална е! УНИКАЛНА!

# 479
poulini аз пия Магне  B6(то е същото) за подуване и твърд корем  и акушерката ми каза да го спра 30 дена преди раждане или в началото на деветия, за да си станело после всичко естествено.

Общи условия

Активация на акаунт