Слънчева АВГУСТОВСКА тема - сладки приказки за празници, море и бебета!!!

• 52 663
  • 321
  •   1
Отговори
# 150
Отдавна не съм влизала в темата...
Сега и двамата спят и имам малко време...Дени тръгна и той в 1-ва група на детската градина,този път без драми,но ето че на втората седмица е вече със сополи...
Дарка стана на 1 годинка преди 2 дни!Как лети времето само!Порасна и малкото ми момиченце!
Zolka...Видях надписа...Думите са излишни...Ако имаш нужда да говориш,мила,винаги съм насреща!Честно да си призная,пиша тук само заради теб в момента! Hug

# 151
Момичета, не се притеснявайте за мен.Добре съм. Имам чувството, че са минали месеци от събитието. И физически, и психически се чувствам добре, само дето честичко гледам към майките с колички, но се надявам по-нататък отново да съм сред тях. Започнах нова работа от началото на месеца, Хриси тръгна на градина, не ми остава много време да се вторачвам назад.
За съжаление причината за спирането на сърчицето на бебка не е известна. Дни преди това бях на фетална, имах прекрасна цитонамазка, чиста микробиология и т.н.Понеже беше висока седмица не беше само кюретаж, а и раждане преди това. Затова сега ми предстоят куп изследвания...Още не съм си взела хистологията-нещо вътре в мен се противи, знам, че е глупаво, но все си мисля, че резултата ще покаже, че е можело да се предотврати. Както и да е-извинявайте, че ви натоварих.

# 152
Золка думите наистина са излишни. Имаш силна прегръдка от мен  Hug Щом сте решили, че ще си имате детенце, то рано или късно ще си имате. Не гледай назад, само ще се тормозиш и натоварваш и себе си и семейството си. Аз имам спонтанен в 9г.с. и макар да е далеч от твоята седмица знам аз какво изпитвах тогава и колко тежко го изживях. За това ти казвам гледай напред  Hug Hug Hug Важното е че и си добре, а щом ти си добре, то от тук нататък всичко ще се нареди.

# 153
# 154
  • София
Защо не пишете, ехоо?
Ние пак сме с някакво неразположение, аман вече. Казва, че го боли коремчето от 2-3 дни и вдига малко температура вечер. Всичко това при положение, че пие Изопринозин. Ама знае ли човек, ако не пиеше може да е по-лошо.

# 155
Ние сме седмица из България Simple Smile Ловеч, Троянския балкан , после минахме през Карлово, сега сме в Трявна. Здрави сме Simple Smile) забавляваме се добре;) не ми се връща другата седмица пак на работа

# 156

Аз пък да се оплача - Антония направи пак бронхиален спазъм миналата седмица, след 2-рото боледуване с хрема в градината... Много се надявах всичко това вече да е зад гърба ни след миналата зима, но, за съжаление, явно не е така.
Sad

# 157
  • в рaя
Здравейте и от нас.
Маринка, много ти завиждам Simple Smile Ние тази година направихме една малка почивка на язовир и една палатка, но повече с децата никъде не ни се ходи Simple Smile) Догодина живот и здраве ще наваксаме. Весело изкарване.
scaramouche, моя дребус нещо ми прави проблеми Sad След 3 последователни ларингита ми направи 3 последователни бронхоспазма, опитахме с хомеопатия и случайно онзи ден пуснахме изследвания на носен и гърлен секрет, та излезе с streptococcus-pneumoniae в носа и стафилококи с гърлото. Сега ще ги морим с антибиотик и после с хомеопатия, така че защо не направите и вие едни посявки? Бързо да се оправя палечка  Hug
shanika, бързо да се оправяте и вие Sad

Мими хвана една хрема 3 седмици, направи ларингит, който туширахме в хомеопатия, но "самолечение" от мен и уж беше здрава, петък педи я прегледа, даде бележка за детската и в събота направи пристъп, неделя пак и в понеделник бяхме на УНГ - възпалена трета сливица, хрипове, секрет в носоглътката, ларингит - хепи, а? Изписа и урбазон, аб през устата, 2 сиропа за кашлица и промивки на носа. Не бихме урбазона, изчакахме нощта да мине, спа спокойно и просто ... го пропуснахме. Няма оздравяване, ето сега пак кашля докато спи въпреки, че е 5-ти ден от аб Sad Вероятно и при нея е било от бактерия, но никой не и пусна секрет, не знам колко дни след аб мога да пусна да видим дали се е изчистила и да продължим с хомеопатия.

Иначе расте, прави бели, реди пъзели, рисува много и така:)

# 158
Да се впиша и тук. Преди две седмици с  планово секцио се роди сина ни Мишел - 4,080кг, 52см. Всичко мина нормално /въпреки моите страхове/, изписаха ни на петия ден и се гушкаме у дома. Голям е кротушко, също като кака си. Дано и така да продължи.

# 159
Честито бебче Кати, да ви е жив и здрав и каката да слушка и помага.   bouquet

При нас също има малко кашлица и лека хрема, но се надявам да няма усложнения и в понеделник да е на градина. Прави ми впечатление, че когато е на градина вечер е много послушна /има и изключения, но са рядкост/ а ако си е в къщи е някаква лудница, нито се води, нито се кара  #Crazy
Последните й бисери са:
- Съсипа ми живота, развали ми семейството! /Реплика от нея, когато влязох в стаята й, след като преди това сме се скарали малко и тя си е отишла в стаята и е затворила вратата/ Аз естествено
 #Crazy #Crazy като я чух и след дълъг разговор от къде какво е чула, не дочула се оказа, че репликата е от една от сериите на Барби  ooooh!
и пресен бисер от тази вечер:
- Аз не съм сигурна дали ти си моя майка! /втори ден без градина, изтрещяла тотално и катереща се върху бюрото  ooooh!

За утре съм й подготвила изненада, да видим дали ще я одобри. Миналата неделя бяхме на разходка и събрахме малко кестени, та тогава ги лепихме заедно с листенца и охлювчета върху бял картон и се получиха добри апликации. Сега съм намислила да залепим кестените върху празните шишенца от новото данонино за пиене и върху тях да сложа малко прежда за коса  Crazy С нещо трябва да я разнообразявам, че иначе е чудо  Rolling Eyes

# 160

Да ви е живо и здраво бебенцето, Kati, и хубаво майчинство!  Hug

# 161
Да се впиша и тук. Преди две седмици с  планово секцио се роди сина ни Мишел - 4,080кг, 52см. Всичко мина нормално /въпреки моите страхове/, изписаха ни на петия ден и се гушкаме у дома. Голям е кротушко, също като кака си. Дано и така да продължи.

Честито бебче  Hug Да сте живи и здрави и много да се слушате и обичате  Hug

Мишел  Thinking много хубаво име. Аз се бях спряла на Микаел.

Ако не беше се намесил любимия ми в цялата работа с имената, то децата ми щяха да носят имената Едуард и Микаел, ама на! съдба.

# 162
  • София
Честито бебче Кати Скарлет, да ти е кротушко като каката и да е здравичък !
Ние се влошихме мъничко и тази вечер се представихме с повръщане, температура и малко кашлица. Дано отминава по-бързо че е много гадно като мрънка милия, че му е лошо.
Десинка, твоята мома ме уби-дали е от тебе детето hahaha
Какво ли се върти в малките им главици?

# 163
Да се впиша и тук. Преди две седмици с  планово секцио се роди сина ни Мишел - 4,080кг, 52см. Всичко мина нормално /въпреки моите страхове/, изписаха ни на петия ден и се гушкаме у дома. Голям е кротушко, също като кака си. Дано и така да продължи.

Честито бебче  Hug Да сте живи и здрави и много да се слушате и обичате  Hug

Мишел  Thinking много хубаво име. Аз се бях спряла на Микаел.

Ако не беше се намесил любимия ми в цялата работа с имената, то децата ми щяха да носят имената Едуард и Микаел, ама на! съдба.
ММ се казва Мишел и едно от имената, които бях избрала и за момче и за момиче беше Мишел. Благодаря на всички за пожеланията!
Да ви питам как се справяте с две деца у дома - днес имах чувството че съм в лудницата. Бебо се опитва да спи, каката крещи, играе, свири на една свирка. Говоря, обяснявам - тя си знае нейното.

# 164
Отговорът на въпроса ти е Трудно. В началото особено ми беше жесток кошмар. Ти поне си с девойка и ще ти е о лесно. Моя бандит си е бандит в истинския смисъл на думата. Такива бели прави, че ви е бедна фантазията.
Баткото посягаше да удря бебето всеки път когато не му го давахме да го гушка. В смисъл да удря не със злоба, а да го докопа. Казваше, че това е неговото бебе и искаше постоянно а го гушка, обаче стискаше много. Явно си беше решил, че бебето е кукла и искаше да си играе с него постоянно. Купих два биберона за бебето, но то горкото дори не ги помириса. Познай кой ги засмука. Вече няма биберони. Една сума на вятъра.
Много е важен подходът ти в началото. Карай я да ти помага. На бебето нищо няма да му стане от малко шум. Ела виж в нас как се пищи и как се бие с пластмасовия чук, който от биене се счупи дори. Говори и че бебето като порасне и ще си играе с нея и тя винаги ще си има приятелче братче, с което да си игра. Не и говори как ТЯ ще обича бебето, а как БЕБЕТо ще обича нея.

Сега смея да кажа, че постигнах баланс и Зар ходи и гушка бебето и му приказва, че и му пее дори. Вече като го гушка не го стиска толкова силно, но му давам да го гушка когато си поиска.
Общо взето да бягам след големия и не ми остава време да поглезя малкия. Но пък той е още мъничък и не разбира, докато голямото дете разбира идеално и трябва да се внимава със степента на ревност. Доста често докато кърмя, оставам бебето и ходя да наглеждам баткото или пък той точно в него момент решава, че иска нещо.
Доволна съм, че вече има Мир в семейството. Дори започнах да ги оставям заедно докато отида до тоалетната. Преди нямаше как. Дори се налагаше да заключвам бебето в спалнята докато аз отида до тоалетната. Трудно беше, но мина. Сега дори ходим тримата по разходки и то доста далечни с градски транспорт.

Въпросът явно е голямото да свикне с малкото, но пък границата е много тънка и трябва да внимаваш. особено момиченцата са свикнали на повече внимание и когато се появи конкуренция и става лошо. Моя приятелка сега има сериозен проблем с каката, която е колкото нашите деца, а бебето е колкото моето.

Общи условия

Активация на акаунт